Klađenje na snooker – Gdje se kladiti u Hrvatskoj i koje vrste oklada koristiti

Veliki zeleni stol, kugle u šarenim bojama, biljarski štap i lijepo odjevena gospoda. Snooker je sport s kojim smo se davno upoznali, još u doba satelitskih antena devedesetih godina, kada je Eurosport na svom programu prenosio baš svaki značajan okršaj najboljih igrača svijeta.

Iako je biljar u Hrvatskoj najpopularnija igra sa štapom, s manjim stolom i značajno različitim pravilima, snooker je u posljednjem desetljeću također stekao mnogo poklonika u našoj zemlji, a ponajviše među kladiteljima, koji su u ovom sportu pronašli odličnu priliku za dolazak do dobitka.

Što zbog dostupnosti prijenosa uživo na online kladionicama, što zbog različitih strategija koje se mogu koristiti pri izradi listića, snooker turniri postali su izuzetno dragi igračima željnima zarade pa su danas važan dio ponude svakog priređivača igara na sreću koji drži do sebe.

Baš to je razlog zašto ovaj taktički i tehnički zahtjevan sport zaslužuje našu detaljnu analizu, kojom ćemo upoznati hrvatske igrače s osnovnim vrstama oklada, kao i najboljim strategijama koje se mogu koristiti pri klađenju na snooker…

Lista najboljih kladionica za snooker
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema World Snooker English Open Masters 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da World Snooker English Open Masters 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da World Snooker English Open Masters 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da World Snooker Masters 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da World Snooker Masters 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da World Snooker Masters 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Koje su najbolje snooker kladionice u Hrvatskoj?

22bet – Što više, tim bolje! To je filozofija kojom se vodi kladionica 22bet pri slaganju svoje ponude, u kojoj pojedine utakmice imaju više od 1000 različitih mogućnosti za klađenje. Raskošan izbor dočekat će vas i na snookeru, s različitim hendikepima i klađenjem na točan rezultat već prije meča, uz još detaljniju razradu kad jednom akcija krene, što uključuje i specifična postignuća igrača, poput "half-centuryja" i "centuryja"

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

SuperSport – Gusjenica koja se pretvara u prekrasnog leptira! Tako izgleda ponuda najpoznatije hrvatske kladionice prije početka snooker meča i za vrijeme njegovog odigravanja. "Pre-match" klađenje u SuperSportu uglavnom se svodi tek na pogađanje pobjednika meča, no čim bijela kugla krene juriti stolom, pred vama se ukaže izuzetno bogati izbor oklada, koji uključuje pogađanje koja boja kugle će prva ući u stol, tko će prvi do 50 osvojenih bodova u "frameu" te hoće li netko napraviti "break" veći od stotke, uz izdašne kvote da će se to dogoditi.

do 100€

NedostupanSuperSport recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Bolja od satelitske antene! Kladionica bet365 zaista ne štedi kad su u pitanju prava za prijenos sportskih natjecanja. Gotovo da nema tog sporta za koji ovaj priređivač igara na sreću nema pripremljen live streaming. Snooker turniri su posebno dobro zastupljeni i nude priliku detaljno se informirati o formi igrača. Koeficijenti za klađenje na snooker su u rangu najdarežljivijih u Europi, a razrada ponude sadrži sve što je potrebno za slaganje obećavajućeg listića, uključujući nekoliko razina hendikepa i klađenje na učinak svakog od igrača.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Unibet – Snooker mečevi baš svaki dan u ponudi! Više od stotinu dvoboja najboljih igrača svijeta pronaći ćete u bilo kojem trenutku izlistane kod kladionice Unibet, uključujući i različite dugoročne oklade. Dočekat će vas ovdje sasvim solidne kvote, kao i razrada mečeva koja uključuje klađenje na najveći "break", ukupni zbroj poena i točan rezultat, uz ponešto video prijenosa i zanimljivu ponudu prilikom live klađenja.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBit - Snooker okladama do još više kripto novčića! Kladionica 1xBit kao vodeći kripto priređivač igara na sreću pokušava igračima ponuditi što je više moguće različitih mogućnosti za igru na svakom od sportova. Oklade na zbroj "frameova" i različite razine hendikepa najpopularnije su opcije prije početka meča, a uživo klađenje nudi igru na svaki segment snookera koji uopće postoji, uz koeficijente koje iskusni igrači itekako znaju kako pretvoriti u dugoročni profit.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na snooker?

