Klađenje na boks – Vodič kroz vrste oklada i najbolje strategije

Sportsko klađenje u Europi i svijetu ima više od stotinu godina dugu tradiciju, a među prvim sportovima na koje su se igrači u prošlosti počeli kladiti svakako je bio i boks.

Riječ je o plemenitoj borilačkoj vještini u kojoj pobjedu jamči kombinacija fizičke pripremljenosti, udaračke tehnike, vještog kretanja i uspješnog predviđanja onog što će pokušati napraviti protivnik. Zbog svojih jednostavnih pravila, kao i uzbudljivosti samih mečeva, boks je i u novom tisućljeću zadržao svoj status jednog od najpopularnijih sportova za klađenje, a veliki interes izaziva i među kladiteljima u Hrvatskoj.

Lista najboljih kladionica za boks
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema WBO WBA WBC 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da WBO WBA WBC 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da WBO WBA WBC 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da WBO WBA WBC 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da WBO WBA WBC 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da WBO WBA WBC 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Nema sumnje, za prave znalce predviđanje ishoda boksačkih mečeva može biti izuzetno plodonosno, pogotovo za onog tko uvijek uplaćuje listiće kod onih priređivača igara na sreću koji nude najviše.

A mi ćemo ovom prilikom analizirati što je sve nužno da igrač bude u plusu kladeći se na boks te gdje može dobiti najviše, kada se odluči odigrati svoju prognozu…

Boks kladionice koje nude najviše hrvatskim igračima

bet365 – Ova popularna kladionica poznata je prije svega po fantastičnom izboru prijenosa sportskih događaja uživo, ali može se pohvaliti i odličnom razradom boksačkih mečeva. bet365 će vam na važnim okršajima uz klađenje na ishod meča uvijek ponuditi i oklade na način na koji će dvoboj završiti, rundu koja će biti posljednja te prognozu hoće li biti prekida ili ne. Tu su i "over/under" opcije broja odrađenih rundi, uz primamljive kvote koje već godina privlače igrače diljem Europe.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Rabona - Još jedan priređivač igara na sreću koji pokušava svojim korisnicima ponuditi što više različitih opcija klađenja na boksačke dvoboje. Rabona je poznata po detaljnoj razradi oklada tko će i kako pobijediti, prekidom ili odlukom sudaca, uz izdašne koeficijente na svaku od opcija. Tu je i nekoliko ponuđenih oklada na različite razine ukupnog broja rundi, a na vama je kladiti se hoće li meč trajati duže ili kraće od postavljene granice. Ova kladionica ističe se i prilično visokim kvotama na remi.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Betfair – Svima poznat prije svega po burzi koeficijenata na kojoj se možete kladiti protiv drugih igrača, Betfair u svom Sportsbook odjeljku nudi i odličnu ponudu na boksačke mečeve. Ova britanska kladionica posebno detaljno razrađuje mečeve za titulu prvaka svijeta, s povremenim uvećanim kvotama (eng. "Enhanced Odds") koje se isplati odigrati. Možete se kladiti i hoće li obojica boraca završiti u tlu, a naći ćete i oklade na minutu u kojoj će dvoboj završiti, s koeficijentima od 25 na više. Ako pak borba završi već u prvih 60 sekundi, ulovit ćete kvotu 50.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Favbet – Hrvatske kladionice u pravilu nude manje od europske konkurencije kad je u pitanju boks, ali ima i iznimaka. PSK pokušava svojim igračima ponuditi što više mečeva, uključujući i manje poznate priredbe, dok najdalje u tome odlazi Favbet, koji ima zaista raskošnu razradu boksačke ponude, uključujući i oklade na svih 12 "over/under" razina broja odrađenih rundi u meču, od 0.5 do 11.5, što ne nudi baš nitko drugi u Europi i to je pravi put kako privući domaće igrače.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBit - Klađenje kriptovalutama uz više od stotinu različitih ponuđenih boksačkih oklada na istom meču. 1xBit nas ni u boksu nije razočarao, jer se ističe sjajnom razradom ponude, a osim većine već spomenutih opcija, ovdje ćete pronaći i oklade na prekid grupirane na različite načine po rundama (npr. 1-2, 5-8, 7-12), što značajno olakšava prognozu u kojoj fazi će meč završiti. Koeficijenti za klađenje na boks također su respektabilni i prate najdarežljivije kladionice u Europi.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na boks i redovito dobivati?

