Kladomat klađenje – Uplata listića u Hrvatskoj moguća i u kafićima

Jedan od fenomena specifičnih za hrvatsko tržište klađenja svakako je kladomat. Riječ je o aparatu smještenom u ugostiteljskim prostorima koji su prije nešto više od desetak godina prigrlile vodeće kladionice u Hrvatskoj, a mogli bismo ga definirati kao jeftinu verziju poslovnice koja efikasno širi svjesnost o postojanju određenog brenda među širom masom i pritom zarađuje svima uključenima u ovaj posao značajan novac.

Vjeruje se da u kladomatima leži više od stotinu milijuna kuna godišnjeg prometa, a hrvatskim igračima i na ulazu u novo desetljeće ostaju vrlo zanimljivi, unatoč tome što na svom mobitelu mogu još jednostavnije obaviti istu radnju i uplatiti listić na online kladionici.

Rank Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Sportovi Detalji
1.
germania
do 1000€ 4/5 40+ PosjetiteGermania recenzija

U svakom slučaju, kladomat ima svojih specifičnosti i zanimljivosti pa je na nama detaljno analizirati ovaj važan faktor na hrvatskoj kladioničarskoj sceni, kako bi naši kladitelji lakše donijeli odluku isplati li ih se koristiti…

Što je kladomat i među kakvim igračima je popularan?

Germania kladomat klađenje

Kladomat je elektronički uređaj pomoću kojeg možete uplatiti svoj listić, u slučaju da vam niti jedna poslovnica nije u blizini, a nemate niti otvoren korisnički račun na nekoj od online kladionica.

Obično je smješten u kafiću i vlasnik prostora dobiva dio provizije od njegovog korištenja, a namijenjen je onim igračima koji su toliko informatički pismeni da budu u stanju klikanjem po ekranu kreirati listić, a opet iz nekog razloga to ne žele raditi na svom mobilnom telefonu ili laptopu putem Interneta.

Ideja kladomata nastala je zato što upravo klađenje bude česta tema razgovora u kafićima, a kad je već tako, zašto igračima ne ponuditi uređaj uz pomoć kojeg će moći odmah odigrati kombinaciju za koju im je sinulo da bi im mogla donijeti profit.

Iza rada kladomata stoji softver integriran u informatičku mrežu kladionice, zaslužan za prikaz aktualne ponude sportskih događaja na ekranu uređaja. Slično kao i na online korisničkom profilu, igrač traži i bira one ponuđene utakmice za koje smatra da može točno prognozirati njihov ishod, a zatim uplaćuje ulog i dobiva ispis listića, u sličnom formatu kao u poslovnici.

Ako listić bude dobitan, postoji nekoliko različitih načina kako se dokopati tog novca, od odlaska u poslovnicu i preuzimanja gotovine, do isplate dobitka na vlastiti online korisnički račun…

Uz pomoć kladomata moguće prebacivanje novca na online račun

U svojim počecima kladomat je bio tek uređaj na kojem ste mogli uplatiti i ispisati svoj listić, ali kako mu je rasla popularnost, tako mu je poboljšavana i funkcionalnost.

Danas kladomati omogućuju pregled aktualnih rezultata na svom ekranu, a jedna od najvažnijih novosti je mogućnost prebacivanja novca na vaš online korisnički račun, upravo na ovom aparatu.

Bilo da se radi o dobitnom listiću uplaćenom na kladomatu ili novčanim sredstvima koje ste spremni ubaciti u njega, dobivate potvrdu uz kontrolni broj i pin koje zatim možete upisati u svom korisničkom sučelju kako biste se modernizirali i prešli na online klađenje kod istog priređivača igara na sreću. Transakciju je moguće realizirati i skeniranjem potvrde u mobilnoj aplikaciji.

Kladomat je tako postao korisna poveznica između vašeg online korisničkog računa i novca kojeg želite na njega staviti, za one koji to ne žele ili ne znaju izvršiti mobilnim bankarstvom na svom pametnom telefonu.

