Klađenje na odbojku na pijesku – Vrste oklada i najbolje strategije za hrvatske igrače

Ljeto, sunce, pijesak i sjajno građeni sportaši i sportašice, u međusobnom bespoštednom okršaju. Dodajte tome dobru muziku i plesne točke u pauzi između poena pa dobivate dobitnu formulu, kojom se odbojka na pijesku probila do titule jednog od najatraktivnijih sportova na svijetu.

Lista najboljih kladionica za klađenje na Odbojku na pijesku
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Olympics CEV Amber Cup 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Olympics CEV Amber Cup 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Olympics CEV Amber Cup 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da Olympics CEV 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Olympics CEV 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da Olympics CEV Amber Cup 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Nema sumnje, otkad je postala dio olimpijskog programa 1996. godine, u posljednja dva i pol desetljeća popularnost ove verzije odbojke konstantno raste. Za Hrvatsku to posebno vrijedi otkad je Ivan Perišić nastupio na turniru Beach Volleyball Major Series u Poreču 2017. godine, na kojem se slavni nogometaš pokazao kao i iznimno kvalitetan odbojkaš, potaknuvši mnoge da iskušaju svoju vještinu.

Kada je sport atraktivan i uzbudljiv, naravno da privlači i kladitelje, željne svoje sportsko znanje pretvoriti u zasluženi dobitak. To svakako vrijedi i za odbojku na pijesku, čiji su najvažniji svjetski turniri postali neizostavni dio ponude online kladionica, s vrlo zanimljivim opcijama za slaganje listića.

Hrvatski su pak igrači odavno prepoznali odbojku na pijesku i sve su uspješniji kladeći se na nju. A zbog sve većeg interesa za ovaj sport, mi vam donosimo vodič kroz vrste oklada i najbolje strategije klađenja na odbojku na pijesku, kao i vrijedne informacije gdje i kako se kladiti…

Odbojka na pijesku – Kladionice koje nude najbolje koeficijente u Hrvatskoj

Rabona – Ako vam nije dovoljno klađenje na pobjednike mečeva odbojke na pijesku, kladionica Rabona ponudit će vam dodatne opcije, u kojima će biti lakše pronaći obećavajuću okladu. Ovaj priređivač igara na sreću na najvažnijim turnirima ima raskošnu ponudu, koja uključuje igru na ukupan zbroj poena u meču, točan rezultat pa čak i klađenje hoće li se igrati na razliku u jednom ili više odigranih setova, s koeficijentom 101 da će biti napeto u baš svakom od tri seta.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

PSK - Prva Sportska Kladionica – Prestižne turnire odbojke na pijesku definitivno ćete pronaći i u ponudi domaćih priređivača igara na sreću, a PSK se trenutno ističe najboljom razradom mečeva odbojke na pijesku. Kod Prve Sportske Kladionice čekaju vas solidne kvote na ishod meča i mogućnost klađenja na hendikep poena, kao i čak tri razine zbroja poena prvog seta te igra na točan rezultat. Sasvim je solidna razrada oklada i prilikom live klađenja.

do 100€

NedostupanPSK recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Megapari – Još jedna kladionica koja pokušava igračima dati što više različitih opcija za klađenje na odbojku na pijesku. Megapari u svojoj ponudi ima svaki važan meč u ovom sportu, a nudi vam čak tri različite razine hendikepa poena, olakšavajući igračima put do obećavajućeg koeficijenta. Također se možete kladiti na učinak svake od ekipa, što nude rijetki priređivači igara na sreću, dok osim hendikepa poena nudi i hendikep setova, dajući priliku kladiteljima da osiguraju svoju okladu na autsajdera.

do 100€

NedostupanMegapari recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Betfair – Ako se želite kladiti protiv drugih igrača, na burzi na kojoj vi možete biti kladionica, ali i igrač, onda je Betfair uvijek dobar izbor. Odbojka na pijesku definitivno nije jedan od udarnih sportova na koje se možete kladiti kod ovog britanskog priređivača igara na sreću, no veliki turniri su detaljno praćeni. U ponudi su oklade na zbroj poena i hendikep pri klađenju uživo, što je moguće pretvoriti u dobitak, pogotovo ako vještim postavljanjem vlastite kvote uspješno nadmudrite drugog neiskusnog igrača.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marathonbet – Iako nije uvijek jedna od najboljih opcija za ozbiljne kladitelje, koeficijenti za klađenje na odbojku na pijesku kod kladionice Marathonbet u posljednje vrijeme su konkurentni najdarežljivijima u Europi, dok ni razrada pojedinih mečeva uopće nije loša. Pa se tako već uoči početka dvoboja možete kladiti na učinak pojedinih ekipa, kao i na hendikep u svakom od setova te ukupan zbroj poena. Ova kladionica ide toliko daleko da vam nudi čak i okladu na paran ili neparan broj bodova u cjelokupnom tijeku meča.

do 30€

NedostupanMarathonbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na odbojku na pijesku s dugoročnim uspjehom?

