Klađenje na američki nogomet – Najbolje strategije hrvatskih igrača

Nikakva tradicija, a velika popularnost. Tako se može opisati status američkog nogometa u Hrvatskoj, atraktivnog sporta koji se pojavio u 19. stoljeću kao novi oblik nadmetanja između studenata na sveučilištima u Sjevernoj Americi.

Iako nikome izvan SAD-a nije jasno zašto se nogometom naziva sport u kojem se lopta većinu vremena nosi u rukama, američki nogomet svejedno privlači pažnju diljem svijeta i zbog svoje žestine izaziva uzbuđenje, a tako je i u našoj zemlji, u kojoj sve više domaćih kladitelja vidi upravo u NFL-u priliku za dolazak do dobitka.

Nema sumnje, broj uplaćenih listića na američki nogomet u Hrvatskoj iz godine u godinu raste, a sve je više igrača koji svoju dugoročnu strategiju upravo baziraju na ovom sportu.

Baš zbog toga pripremili smo detaljni vodič koji će vam dati odgovor kako se kladiti, koje vrste oklada postoje i koje su najbolje online kladionice za klađenje na Super Bowl, NFL i ostale utakmice američkog nogometa…

Lista najboljih kladionica za američki nogomet
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema NFL IFAF AFL 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da NFL IFAF AFL 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da NFL IFAF AFL 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da NFL IFAF 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da NFL IFAF 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da NFL 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Američki nogomet – Kladionice koje se svojom ponudom ističu u Hrvatskoj

Rabona - Ako želite izuzetno detaljnu razradu neke utakmice američkog nogometa, onda je Rabona najbolji izbor za vas. U ponudi su utakmice američke i kanadske nacionalne lige, kao i sveučilišni dvoboji. Osim klađenja na ishod, tu su različiti hendikepi, zbrojevi poena te igra na specijalne oklade vezane uz "touchdown" i "field goal" opcije. Možete se kladiti i na učinak pojedinih ekipa, što značajno olakšava put do dobitnog listića.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prva Sportska Kladionica - domaći priređivači igara na sreću detaljno prate NFL i u svojoj ponudi nude sve utakmice regularne sezone i doigravanja, a najdalje u tome otišla je PSK. Tu ćete naći čak pet različitih razina zbrojeva poena, koje iz čudnog razloga Prva Sportska Kladionica naziva "koševima", no ako zanemarimo semantiku, ponuda je zaista odlična. Možete se detaljno kladiti na pojedine četvrtine i svako od poluvremena, a tijekom Super Bowla izbor oklada još je raskošniji.

do 100€

NedostupanPSK recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William Hill – Ako se želite kladiti na NFL prvaka, u svakom trenutku to možete napraviti kod kladionice William Hill, koja pokušava svojim igračima dati što više različitih opcija za klađenje na američki nogomet. Klađenje na hendikep i ukupan broj poena dva su najpopularnija tržišta, a tu je ishod bez neriješenog (eng. "Money Line"), još jedna specifična oklada koju ovaj britanski priređivač igara na sreću forsira u američkom nogometu.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Betfair – Bilo da se želite kladiti na obračun američkih sveučilišta ili na profesionalne klubove, Betfair vam nudi dvije opcije kako to napraviti. Možete igrati protiv drugih igrača u Exchange odjeljku, gdje koeficijenti za klađenje na američki nogomet znaju biti odlični, no ovise o broju uključenih igrača. Možete se nadmetati i s bookmakerima, a iz ponude svakako valja izdvojiti igru na razliku s kojom pobjeđuje jedna ekipa (npr. od 1 do 14 razlike, koeficijent 2.50), na čemu ćete naići na visoke kvote, koje nije nemoguće pogoditi.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBit - Sve više hrvatskih igrača želi spojiti svoju ljubav prema američkom nogometu i kripto imovini, a upravo to im omogućuje 1xBit, vodeća kladionica kriptovalutama. Ovdje ćete naići na više od 200 utakmica ponuđenih u svakom trenutku, uz detaljnu razradu, kakvu ovaj priređivač igara na sreću daje kod gotovo svakog sporta koji je u ponudi. Minimalan ulog je 0.01 miliBitcoin, a osim što možete ulagati svoje kripto novčiće na NFL, možete ih ovdje i kupovati u mjenjačnici.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na američki nogomet i biti u plusu?

