Klađenje na Formulu 1 – Strategije i oklade koje koriste najuspješniji igrači

Još od pedesetih godina prošlog stoljeća Formula 1 je jedan od najpopularnijih i najglamuroznijih sportova na svijetu. Svi to znaju, no malo je onih koji su svjesni da je elitno automobilističko natjecanje u posljednja dva desetljeća postalo i izuzetno pogodno za uspješno klađenje.

Lista najboljih kladionica za Formulu 1
Rank Kladionica Ocjena Klađenje Cash Out Bonus Detalji
1.
22bet
5/5
 • Dueli u kvalifikacijama
 • Oklade na plasman
 • Abu Dhabi Grand Prix
Da 100% do 122€ Posjetite22bet recenzija
2.
Mozzartbet
5/5
 • Ukupni Plasman
 • Dueli u kvalifikacijama
 • Abu Dhabi Grand Prix
Da 100% do 400€ PosjetiteMozzart recenzija
3.
Campobet
5/5
 • Oklade na plasman
 • Dueli u kvalifikacijama
 • Abu Dhabi Grand Prix
Da 100% do 100€ PosjetiteCampoBet recenzija
4.
20bet
5/5
 • Ukupni Plasman
 • Duel
 • Abu Dhabi Grand Prix
Da 100% do 100€ Posjetite20BET recenzija
5.
Rabona
5/5
 • Dueli u kvalifikacijama
 • Oklade na plasman
 • Abu Dhabi Grand Prix
Da 100% do 100€ PosjetiteRabona recenzija
6.
Bet at Home kladionica
5/5
 • Ukupni Plasman
 • Duel
 • Abu Dhabi Grand Prix
Da 50% do 200€ PosjetiteBet at Home recenzija

Razlog je prije svega unaprijeđena pouzdanost bolida, ali i predvidljivost, kakvu niti jedan drugi sport ne može ponuditi. Ovdje “zicera” zaista ima u izobilju, i to gotovo svaki put kad bolidi jure stazom!

Baš zbog toga neki su od najuspješnijih kladitelja u Hrvatskoj upravo oni koji se klade na F1 utrke, a mi vam donosimo izuzetno detaljni vodič, koji će vam napokon otkriti sve ono što online kladionice nikako ne žele da znate.

Spremni? Krećemo! Vrijeme je da otkrijete koje strategije i oklade pri klađenju na Formulu 1 najbolje prolaze, ali i saznate za sve gafove bookmakera koji su se u Hrvatskoj već dogodili…

Formula 1 kladionice koje daju najviše hrvatskim igračima

PSK - Prva Sportska Kladionica ima dugu povijest pretjerano velikodušnih koeficijenata na Formuli 1, koje zapravo možemo nazvati i gafovima bookmakera. Unatoč tome, ne odustaje i nastavlja nuditi detaljnu ponudu, prije svake F1 utrke. Od hrvatske konkurencije se razlikuje po tome što jedina nudi klađenje na TOP 10, na kvalifikacijama i utrci, uz nerijetko vrlo primamljive koeficijente. Uvijek se možete kladiti i na odustajanja vozača, sigurnosni automobil, kao i broj onih koji će stići do cilja.

do 100€

NedostupanPSK recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 - Raskošna ponuda, ali bookmakeri koji definitivno nisu naivci. U kladionici bet365 naći ćete pregršt zanimljivih oklada na Formulu 1. Ne samo što se možete kladiti na izlazak sigurnosnog automobila, već i hoće li biti aktiviran virtualni. Pogađati možete nacionalnost pobjednika, hoće li momčad imati oba vozača među osvajačima bodova pa čak i tko će prvi u boks. Uz svakog vozača nudi i specijalne oklade, a posebno zanimljive su grupe od četiri vozača za koje nudi pogađanje tko će od njih biti najuspješniji u utrci, gdje se katkad skrivaju zaista obećavajući koeficijenti.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

