Klađenje na ragbi – Vodič kroz najbolje oklade i kvote u Hrvatskoj

Žestok, intenzivan i atraktivan sport. Tako možemo opisati ragbi, jedan od sportova na koji se možete kladiti tijekom cijele godine, s posebnim naglaskom na reprezentativna natjecanja, na koja padne najviše oklada u Hrvatskoj.

Već više od stotinu godina ragbijaške utakmice pojam su bespoštedne probe i taktičkog nadmudrivanja, a u novom tisućljeću sve više kladitelja vidi upravo u ovom sportu put do zasluženog dobitka, kroz prognoziranje pobjednika utakmica, ali i druge specifične ragbijaške oklade.

Nema sumnje, svaka internetska kladionica koja drži do sebe danas ima raskošnu ponudu ragbi utakmica te prati svaku verziju ovog sporta, od kojih je najpopularnija ona pod nazivom Rugby Union.

U svakom slučaju, klađenje na ragbi ono je što zanima sve više hrvatskih igrača, zbog čega donosimo detaljni vodič kako prognozirati ishod ovog uzbudljivog sporta, uz pregled najboljih strategija i koeficijenata, dostupnih u našoj zemlji…

Lista najboljih kladionica za ragbi
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema HCC CC SRP 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da HCC CC SRP 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da HCC CC SRP 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da HCC CC 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da HCC CC 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da HCC 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Ragbi kladionice s najboljim kvotama u Hrvatskoj

Rabona - Još jedna online kladionica koja omogućuje klađenje na različite verzije ragbija, od onog sa sedmoricom u polju, do Rugby League i Rugby Union verzija. Uvijek se možete kladiti hoće li neka momčad pobijediti s više od 14 ili više od 20 razlike, s ogromnim koeficijentima na obje opcije. Poseban fokus je na engleski Premiership gdje ćete pronaći vrlo dobre oklade kroz godinu, s detaljno razrađenim okladama čak i na prvo poluvrijeme. Na reprezentativnim natjecanjima poput Svjetskog prvenstva u pravilu je još više mogućnosti za klađenje, uključujući i prognoziranje individualnog učinka najvećih zvijezda.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Priređivač igara na sreću poznat po brojnim dostupnim video prijenosima posebnu pažnju pridaje upravo klađenju na ragbi. U bet365 kladionici pronaći ćete oklade na Rugby Union, ali i Rugby League, s detaljnom razradom svake utakmice. Ne samo da se možete kladiti s kojom će razlikom netko pobijediti i koliko će ukupno biti upisanih bodova, već je dostupna i oklada poluvrijeme/kraj, kao i prognoziranje hoće li biti korištena video analiza od strane suca. Tu su još i oklade na učinak igrača, kroz "try" i "drop goal" realizaciju.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Unibet – Otprilike 500 ragbi utakmica dostupnih za klađenje pronaći ćete u Unibet kladionici u svakom trenutku. Ovaj priređivač igara na sreću prati različita natjecanja, od engleske, škotske, irske i velške ragbi scene, do australskih i novozelandskih utakmica. Na važnim dvobojima kladiti se možete koji igrač će ostvariti "try", a možete prognozirati i tko će biti bolji u prvih 20 minuta, kao i tko će prvi doći do određenog broja poena. Dostupno je i bezbroj različitih tipova hendikepa, a jedna od popularnih oklada je i hoće li neka momčad pobijediti u oba poluvremena.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

20bet - Još jedna kladionica koja pokušava svojim igračima ponuditi što više opcija za klađenje na ragbi. Iako nije jedan od glavnih sportova u ponudi 20bet, ragbi okršaji idu uz kvote koje prate najdarežljivije u Europi, a ako se volite kladiti na manje segmente igre, ovdje ćete pronaći nešto za sebe. Prvo poluvrijeme detaljno je razrađeno, s mogućnošću prognoziranja čak i hoće li biti paran ili neparan broj ostvarenih poena, a tu je i hendikep od 10 poena koji možete igrati i na favorita i na autsajdera, s potencijalno velikim koeficijentima koji vam se povremeno smiješe.

do 100€

Posjetite20bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kladionica Admiralbet - Domaće kladionice ragbi redovito nude u svojoj ponudi, ali uglavnom daju priliku tek prognozirati pobjednika utakmica. No, Admiral Bet ipak nudi više od toga. Ovdje je dostupno čak i klađenje na hendikep u prvom poluvremenu, s okladama poluvrijeme/kraj i poluvrijeme s više postignutih poena kao standardnim opcijama za klađenje. Koeficijenti za klađenje na ragbi nisu uopće loši, a na popularnim natjecanjima pred vama je još detaljnija razrada utakmica, u kojoj se uvijek nađe poneki obećavajući koeficijent.

do 20€

NedostupanAdmiralbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na ragbi i dugoročno zarađivati?