Odbojka na pijesku prvi se put pojavila prije više od stotinu godina na Havajima, da bi se popularizirala u Kaliforniji sredinom 20. stoljeća. Međunarodno priznanje dobila je kada su se pojedini slavni američki profesionalni odbojkaši prebacili na plažu osamdesetih godina i počeli promovirati ljetnu verziju odbojke.

Konačna pobjeda ovog sporta bilo je uvrštavanje u olimpijski program u Atlanti 1996. godine, a u posljednja dva desetljeća prepoznata je i od kladitelja koji su već pronašli recepte kako uspješno slagati listiće, bazirane upravo na odbojci na pijesku.

Naravno, prvi uvjet za dobitak je poznavanje pravila, a ona su slična kao u odbojci, samo su na terenu po dva sportaša ili sportašice sa svake strane, a ne 6, što daje priliku nižim i pokretljivijim natjecateljima da nadoknade svoje nedostatke i budu uspješni, što nikad ne bi bili u dvoranskoj odbojci.

Za pobjedu su potrebna dva dobivena seta u kojima se igra do 21 bod, a ako je rezultat 20:20, igra se na dva razlike. Moćan servis je od velike važnosti, jer tko uspješno ukroti servis, u velikoj je prilici s lakoćom poentirati.

Nema sumnje, za uspješno klađenje na odbojku na pijesku potrebno je prije svega poznavanje osnovnih zakonitosti ovog sporta, a onda forme ekipa te stilova igre, jer ne odgovara svatko svakome.

Što se pak opcija za slaganje listića tiče, one su zapravo vrlo slične klađenju na odbojku, stolni tenis ili tenis pa se nije problem igračima prebaciti na ovaj sport, pod uvjetom da posjeduju sve relevantne informacije o meču na koji se klade…

klađenje na bejzbol

.

Koje vrste oklada na odbojku na pijesku se najčešće igraju?

Oklada na ishod meča – svaka kladionica koja u ponudi drži odbojku na pijesku ponudit će vam priliku kladiti se na pobjednika dvoboja, s jedinicom i dvojkom kao jedinim opcijama. Riječ je naravno o najpopularnijoj okladi, a njezina raširenost vam daje priliku da pronađete najvišu moguću kvotu, među svojim omiljenim priređivačima igara na sreću. Dobar je to izbor igre ako uplaćujete listić prije početka dvoboja, a izdašan koeficijent može se uloviti i dok meč traje, pogotovo ako se kladite da će doći do preokreta.

Prognoziranje učinka ekipa – ponekad je najbolje svoju pažnju usmjeriti samo na jednu ekipu, bilo da je smatrate apsolutnim favoritom ili potpunim autsajderom u ovom dvoboju. Online kladionice koje drže do sebe ponudit će vam različite opcije na učinak svakog od timova i to treba iskoristiti. Možete pogađati koliki će broj poena osvojiti, ali i s kojom razlikom će pobijediti ili izgubiti. Ovakve oklade posebno uspješne mogu biti pri live klađenju, pogotovo ako igrate na učinak samo u jednom setu.

Igra na specifičan događaj – postoje mečevi u kojima je jako teško unaprijed znati tko će iz njega izaći kao pobjednik, a tko kao gubitnik. U tim slučajevima nije se loše fokusirati na druge aspekte ovog dvoboja, koje su možda bookmakeri olako shvatili. Jedna takva klasična oklada igra je prognoza hoće li u meču biti dodatnih poena nakon 20:20 ili neće, uz privlačne kvote da će se to obistiniti. U ovu kategoriju spada i klađenje na zbroj poena, odnosno prognoziranje hoće li biti veći ili manji broj od postavljene granice.

Koja tržišta klađenja najviše obećavaju?

Točan rezultat – za razliku od nekih sportova poput košarke i rukometa u kojima je gotovo nemoguće pogoditi točan rezultat, u odbojci na pijesku to nije problem, jer se igra na dva dobivena seta i postoje samo četiri mogućnosti. Odlična je to opcija ako želite povećati koeficijent na favorita, igranjem da će pobijediti 2:0, dok vam se smiješe ogromne kvote ako pogodite pobjedu autsajdera, 1:2 ili 0:2 u setovima.

Zbroj poena – ako ste sigurni da će setovi biti brzi i kratki ili vjerujete da će meč otići u treći set i maksimalno se produžiti, onda je klađenje na zbroj poena najbolja opcija za vas. Bookmakeri postavljaju razinu koju ukupni zbroj može premašiti ili ne, a na vama je da na temelju intuicije i sportskog znanja prognozirate koja će oklada biti dobitna. Ovaj tip igre dostupan je ne samo za kompletan meč, već i za pojedine setove pa čak i za svaku od ekipa.

Prvi set – tko traži velike kvote na sportskim iznenađenjima, trebao bi pokušati kladiti se na prvi set u odbojci na pijesku. Naime, upravo je to dionica igre u kojoj favorite protivnik zna iznenaditi neočekivanim taktičkim zamislima. Ovim stilom klađenja možete uloviti koeficijent iznad 2.50 i ako pametno raspoređujete svoj ulog, smiješi vam se sasvim solidan dugoročni profit.

..