Kao što smo već spomenuli, američki nogomet ima već gotovo 200 godina tradicije, no tek u posljednja dva desetljeća postao je izuzetno popularan i izvan SAD-a pa danas imamo i u Europi ligaška natjecanja poput NFL-a.

Pravila nisu komplicirana. Cilj je loptu prenijeti iza gol linije protivničke momčadi, za što se dobiva 6 bodova, dok još jedan dodatni donosi “field goal”, odnosno pogađanje udarcem nogom u rašlje, koje se nalaze sa svake strane terena. Do 3 boda moguće je doći i ako na isti način poentirate za vrijeme igre.

Američki nogomet je sport s mnogo prekida i bezbroj taktičkih zamisli, a ključno je protivniku rušenjem onemogućiti napredak prema naprijed ili u još boljem slučaju, presjeći loptu. Valja naglasiti kako su ozljede izuzetno bitan faktor tijekom sezone i treba pratiti tko je zdrav, a tko nije, a nisu nevažne ni odluke trenera koga će odmoriti, a koga ne, kroz 17 utakmica regularnog dijela sezone…

klađenje na hokej

.

Najpopularnije vrste oklada na američki nogomet

Klađenje na ishod utakmice – kao i u svim drugim sportovima, pogoditi tko će pobijediti, a tko izgubiti tijekom 60 minuta duge utakmice osnovni je tip klađenja. U NFL-u je moguć i remi, a koeficijenti su na njemu prilično veliki, od 13 na više, unatoč tome što igraju izjednačene momčadi. Pri klađenju na ishod moguće je doći do dugoročne zarade igranjem pojedinačnih listića, ali i kombinacijskih s dvije ili tri utakmice na njima, ako besprijekorno poznaješ suparnike.

Pogađanje NFL prvaka – pogoditi veliki koeficijent san je svakog ozbiljnog kladitelja, a jedan od načina kako to napraviti u američkom nogometu svakako je klađenje na ukupnog pobjednika. U NFL-u odluka pada u Super Bowlu, a tko u ranoj fazi sezone uspješno prognozira momčad koja će otići do kraja, ulovit će kvotu od najmanje 5, a možda i mnogo veću, što svakako puno znači pri vašoj dugoročnoj strategiji igre.

Igra na učinak igrača – američki nogomet još jedan je sport prepun zvijezda čiji se učinak na terenu prati s posebnim povećalom pa nije iznenađenje da se možemo kladiti na igrače, a ne samo na klubove. Većina kladionica će vam nuditi pogađanje tko će ostvariti prvi “touchdown”, pogotovo na važnim utakmicama. Kladiti se možete i na pretrčane jarde, broj presječenih lopti, asistencije pri poentiranju pa čak i tko će biti izabran za najboljeg igrača utakmice…

Uplata na specifične događaje – iako bi trebale trajati samo 60 minuta, utakmice američkog nogometa s prekidima se protegnu kroz puna tri sata pa nije iznenađenje da je u ponudi kladionica mnogo specifičnih opcija za klađenje, jer svašta se događa na terenu. Pa se možete kladiti na manje segmente igre, četvrtine i poluvremena, kao i na razliku s kojom će netko pobijediti ili izgubiti. Listić možete odigrati i na učinak pojedinih momčadi, a kladiti se možete čak i hoće li u dvoboju biti paran ili neparan ukupan broj bodova…

Tržišta klađenja koja hrvatski igrači vole igrati

Hendikep – oklada bez koje je nemoguće graditi uspješnu dugoročnu strategiju. Hendikep nam daje priliku da odigramo na uvjerljivu pobjedu momčadi za koju smo uvjereni da je kvalitetom nadmoćna suparniku. S druge strane, možemo igrati i da će autsajder u najgorem slučaju tijesno izgubiti. Za obje opcije kvote su odlične, a hendikepi su u pravilu na granici manjoj od 10 razlike i nije to problem prebaciti, ako na terenu igra nadmoćna ekipa.