SuperSport – Vjerovali ili ne, godinama je SuperSport isplaćivao hrvatskim F1 igračima čak i listiće na odustajanja onih vozača koji uopće nisu ni startali u utrci. Sportski pravilnik je u međuvremenu doveden u red, a gafovi se prorijedili, ali F1 ponuda je i dalje zanimljiva. Još uvijek se imate pravo kladiti za vrijeme treninga, što drugi ne dopuštaju. Klađenje na najbrži krug, prednost pobjednika i pobjednički bolid uvijek su u ponudi, a najviše se isplati igrati duele vozača u kvalifikacijama, ovdje često s koeficijentima postavljenima u korist kladitelja.

do 100€

NedostupanSuperSport recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

RabonaVrlo kreativne kombinacije za F1 klađenje naći ćete u Raboni. Ovaj priređivač igara na sreću nudi klađenje tko će prvi odustati, s koje pozicije će startati pobjednik pa čak i hoće li isti vozač upisati pobjedu, pole poziciju i najbrži krug, uz veliki koeficijent da će se to ostvariti. Igrati možete i na izlazak sigurnosnog automobila, kao i prognozirati osvajače bodova, a uvijek možete pogađati i ukupnog pobjednika prvenstva.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBitUlaganje u kriptovalute i klađenje na Formulu 1 imaju mnogo zajedničkog, jer jedno i drugo može donijeti značajan profit, onome tko vuče prave poteze. Kladionica 1xBit nudi vam da se kladite na F1 utrke upravo ulažući svoje kripto novčiće. Koeficijenti na klađenje na Formulu 1 su solidni, a u ponudi je više od 500 različitih oklada kroz cijeli vikend, uz primamljive koeficijente na predviđanje osvajača bodova. Kladiti se možete na sve što možete zamisliti, čak i koja od znamenki će biti tisućinka u pobjedničkom vremenu na kraju utrke!

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na Formulu 1? Uočavanjem gafova!

Iza nas je pomalo nevjerojatna povijest klađenja na Formulu 1 u Hrvatskoj, sporta koji se u ponudi kladionica pojavio prije 20 godina, na samom početku kladioničarske ere u našoj zemlji.

Tada bookmakeri definitivno nisu bili spremni za izazove koje pred njih stavlja motosport i znali su ponuditi 5 do 10 puta veći koeficijent nego što je trebao biti!

Pa je tako u Indianapolisu 2006. godine bila kvota 4.00 na pole poziciju Michaela Schumachera, a još 2.50 da će Massa biti odmah do njega, iako je Ferrari bio sekundu brži od svih na slobodnim treninzima. Zašto? Bookmakeri su greškom favorizirali Alonsa, koji je u Renaultu odlično otvorio sezonu. U to vrijeme nije još bilo online klađenja, ali oni igrači koji su dotrčali do poslovnice i uspjeli uplatiti ove koeficijente nisu mogli vjerovati kakav poklon su dobili.

Doduše, godinu ranije na istoj stazi dogodio se još veći gaf kladionica. Tada je čak 14 vozača odbilo nastupiti zbog problema s gumama, što je bilo unaprijed poznato, a svi koji su odigrali da ti piloti neće završiti utrku, imali su dobitke u stotinama tisuća kuna. Cijeli slučaj završio je na sudu, no igračima je na kraju isplaćen novac.

Kad je online klađenje došlo u Hrvatsku, sve su se domaće kladionice spojile na globalni sustav za izračun koeficijenata pa su gafovi postali rjeđi. No, još uvijek je bilo moguće odigrati da netko neće doći do cilja, uz koeficijent preko 4.00, iako se znalo prije utrke da ima pokvaren bolid ili ga je čak razbio prije starta u izviđanju staze, poput Romaina Grosjeana u Brazilu 2016. godine.

I tako je uredno godinama isplaćivan novac na odustajanja unaprijed otpisanih vozača, što je bizarno, a mogli ste uzeti novac čak i na okladu da će sigurnosni automobil izaći na stazu, kada je jednom prilikom u Belgiji objavljeno deset minuta prije starta, da će utrka startati – pod sigurnosnim automobilom!

