Esport kladionice – Najbolje strategije klađenja na video igre

Ušli smo u neko novo doba sportskog klađenja, jer neizostavan dio ponude online kladionica danas su okršaji najboljih igrača video igara, što je još nedavno bilo nezamislivo. Istina je, klađenje na esport danas je popularno svugdje pa i u Hrvatskoj, a mi donosimo detaljnu analizu kako se kladiti na elektronske sportove i koje strategije koristiti ako želite doći do impresivnog dobitka.

Lista najboljih kladionica za esportovi
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema CS:GO Dota-2 Call of Duty FIFA 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Overwatch 2 CS:GO Dota-2 Call of Duty 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Call of Duty FIFA CS:GO Dota-2 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da Dota-2 Call of Duty FIFA CS:GO 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Call of Duty CS:GO Dota-2 FIFA 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da CS:GO Overwatch 2 Call of Duty Dota-2 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Koje esport kladionice imaju najbolju ponudu za hrvatske igrače?

Na pitanje gdje se kladiti na esport mnogi će vam prvo spomenuti bet365 kladionicu, jer u njoj ćete u svakom trenutku imati na izbor desetak različitih video igara čiji ishod možete prognozirati, uključujući i Rainbow Six, StarCraft te Rocket League, koje ne nude svi internetski priređivači igara na sreću. Svakodnevno se također možete kladiti na kompjutorske simulacije nogometa i košarke, uz video prijenose namijenjene korisnicima s pozitivnom bilancom na svom računu. Razrada samih mečeva u većini esportova je vrlo dobra, čak i na manjim turnirima pa znalcu nije problem uočiti obećavajući koeficijent koji vam daje izglede složiti dobitni listić.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Ako tražite širok izbor esportova i detaljno razrađene okršaje najboljih igrača video igara, Campobet je kladionica koja bi mogla zadovoljiti vaše ambicije. Bilo da ste skloni klađenju uživo ili uplatama listića prije početka mečeva, kod ovog priređivača na sreću moći ćete uspješno provoditi strategije esport klađenja, na igrama kao što su Overwatch, Dota 2, League of Legends, CS:GO, King of Glory, Call of Duty i Valorant. Ovdje se uvijek možete kladiti na hendikep, kao i predviđati koliki će se broj mapa odigrati, a imate pravo prognozirati i manje segmente svakog esport okršaja.

do 100€

PosjetiteCampoBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Među odlična web mjesta za esport klađenje definitivno spada i Favbet, kladionica licencirana u Republici Hrvatskoj koja u posljednje vrijeme diže kvote na popularnim sportovima, no klađenje na video igre je još uvijek ono po čemu se najviše ističe u odnosu na konkurenciju. Ovdje se možete u svakom trenutku kladiti na više od stotinu različitih esport mečeva, od kojih izdvajamo StarCraft, CS:GO, Call of Duty i League of Legends kao natjecanja na koja domaći kladitelji uplaćuju najviše listića. Razrada mečeva vrlo je detaljna, a osim što se možete kladiti na same esport dvoboje, ovdje imate priliku igrati i dugoročne oklade, prognozirajući ukupnog pobjednika nekog turnira.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Poznat kao kladionica koja nudi priliku igračima da se klade jedni protiv drugih, Betfair također ima sasvim solidnu esport ponudu, koju možete istraživati u njegovom Sportsbook odjeljku. Ovdje se možete kladiti čak i na neka naša regionalna natjecanja, poput Balkan League u LOL-u, a poseban je fokus na nogometne simulacije, na koje se možete kladiti i dok se odvijaju uživo. Valorant, Call of Duty, Dota 2, CS:GO i League of Legends uvijek su u ponudi, s mogućnošću klađenja na točan rezultat, hendikep i još poneke specifične esport scenarije, poput osvajanja kula i ostvarivanja prvog ubojstva.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Klađenje ulaganjem kripto novčića i prognoziranje ishoda elektronskih sportova definitivno idu jedno s drugim, zbog čega nije iznenađenje da se 1xBit kladionica potrudila svojim korisnicima osigurati odlično iskustvo oklada na esport. Na popularnim natjecanjima u sklopu igara Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends pred vama je nekoliko stotina opcija za igru na istom meču, a izdvajamo igru Age of Empires II koja je također u ponudi, kao i redovite turnire u Fifi, po kojima se 1xBit ističe od konkurencije.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koje video igre danas spadaju u esportove?

