Klađenje na hurling – Vodič kroz najbolje oklade i strategije za hrvatske igrače

Tko kaže da sportske kladionice izbjegavaju nuditi klađenje na amaterske sportove? Najbolji dokaz da nije tako svakako je hurling, u Irskoj obožavani sport koji još uvijek nije profesionaliziran.

Lista najboljih kladionica za Hurlingu
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema MunsterGAA Hurling club Gaa 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da MunsterGAA Hurling club Gaa 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da MunsterGAA Hurling club Gaa 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da MunsterGAA Hurling club Gaa 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da MunsterGAA Hurling club Gaa 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da MunsterGAA Hurling club Gaa 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Riječ je o ludoj kombinaciji lakrosa, hokeja, nogometa i ragbija, koja se u moderno vrijeme od irske nacionalne strasti pretvorila u zabavu za sportske fanatike diljem svijeta, zahvaljujući live streamingu kojeg nude vodeći europski priređivači igara na sreću.

Što je najbolje, pod utjecajem hrvatske emigracije koja je sve brojnija na “Zelenom otoku”, hurling je sada mnogima poznat i u našoj zemlji, a domaći kladitelji sve češće tijekom proljeća i ljeta traže put do dobitka upravo klađenjem na ovaj neobičan sport.

U svakom slučaju, hurling je sada u ponudi brojnih online kladionica, uključujući i one dostupne hrvatskim igračima. Zbog toga donosimo detaljnu analizu kako i gdje se kladiti na hurling te gdje pronaći najbolje kvote za uplatu obećavajućeg listića, na sportu kojem bookmakeri nikad nisu pridavali veliku pažnju…

Hurling kladionice s najboljom ponudom u Hrvatskoj

22bet – Kao i u mnogim drugim sportovima, 22bet kladionica prati sva najvažnija hurling natjecanja i daje vam priliku pretvoriti svoje znanje i pronicljivost u dobitni listić. Kladiti se možete na ishod utakmice, a uvijek je tu i hendikep, koji olakšava dolazak do profitabilnih koeficijenata, klađenjem na favorite. U važnim dvobojima uvijek se možete kladiti i hoće li ukupan zbroj poena premašiti ponuđenu razinu, uz vrlo visoke koeficijent na remi, koji često prelaze koeficijent 10.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 - Ako želite uloviti live streaming na hurling utakmice, onda je bet365 svakako dobar izbor za vas, jer u svojoj bogatoj ponudi video prijenosa povremeno se nađe i ovaj atraktivni sport. Osim što možete gledati akciju i učiti o snazi momčadi te scenarijima koji se mogu dogoditi za vrijeme utakmice, britanska kladionica nudi vam također prognoziranje pobjednika ne samo utakmice, već i prvaka irskog nacionalnog prvenstva. Koeficijenti za klađenje na hurling ovdje su solidni i prate najdarežljivije u Europi.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Betfair – Ako vas zanima poznajete li bolje hurling od drugih zaljubljenika u klađenje, imate priliku to provjeriti u Betfair kladionici, koja u svom Exchange odjeljku nudi mogućnost igre protiv drugih igrača. Hurling utakmice u ponudi su kao i ostale keltske igre, a možete se na njih kladiti čak i uživo, što otvara neke sasvim nove mogućnosti za dolazak do dobitka. Ovdje ćete svakako naći ključne utakmice svake hurling sezone u Irskoj, a ponekad i manje bitne amaterske dvoboje, u kojima dolaze na svoje samo najbolji poznavatelji ovog osebujnog sporta.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marathonbet – Još jedan britanski priređivač sportskog klađenja koji voli pratiti sportove iz susjedstva i nuditi ih svojim igračima. Iako Marathonbet ne oduševljava svojim dizajnom ni funkcionalnošću, u ponudi ima zanimljive opcije u brojim sportovima, uključujući i hurling, pogotovo ako se radi o važnim utakmicama. Kladiti se možete tko će pobijediti, ali unovčiti možete i vaše predviđanje vezano uz način na koji će pobjednik stići do trijumfa i koliko će utakmica biti otvorena.