Boks je borilačka vještina koja je bila iznimno cijenjena još u antičkoj Grčkoj, a popularnost joj neprestano raste, od početka 20. stoljeća sve do danas. Kroz povijest nam je boks dao neke od najvećih sportskih legendi, poput Mohameda Alija, Rockyja Marciana, Mikea Tysona, Evandera Holyfielda, Floyda Mayweathera Jr. i Mannyja Pacquiaoa, kao i brojna nezaboravna rivalstva.

Tko će koga nadmašiti u fizičkom obračunu klasična je oklada koja se pojavila puno prije prvih legalnih kladionica u Velikoj Britaniji i SAD-u, a s razvojem boksa kao priznatog sporta dobila je svoju plemenitu varijantu, u kojoj danas igrači mogu uživati, kladeći se online.

Iako se klađenje na boks čini jednostavnim, jer naizgled samo moraš predvidjeti tko će pobijediti i eventualno koliko brzo te na koji će način doći do raspleta, istina je da je potrebno bogato sportsko znanje i mnogo pronicljivosti, ako zaista želiš dugoročno zarađivati.

Važno je znati tko je u kakvoj formi te koji boksač ima prednost u kilaži, a tko u rasponu ruku. Bitno je i uspoređivati različite stilove borbi, od težnje klinču do udaranja s distance, kao i tko koristi gard, a tko kontragard. Također morate uzeti u obzir mentalnu snagu svakog od suparnika, kao i okolnosti u kojima se odvija okršaj.

Ako sve te faktore duboko analizirate prije uplate listića, imate sve što je potrebno da vaša prognoza završi dobitkom, pod uvjetom da još i izaberete pravi tip oklade, optimalan za meč na koji se kladite…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada za boks koje najviše obećavaju

Klađenje na ishod meča – tko će borbu završiti uzdignutih ruku, a tko na koljenima osnovna je oklada koja postoji u boksu i najveći broj kladitelja ulaže novac upravo prognozirajući pobjednika dvoboja. , a manji koeficijent obično je na onom boksaču koji je prvi naveden. Međutim, ne zaboravite ni treću opciju, a to je remi, što nije tako neobično u boksu, jer dovoljno je da jedan sudac ostane neodlučan, a dvojici se razlikuju mišljenja i dvoboj će završiti znakom X, uz kvotu najčešće oko 25.

Prognoziranje prvaka – boks je katkad bitka od 12 rundi, a ponekad i rat koji traje kroz duže razdoblje, sa samo jednim mogućim pobjednikom. Da, u ovom sportu postoje turniri, s olimpijskim kao najpoznatijim, u kojem je moguće prognozirati budućeg prvaka, čak i ako ga još čeka mnogo mečeva na putu do finala. Takve oklade idu u pravilu uz velike koeficijente, no treba uzeti u obzir mnogo faktora, uključujući formu i potencijalne protivnike na putu prema tituli.

Oklada na način završetka borbe – u boksu nije bitno samo pobijediti, već se posebno cijeni ako to napraviš na impresivan način. Baš zato izuzetno su popularne oklade na način završetka borbe, odnosno hoće li sve završiti nemilosrdnim nokautom ili će o konačnom pobjedniku odlučivati mišljenje sudaca. U svakom slučaju, onaj tko može uspješno prognozirati kakav nas rasplet čeka i u kojoj fazi meča će se dogoditi, ulovit će primamljivu kvotu i višestruko uvećati svoj boksački dobitak, u odnosu na klasično klađenje na ime konačnog pobjednika.