CS:GO – Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO – Counter-Strike: Global Offensive najpopularniji je esport u Hrvatskoj, a milijuni ga igraju i u svijetu. Riječ je o klasičnoj pucačini u kojoj svijet gledate iz očiju vašeg lika, a u profesionalnim mečevima igraju dvije ekipe s po 5 igrača, na dvije dobivene mape. Pobjeđuje onaj tko prvi dođe od 16 ubojstava, koristeći različito oružje dostupno na samom terenu. Majors turniri imaju nagradni fond oko dva milijuna dolara, a klađenje na hendikep i učinak svake od ekipa najviše se isplati na CS:GO mečevima.

League of Legends – Battleground Arena tip je video igre koji privlači najveći broj zaljubljenika u esport, a tu posebno mjesto ima League of Legends, čije ćete prijenose mečeva moći uloviti na online kladionicama u svako doba dana, s najjačim turnirima koji imaju nagradni fond do čak 40 milijuna dolara. Radi se o ekipnoj igri 5 na 5 u kojoj svaki igrač ima posebne zadatke, s ciljem osvojiti protivnikovu bazu. Tko će uništiti inhibitor, eliminirati baruna i napraviti prvo ubojstvo specifične su oklade na koje se uvijek možete kladiti, kao i na broj osvojenih kula i likvidiranih zmajeva.

Dota 2 – Osvojene kule, uništene barake i ubojstvo Roshana specifične su oklade koje ćete pronaći na online kladionicama kad su na rasporedu Dota 2 mečevi, u kojima se na turnirima katkad dijele nagrade u vrijednosti većoj od 45 milijuna dolara. Radi se o video igri sličnoj već spomenutom LOL-u, u kojoj se igra na dvije dobivene mape, u dvoboju 5 na 5 ekipa, s tim da postoje i 1 na 1 turniri. Dota 2 se u svijetu klađenja obično pojavljuje uz detaljniju razradu od drugih esportova, a oklade na različite vrste hendikepa, kao i točan rezultat najpopularnije su među ozbiljnim kladiteljima.

Overwatch – Ovo je video igra u kojoj ekipe po čak 6 članova međusobno odmjeravaju snage na različitim mapama, igrajući na tri dobivene. Cilj je ostvariti više ubojstava od protivnika, a igra se iz “first-person shooter” perspektive, s nagradnim fondom u stotinama tisuća dolara na najjačim Overwatch turnirima. Oklade na točan rezultat i hendikep najpopularnije su među kladiteljima, a možete i prognozirati hoće li autsajder osvojiti barem jednu mapu.

Call of Duty

Call of Duty – Još jedna pucačina u kojoj iz očiju svog lika gledate svijet i pokušavate ostvariti što više ubojstava, kako biste olakšali put vlastitoj ekipi do pobjede, što vam može donijeti nagradu u stotinama tisuća dolara na najjačim turnirima. Za razliku od većine drugih esportova, Call of Duty igra se na tri dobivene mape pa ih se može odigrati do pet ukupno, što otežava pogađanje točnog rezultata, ali i povećava koeficijent ako uspješno predvidite rasplet okršaja.

King of Glory – Omiljena video igra u Kini, poznata i pod nazivom Honour of King. Koncept je sličan League of Legends, jer se okršaj odvija u Battleground Areni, a pobjeđuje ekipa koja prva osvoji dvije mape, koristeći fizičku silu, ali i magije. Oklade tko će napraviti prvo ubojstvo i tko će osvojiti prvu kulu uobičajene su na kladionicama, dok hrvatski kladitelji preferiraju igru na hendikep i točan rezultat.