Danas su hrvatske kladionice malo popravile svoje sportske pravilnike i zaštitile se, ali i dalje im Formula 1 nije u fokusu te bookmakeri sporo reagiraju na nove informacije i loše ocjenjuju odnos snaga među pojedinim vozačima.

Zato klađenje na elitno automobilističko natjecanje istinskim znalcima i dalje donosi odlične rezultate, bilo da se klade na kvalifikacije ili na nedjeljnu utrku…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada za Formulu 1 koje su uvijek u ponudi

Klađenje na pobjednika utrkeklasična F1 oklada od koje sve kreće pogađanje je tko će prvi proći ciljem. Na favorita je koeficijent od 1.85 do 3.00, na ostalima značajno veći, nekad i 50.00. Igranje na autsajdera svakako se više isplati, a što je najbolje, bookmakeri povremeno znaju krivo procijeniti tko je favorit i pogrešno postaviti kvote, što vam daje priliku lijepo zaraditi prognoziranjem pobjednika.

Oklade na plasman – još bolje opcije za igru nalaze se u pogađanju tko će na pobjedničko postolje, odnosno u TOP 6 ili TOP 10. Tu dolazi do izražaja vaše poznavanje Formule 1, jer ako dugo pratite trendove koji u njoj vladaju, odmah ćete uočiti na kome je koeficijent iznenađujuće visok, a na kome nije. Klađenje na plasman u kvalifikacijama lakše je pogoditi nego u utrci, no oklada TOP 10 u pravilu ide uz veće koeficijente u nedjelju, a dobar vozač će se gotovo sigurno naći među osvajačima bodova, ako mu bolid ne otkaže.

Prognoziranje prvaka – sezona Formule 1 traje od ožujka do prosinca, a vi možete i prije početka prognozirati tko će osvojiti titulu prvaka. Ako osjetite da bi netko mogao iznenaditi glavnog favorita, što je već dugo Lewis Hamilton, koeficijent bi mogao na takvu okladu biti velik, iznad 3.00. Ne morate čekati kraj sezone za isplatu, već iskoristite “cash out” i uzmite novac čim vaša isplata postane profitabilna.

Igra na specifične događaje – u Formuli 1 puno se toga događa na stazi, a kladionice nude brojna tržišta klađenja, nevezana uz prognoziranje pobjednika i konačni plasman. Pa se možete kladiti koliko će vozača završiti utrku i koji od njih, kao i tko će odvesti najbrži krug. Kod nekih priređivača sportskog klađenja možete čak pogađati koliko će vozača biti u istom krugu s pobjednikom. Sve to treba uzeti u obzir, pa na temelju dostupnih informacija i vlastitog znanja na kraju odigrati onu okladu koja se čini najizglednijom.

F1 tržišta klađenja koja obavezno trebate igrati

Možete se lako kladiti na Formulu 1

Dueli u kvalifikacijama – tijekom jednog normalnog F1 vikenda, najbolju šansu za zaradu imate kladeći se na duele u kvalifikacijama. Slobodni treninzi otkrit će vam koji su vozači i bolidi u formi, a tko nije. Svaka kladionica nudi drukčije duele, a na vama je odlučiti na koga vrijedi igrati.

Iskusni igrači dobro znaju koji vozači su u stanju izvući maksimum iz svog bolida u kvalifikacijama, a koji su skloni podbačajima. Znaju i tko olako shvaća slobodne treninge, a tko u svakom krugu daje maksimum. Na temelju toga se sastavlja listić, pojedinačni ili optimalna kombinacija od dvije oklade, a najviše tri. Dugoročno ćete profitirati uz koeficijente na listićima od 2.50 do 3.00, dok veće i manje ukupne kvote ništa ne garantiraju.