Igra na specifične događaje – boks je sport koji se gleda kroz mnogo različitih aspekata, a svaki od njih može biti zasebna oklada, ponuđena od strane online kladionica. To je posebno izraženo u velikim profesionalnim mečevima za svjetsku titulu, kada se možete kladiti hoće li neki borac tijekom dvoboja završiti na tlu i svejedno pobijediti, hoće li uputiti više preciznih udaraca od ponuđene granice te u kojoj fazi borbe će dominirati, a u kojoj biti inferioran.

Nezaobilazna tržišta klađenja u boksu

Prekid ili sudačka odluka – osim klasičnog klađenja na ishod, barem jednako popularna oklada je prognoziranje hoće li okršaj otići do sudačke odluke ili će završiti prekidom. Nokaut, tehnički nokaut i diskvalifikacija razlozi su završetka borbe prije zvona za kraj posljednje runde, a ovisno o odnosnu snaga suparnika i stilu borbe, i na jednoj i na drugoj opciji moguće je uloviti primamljiv koeficijent, katkad i prilično lagan za pogoditi.

Klađenje na manje/više rundi – poput broja ubačenih koševa, postignutih golova ili odigranih gemova, oklada na ukupan broj odrađenih rundi svodi se na ponuđenu razinu od stranice kladionice, koju boksači mogu nadmašiti ili završiti svoj posao ranije. Granice koje priređivači igara na sreću obično nude su 6.5 i 7.5, ovisno o odnosu snaga protivnika, a neki daju i više od četiri različite razine, što uvećava šanse za dobitak. Na vama je ocijeniti hoće li okršaj biti beskompromisan ili taktičan te na temelju toga igrati “over” ili “under”.

Prognoziranje pobjednika runde – kao što se možete kladiti na pobjednika meča, tako se možete kladiti i tko će biti bolji u pojedinoj rundi, na temelju službenih kartica sudaca. To je tip oklade koji se pojavljuje samo u najatraktivnijim mečevima i to ne kod svih online kladionica. Odličan je za prave boksačke znalce, koji znaju ocijeniti u kojoj fazi meča bi mogle doći do izražaja kvalitete određenog borca. Koeficijenti znaju biti atraktivni, najčešće veći nego na klasično pogađanje ishoda meča.

..

Klađenje uživo na boks još je uzbudljivije

Ono što smo nekad gledali samo u filmovima, oklade koje padaju na boksačke mečeve za vrijeme njihovog odvijanja, danas je dostupno svakom igraču online kladionica.

Boks je veliki sport za klađenje uživo

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na boks ili web preglednik, live prognoza na boks otvara neke sasvim nove prilike za dolazak do dobitka, jer već nakon uvodne runde postaje jasnije kako će se stvari dalje razvijati, što olakšava klađenje na pobjednika, ali i uplate na prekid ili sudačku odluku, kao i rundu u kojoj bi okršaj mogao završiti.

Pri klađenje uživo najviše se isplati igrati na boksača koji je krenuo rezervirano, a znate da ima kvalitetu koja će kasnije doći do izražaja, jer tu se katkad skrivaju visoke kvote. Nekad vrijedi i probati staviti novac na autsajdera, ako u uvodnim rundama iznenađujućom taktikom ili neočekivanim kvalitetama dovede favorita u probleme.

U svakom slučaju, klađenje dok se boksački meč odvija jako je uzbudljivo, a isplati se samo ako je pred vama live streaming same priredbe i to po mogućnosti u realnom vremenu…

Koja boksačka natjecanja privlače kladitelje u Hrvatskoj?

Boksačke mečeve dijelimo na amaterske i profesionalne, a razlikuju se po svojoj dužini, kao i zaštitnoj opremi natjecatelja.