Ragbi je sport koji se pojavio u 19. stoljeću, no mnogi u Hrvatskoj ne znaju da je zapravo došlo do raskola među krovnim organizacijama ove igre pa odavno postoje dvije različite verzije, koje su započele s istim pravilima, da bi se s godinama odmaknule jedna od druge.

Pa tako imamo Rugby Union verziju, koja se igra s 15 igrača u polju, od kojih krilni napadači imaju najveće izglede poentirati. Utakmica traje 80 minuta, a najviše poena momčad može dobiti ako ostvari “try”, odnosno pređe završnu liniju obrambene polovice protivnika i položi loptu. Za taj potez može dobiti 5 poena, a 2 dodatna ako realizira slobodni udarac i pošalje loptu između rašlji protivničkog gola. Još 3 boda ekipa može uzeti kroz “drop goal”, odnosno udarac nogom iz igre, ali i iz kaznenog udarca, koji se sudi zbog težih povreda pravila igre.

Druga verzija je Rugby League, u kojoj je smanjen broj igrača u polju na 13, a i bodovanje je drukčije. Za “try” momčad dobiva 4 boda, uz 2 dodatna ako realizira slobodni udarac. “Drop goal” ovdje donosi samo bod, a kazneni udarac 2 boda.

Postoji još jedna poznata verzija koja se igra na Olimpijskim igrama, a to je Rugby Sevens. Pravila su slična Rugby Union verziji, samo se igra na manjem terenu, samo 10 minuta po poluvremenu, sa sedmoricom igrača u polju.

Ako se namjeravate kladiti na ragbi, morate se prije svega upoznati s različitim pravilima svake od verzija ove igre, ali i odnosima snaga momčadi, jer klubovi iz istih gradova nisu jednako dobri u Union i League verzijama, dok isto vrijedi i za reprezentacije.

Svakako pomaže i pogledati što više video prijenosa utakmica, uz pomoć live streaminga, dostupnog besplatno na vodećim ragbi kladionicama u Europi. Tu ćete se upoznati sa zakonitostima koje se događaju tijekom utakmica, nakon čega će biti puno lakše kladiti se na specifične oklade, vezane uz učinak igrača, efikasnost svakog od poluvremena, kao i hendikep te ukupan zbroj poena…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada za ragbi koje koriste iskusni igrači

Prognoziranje pobjednika utakmice – kao i u svakom drugom sportu s loptom, osnovna oklada je pogađanje tko će trijumfirati, a tko izgubiti na ragbi travnjaku. Na favoritima znaju biti niski koeficijenti, koje je moguće povećati specifičnim okladama. No, nekad budu i izdašni. Obavezno provjerite sastave momčadi uoči utakmice, kao i međusobne oglede iz prošlosti prije nego što uplatite listić, kako biste izbjegli neželjeno iznenađenje.

Oklade na prvaka natjecanja – osim na same utakmice, uvijek se možete kladiti i na ukupnog pobjednika neke lige, turnira ili kupa. To je oklada koja u pravilu ide uz visoke koeficijente čak i na favorita, pogotovo ako u ranoj fazi natjecanja uplatite listić. Ipak, prvo provjerite formu svake od momčadi kroz uvodne utakmice, prije nego se odlučite prognozirati prvaka, jer zna se dogoditi da ekipa dođe na turnir i tamo ne pokaže ono za što ima objektivne mogućnosti. Ako se pak kladite na autsajdera na kojem je veliki koeficijent na početku natjecanja, obavezno koristite “cash out”, kako biste zaradili novac čak i prije finalne utakmice.