Zbroj poena – kao i u svim drugim najpopularnijim sportovima, upravo zbroj poena može biti prava opcija za dolazak do dobitka, jer bookmakeri granicu ponekad stavljaju na pogrešnu razinu. Pa ako igraju dvije momčadi s čvrstim obranama, obično se isplati igrati na manji broj poena, dok u slučaju napadački moćnih suparnika treba igrati suprotno. Kladiti se možete na zbroj poena i po četvrtinama te u oba poluvremena, ali i za svaku od momčadi, što je još jedna primamljiva opcija koja često upali, ako dobro poznaješ odnos snaga na terenu.

Ishod prve četvrtine – klađenje na prvi segment utakmice zna biti pravi izbor u NFL-u, jer baš u tih prvih 15 minuta fizički moćnija ekipa dođe na svoje, prije nego što krenu taktičke kalkulacije i stvari se zakompliciraju. Riječ je o razdoblju koje može završiti neriješeno, a kvote su oko 4 pa i tu opciju treba imati na umu. Neki kladitelji prate isključivo ponašanje momčadi kroz prve četvrtine i na temelju prikupljenih podataka uplaćuju svoje listiće za sljedeću utakmicu.

Poluvrijeme/kraj – kao i u nogometu, riječ je o primamljivoj opciji za klađenje, koja igraču nudi priliku podebljati koeficijent kojeg bi dobio igrom na ishod utakmice. Oklada da će favorit voditi na poluvremenu i zatim posao uspješno privesti kraju uvijek osigurava veću kvotu nego klađenje na ishod utakmice. Igra na preokret, da će jedna momčad voditi nakon 30 minuta, a druga na kraju pobijediti, prilika je za povećati svoj ulog 7 ili više puta.

..

Klađenje uživo na američki nogomet poseban je izazov

Možete se lako kladiti uživo na američki nogomet

Za one koji vole ostati budni po noći, live klađenje na dvoboje NFL-a svakako je dobar izbor provođenja vremena, jer riječ je o izuzetno uzbudljivom iskustvu, koje zahtijeva pribranost, strpljenje i dobar osjećaj za pravi trenutak kada reagirati i uplatiti dobitnu okladu.

Aplikacije za klađenje na američki nogomet, kao i verzije online kladionica za web preglednik nude raskošnu ponudu klađenja uživo na ovaj dinamični sport, s nekoliko razina hendikepa i zbrojeva poena ponuđenih u svakom trenutku.

Kladiti se možete i na manje segmente utakmice, poput sljedećih 5 ili 10 minuta, a na važnim dvobojima prognozirati možete i učinak igrača, dok ih gledate u akciji.

Naravno, za live klađenje ključno je imati prijenos pred sobom i pomno pratiti kako se razvija utakmica, a u pravilu dobivaju oni koji osjete trenutak kada se lomi utakmica i u pravom trenutku reagiraju, uplatom na obećavajuću kvotu čija je vrijednost viša od očekivanih izgleda da se ostvari…

Daleko najviše oklada privlače Super Bowl i NFL

U svijetu, kao i u Hrvatskoj, nema utakmice na koju se uplati više listića od Super Bowla. Riječ je o finalu cijele sezone američkog profesionalnog nogometa, što izaziva ogromnu pažnju pa nije iznenađenje da je razrada ove utakmice bolja od ijedne druge, što nudi različite prilike za uplatu obećavajućeg listića.

