Loto klađenje u Hrvatskoj – Veliki dobitci za one najsretnije

Pun adrenalina gledati izvlačenje kuglica, u nadi da će biti dobitna baš tvoja kombinacija, osjećaj je bez kojeg mnogi u Hrvatskoj ne mogu živjeti, a u posljednjih trideset godina bez obzira na uspon sportskog klađenja i kasina, loto je uspješno zadržao visoku popularnost među igrama na sreću.

Najbolje kladionice za igrati loto
Rank Kladionica Ocjena Igre Bonus Detalji
1.
Mozzart
5/5 38+ do 400€ Igraj loto
2.
Favbet
4/5 79+ do 130€ Igraj loto
3.
Germania
4/5 39+ do 1000€ Igraj loto

Ipak, nije da se u svijetu domaćeg lota ništa nije promijenilo. Hrvatska lutrija zadnjih godina značajno je morala osvježiti i modernizirati svoju ponudu te tako dati igračima nove mogućnosti kako sebe ugodno iznenaditi osvojenom svotom novca kojoj su se možda tek pritajeno nadali.

Danas u Hrvatskoj imamo čak šest zvučnih loto igara svakog tjedna, a mi ovom prilikom detaljno analiziramo sve vezano uz ponuđene igre, uz savjete kako uz njih pokušati lijepo zaraditi!

Hrvatska lutrija i njezine tri udarne loto igre

Kako što svi već dobro znamo, naša nacionalna lutrija prije dvadesetak godina postala je također i sportska kladionica CRO bet, ali nije se pritom odrekla ni svojih loto igara. Dapače, prije pet godina udružila se još s desetak europskih lutrija i ušla u projekt Eurojackpot, u kojem se dijele stotine milijuna kuna sretnicima koji uspješno pogode pet glavnih (5/50) i dva dodatna broja (2/10), uz ulog 15 HRK po kombinaciji.

Među dobitnicima jackpot nagrada već je dosad bilo i nekoliko hrvatskih igrača pa nije iznenađenje da se u našoj zemlji nekoliko milijuna kuna ulaže na ovu igru svaki tjedan. Sve o Eurojackpotu pročitajte ovdje!

Loto igre u Hrvatska lutrija

Riječ je o komercijalno najjačem loto adutu na domaćem tržištu, ali ne i jedinom. Tu su još dvije slavne igre, renovirani Loto 7 i stari dobri 6/45.

.

Bivši Loto 7/39 promijenio ime i postao lakši za pogoditi

Dok nije bilo Eurojackpota, sve nade u bogatu budućnost hrvatskih igrača bile su okrenute prema igri koja se zvala Loto 7 od 39, a izvlačena je subotom navečer, uz rekordan jackpot od 79 milijuna kuna svojedobno isplaćen tijekom 2014. godine.

S obzirom da je popularnost ovog lota zadnjih godina padala, promijenjeno mu je ime u Loto 7, ali i osnovne karakteristike. Danas bismo ga mogli zvati i Loto 7/35, jer u igri se upravo prognozira 7 od 35 brojeva te nudi jackpot u vrijednosti od desetak milijuna kuna. Novost je i izvlačenje dvaput tjedno, srijedom i subotom.

Cijena jedne odigrane kombinacije na ovom lotu je 7 HRK, a osim sedam brojeva koji daju dobitnika jackpota, izvlači se i dopunski koji vam može podebljati dobitak u slučaju pogođene šestice, jer 6+1 donosi minimalno 400.000 HRK, a nerijetko nagradu veću od milijun kuna.

Bet365 bonus dobrodošlice

Zanimljivo da čak i ako pogodite samo dopunski broj dobit ćete utješnih 7 HRK, a takve su zapravo i ostale cifre koje se isplaćuju od 3+1 do petice, dok za šesticu možete u džep ipak spremiti malo značajniju svotu, desetke tisuća kuna. U svakom slučaju, šanse za pogoditi sedmicu su vam jedan naprema 6.7 milijuna, ali ako vam to uspije, bit će vam to najljepši dan u životu.

I dalje niste impresionirani lotom? Bez brige, imamo nešto za vas. Umjesto toga pročitajte sve o najpouzdanijim i najboljim sportskim kladionicama dostupnima u Hrvatskoj te primamljivim bonusima koji vas tamo čekaju!