Hoće li vozač biti klasificiran – vrlo riskantna oklada za svakog bookmakera i odlična prilika za iskusnog igrača. Iz sezone u sezonu kvote su sve veće da vozač neće završiti 90% ukupnog broja krugova, potrebnih da bi bio klasificiran u konačnom poretku. Radi se o koeficijentima 2.90 i većima, a u hibridnoj eri motori se zapravo još uvijek često kvare, dok informacije o problemima kolaju Internetom i prije početka utrke.

Imajte na umu da mehaničari neke stvari brzo mogu popraviti, kao što su krilca, kočnice i upravljački mehanizam, dok sve vezano uz pogonsku jedinicu može biti fatalno, kao i ovjes te mjenjač. Zato brzo reagirajte na pravu informaciju i uplatite listić, jer onima koji se pokušaju kladiti poslije vas, kladionica će to onemogućiti. Kladiti se možete i suprotno, da će netko biti klasificiran, što se uglavnom isplati na vozačima slabijih momčadi, na koje su koeficijenti veći, a bolidi su zapravo jednako pouzdani.

Izlazak sigurnosnog automobila – na svakoj F1 utrci imate priliku pogađati hoće li “safety car” izaći na stazu ili ne. To se događa zbog sudara, krhotina koje leže na trkaćoj liniji ili opasnih uvjeta za vožnju. Posljednjih godina sigurnosni automobil češće izlazi nego prije pa su i manji koeficijenti na okladi “DA”, no još uvijek se isplati odigrati je, pogotovo ako je prognozirana kiša, kada gotovo pod obavezno mora na stazu.

Kladiti se na “NE” najbolje je na modernim stazama, s asfaltnim zonama izlijetanja i širokim prvim zavojem. Na uličnim pak utrkama obično izlazi, ali ne uvijek, a kvote na Monte Carlu znaju biti iznad 6.00 da će utrka proći bez incidenata, iako se zna dogoditi baš takav scenarij.

..

Klađenje uživo na Formulu 1 dodatno olakšava slaganje listića

Sjećamo se kad je češka Fortuna imala online kladionicu u Hrvatskoj i nudila live klađenje na motosport. Bilo je lakše nego ikad doći do dobitka pa nije iznenađenje da je to ubrzo maknula iz ponude.

Danas rijetki priređivači igara na sreću nude F1 oklade uživo, no uvijek možete igrati na Betfairovoj burzi koeficijenata, čak i na slobodne treninge. Doduše, tamo se kladite protiv znalaca od kojih su neki jednako dobri poput vas i ne očekujte nikakve poklone.

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na Formulu 1 ili web preglednik, pri F1 live klađenju posljednjih godina pokazalo se da se najviše isplati igrati na proboj prema postolju favoriziranog vozača, koji se iz nekog razloga nakon uvodnih krugova našao na dnu poretka.

Koeficijent tada zna biti veliki, čak i iznad 5.00 pa zatim padati sa svakom pozicijom koju osvoji. Ako osjećate da će biti tijesno, ni ne morate čekati rasplet, već uz pomoć “cash out” opcije uzmite zasluženi profit…

Utrke Formule 1 na koje se hrvatski igrači vole kladiti

Možete se lako kladiti uživo na Formulu 1

U elitnom automobilističkom natjecanju svaka utrka ima jednaku vrijednost, no neke su prestižnije od drugih. Pa se tako hrvatski kladitelji najviše vole kladiti na uličnu jurnjavu Monte Carlom, koja je na rasporedu najčešće krajem svibnja.

Monza, Singapur, Suzuka i Silverstone također su spektakli koje svi vole, kao i kanadski Montreal, a kladiti se online možete i s lica mjesta, na Hungaroringu u blizini Budimpešte.

Dobra prilika za zaradu je u prošlosti često bila prva utrka sezone u Melbourneu, ako odnos snaga ekipa bolje ocijenite nego što su to napravili bookmakeri. Mirne pak trke na širokim stazama na Bliskom Istoku, od Bahraina preko Kataro do Ujedinjenih Arapskih Emirata, omogućuju klađenje u stabilnim uvjetima, što olakšava vaš posao.

