Klađenje na irski nogomet – Vodič kroz najbolje strategije i kvote za hrvatske igrače

Kada neki sport na stadion svake godine privuče više od 80 tisuća ljudi, onda je jasno da je riječ o uzbudljivom i atraktivnom natjecanju, a upravo to se krije iza onog što predstavlja irski nogomet.

Lista najboljih kladionica za Irski nogomet
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Munster Football Championship Connacht Championship Leinster Championship 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Munster Football Championship Connacht Championship Leinster Championship Ulster Football Championship All Ireland Football Championship 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Ulster Football Championship All Ireland Football Championship Leinster Championship 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da Munster Football Championship Leinster Championship Ulster Football Championship All Ireland Football Championship 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Munster Football Championship Leinster Championship Ulster Football Championship All Ireland Football Championship 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da Ulster Football Championship All Ireland Football Championship Leinster Championship 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Sport kojeg neki još zovu keltski nogomet (eng. “gaelic football“) ne samo što je izuzetno popularan u Irskoj, već za njega danas raste zanimanje diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku, zahvaljujući video prijenosima online kladionica.

Nema sumnje, sve je više igrača koji vide priliku za dolazak do dobitka kladeći se na utakmice irskog nogometa, koji poput hurlinga nije toliko detaljno praćen od strane bookmakera pa dobar znalac definitivno može dugoročno profitirati, igrajući na ovu neobičnu kombinaciju nogometa i ragbija.

U svakom slučaju, oni koji još nisu upoznati s osnovama vrijeme je da nauče kako se kladiti na irski nogomet, uz pomoć našeg detaljnog vodiča, koji uključuje najbolje strategije i oklade, ali i priređivače igara na sreću kod kojih se najviše isplati igrati…

Koje su najbolje kladionice za klađenje na irski nogomet?

Betfair - Bilo da želite svoje poznavanje irskog nogometa odmjeravati s drugim igračima na burzi koeficijenata ili vam je draža igra protiv bookmakera, Betfair je dobar izbor za vas. U ovoj online kladionici ne samo što se možete kladiti na regularni dio sezone, već i na prijateljske utakmice tijekom predsezone, što je odlična dodatna prilika na zaradu. Koeficijenti za klađenje na irski nogomet ovdje su uvijek visoki i prate najdarežljivije u Europi, a osim na seniore, često je dostupno i klađenje na mlađe kategorije.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 - Kao kladionica koja detaljno prati sve što se događa na "Zelenom otoku", bet365 će vam ponuditi i odličnu ponudu oklada na irski nogomet. Uvijek se možete kladiti na seniorskog prvaka Irske, s izdašnim koeficijentima na svim opcijama, pogotovo ako uplatite listić prije početka ili u ranoj fazi sezone. Same utakmice nude dodatne priliku za zaradu, prognoziranjem hoće li netko uvjerljivo pobijediti ili će biti tijesan okršaj. Sve to prate video prijenosi, pogotovo u samoj završnici sezone, na utakmicama koje privlače najveći broj kladitelja.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

1xBit – Kad su u pitanju online kladionice irski nogomet najčešće nije detaljno razrađen i možete se kladiti prije svega na pobjednika utakmice ili konačnog prvaka sezone. Međutim, u kladionici 1xBit to nije slučaj i ovdje ćete redovito pronaći oklade na hendikep, kao i na zbroj postignutih poena, a u ponudi nisu samo službene utakmice, već i one prijateljske. Nerijetko ćete dobiti priliku kladiti se i na juniore, gdje zna biti obećavajućih koeficijenata koje znalci znaju iskoristiti. Naravno, sve to uz uplate u kriptovalutama i ogroman bonus dobrodošlice, po čemu se ovaj priređivač igara na sreću izdvaja od drugih.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William Hill – Još jedan priređivač igara na sreću koji svojim kladiteljima pokušava ponuditi što više različitih sportova, a poseban naglasak stavlja na one koji su najpopularniji u Velikoj Britaniji i Irskoj. Zbog toga nije iznenađenje da William Hill prati irski nogomet i redovito nudi oklade na utakmice seniorskog prvenstva, a što se natjecanje približava finalu, to je pred vama sve više opcija na koga se kladiti, uključujući čak i oklade na individualni učinak igrača.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