Poznavanje pravila prvi je uvjet za uspješno klađenje na snooker. Riječ je o sportu sa štapom koji se igra na 3,7 metara dugačkom i 1,8 metara širokom stolu. U igri se nalazi 15 crvenih kugli čiji ubačaj vrijedi 1 bod, a tu je i 6 kugli u različitim bojama, od kojih je crna najvrjednija, jer donosi 7 bodova.

Od igrača se traži da naizmjenično ubacuju crvenu pa šarenu kuglu, dok sve crvene ne budu pospremljene, nakon čega redom ubacuju žutu, zelenu, smeđu, plavu, ružičastu i crnu, čime završava partija.

Igrači imaju pravo igrati dok ne promaše, a zatim prepuštaju red protivniku. Jedna partija snookera zove se “frame” i u njoj pobjeđuje onaj tko skupi više bodova od protivnika. Ako je prednost nedostižna, moguće je taktički natjerati rivala na kaznene bodove i vratiti se u igru, no u većini slučaja slijedi predaja i prelazak na sljedeću partiju. Na kraju pobjeđuje igrač koji ima više osvojenih “frameova”.

Postoji još nekoliko važnih pojmova. “Break” je serija uzastopnih ubačaja istog igrača u jednom “frameu”. Ako u tom nizu osvoji više od 50 bodova, to se zove “half-century”, a ako osvoji više od 100 bodova, to je “century”.

Ne zaboravimo ni “maximum break”, najveće postignuće u ovom sportu, kada igrač osvoji 147 uzastopnih bodova u jednom “frameu”, maksimalno koristeći crnu kuglu. Na taj podvig kladionice nude kvotu oko 400 u pojedinoj partiji, a dosad se to dogodilo 166 puta u povijesti.

Kao i u pikadu, za uspjeh u snookeru važna je koncentracija, ali ovdje veliku ulogu ima i taktika. Naime, onaj tko ne može pospremiti željenu kuglu u rupu, može barem pokušati bijelu kuglu postaviti u položaj da maksimalno oteža igru protivniku i natjera ga na pogrešku.

Dakle, radi se o vrlo zanimljivom sportu u kojem je bitna forma igrača, kao i tradicija, a za klađenje je posebno važno prepoznati trenutak u kojem se lomi meč i zatim brzo reagirati…

klađenje na hokej

.

Najpopularnije vrste oklada na snooker

Prognoziranje ishoda meča – kao i u svim drugim sportovima, sve kreće od pogađanja tko će pobijediti, a tko izgubiti. U snookeru u pravilu nema neriješenog, jer se na najvećim turnirima igra neparan broj partija, no postoje natjecanja poput Lige prvaka u kojem se igraju četiri “framea” i moguć je rezultat 2:2. U svakom slučaju, riječ je o klasičnoj okladi koju će mnogi odigrati prije samog početka meča, ali i za vrijeme njegovog trajanja, ovisno o trenutnoj visini koeficijenta.

Klađenje na pobjednika turnira – najveća snooker natjecanja uvijek će nuditi i dugoročne oklade (eng. “outright bets”), odnosno prognoziranje koji će igrač otići do kraja i podići pobjednički pehar. Ovaj se tip klađenja itekako isplati u ranoj fazi natjecanja, kada su kvote velike čak i na najpoznatije igrače, no važno je prvo se uvjeriti tko je u kakvoj formi pa tek onda odlučiti na koga staviti svoj ulog. Naravno, uplata na više različitih igrača povećava izglede za dobitak, ali i smanjuje profit u odnosu na ulog.