do 30€

NedostupanMarathonbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBit – Za sve one sjajne poznavatelje hurlinga, koji u isto vrijeme fantastično zarađuju ulaganjem u kriptovalute, 1xBit ponudio je mogućnost povezivanja ove dvije strasti u svojoj kripto kladionici. Riječ je o priređivaču igara na sreću koji detaljno prati sva relevantna natjecanja u ovom sportu i ne boji se ponuditi kladiteljima solidne koeficijente, bilo da se radi o ishodu utakmice ili možda o hendikepu i zbroju golova. Prethodnih sezona na najvažnijim utakmicama mogli ste se čak kladiti i na učinak pojedinih igrača.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na hurling i biti uspješan?

Tko nikad nije gledao hurling, isplati mu se potražiti video neke utakmice na Internetu, jer riječ je o neobičnom sportu kakav nemamo prilike gledati na hrvatskim livadama.

Svaka momčad ima 15 igrača, uključujući i golmana koji brani gol sličnih dimenzija nogometu, ali iznad njega se nalaze ragbi rašlje, što dodatno komplicira život svakoj obrani! Igrači u rukama imaju drvenu palicu, a loptu imaju pravo voditi preko terena, ako su u stanju učiniti da se odbija od palice dok sprintaju.

Poslati lopticu u nogometnu mrežu vrijedi 3 boda, a u ragbi rašlje 1 bod pa se više isplati pokušati savladati golmana, nego ciljati iznad njega. Ipak, u taktičkim utakmicama dalekometni projektili koji završavaju u rašljama mogu biti presudni.

Hurling je dobio ime po drvenoj palici, koju Irci nazivaju “hurley”, a akcija na terenu zna biti žestoka, jer dopušten je kontakt ramenima kao i fizički čvrsta igra. Svejedno, postoje prekršaji koji mogu rezultirati isključenjem, a tu je i kazneni udarac koji se puca s 20 metara, tako što si izvođač ima pravo podići loptu u zrak i silovito opaliti. Loptica u tim trenucima zna letjeti brzinom iznad 150 km/h.

Spomenimo još da seniori igraju dva poluvremena po 35 minuta, a u nekim natjecanjima u slučaju remija dvoboj se ponavlja, što je praksa koja je u profesionalnim sportovima davno napuštena.

Što se klađenja na hurling tiče, važno je dobro se upoznati s najjačim momčadima u Irskoj, ali i pogledati što više prijenosa utakmica ovog keltskog sporta s palicom. Dobro dođe i čitanje irskih medija pa čak i poznavanje keltskog jezika, na kojem se ponekad nađu najvrjednije informacije uoči dvoboja.

Kladiteljima koji se nikad nisu kladili na hurling preporučujemo da krenu s manjim ulozima i kroz iskustvo otkriju sve scenarije koji se mogu dogoditi na terenu, kako bi stekli prijeko potrebno znanje i zatim mogli s puno više samopouzdanja uplaćivati listiće. To je jedini način kako ravnopravno parirati bookmakerima i s vremenom ih početi pobjeđivati…

klađenje na hokej

.

Najpoznatije vrste oklada za hurling

Klađenje na pobjednika utakmice – kao i u popularnim sportovima, i u hurlingu sve kreće od pogađanja tko će pobijediti na terenu, a tko izgubiti. Radi se o osnovnoj prognozi baziranoj na snazi suparnika, kao i stanju s ozljedama te prethodnim međusobnim ogledima. Važno je naglasiti da postoji i treća opcija, a to je remi, na koji su uvijek ponuđeni veliki koeficijenti, no u ovom sportu pada puno poena na obje strane pa je teško predvidjeti kad će susret završiti izjednačeno, osim prilikom live klađenja.