22bet – Kao kladionica koja na mnogim svojim utakmicama nudi više od 1000 opcija za klađenje, 22bet spada među one priređivače igara na sreću koji će vam omogućiti i klađenje na irski nogomet, kao i na ostale sportove koje nazivamo keltskima, uključujući i hurling. Ovdje ćete rjeđe imati priliku kladiti se na prijateljske utakmice, ali one službene su u ponudi. Završnica sezone detaljno je praćena, uz brojne opcije za igru, od kojih izdvajamo europski hendikep i "over/under" klađenje na zbroj poena.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na irski nogomet?

Irski nogomet u sadašnjem obliku pojavio se u 19. stoljeću, iako su se različite slične verzije pojavljivale i prije. Radi se o sportu koji je sličan po svojim pravilima hurlingu, osim što se ne igra s palicom, a povezuje ih i to što nema bogatih profesionalnih ugovora, već za svaku momčad igraju entuzijastični amateri, što je u Irskoj sasvim normalno i baš takva natjecanja su tamo najpopularnija.

Pravila se nalaze negdje između nogometa i ragbija, s nogometnim golom sa svake strane terena, iznad koje stoje ragbi rašlje. Igrači imaju pravo loptu nositi u rukama, ali samo četiri koraka prije nego što je udare nogom, a kad se nađu pred suparničkim golom, mogu birati hoće li pokušati savladati golmana i poslati loptu u mrežu, ili je lansirati između rašlji.

Za pogodak u mrežu momčad osvaja 3 boda, a za ragbi tip pogotka 1 bod. Svaka ekipa ima po 15 igrača na terenu, dopuštena je oštra igra, ali ne i prljavi prekršaji pa sudac može dosuditi slobodan udarac ili penal, iz kojih je vrlo lako poentirati, pogotovo ako gađate u rašlje. Osim žutog i crvenog kartona, postoji i crni, koji predstavlja isključenje igrača, ali s pravom zamjene.

Za one koji žele biti dobri u klađenju na irski nogomet važno je pogledati što više utakmica putem live streaminga i ovladati osnovama, a zatim početi uočavati tko su ključni akteri svake momčadi i gdje leži razlika u kvaliteti.

Nije nevažno ni u kakvim se vremenskim uvjetima igra, kao i radi li se o eliminacijskoj utakmici ili nekoj u kojoj nema tolikog rezultatskog značaja. Informirati se o stanju s ozljedama i prethodnim međusobnim dvobojima također je bitno, a kada sve te kockice posložite i stavite na pravo mjesto, ostaje vam kroz oklade otkriti što se sve može događati tijekom dvoboja i koji stil igre vam najviše odgovara…

klađenje na hokej

.

Najpopularnije vrste oklada za irski nogomet

Klađenje na pobjednika – i u irskom nogometu sve kreće od predviđanja tko će pobijediti, a tko izgubiti, s tim da postoji i mogućnost remija, s primamljivim koeficijentom 9.00 ako se dogodi. Na vama je na temelju informacija koje posjedujete, kao i prethodnih međusobnih dvoboja odrediti tko je favorit, a tko autsajder. Ova oklada dobra je za kombinacijske listiće, a ako se radi o tipovanju na momčad koju bookmakeri podcjenjuju, tada je i single listić odlična opcija za igru.

Prognoziranje prvaka natjecanja – u ovom sportu odlična je stvar što se uvijek možete kladiti na konačnog pobjednika seniorskog prvenstva Irske, uz primamljive kvote čak i na favorite. Na vama je samo odigrati ovu okladu u ranoj fazi natjecanja, već nakon nekoliko odigranih utakmica svake od ekipa, jer tada su koeficijenti najisplativiji. Nije loša odluka niti uplatiti više listića, na nekoliko različitih momčadi, pod uvjetom da vam se smiješi profit, ako bilo koja od njih osvoji titulu.