Amaterski boks ima svoje turnire, u kojima se mečevi sastoje od tri runde po tri minute, s Olimpijskim igrama kao najvažnijem natjecanjem, koje je izuzetno popularno među hrvatskim igračima sportskog klađenja.

U profesionalnom boksu mečevi traju do maksimalnih 12 rundi, a postoji čak 19 različitih kategorija, s teškaškom kao najatraktivnijom. Moguće je osvojiti čak četiri različite svjetske titule, po WBA, WBO, WBC i IBF verziji, zbog čega atraktivne mečeve imamo gotovo svakog vikenda.

Naravno, najviše interesa u Hrvatskoj izazivaju obračuni teškaških velikana, pogotovo ako se u ringu nađu Anthony Joshua, Tyson Fury, Deontay Wilder ili Oleksandr Usik, po mogućnosti u međusobnom obračunu. Tu su naravno i borbe hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića, na kojima domaći kladitelji također redovito traže put do dobitka…

Strategije klađenja na boks koje vrijedi iskušati

Boks je sport koji ne traži neku posebnu taktiku od igrača, već samo bogato sportsko znanje i dobar osjećaj za vjerojatnost.

Moguće je dugoročno zarađivati i igranjem manjih, a sigurnih kvoti, kao i gađanjem koeficijenata većih od 2.50. Važno je samo raspolagati sa što više kvalitetnih informacija o formi protivnika, njihovom stilu boksa, prethodnim dvobojima, kao i uvjetima u kojima će se meč održati.

Uz pravu analizu ne samo što je moguće pogoditi pobjednika meča, već i hoće li se dogoditi prekid ili ne, kao i u kojoj rundi bi moglo do njega doći.

Naravno, bookmakeri su bolje pripremljeni za velike mečeve nego za manje poznate suparnike pa je katkad pravi put do dobitka igrati borbe koje su medijski u drugom planu. No, moguće je uspješno prognozirati i dvoboje najboljih boksača svijeta, ako poznajete detaljno sve aspekte boksa, pa možemo reći da postoji zaista mnogo različitih načina da dugoročno budete u plusu…

Najčešće postavljana pitanja

💰 Koji tip boksačke oklade je najlakše pogoditi?

O: Dobar poznavatelj boksa u širokoj ponudi različitih boksačkih tržišta klađenja uvijek će pronaći nešto za sebe i ne treba bježati niti od jedne opcije, ako imaš prave informacije i razumiješ ovaj borilački sport. Ipak, u praksi se pokazuje da je najlakše pogoditi pobjednika meča te hoće li biti prekid ili neće, kao i okladu na manje ili više od ponuđene razine odrađenih rundi. To su svakako tržišta koja se preporučuju početnicima.

🥊 Na čije boksačke mečeve se najviše isplati igrati?

O: Ako je suditi prema prošlosti, igrači koji vole tražiti iznenađenja najbolje prolaze kad je u ringu Anthony Joshua, jer na njega su koeficijenti uvijek mali, a definitivno je ranjiv. Oni koji se klade na nokaut tijekom meča trebali bi dobro proći u mečevima Wildera, dok Furyjevi često odlaze do sudačke odluke, kao i mnogi okršaji u manjim težinskim kategorijama. Naravno, dobre kvote uvijek se mogu dobiti na boksačima u usponu, dok im još bookmakeri ne otkriju pravu vrijednost.

🏆 Je li lakše pogađati ishod amaterskih ili profesionalnih mečeva?

O: Dvoboji amatera puno su izjednačeniji, a sudački kriteriji katkad su čudni pa ih je teže pogađati. Pogodniji su za igru na iznenađenja. Okršaji profesionalaca ipak su ono na što igra većina ozbiljnih kladitelja i tu je puno lakše osmisliti sustav koji će donositi dugoročnu zaradu, onome tko pravilno raspoređuje svoj ulog i uvijek igra najvjerojatnije opcije, uz najviše moguće koeficijente…

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024