Kladiti se možete i na pretrčane jarde

Igra na specifične događajeamerički nogomet još jedan je sport prepun zvijezda čiji se učinak na terenu prati s posebnim povećalom pa nije iznenađenje da se možemo kladiti na igrače, a ne samo na klubove. Većina kladionica će vam nuditi pogađanje tko će ostvariti prvi “touchdown”, pogotovo na važnim utakmicama. Kladiti se možete i na pretrčane jarde, broj presječenih lopti, asistencije pri poentiranju pa čak i tko će biti izabran za najboljeg igrača utakmice…

Uplata na specifične događaje – ragbi je sport u kojem se mnogo toga događa na terenu pa ne morate uvijek prognozirati pobjednika. Ako su suparnici izjednačeni i niste sigurni tko će trijumfirati, uvijek možete predviđati hoće li utakmica biti otvorena i efikasna ili neće. Kladiti se možete i na učinak svake od momčadi, kao i pojedinaca na travnjaku, a nemojte zaboraviti da igrati možete i na kraće segmente utakmice, od kojih izdvajamo okladu tko će prvi doći do osvojenih 10 poena.

Najpopularnija tržišta klađenja na ragbi utakmicama

Hendikep – ako ste uvjereni u pobjedu vašeg favorita, a ne sviđa vam se mali koeficijent koji vam na ishod susreta nude kladionice, tada je hendikep najbolja oklada na vas. To znači igrati na pobjedu s više razlike od postavljene granice, koju bookmakeri određuju ovisno o vlastitoj procjeni odnosa snaga među suparnicima. Hendikep 4, 10, 14 i 20 poena redovito su u ponudi europskih priređivača igara na sreću, a na vama je procijeniti hoće li vaša momčad pregaziti suparnika ili će možda autsajder izbjeći težak poraz.

Zbroj poena – kao i u nogometu, košarci, hokeju na ledu, rukometu i mnogim drugim sportovima, u ragbiju je ukupni broj postignutih poena jedna od osnovnih oklada, koju se isplati povremeno koristiti. Možete se kladiti na zbroj poena obje momčadi, a u nekim kladionicama i na učinak svake od njih. O tome hoće li rezultat biti raskošan ili oskudan, ovisi prije svega o važnosti dvoboja, stanju terena, ali i načinu igre obje momčadi, koji može biti ofenzivan ili defenzivan.

Učinak igrača – ako poznajete stil igre neke ekipe, tada će vam biti lakše i predvidjeti koji će se igrač upisati u listu strijelaca. Online kladionice u pravilu vam nude mogućnost klađenja tko će ostvariti “try”, odnosno polaganje iza posljednje protivničke obrambene linije. Možete igrati čak i na prvi “try” na utakmici, ali i zadnji, uz velike koeficijente na obje opcije. Ovo je oklada samo za iskusne kladitelje, jer samo znalci mogu dobro procijeniti koji igrači imaju najveće izglede poentirati, ovisno o stilu igre suparnika na terenu i formi glavnih aktera na terenu.

..

Klađenje uživo na ragbi podsjeća na nogomet

Možete se lako kladiti uživo na ragbi

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na ragbi ili se kladite u web pregledniku, osim prognoziranja ishoda utakmica prije njihovog početka, imate pravo kladiti se i dok su u tijeku.

Live klađenje na ragbi zapravo u velikoj mjeri podsjeća na klađenje na nogomet. Hendikep, zbroj poena i tko će sljedeći poentirati glavne su oklade na koje se trebate fokusirati, uz brojne specifične opcije koje također trebate imati na oku, poput prognoze tko će prvi doći do određenog broja poena, što zna biti itekako isplativa opcija.

Pri uživo klađenju svakako se pobrinite da gledate video prijenos dvoboja dok igrate, putem streaminga na online kladionici ili na vašoj kablovskoj televiziji. I naravno, vaš cilj je osjetiti trenutak kad se lomi utakmica i uloviti obećavajući koeficijent dok je na svom vrhuncu, kako biste si dali priliku maksimizirati dobitak, što je nužno ako želite dugoročno zarađivati od oklada na ragbi

Najpopularnija ragbi natjecanja na svijetu

Kladiti na ragbi - Rugby Union

Ragbi je sport u kojem se najviše pažnje pridaje reprezentativnim okršajima. Najvažnije natjecanje svakako je Svjetsko prvenstvo, koje se održava svake četiri godine. Rugby Union i Rugby League imaju zasebne turnire pa u ragbijaškom SP-u zapravo možemo uživati svake dvije godine.