Koje su zapravo najbolje strategije klađenja na Formulu 1?

Prvi savjet koji vam može dati iskusan igrač svakako glasi: koliko god vas koeficijenti privlačili, nikad se ne kladite prije slobodnih treninga u petak!

Naime, istina je da treba uzeti u obzir trenutnu formu bolida, kao i vozače koji tradicionalno dobro voze neku utrku, no zapravo će tek izlazak na stazu u petak pokazati tko ima kakve adute u rukama i kako bi mogle proći subotnje kvalifikacije, kao i nedjeljna utrka.

Zato su slobodni treninzi ključ uspjeha u klađenju na Formulu 1. Važno je također znati da je puno lakše pogoditi rezultate kvalifikacija, nego utrke, jer tu brzina bolida ima presudnu ulogu. Radi se o tek dva do tri brza kruga koji sve odlučuju pa kvalifikacije najčešće prolaze prema očekivanju, dok se u nedjelju u utrci vozi 60 ili više krugova, u kojima pouzdanost motora i potrošnja guma postaju bitni, pa se svašta može dogoditi.

Ne zaboravite da se najbolje oklade najčešće nalaze u duelima u sredini poretka, a ne na samom vrhu, a od najveće važnosti su informacije kojima raspolažete i kako ih interpretirate, jer bookmakeri često odlaze u krivom smjeru i ne razumiju što se događa. Pogotovo hrvatski.

Imajte zbog toga uvijek otvoren Twitter s relevantnim izvorima barem sat vremena prije početka kvalifikacija ili početka utrke, a dobro je pretplatiti se na Sky F1 ili službeni F1 video stream, kako biste saznali postoji li mehanički problem na nekom bolidu i je li netko iznenada dobio kaznu zbog koje mora startati s dna poretka.

Ako ovladate svim tim nijansama imat ćete zaista fantastične rezultate sa svojim F1 okladama, jer riječ je o sportu u kojem se bookmakeri nikad nisu dobro snalazili, a itekako ih možete nadmudriti i danas…

Najčešće postavljana pitanja

🏁 Koji tip oklade se najviše isplati igrati na Formuli 1?

O: Izdvajamo tri vrste oklada koje najbolje prolaze pri klađenju na Formulu 1. Odlična opcija je duel vozača u kvalifikacijama, a isplati se igrati i hoće li netko završiti utrku, kao i plasman u TOP 10. Igra na izlazak sigurnosnog automobila također može biti korisna, dok prognoziranje pobjednika i vozača na postolju u pravilu treba izbjegavati, zbog niskih koeficijenata, osim ako se ne pojavi autsajder koji bi mogao iznenaditi.

🏎️ Tko ima bolju ponudu oklada na Formulu 1, domaće ili inozemne kladionice?

O: Iako ćete u najpoznatijim europskim kladionicama naći raskošniju ponudu oklada na Formulu 1 nego u Hrvatskoj, domaći priređivači igara na sreću imaju bookmakere koji loše razumiju ovaj sport i često griješe. Zato svakako preporučujemo F1 klađenje u hrvatskim kladionicama, jer kod njih je definitivno lakše profitirati, čak i uz porez na dobitak.

🔝 Kada je najbolje vrijeme za uplatiti okladu na F1 utrku?

O: Na utrku Formule 1 treba se kladiti pola sata prije starta ili još kasnije. Zašto? Tada će tek biti poznato ima li netko mehaničkih problema na bolidu, a katkad vozači znaju naknadno dobiti i startne kazne. Vremenska prognoza također utječe na ishod, a o njoj najpouzdanije podatke dobivate tek pred start. Dakle, ključne informacije saznat ćete putem Twittera te Sky Sports televizije i to prilično kasno, zbog čega treba biti strpljiv i uplatiti listić baš u zadnji čas.

Najbolje kladionice za klađenje na Formulu 1
CampobetČitaj više
do 100€5/5Posjetite
Bet-at-HomeČitaj više
do €2005/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
Back to Top
UEFA Euro 2024