No, primarna svrha ovom aparatu ipak ostaju uplate listića nastalih kao zajedničke ideje društva u kafiću, sastavljenog od pojedinaca koji ne koriste online klađenje, ali traže komotnije rješenje od trčanja u poslovnicu, u trenucima kada sportski događaji izabrani na listiću samo što nisu počeli…

.

Koje hrvatske kladionice nude najbolje kladomate?

Vodeći domaći priređivači igara na sreću zaista vjeruju u moć kladomata te ih imaju znatno više postavljenih u odnosu na broj otvorenih poslovnica.

Prva Sportska Kladionica najdalje je otišla u tom smjeru, s postavljenih više od 1800 kladomata diljem Hrvatske, kao stvorenih za usputnu uplatu listića onima koji su u kafić došli popiti piće.

Super Sport je također prepoznao kladomat kao strateško oružje te je možda postavio nešto manji broj svojih aparata od PSK, ali vrlo blizu četverocifrenoj brojci. Poput svoje aplikacije Sporti, i kladomati Super Sporta su intuitivni i funkcionalni, osmišljeni kako bi ih i manje informatički pismeni kladitelji mogli nesmetano koristiti.

Germania Sport ima velika očekivanja od svojih kladomata postavljenih u ugostiteljskim objektima u gotovo svakom kutku naše zemlje te konstantno pokušava povećati broj partnera voljnih postaviti aparate ove kladionice u svoje prostore.

I dok su Super Sport i PSK prepoznali potencijal kladomata prije više od deset godina, Hrvatska lutrija kao državna tvrtka tek je 2015. godine odlučila prihvatiti ovaj koncept te je imala određenih problema pri lansiranju svojih prvih aparata. Danas još uvijek kaska za glavnim konkurentima na ovom polju.

Zanimljivo je da je Stanleybet jedina kladionica u Hrvatskoj koja nema licencu za priređivanje online klađenja, ali se zato pokušava probiti upravo postavljanjem kladomata. Ima ih više od 300 i zahvaljujući njima još uvijek održava poslovanje u našoj zemlji.

FavBet kladionica odlučila se pak za drukčiji put i u 2020. godini napokon je nabavila licencu za online klađenje u Hrvatskoj, dok po pitanju kladomata zasad nema namjeru pratiti ostatak društva na domaćoj kladioničarskoj sceni.

..

Kladomati su korak iza online klađenja, ali u Hrvatskoj neće nestati

Hrvatska kladioničarska scena je zaista specifična i neke stvari nemoguće je objasniti zdravom logikom, već isključivo tradicijom i društvenim vrijednostima. Jedna takva stvar je korištenje teleteksta pri klađenju, a svakako u tu kategoriju spadaju i kladomati.

Iako i teletekst i kladomat predstavljaju korak unazad u odnosu na online klađenje i bezbroj modernih aplikacija koje olakšavaju iskustvo praćenja sportskih rezultata i njihovog prognoziranja, u Hrvatskoj još dugo neće zastarjeti ni nestati.

Najbolje online kladionice
do 122€5/5Posjetite
LegendPlayDolazi uskoro
do 250€5/5Posjetite
Mozzart Čitaj više
do 400€5/5Posjetite

Povezano je to sa starim, teško promjenjivim navikama, ali i klađenjem kao društvenom aktivnošću u kojoj su listići ono što povezuje prijatelje, a nekad nastaju upravo u zajedničkom razgovoru usred kafića.

Baš zbog toga kladomati i dalje imaju svijetlu budućnost u Hrvatskoj, a niski troškovi povezani s njima samo će učiniti da će u godinama koje dolaze ovih aparata biti sve više, a fizičkih poslovnica minimalan broj, taman onoliko koliko Zakon o igrama na sreću propisuje sportskim kladionicama…

.
..
Back to Top
UEFA Euro 2024