Oklade na učinak igrača – unutar jednog snooker meča vodi se pregršt malih bitki u kojima možete sudjelovati svojim okladama. Ugledne online kladionice, kako u Europi, tako i u Hrvatskoj ponudit će vam igru na učinak svakog od igrača, prije svega na njihov broj “centuryja” i “half-centuryja”, kao i hoće li baš njemu pripasti najveći “break” tijekom dvoboja te koliko će biti velik.

Igra na specifične događaje – umjesto klađenja na pobjednika dvoboja, nekad je bolje fokusirati se na manje istaknute aspekte igre, u kojima se bookmakeri znaju pogubiti. Pa se tako možete kladiti koja će kugla prva od šarenih biti ubačena, s tim da su kvote na ružičastu, žutu, zelenu i smeđu uvijek visoke, no nije rijetkost da baš s nekom od njih igrač otvori partiju. Ovaj tip igre uključuje i klađenje na ukupan zbroj poena, “frameova” ili “centuryja”, u čemu se katkad kriju sjajne prilike za profit.

Nezaobilazna snooker tržišta klađenja

Hendikep – uvijek je dobro pronaći način podebljati koeficijent na pobjedu favorita, pogotovo ako čvrsto vjerujete da će biti uvjerljiva. Baš tome služi hendikep, koji možete koristiti i u suprotnom slučaju, kladeći se da će autsajder pružiti žestok otpor i u najgorem slučaju tijesno izgubiti. U snookeru se možete kladiti na hendikep “frameova”, da će netko pobijediti s barem dva ili više razlike, a postoji i hendikep poena u pojedinoj partiji, na koji možete igrati pri klađenju uživo.

Broj “centuryja” – bilo da se radi o ukupnom broju partija u kojima će netko u seriji osvojiti više od 100 bodova ili o učinku jednog od igrača, klađenje na broj “centuryja” vrlo je zanimljiva opcija za kojom posežu iskusni poznavatelji snookera. Radi se najčešće o igri hoće li biti više ili manje “centuryja” od postavljene granice, a kladiti se možete na isti način i na “half-centuryje”, odnosno serije od najmanje 50 uzastopnih bodova jednog igrača.

Točan rezultat – snooker je sport u kojem klađenje na rezultat može biti lako, ali i jako teško. U uobičajenim mečevima na 4 ili 5 dobivenih “frameova” nema toliko mogućnosti pa nije problem pogoditi točan rezultat, ali kad se u finalu SP-a igra na 18 dobivenih, to je nešto sasvim drugo. Ipak, pri live klađenju upravo ovo tržište klađenja može biti pravi put do dobitnog listića.

..

Klađenje uživo na snooker otvara nove prilike za dobitak

Mnoge kladionice nude klađenje uživo

Nema sumnje, snooker je jedan od najboljih sportova za klađenje uživo. Tempo igre nije pretjerano brz, a preokreti su mogući u gotovo svakom “frameu”, jer dovoljna je mala kriva procjena i protivnik se nađe u čistoj situaciji da pospremi ostatak kugli i nadoknadi zaostatak.

Također ne smijemo zaboraviti da je live streaming ovog sporta dostupan na svakoj online kladionici koja drži do sebe. Bilo da koristite aplikacije za klađenje na snooker ili sjedite za vlastitim kompjuterom i kladite se, uvijek možete pratiti mečeve, učiti o snazi igrača i usput iskušavati svoje znanje.

Pri klađenju uživo iskusni igrači uvijek igraju na kvote od barem 1.85 ili još veće, jer samo se tako može u snookeru dugoročno biti u plusu. Igra na favorita nakon što se nađe u zaostatku, kao i pogađanje točnog rezultata ili ukupnog broja “centuryja” neke su od najboljih opcija kako do dobitka. U svakom slučaju, ključna je smirenost i dobar osjećaj za vjerojatnost, kako biste maksimizirali svoje izglede dobru okladu pretvoriti u izdašan dobitak…

Najveći snooker turniri igraju se u Engleskoj

Snooker je sport koji je dosad stvorio neke prilično imućne sportaše, zbog milijunskih nagradnih fondova svojih najpoznatijih turnira.