StarCraft – Razvoj pa ofenziva. To je koncept futurističke igre StarCraft, koja počinje podizanjem vojske prije nego što dva protivnika međusobnim okršajem na bojnom polju odluče o pobjedniku. Ova strategija u stvarnom vremenu igra se na dvije dobivene partije, a posebno je popularna u Južnoj Koreji, s godišnjim nagradnim fondom do čak četiri milijuna dolara. Okladama na broj odigranih mapa, točan rezultat i hendikep možete podebljati kvotu, ako je ona mala na vašeg favorita.

Rainbow Six – Još jedan 5 na 5 obračun, u kojem se sve vrti oko dvoboja protuterorističke jedinice i samih terorista. Streaming mečeva otkrit će vam jednu drukčiju perspektivu praćenja događanja na mapi u odnosu na CS:GO, Valorant i Overwatch, ali i ovo je pucačina koju igrači gledaju iz očiju svog lika, uz nagradni fond koji ponekad ide do tri milijuna dolara. Kladiti se uvijek možete na ishod meča, hendikep, kao i pobjednika pojedinih mapa te broj ubojstava na njima.

FIFA – kao i na pravom nogometu, klađenje na elektroničke simulacije nogometnih utakmica može biti izuzetno zabavno, pogotovo ako prognozirate ishod dvoboja uživo. Pada nešto više golova nego na što ste navikli u stvarnom svijetu, ali svejedno zna biti vrlo uzbudljivo kad najbolji profesionalci odmjeravaju snage, uz oklade na hendikep i zbroj golova kao alternativu prognoziranju pobjednika. Fifa je najpoznatiji brend nogometnih simulacija, a nekad ćete u ponudi naći i Pro Evolution Soccer dvoboje. Najbolji igrači e-nogometa članovi su stvarnih nogometnih klubova i zarađuju do sto tisuća dolara mjesečno.

klađenje na hokej

.

Kako se kladiti na esport i imati uspjeha?

Elektronički sportovi počeli su se ozbiljno razvijati početkom novog milenija, a prije desetak godina pojavili su se u ponudi sportskih kladionica. U početku su to bili CS:GO, League of Legends i Dota 2, da bi zatim i druge video igre počele organizirati profesionalne turnire, uključujući i sportske simulacije poput e-nogometa i e-košarke.

Ako se želite kladiti na esport svakako prvo morate odlučiti u kojoj video igri vidite potencijal za slaganje dobitnih listića. Morate je detaljno proučiti i ovladati svim scenarijima koji se mogu dogoditi za vrijeme meča, a jednako je važno doći do vrijednih izvora informacija, koji će vam uoči dvoboja otkriti u kojoj postavi igra određena ekipa, što nije nevažno u okršajima najboljih na svijetu.

Također uzmite u obzir različite stilove igre onih koji nastupaju, kao i prethodne međusobne dvoboje te karakteristike mapa na kojima će se meč odvijati. Zatim je na vama samo izabrati pravu okladu za vaš listić, među različitim opcijama koje vam nude vodeće europske online kladionice…

Vrste esport oklada na koje ćete naići

Klađenje na pobjednika meča – tko će pobijediti, a tko izgubiti osnovna je odluka pri esport klađenju. Remi se javlja tek u nekim sportskim simulacijama poput e-nogometa, dok u drugim video igrama imate jedinicu i dvojku pa je izbor pri ovoj okladi prilično jednostavan. Naravno, isplati se kladiti na ishod isključivo ako je kvota na pobjedu vašeg favorita izdašna, dok u suprotnom trebate pokušati uvećati koeficijent korištenjem nekog specifičnog tržišta klađenja.

Prognoza osvajača turnira – na najvažnijim esport natjecanjima dijele se milijuni dolara pa nije iznenađenje da internetske kladionice nude mogućnost pogađanja konačnog pobjednika. Koeficijenti su u pravilu prilično veliki, pogotovo ako igrate na ekipu koja nije glavni favorit, a najbolja je praksa provjeriti formu svakog od sudionika u uvodnim kolima turnira, prije nego uplatite novac na onog kog smatrate da bi mogao otići do kraja.