Loto 6/45 ima dugu tradiciju, ali ne stvara bogataše

Za one koji smatraju da je preskupo davati 7 ili 15 HRK za jednu loto kombinaciju, koliko koštaju Loto 7 i Eurojackpot, Hrvatska lutrija zadržala je u ponudi Loto 6 od 45, igru s najdužom loto tradicijom u našoj zemlji i izvlačenjem četvrtkom i nedjeljom.

Loto6 u Hrvatskoj

Cilj vam je pogoditi šest brojeva, igrajući kombinacije po cijeni od samo 2 HRK, uz potencijalni jackpot od oko milijun kuna. Možete na listiću označiti i polje DA te za dodatnih 5 HRK igrati i džoker igru u kojoj vam šesteroznamenkasti broj listića također može donijeti milijunski iznos.

Loto 6/45 također ima svoj dopunski broj koji podebljava dobitnu kombinaciju 5+1, ali samo do pedesetak tisuća kuna, a ostali dobitci gotovo da nisu vrijedni spomena. Kad još k tome dodamo da su vam šanse za jackpot 1 naprema 8.1 milijuna, što je manje nego na Lotu 7, onda je jasno zašto ova igra pada u drugi plan i pitanje je koliko će još dugo biti u ponudi.

TV Bingo je glamurozni dodatak loto ponudi

Kad pomislite na TV Bingo, prvo što će vam pasti na pamet definitivno su atraktivne Bingo djevojke koje su ga uspješno popularizirale, no možda niste primijetili, ali u ovoj igri Hrvatska lutrija vas zapravo također mami milijunskim iznosima.

Izvlačenje nedjeljom nije samo usrećilo muške sladokusce, već i one koji su proučili kako igrati Bingo 15/90 ili Bingo 24/75 i svoje spoznaje sretno unovčili. Bingo 15 od 90 je jednostavan. Kupite listić po cijeni 10 HRK sa šest kombinacija od 15 brojeva podijeljenih u tri reda, a ako svih 15 bude izvučeno već među prvih 30 izvučenih kuglica, dobit ćete Superbingo koji je donio čak 27 milijuna kuna jednom sretniku 2013. godine u Zagrebu.

TV Bingo od Hrvatska lutrija

Ako izvuku vaše brojeve među prva 33, svejedno ćete zaraditi višemilijunski iznos, a milijun će vam sjesti na račun i ako ga Bingo djevojke izvuku i među prvih 36 izvučenih kuglica. Slijede utješni iznosi, uključujući petice i desetke raspoređene u istom redu koje će vam vratiti uloženi novac.

Čini se jednostavno, ali zapravo imate beznadnu šansu 1 naprema 295 milijuna za Superbingo pa ćete se možda htjeti okrenuti Bingo 24 od 75 igri po cijeni 8 HRK po listiću, gdje su izgledi 1 naprema 14 milijuna da će među prvih 44 izvučenih brojeva biti 24 s vašeg listića, za što je osiguran jackpot od milijun kuna.

Za one koji ne padaju na atraktivne djevojke i TV prijenos, Hrvatska lutrija nudi i Online Bingo igre u kojima se možete zabavljati po cijeni od samo kune po listiću, ali i uz znatno niže cifre ako vam se posreći.

Keno i Brzih 35 najnoviji pokušaji privlačenja igrača

Hrvatska lutrija podebljala je svoju ponudu s novim igrama koje su se pojavile tijekom 2019. godine. Keno je igra slična poljskom Multi lotu na kojeg ćete naići kod naših sportskih kladionica. Radi se o izvlačenju 20 brojeva od 80 koje se odvija dvaput dnevno, u 14:30 i 20:30, a cilj igraču pogoditi je njih deset ili manje.

Ako pogodite desetku pri ulogu 20 HRK, skinuli ste koeficijent 100.000 i smiješi vam se jackpot od dva milijuna kuna, ali možete pogađati i devetke, osmice ili sedmice, uz ulog koji kreće od 1 HRK na više, s mogućnostima sistema koji vam povećava šansu za dobitak, ali i smanjuje potencijalnu dobitnu cifru.

Brzih35

Ima i onih kojima je čak i izvlačenje lota dvaput dnevno poput Kena previše rijetko! Baš za njih su izmislili Brzih 35 koji je na rasporedu svakih pet minuta. Riječ je o igri u kojoj birate šest brojeva među 40 ponuđenih, od kojih se njih 35 izvuku uz pomoć generatora nasumičnih brojeva (RNG). Vama je u interesu da se vaši brojevi što prije izvuku, jer tada će i dobitak biti velik.