NFL iliti National Football League očekivano je najpopularnija liga američkog nogometa, o kojoj već mnogi hrvatski kladitelji mnogo znaju i rado se na nju klade. Sezona započinje u rujnu, a finale je na rasporedu u veljači, nakon 17 odigranih kola i tri runde doigravanja.

U ponudi kladionica naići ćete i na kanadski CFL, a tu je NCAAF, američko prvenstvo sveučilišta. Rjeđe ćete se moći kladiti na najjače europske lige: njemačku, austrijsku, švedsku i finsku, dok postoji i regionalna liga na našim prostorima, ali priređivači igara na sreću je uglavnom ne nude, jer unatoč velikom entuzijazmu, kvaliteta još uvijek nije na traženoj razini…

Strategija klađenja na američki nogomet koja obećava

Za razliku od drugih američkih profesionalnih liga, u NFL-u se godišnje odigra znatno manji broj utakmica, što znači da je baš svaka važna za plasman u doigravanje.

To je odlična vijest, jer nema mjesta za kalkulacije, što olakšava put ozbiljnom igraču do dobitka. Naravno, preduvjet za uspjeh mora biti besprijekorno poznavanje američkog nogometa, forme momčadi, kao i stanja s ozljedama, ali i stilova igre koju njeguju različiti treneri.

Američki nogomet je sport u kojem se može uspješno odigrati kombinacijski listić s manjim kvotama na pobjede favorita, ali svakako je bolje maksimizirati dobitak korištenjem hendikepa ili klađenjem na učinak ekipa, odnosno igrača.

Među najbolje strategije dugoročnog klađenja na NFL svakako spada igranje pojedinačnih listića na koeficijente iznad 2, ali i lov na veće kvote, kladeći se na ekipe koje bi zbog ozljeda protivnika mogle kreirati iznenađenje. Tu su i uplate na preokret na poluvremenu, što nije rijetkost u američkom nogometu.

U svakom slučaju, treba se čvrsto držati zacrtanog plana i pametno raspoređivati ulog kroz duže razdoblje, jer racionalno ulaganje u kombinaciji sa sportskim znanjem i dobrim osjećajem za vjerojatnost u ovom sportu mora dati rezultate…

Najčešće postavljana pitanja

📺 Nude li online kladionice streaming američkog nogometa?

O: Vodeći priređivači igara na sreću svojim korisnicima nude stotine video prijenosa svakog dana, uključujući i dvoboje američkog nogometa. To značajno olakšavao posao hrvatskim igračima koji mogu besplatno gledati i usavršavati svoje poznavanje ovog sporta, a istovremeno i iskušavati svoje znanje na live klađenju.

💵 Koji tip oklade najbolje prolazi u NFL-u?

O: Tri su se načina klađenja pokazala najboljima na američkom nogometu. Jedan je korištenje hendikepa, za vrijeme i prije početka utakmice. Tako se dolazi do koeficijenta blizu 2 i maksimizira dobitak. Isplati se i igranje na zbroj poena, na live klađenju, pogotovo na manje segmente igre. Treća opcija je igra na velike kvote, igranjem na preokret ili remi, uz pomoć sistemskih listića ili dugoročnog sustava s podizanjem i smanjivanjem uloga.

🏈 Na koje momčadi se isplati igrati u NFL-u?

O: Kao i u drugim američkim sportovima, momčadi iz sezone u sezonu osciliraju i teško je zadržati se na vrhu kroz čitavo desetljeće. Posljednjih godina New England Patriots i Kansas City Chiefs su bili dobar izbor za klađenje, no svaka sezona ima svoje favorite. Obično se nakon prva tri kola regularnog dijela prvenstva već može uočiti tko ima najbolje izglede dogurati do Super Bowla pa je uvijek pametno rano se uključiti i sezonu detaljno pratiti od samog početka…

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024