Oklade na specifične događaje – nije uvijek pravi put pogađati tko će pobijediti na turniru ili u meču, pogotovo ako je konkurencija izuzetno izjednačena. No, zato vam kladionice nude specifične opcije za igru, poput pogađanja tko će napraviti prvo ubojstvo, a tko eliminirati baruna i osvojiti kulu. Ovisno o stilu igre suparnika, ponekad su baš takve oklade najlakši put do dobitka i to iskusni esport kladitelji dobro znaju.

..

Najpopularnija tržišta klađenja u esportu

Hendikep – nema sumnje, bez hendikepa se često ne bi isplatilo kladiti na dvoboje u kojima je velika razlika u kvaliteti između dva suparnika. No, ova oklada nudi kvotu od barem 1.80 ako odigrate da će netko pobijediti s većom razlikom od postavljene granice, što se isplati ako ste uvjereni u dominaciju favorizirane ekipe. Kladiti se možete i suprotno, da će autsajder u najgorem slučaju tijesno izgubiti.

Dota 2

Točan rezultat – u esportu je puno lakše pogoditi točan rezultat nego na nogometu, jer se većina profesionalnih mečeva igra na dvije dobivene mape, što znači da su moguća samo četiri različita ishoda. Točan rezultat još je jedan odličan način kako podebljati koeficijent ako ste uvjereni u premoć vašeg favorita, a još veće kvote vam se smiješe ako odigrate 0:2 ili 1:2 na autsajdera.

Zbroj poena – klasična mjerna jedinica u svijetu klađenja, koja se pojavljuje na gotovo svakom sportu. U esportovima zbroj poena obično je zbroj ubojstava ili neke druge radnje koja osigurava dominaciju na mapi, a na vama je prognozirati hoće li meč biti neizvjestan, s mnogo “killova” s obje strane ili će dvoboj proteći u potpunoj dominaciji jedne strane. Dobro je kod ove oklade da vaš listić postaje dobitan bez obzira tko velikom razlikom pobjeđuje, ako igrate “under”, a isto vrijedi i za “over” prognoze ako meč ode u odlučujuću mapu.

Klađenje uživo na esport vrlo je uzbudljivo

Ključ uspjeha u video igrama definitivno su refleksi i dobre strateške odluke. Baš zbog toga izuzetno je dinamično klađenje uživo na esport, jer sve se odvija brzo pred vašim očima.

U pravilu vam je ponuđeno ipak manje opcija za igru nego prije početka mečeva, no uvijek možete igrati na ishod dvoboja, hendikep pa i točan rezultat. Live oklade na esport idu uz prijenose uživo koje donosi većina ozbiljnih online kladionica, što olakšava vaš posao, no svejedno ćete morati munjevito donositi odluke ako želite do dobitnog listića.

Ključ uspjeha definitivno je osjećaj za trenutak u kojem se lomi dvoboj i odlazi na stranu jednog suparnika. Tada ako reagirate prije bookmakera imate izglede uzeti izdašnu kvotu i doći do lijepe zarade…

Koja su najjača esport natjecanja na svijetu?

Nagradni fond u milijunima dolara ono je što krasi najjače esport turnire, od kojih svakako trebamo izdvojiti Svjetsko prvenstvo u League of Legends video igri, gdje se posljednji put dijelilo čak 40 milijuna dolara.

Dota 2 također ima profesionalne turnire izdašnih nagrada, a natjecanje pod nazivom The International poznato je po rekordnim nagradama, koje bi uskoro mogle premašiti cifru od 50 milijuna dolara.

U igri Counter-Strike: Global Offensive postoje pak turniri iz serije Majors koji se organiziraju dva do tri puta godišnje, s nagradnim fondom do 2 milijuna dolara, a slična natjecanja postoje i u igrama Valorant, Call of Duty, Rainbow Six i StarCraft, dok Fifa organizira svoje Svjetsko esport prvenstvo.

U Hrvatskoj se turniri uglavnom održavaju na studentskoj razini, a najveće esport događanje svakako je A1 Adria League, s igrama CS:GO, Fifa 22, Brawl Stars, League of Legends, PUBG i Clash Royale na kojima domaći esport majstori međusobno odmjeravaju snage…

Postoje li hrvatski esport timovi?