Pa su tako legendarni Steve Davis i Stephen Hendry zaradili više od 30 milijuna dolara tijekom karijere, dok je Ronnie O’Sullivan uz 14 milijuna dolara zaradio i titulu jednog od najosebujnijih sportaša na svijetu, zahvaljujući svom brzom i atraktivnom stilu igre te emocionalnim reakcijama, netipičnima za igrače ovog sporta.

Tri najjača snooker natjecanja održavaju se u Engleskoj. Sheffield je domaćin Svjetskom prvenstvu, dok London ima svoj Masters, a ugošćuje i otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva.

To su i tri turnira na koji se kladitelji u Hrvatskoj najviše vole kladiti, a također redovito igraju i ostale Masters turnire, kao i Grand Prix te Ligu prvaka, u kojima također nastupaju najbolji od najboljih iz svijeta snookera.

Naravno, baš svaki snooker turnir uz koji online kladionice nude live streaming također će pronaći zainteresirane igrače, željne unovčiti svoje sportsko znanje…

Koje strategije klađenja na snooker donose uspjeh?

Iako svatko od nas može uložiti novac i uz malo sreće pogoditi snooker okladu, do dugoročnog profita mogu doći samo iznimno iskusni kladitelji, koji detaljno poznaju trenutnu formu igrača, njihove stilove igre, kao i mentalno stanje svakog od natjecatelja tijekom aktualnih turnira.

Baš zbog toga preporučuje se u ovaj sport ući s manjim ulozima i mnogo vremena provesti gledajući live streaming mečeva, nakon čega ćete uočiti zakonitosti koje se ponavljaju, kao i trenutke u kojima se odlučuje pitanje pobjednika.

Tada će puno lakše biti pogoditi i ishod meča i broj “centuryja” pojedinih igrača pa čak i koje će boje biti prva od šarenih kugli koju će netko pospremiti u rupu. Imajte samo na umu da je snooker neizvjestan sport u kojem prvih stotinu igrača na svijetu igra odlično, zbog čega se ne isplati igrati na male kvote, već se fokusirajte na one više od 1.85, uz koje je jedino moguće doći do dugoročnog profita.

Najčešće postavljana pitanja

🏆 Je li moguće pobijediti bookmakere klađenjem na snooker?

O: Snooker definitivno nije jedan od sportova u fokusu kladionica, za razliku od nogometa, košarke, hokeja na ledu ili tenisa. Baš zbog toga itekako je moguće nadmudriti bookmakere i doći do dugoročnog profita, ali samo na temelju besprijekornog poznavanja zakonitosti ove igre, kao i forme najvećih zvijezda te njihovih igračkih karakteristika.

🎱 Je li hrvatski snooker u ponudi kladionica?

O: U našoj zemlji snooker je još uvijek na amaterskom nivou pa prvenstvo Hrvatske nećete pronaći u ponudi online priređivača igara na sreću, no čak i u takvom okruženju javljaju se talenti poput mladog Jana Jelinića, koji već igra međunarodne turnire pa ćete svakako u budućnosti naići na njega u ponudi kladionica te imati priliku kladiti se na njegove mečeve.

🗺️ Koji su najbolji dugoročni sistemi klađenja na snooker?

O: Različiti igrači koriste različite sisteme u snookeru. Za “pre-match” klađenje najbolji se pokazuju kombinacijski listići od dva sportska događaja na ukupne kvote od 2.5 do 3 pa zatim regulacija visine uloga ovisno o uspješnosti prethodnih listića. Pri live klađenju se pak preporučuju pojedinačne uplate na kvote oko 2 ili više, s konstantnom visinom uloga. Listići pak s mnogo odigranih događaja nikad nisu dobar izbor pri klađenju na snooker.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024