U Europi još postoji Rugby Union turnir “6 Nations”, na kojem nastupaju Engleska, Francuska, Italija, Škotska, Wales i Irska. Igra se svake godine od veljače od ožujka, a na njemu hrvatski kladitelji itekako vole iskušavati svoje sportsko znanje.

Što se klupskih natjecanja tiče, postoje tri renomirane lige na koje se uvijek možete kladiti. Prva je engleski Premiership, druga francuski Top 14, a postoji i United Rugby Championship, u kojem igraju momčadi iz Irske, Škotske, Walesa, Italije i Južne Afrike.

Najprestižnije klupsko natjecanje je svakako European Rugby Champions Cup, u kojem svake godine nastupaju najbolje ekipe iz spomenutih nacionalnih i regionalnih liga. Njih dvadeset bori se za titulu prvaka, kroz grupnu i nokaut fazu turnira.

Spomenimo još najvažnije turnire Rugby League verzije. Osim SP-a, to je “4 Nations“, na kojem igraju Novi Zeland, Australija, Engleska i jedna reprezentacija s pozivnicom. A tu su naravno i Olimpijske igre, na kojima nastupaju Rugby Sevens ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, što je također vrlo popularno za klađenje…

Koje strategije klađenja na ragbi vrijedi iskušati?

Ragbi je sportu u kojem postoji više različitih strategija koje možete iskušati, ali najvažnije je biti informiran o svemu vezanom uz utakmicu na koju se kladite. Srećom, postoje brojni mediji koji detaljno prate ragbijaška natjecanja pa nije problem saznati tko je ozlijeđen i u kakvom raspoloženju momčadi dočekuju neki dvoboj.

Na ragbi se možete kladiti na manje koeficijente i dobivati, ali prije ili kasnije će se dogoditi iznenađenje koje će vam otežati dugoročni plan zarade pa je bolje fokusirati se na kvote od 1.70 ili više, kako biste imali izgleda doći do profita.

Zato obavezno koristite hendikep kad ste sigurni u nečiju nadmoć, ali i kontra hendikep ako vjerujete da autsajder neće završiti pregažen. Imajte na oku zbroj poena, kao jednu od vrlo korisnih oklada, pogotovo kad niste sigurni tko će trijumfirati te nemojte bježati od klađenja na učinak igrača, ako ste upoznati sa sposobnostima glavnih zvijezda svake od momčadi.

Nema sumnje, ragbi je sport koji vam nudi dovoljno utakmica kroz godinu, kako biste mogli samo uz ragbijaške oklade graditi svoju strategiju. A bilo da se kladite uživo ili prije početka utakmica, pobrinite se da se besprijekorno pripremite za dvoboj na koji namjeravate uplatiti novac te pokušajte uvijek igrati najizgledniju okladu, u onoj kladionici koja vam daje najviše za vaš novac…

Najčešće postavljana pitanja

🔝 Koje su najbolje oklade na ragbi?

O: Iskusni igrači najviše vole koristiti hendikep, kao i oklade na zbroj poena. Hendikepom maksimiziraju svoj dobitak, kada su uvjereni da će favorit ostvariti uvjerljivu pobjedu, dok “over/under” klađenje na zbroj poena prakticiraju kod izjednačenih suparnika, na temelju njihovih stilova igre, koji mogu biti ofenzivni ili defenzivni.

🏆 Tko su ragbijaške velesile na koje se isplati kladiti?

O: Najjače ragbi nacije posljednjih godina bile su Južna Afrika i Novi Zeland, osvajači prethodnih izdanja Rugby Union SP-a. Australija je također moćna, pogotovo u Rugby League verziji, a tu su još iz Europe Engleska, Francuska, Škotska i Wales. Ne zaboravimo ni mali otok Fidži, u kojem je ragbi nacionalni sport i uvijek ostvaruje dobre rezultate na velikim natjecanjima.

🏉 Je li se moguće kladiti na hrvatski ragbi?

O: Iako je ragbi sport koji je donekle raširen po Hrvatskoj, a naša reprezentacija imala je nekoliko zapaženih međunarodnih pobjeda, online kladionice baš i ne nude domaće okršaje. Znale su biti u ponudi regionalne utakmice, ali u pravilu se možete kladiti na hrvatski ragbi samo kad igra reprezentacija, u kvalifikacijama za važna europska natjecanja.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024