League of Legends

U Hrvatskoj esport još uvijek nije priznat kao službeni sport, što otežava život svima koji pokušavaju organizirati ozbiljne timove. Drugim riječima, kada neka hrvatska ekipa poput CR4ZY okupi kvalitetnu igračku postavu za CS:GO ili neku drugu igru, pojavit će se inozemna organizacija koja će kupiti tim i ponuditi igračima bolje radne uvjete.

Zato je u Hrvatskoj esport još uvijek na nivou amaterskog entuzijazma, no pojedini igrači napravili su zapaženi uspjeh na svjetskoj sceni. Pa se tako Nikola “NiKo” Kovač može pohvaliti igranjem za neke od najboljih globalnih ekipa u igri Counter-Strike: Global Offensive, a Luka “Perkz” Perković napravio je impresivnu karijeru na League of Legends sceni…

Najuspješnije strategije klađenja na esport

Esport je specifičan, jer ipak se radi o video igrama, a ne stvarnom sportskom natjecanju, zbog čega je korisno imati gaming iskustva kako biste lakše mogli procijeniti ishod nekog meča, pogotovo ako se kladite uživo.

No, čak i ako niste strastveni igrač kompjutorskih igara svejedno možete dobro prolaziti kladeći se na esport, pod uvjetom da uvijek imate prave informacije na raspolaganju i uplaćujete listiće isključivo na one suparnike čiji stil igre i mogućnosti detaljno poznajete.

Najbolje strategije klađenja na esport polaze od toga da se nikad ne isplati igrati na male kvote, 1.20 ili manje, već u takvim situacijama treba podebljati koeficijent igranjem hendikepa, točnog rezultata ili neke specifične oklade koja će vam pomoći da maksimizirate svoj dobitak.

Naravno, pravilno raspoređivanje uloga također je od velike važnosti, jer uzalud vam impresivan dobitak ako stihijski nastavite ulagati zarađeni novac i brzo ga izgubite.

Dakle, ako želite kladiti se na esport svakako prvo počnite s manjim ulozima, a onda kada se dobro upoznate s cijelom scenom i zakonitostima na terenu možete krenuti s ozbiljnijim listićima. Ne igrajte na male kvote, razumno raspoređujte novac na svojim listićima i uvijek se kladite isključivo na one mečeve o kojima imate dovoljno znanja da biste mogli pravilno odabrati najisplativiju okladu…

Najčešće postavljana pitanja

✔️ Je li u Hrvatskoj legalno klađenje na esport?

O: Iako esport još uvijek u našoj zemlji nema status službenog sporta, potpuno je legalno kladiti se na ishod mečeva najboljih igrača video igara i naći ćete esport dvoboje u ponudi gotovo svake hrvatske kladionice.

🔝 Koji je najbolja oklada na esport mečeve?

O: Hendikep, točan rezultat i prognoziranje pobjednika. Tri su to oklade koje koriste ozbiljni esport kladitelji, ali ne bježe niti od specifičnih prognoza, poput prvog ubojstva u dvoboju ili tko će osvojiti kulu te eliminirati važnu prepreku na samoj mapi. Što bolje poznajte stil igre suparnika, to će pred vama biti više opcija za dolazak do željenog dobitka.

🏆 Što je bolje, kladiti se uživo na esport ili prije početka mečeva?

O: Online kladionice svojim korisnicima donose streaming gotovo svakog ozbiljnog esport dvoboja, što olakšava klađenje uživo i čini ga primamljivom opcijom za igru. Ipak, dok se meč odvija manje je dostupnih oklada pred vama u odnosu na “pre-match” klađenje, što vam skraćuje manevarski prostor. Zato bazirajte igru na okladama prije početka mečeva, ali ne bježite ni od live klađenja, jer ako u pravom trenutku zgrabite pravu kvotu, prije nego bookmaker osjeti da se lomi dvoboj, moći ćete odlično zaraditi.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top