Prognoziranje pobjednika natjecanja – tko voli gađati velike koeficijente i ima strpljenja čekati da se neka liga ili turnir završe, za njega je dobra opcija prognoziranje pobjednika natjecanja. Što odigrate u ranijoj fazi, to su koeficijenti veći. Ako se radi o ligi, proći će mjeseci dok netko i službeno ne osvoji titulu, ali vodeće online kladionice nude “cash out” opciju, pa možete isplatiti dobitak i ranije. U svakom slučaju, pobrinite se da imate dovoljno informacija o snazi uključenih momčadi, kako biste ulog stavili na onu s najvećim izgledima za osvajanje titule. Nekad je dobro igrati na više ekipa, što umanjuje dobitak, ali povećava šanse da ćete pogoditi.

Oklade na specifične događaje – u klađenju se ne radi uvijek o tome tko će pobijediti, jer unutar iste utakmice se vodi mnogo malih bitki, s različitim prilikama za vaše uspješno prognoziranje. Bilo da ste fokusirani na ukupan zbroj poena, razliku s kojom će netko pobijediti ili učinak svake od momčadi, u najboljim hurling kladionicama imat ćete priliku klađenjem na specifične događaje složiti obećavajući listić, što je često najbolji put do dobitka, pogotovo ako su na terenu izjednačeni suparnici.

Nezaobilazna hurling tržišta klađenja

Možete se lako kladiti na Hurling

Hendikep – nema bolje oklade od izdašnog koeficijenta dobivenog klađenjem na izrazitog favorita. To je ponekad nemoguće ako igrate na ishod utakmice, ali tu je zato hendikep, koji vam daje priliku pojačati željenu kvotu, igrom da će bolja momčad pobijediti razlikom većom od one koju je bookmaker postavio kao graničnu. Idealna je to oklada ako ste uvjereni u moć neke ekipe, a možete igrati i suprotno, da autsajder neće doživjeti katastrofu, nego u najgorem slučaju barem pružiti dostojanstven otpor i tijesno izgubiti.

Zbroj poena – hurling je sport u kojem utakmice gotovo nikad ne završavaju jednoznamenkastim rezultatom pa oklade na ukupan zbroj poena otvaraju mogućnost dolaska do koeficijenta većeg od 1.70, ako bolje od kladionice procijenite u kojem će se smjeru akcija na travnjaku odvijati. O stanju travnjaka, stilu igre suparnika i prethodnim međusobnim dvobojima ovisit će hoćete li igrati “over” ili “under”, a ovu oklade isplati se koristiti i pri klađenju uživo.

Učinak igrača – na sportu kao što je hurling ne možete očekivati da će vam kladionice nuditi temeljitu razradu učinka individualnih sudionika, ali u najvažnijim utakmicama moći ćete se kladiti i na to. Naravno, govorimo o pogađanju hoće li neki igrač postići više ili manje poena od postavljene granice. Tu se zna naći krivo postavljenih koeficijenata, kada priređivači igara na sreću precijene neke igrače, što treba iskoristiti i uzeti ponuđeno.

..

Klađenje uživo na hurling je posebno atraktivno

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na hurling ili preferirate igrati u web pregledniku, na važne utakmice ovog sporta možete se kladiti i uživo, dok se akcija odvija na travnjaku.

Možete to raditi na burzi koeficijenata protiv drugih igrača, ali i protiv bookmakera, a ključ uspjeha osjetiti je kad se lomi utakmica i uloviti obećavajući koeficijent kad je na svom vrhuncu.

Oklade na hendikep i zbroj golova u pravilu je lakše pogoditi tijekom live klađenja pa to imajte na umu, no igrajte isključivo one utakmice koje su pred vašim očima na ekranu, jer hurling nije poput nogometa, da možete isključivo na temelju iskustva i statistike procijeniti što će se sljedeće dogoditi…

Koja hurling natjecanja su najbolja za klađenje?

Možete se lako kladiti uživo na Hurling

Hurling se igra u Irskoj već više od 4000 godina, a nalazi se pod okriljem Keltskog atletskog saveza koji je organizirao prva ozbiljna i sustavna natjecanja potkraj 19. stoljeća.