Ako vaših šest bude među prvih šest brojeva, uz uloženih 100 HRK dobitak vam može biti čak milijun. Svoj ćete ulog uvećati 50 puta ako brojevi budu izvučeni među prvih 15, a nakon toga je zarada sve skromnija. Kao u bakari, ruletu i nekim vrstama blackjacka, postoje usputne oklade, na boje izvučenih brojeva, njihov zbroj, parne i neparne što igračima donosi dodatno veselje.

..

Koliko iznosi porez na loto u slučaju jackpota?

Nažalost, uz igre na sreću uvijek ide i porez na dobitak čija vrijednost u Hrvatskoj nije beznačajna. Svi dobro znamo da država uzima najmanje 10% na naše dobitke na kladionici, a cifre u slučaju milijuna postaju još i veće.

Ako vam se posreći da pogodite jackpot veći od pola milijuna kuna, platit ćete porez od 30%, što bi bilo oko 3.3 milijuna kuna ako ih osvojite 10 pa vam zapravo ostaje “samo” 6.7 milijuna. No, sigurni smo da se niti na tu količinu nećete žaliti!

Dostupne strategije i savjeti kako zaraditi igrajući loto

Kad je u pitanju loto klađenje, moramo naglasiti kako ne postoji neki dugoročni sustav koji pruža veliku vjerojatnost za konstantnu zaradu, a također su loto sistemi i sistemski listići vrlo skupi i neisplativi. Pa ćete tako ako želite odigrati osam umjesto sedam brojeva na Lotu 7 taj manevar platiti 56 HRK, a neće značajno povećati vaše izglede, dok sistem s 15 odigranih brojeva košta čak 45.045 HRK, a ne garantira ništa.

Najbolje online kladionice
do 122€5/5Posjetite
LegendPlayDolazi uskoro
do 250€5/5Posjetite
Mozzart Čitaj više
do 400€5/5Posjetite

Dakle, pojedinačne kombinacije jedino se isplati igrati, na dan kad se osjećate inspirirano i sretno. Neki vole igrati “vruće”, u zadnjih par godina najčešće izvlačene brojeve, a neki “hladne”, one koje baš i nisu izvlačili.

Koje god izaberete, potrudite se da ih je što manje drugih ljudi uplatilo pa nećete morati dijeliti dobitak s njima, čime maksimizirate profit. To se obično radi uplatama ne tako logično raspoređenih brojeva, odnosno stavljanjem po dva u nizu (npr. 26, 27) ili glavninu grupiranih među malima ili velikima (npr. 2, 6, 7, 10), a kad vidimo izvučene kombinacije koje su često neobične, takva taktika još više ima smisla.

Iako je iz više razloga privlačan, nikako ne preporučujemo Bingo u kojem su najmanji izgledi da ćete pošteno zaraditi, a Loto 6/45 sa svojim niskim isplatnim ciframa također ne nudi ono zbog čega ljubitelji igara na sreću žive. Keno je najbolji izbor ako ganjate skromnije dobitke, Brzih 35 ostaje zanimacija kad vam je dosadno, a Loto 7 i Eurojackpot optimalna opcija ako se želite preko noći obogatiti, no morate znati da to neće biti jednostavno.

Loto klađenje vam može promijeniti život, ali ne nagrađuje znanje

Što više novca ulažete, to su naravno veći izgledi da će vam loto klađenje donijeti dobitne kombinacije, a možda i promijeniti život te vas počastiti jackpotom nakon kojeg više nikad nećete imati financijskih problema. No, to su ulaganja koja ne jamče baš ništa, jer loto ne nagrađuje vaše znanje, tek pronicljivost i trenutak inspiracije koji se može dogoditi i uz minimalni ulog.

U svakom slučaju, najbolja taktika pri ovoj igri svakako je igrati s novcima koje vam neće biti žao izgubiti, a ako želite završiti s profitom, bolje vam je da znate kada treba stati, jer vjerojatnost je čvrsto na strani lutrije.

Loto je bez ikakve sumnje pojedinim sretnicima već ostvario snove, a na vama je hoćete li vjerovati u to da ćete vi jednog dana biti među njima. Za onog tko želi umjereno, ali konstantno zarađivati sportsko klađenje svakako je puno bolji izbor, no loto je igra koja simbolizira nadu u bolje sutra i zbog toga većina nas ni u budućnosti nema namjere to uzbudljivo izvlačenje kuglica u potpunosti prekrižiti.

.
..
Back to Top