Igra na specifične događaje – u keltskim sportovima, u koje spada i irski nogomet ponekad je najlakši put do profita prognozirati događanja na travnjaku nevezana uz pobjednika utakmice. Nećete naravno imati ponuđenih bezbroj opcija kao na košarci, tenisu ili klasičnom nogometu, no ako ništa drugo, uvijek možete prognozirati hoće li utakmica biti čvrsta, s malo poena, ili potpuno otvorena, s velikim brojem postignutih pogodaka.

Tržišta klađenja koja igraju najuspješniji kladitelji

Možete se lako kladiti na Irski nogomet

Hendikep – iskusni igrači uvijek pokušavaju maksimizirati svoj dobitak, a jedno od najboljih rješenja u tu svrhu svakako je hendikep, kojim udvostručujete koeficijent na pobjedu svog favorita. Ovu okladu imate dostupnu i u irskom nogometu pa možete lijepo zaraditi čak i ako su na travnjaku dvije momčadi među kojima postoji velika razlika u kvaliteti, kladeći se na pobjedu s velikom razlikom. Naravno, možete igrati i suprotno, da će autsajder u najgorem slučaju tijesno izgubiti, uz jednako visoke kvote kao i na uvjerljiv trijumf favorita.

Zbroj poena – irski nogomet je sport u kojem jedan dobar potez donosi 3 boda, a nije nikakav problem poentirati u ragbi rašlje i uzeti još jedan. Ipak, kad igraju čvrste momčadi rezultat zna biti nizak i to sve otvara brojne opcije, kad je u pitanju klađenje na zbroj poena. Kad se sezona malo zahukta, kladionice će vam redovito nuditi “over/under” oklade na ukupan broj postignutih poena, a na temelju forme, stanja terena i informacija o ozljedama, možete se kladiti hoće li pasti više pogodaka od ponuđene granice, ili će ih biti manje.

Učinak igrača – iako se radi o amaterskom sportu, i ovdje postoje zvijezde o čijim individualnim izvedbama ovisi kako će završiti neka utakmica. Da, u irskom nogometu postoje napadači čiji je zadatak zabijati, a kad jednom sezona uđe u završnu fazu, dio kladionica omogućit će vam klađenje na učinak tih igrača. Na vama je procijeniti tko je u dobroj formi i je li obrana dovoljno dobra da zaustavi zvijezdu. Na temelju toga odlučujete hoće li skupiti više ili manje poena od ponuđene granice, s privlačnim koeficijentima na obje strane.

..

Klađenje uživo na irski nogomet kao posebna atrakcija

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na irski nogomet ili vam je draže korisnički profil otvarati u web pregledniku, vodeće kladionice u Europi omogućit će vam klađenje na ovaj sport čak i kad su utakmice u tijeku.

Radi se o posebnom iskustvu, jer ponekad je lakše predvidjeti tijek utakmice kada vidite kako stoje stvari na travnjaku, s hendikepom i zbrojem poena kada standardnim opcijama za igru, a tu je i predviđanje tko će sljedeći poentirati.

Live klađenje na irski nogomet svakako se isplati, ali samo ako imate video prijenos pred sobom. Do live streaminga nije problem doći, jer hrvatskim igračima je dostupan u potpuno legalnom obliku u najboljim online kladionicama za klađenje na irski nogomet.

Irsko seniorsko prvenstvo najzanimljivije za klađenje

Prvenstvo najboljih momčadi svijeta - Sam Maguire Cup

Kad govorimo o najpopularnijim natjecanjima u keltskom nogometu, onda je to svakako All-Ireland Senior Football Championship, prvenstvo najboljih momčadi svijeta, u kojem pobjednik dobiva Sam Maguire Cup.

Odigrano je već 135 sezona ovog prestižnog natjecanja koje se redovito održava još od 1887. godine. U njemu sudjeluje tridesetak momčadi, iz svakog okruga u Irskoj, a sve završava finalom 35. subote u godini, koja pada u kolovozu ili rujnu, kada se na Croke Park stadionu u Dublinu okupi 80 tisuća ljudi, kako bi uživalo u najvažnijoj utakmici sezone.