Klađenje uživo zahtijeva brzinu i dobar instinkt

Prognozirati ishod meča dok se on odvija pred vašim očima zna biti lakše, od klađenja prije nego što počne. Pogotovo kad znamo da današnje online kladionice donose raskošni live streaming, koji uključuje i najprestižnije turnire u odbojci na pijesku.

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na odbojku na pijesku ili web preglednik, pri live klađenju na ovaj sport izuzetno je bitno strpljenje i dobar osjećaj za vjerojatnost. Vaš cilj je uloviti koeficijent dok je na svom vrhuncu, kako biste dugoročno mogli profitirati od svojih dobitaka, jer sigurno je da će biti i gubitnih listića u budućnosti.

Iskusni igrači obično koriste hendikepe i zbroj poena, kada osjete da su krivo postavljene granice od strane bookmakera, a vole igrati i na preokrete, kada favorit slabije uđe u meč. Naravno, kao i u svim drugim sportovima, pri live klađenju treba se fokusirati na koeficijente od 2 na više, jer mala kvota će vas prije ili kasnije prevariti, što će kasnije istim stilom igre biti teško nadoknaditi…

Koji turniri odbojke na pijesku privlače najviše pažnje?

Klađenje uživo na odbojku na pijesku

Kao što smo već spomenuli, ulazak u olimpijski program 1996. godine bila je najveća pobjeda odbojke na pijesku, a upravo su olimpijski turniri najpopularniji u očima javnosti u ovom sportu.

Bez ikakve sumnje najviše listića hrvatski igrači na odbojku na pijesku uplate baš za vrijeme Olimpijskih igara, no itekako detaljno prate i ostale prestižne turnire. Među njima se posebno ističe World Tour serija, s nagradnim fondom koji ide sve do 400.000 američkih dolara. Beach Volleyball Major Series još jedno je ugledno natjecanje, s odličnom atmosferom i bogatim nagradnim fondom.

Tu su naravno svjetska prvenstva koja se održavaju svake dvije godine, dok se europska igraju svake sezone, a online kladionice prenose čak i pojedina nacionalna prvenstva pa možemo reći da se na odbojku na pijesku moguće kladiti kroz veći dio kalendarske godine.

Tri najbolje strategije za klađenje na odbojku na pijesku

Ako želite imati dugoročan uspjeh kladeći se na odbojku na pijesku, izuzetno je važno što bolje se informirati o aktualnostima u ovom sportu. Do tih ćete informacija najlakše doći prateći live streaming mečeva na online kladionicama, a tu ćete uočiti i različite scenarije koji se mogu dogoditi u dvobojima najboljih na svijetu, koje ćete kasnije svakako lakše predvidjeti.

Tri su strategije klađenja koje koriste iskusni igrači. Prva je igranje “double” kombinacije prije početka mečeva, množenjem dvije kvote vrijednosti između 1.6 i 2.0, što se postiže igranjem dva meča na ishod, hendikep, točan rezultat ili zbroj poena, ovisno o vašim predviđanjima i vjerojatnosti postavljenih koeficijenata.

Druga opcija je igranje pojedinačnih listića s jakim koeficijentima vrijednosti iznad 2.00, što je pogodno za klađenje uživo, dok je treća opcija gađanje iznenađenja na kvote iznad 3, igranjem na autsajdere u prvom setu, cijelom meču ili čak pogađanjem točnog rezultata.

Za svaku strategiju nužno je besprijekorno znanje, pronicljivost, analitičnost, kao i dobar osjećaj za vjerojatnost, kako biste iz mjeseca u mjesec pobjeđivali bookmakere i profitirali na odbojci na pijesku…

Najčešće postavljana pitanja

🏐 Koji tip oklade se najviše isplati igrati na odbojci na pijesku?

Iako svaka dobro analizirana oklada može donijeti dobitak, pokazalo se da se najviše isplati igra na hendikep poena ili točan rezultat setova, kada ste uvjereni da postoji razlika u klasi među ekipama. Nije loša taktika ni strpljivo čekati rast kvota na favorite pri live klađenju, nakon što slabije otvore meč.

🌐 Iz kojih zemalja dolaze najbolje ekipe u odbojci na pijesku?

Odbojka na pijesku prvo se popularizirala u SAD-u i Brazilu pa nije iznenađenje da su upravo njihovi sportaši dosad uzeli najviše olimpijskih medalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dobre ekipe dolaze i iz Njemačke, Austrije, Nizozemske, Kanade, Italije i Australije, a ponekad iskaču i jaki dvojci iz manjih zemalja, čiju formu također treba pratiti uoči velikih turnira.

🏆 Možemo li se kladiti na hrvatske turnire u odbojci na pijesku?

Naši nacionalni turniri rijetko su u ponudi online kladionica, a Hrvatska nema mnogo jakih ekipa, konkurentnih na međunarodnoj razini. Mogli smo se svojevremeno kladiti na turnir koji je organiziran u Poreču od 2015. do 2017. godine, u sklopu Beach Volleyball Major serije i morat ćemo pričekati povratak natjecanja slične snage u Hrvatsku, za sljedeće oklade na domaćem terenu.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024