Hurling spada u keltske igre, kao i keltski nogomet te keltski rukomet. Ovi sportovi imaju svoje klubove u svakom gradu i selu u Irskoj, a njihove utakmice prate milijuni ljudi, bez obzira što na terenu igraju amaterski sportaši.

Najpoznatije hurling natjecanje zove se GAA Hurling All-Ireland Championship, u kojem se međusobno natječu različiti irski okruzi još od 1888. godine i uvijek je u ponudi kladionica koje prate ovaj osebujan sport.

Finale je obično u kolovozu, a Kilkenny je dosad osvojio najviše titula (36), dok svaki pobjednik u ruke dobiva Liam MacCarthy Cup. Igra se nokaut sustavom, što znači da već jedan poraz znači ispadanje iz natjecanja, no svejedno su utakmice u pravilu otvorene i nema kalkuliranja.

U ponudi kladionica ne samo što su utakmice seniora, već i juniora, a hrvatski igrači najviše vole kladiti se na samu završnicu hurling prvenstva Irske, kada se uvjere u snagu svake od momčadi, što svakako povećava izglede za dolazak do dobitka.

Strategije klađenja na hurling koje najviše obećavaju

Ako želite biti uspješni u klađenju na hurling, morate detaljno proučiti pravila i pogledati što više video prijenosa utakmica, pogotovo onih na najvišoj razini.

Na vama je prvo pohvatati sve zakonitosti koje idu uz ovaj keltski sport, a zatim se informirati o trenutnoj formi momčadi, kao i stanju s ozljedama. Tada je vrijeme da kroz manje uloge naučite što prolazi, a što ne pri okladama na hurling.

Ako ustrajete, s vremenom ćete početi uočavati greške bookmakera i profitirati, jer kladionice ne ulažu velik trud da bi pobijedile igrače u ovom sportu, kojih malo uopće ulaže novac na hurling. Vama za početak preporučujemo pojedinačne listiće na koeficijente od 1.70 do 2.40 ili kombinacijske s dva događaja i kvotom do 3.00, ako želite biti uspješni.

S vremenom kada pohvatate sve što ide uz hurling, možete se ohrabriti i zaigrati kompleksnije listiće, uključujući i sistemske…

Najčešće postavljana pitanja

🔝 Koje je najbolje tržište klađenja na hurlingu?

O: Dobar poznavatelj hurlinga ima priliku složiti obećavajući listić koristeći različita tržišta klađenja, od pogađanja tko će pobijediti do oklada na specifične aspekte utakmice. U praksi se pokazuje da najbolje rezultate daje klađenje na hendikep, koje omogućuje da podebljate koeficijent na favorita, ali i odigrate da autsajder neće izgubiti s velikom razlikom, uz izdašne kvote na obe opcije.

🏉 Jesu li hurling i keltski nogomet isto?

O: Iako imaju mnogo sličnosti, kao što su nogometni gol i ragbi rašlje na svakoj strani terena, hurling nije isto što i keltski nogomet, kojeg neki nazivaju i irskim. Hurling se igra s palicom, dok je keltski nogomet više ragbi, s dodatnim elementom poentiranja u nogometnu mrežu. Radi se doduše o srodnim sportovima, koji spadaju pod keltske igre i vjeruje se da se igraju u Irskoj već četiri tisuće godina.

🌟 Igra li se hurling u Hrvatskoj?

O: Hurling je amaterski irski sport koji se nikad nije uspio u značajnoj mjeri proširiti na druge zemlje. Niti u Hrvatskoj još uvijek nitko ne igra hurling utakmice, no mnogo je radne snage otišlo na ovaj otok pa bi se to moglo u budućnosti promijeniti. U svakom slučaju, kolumnist Financial Timesa, Simon Kuper nakon finala irskog nacionalnog prvenstva 2020. godine je napisao: “Hurling je najbolji sport ikad. Da su Irci uspjeli kolonizirati svijet, nitko nikad ne bi čuo za nogomet!”

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024