All-Ireland Super 8 je ključna faza natjecanja, kada ostaje još 8 momčadi podijeljenih u dvije grupe, koje igraju međusobno i odlučuju tko će u polufinale, a zatim dvije nokaut utakmice odlučuju tko će se probiti do završnice u Dublinu.

U Hrvatskoj najveći broj oklada pada upravo na seniorskom prvenstvu Irske, pogotovo kad se približi ljeto i završnica, dok ćete u ponudi ponekad naći i juniorske utakmice, u kojima također ima zanimljivih okršaja i obećavajućih koeficijenata, koje se isplati pokušati uloviti…

Koje su najbolje strategije klađenja na irski nogomet?

Irski nogomet jedan je od onih sportova koje online kladionice pretjerano detaljno ne proučavaju, što daje priliku istinskim znalcima da dođu do zasluženog dobitka.

Dakle, kako biste se mogli uspješno kladiti na ovaj dinamični sport, na vama je besprijekorno vladati pravilima, ali i upoznati se sa zakonitostima koje se mogu javiti za vrijeme same utakmice.

Važno je također informirati se o protivnicima, njihovoj formi i prethodnim međusobnim dvobojima, kao i stanju s ozljedama. Isplati se pratiti irske medije, koji u završnici sezone detaljno prate novosti vezane uz zvijezde irskog nogometa. Odlične informacije naći ćete i na Twitteru, ako pratite stručnjake koji znaju kako bitno odijeliti od nebitnog, vezano uz uključene ekipe.

U svakom slučaju, uvijek pokušavajte igrati na veće koeficijente od 1.50 i kombinirajte “pre-match” klađenje s okladama uživo. Ako osjećate da imate prednost pred bookmakerima, polako povećavajte ulog da vas ne bi blokirali.

I obavezno igrajte u više različitih kladionica, kako biste uvijek dobili najviše za željenu okladu, jer nema uvijek isti priređivač igara na sreću najbolju kvotu na okladu koju želite igrate. Zato iskusni igrači imaju otvorene profile u barem tri do četiri internetske kladionice, one koje su najvelikodušnije kad je irski nogomet u pitanju, a također i dijele primamljiv bonus dobrodošlice…

Najčešće postavljana pitanja

🏆 Na koje momčadi se isplati kladiti u irskom nogometu?

O: Kroz dugu povijest keltskog nogometa okrug Kerry je bio najuspješniji i ima dosad 37 osvojenih titula. Wexford je pak prvi koji je uspio osvojiti titulu četiri puta u nizu, a trenutno je najjača momčad Dublina, koji ima šest osvojenih titula u nizu i kladionice ga vide kao favorita na početku svake nove sezone.

☘️ Koja je razlika između irskog nogometa i hurlinga?

O: Riječ je o sportovima koje nazivamo keltskima, što dovoljno govori o njihovoj dugoj tradiciji. Potpuno su amaterski i igraju se na istom terenu, s golom iza kojeg stoje rašlje za ragbi. Bodovanje je također slično, no razlika je to što se hurling igra s palicom i podsjeća na hokej na travi, dok se u irskom nogometu lopta nosi u rukama, poput ragbija. Gol se pak postiže nogom u irskom nogometu, a palicom u hurlingu.

🔝 Koja je najbolja oklada na irskom nogometu?

O: Iskusni igrači koriste tri različite oklade, kako bi maksimizirali svoj dobitak. Prva je klađenje na pobjednika utakmice, kada je koeficijent na favorita prihvatljiv. Druga je igra na hendikep, kako biste udvostručili svoj dobitak na ekipu za koju vjerujete da će uvjerljivo pobijediti. Treći tip oklade je prognoziranje broja postignutih poena, odnosno hoće li ih biti više ili manje od ponuđene granice, ovisno o čvrstini obrana svake od uključenih momčadi.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top