Klađenje na kriket – Najbolje strategije i gdje se online kladiti u Hrvatskoj

Što više sportskog znanja, to veći izgledi za dolazak do profita. Svjesni su toga ozbiljni igrači online klađenja, zbog čega je sve popularnije uplaćivanje listića na one sportove koji su redovito u ponudi kladionica, ali nisu u glavnom fokusu bookmakera.

Jedan takav sport u Hrvatskoj je svakako kriket, o kojem široke mase znaju vrlo malo, no kladitelji su sve bolje upućeni i već dobro poznaju karakteristike najboljih reprezentacija i klubova na svijetu, a znaju i kako uplatiti kombinaciju s obećavajućim izgledima za ostvarenje dobitka.

Baš zbog toga što zanimanje za kriket raste na našim prostorima, a igrači još uvijek nisu informirani na način na koji bi željeli biti, pripremili smo detaljni vodič kako se kladiti na ovaj neizvjesni taktički sport, s posebnim fokusom na one online kladionice koje nude igračima najbolje koeficijente i najpoštenije uvjete za igru…

Lista najboljih kladionica za kriket
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema ICC Asia Cup Indian Premier League 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da ICC Asia Cup Indian Premier League 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da ICC Asia Cup Indian Premier League 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da ICC Asia Cup 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da ICC Asia Cup 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da ICC 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Najbolje kriket kladionice za hrvatske igrače

bet365 - Ovaj ugledni engleski priređivač igara na sreću uz nogomet i konjičke sportove posebnu pažnju pridaje upravo kriketu. bet365 je osigurao za svoje igrače brojne video prijenose utakmica, s iznimno detaljno razrađenom ponudom, koja uključuje klađenje na učinak pojedinih igrača, kao i oklade na brojne specifične događaje koji se mogu dogoditi tijekom susreta. Kvote prate najdarežljivije u Europi pa možemo reći da je ova kladionica zaista dobro mjesto za iskušati svoje poznavanje kriketa.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

22bet – Dojma smo da nema tog sporta kojeg 22bet nije detaljno razradio u svojoj ponudi, sa stotinama različitih opcija za klađenje čak i na utakmicama malo poznatih sportaša i sportskih kolektiva. Bilo da se radi o nacionalnom prvenstvu Indije, lokalnim turnirima u Londonu ili okršajima najjačih reprezentacija svijeta, ova online kladionica dat će vam priliku da se kladite na kriket, uz brojne različite opcije za uplatu listića, uključujući i klađenje čak i na najmanje segmente utakmica, u kojima se katkad kriju najbolje prilike za zaradu.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William HillNajzvučnije ime među britanskim kladionicama pokušava privući što više zaljubljenika u kriket i dati im priliku da testiraju svoje sportsko znanje. William Hill ne samo što nudi baš svaku važnu utakmicu u svojoj ponudi, već su neizostavan dio razrade kriket dvoboja i brojne uvećane kvote (eng. "enhanced odds"), kako bi igrači dobili dodatni razlog igrati upravo kod ovog priređivača igrača na sreću, poznatog po svojoj dugoj tradiciji, ali i brojnim inovacijama koje ga već desetljećima drže u europskom vrhu.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet – Više od 200 različitih kriket utakmica u svakodnevnoj je ponudi ove švedske kladionice, koja već godinama posebnu pažnju pridaje upravo sportovima popularnima u Britaniji. Koji god format utakmica u kriketu postoji, bit će u ponudi Unibeta, s detaljnom razradom individualnih i momčadskih oklada. Na vama je tek iskoristiti znanje i informacije kojima raspolažete, kako biste sastavili obećavajući listić i online se kladili.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prva Sportska Kladionica - Među hrvatskim online kladionicama nećete naići na raskošnu kriket ponudu, osim tijekom najvećih svjetskih natjecanja, no neke kladionice igračima ipak pokušavaju dati redovitu priliku da unovče poznavanje ovog sporta. Bez ikakve sumnje, PSK je lider među domaćim priređivačima igara na sreću, kad je u pitanju broj ponuđenih kriket dvoboja. Koeficijenti za klađenje na kriket su solidni, ali fali detaljnija razrada pojedinih utakmica pa se uglavnom možete kladiti tek na konačni ishod. No, među domaćim kladiteljima to je i najčešća kriket opcija na koju igraju...

do 100€

NedostupanPSK recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na kriket?

Kriket je izuzetno popularan u mnogoljudnim zemljama poput Indije, Pakistana, Bangladeša, Velike Britanije, Australije i Južne Afrike pa ga po nekim kriterijima smatraju drugim najraširenijim sportom na svijetu.

No, u Hrvatskoj kriket nikad nije pustio korijenje i zato je prije bilo kakvog pokušaja klađenja nužno prvo ovladati pravilima

U kratkim crtama, riječ je o sportu koji se igra s palicama na ovalnom terenu, između dvije momčadi koje imaju 11 igrača i jednu rezervu. Utakmica se poput bejzbola dijeli na “innings”, segmente u kojima se svi udarači obje ekipe izredaju na terenu. “Over” je pak manji segment od šest bacanja koji je i glavna mjerna jedinica dužine utakmica.

Dvoboji se mogu sastojati od 20 do 50 “overa” u jednodnevnim utakmicama, a najcjenjeniji Test Match format donosi nam kriket utakmice koje mogu trajati do čak pet dana. Cilj u samoj igri je ostvariti više trčanja (eng. “run”) od protivnika, a ona se događaju nakon što udarač pogodi lopticu i pošalje je na dio terena gdje nema suparničkih braniča te istrči stazu i dođe do tražene točke koja se boduje.

U slučaju da udarač tako dobro pogodi lopticu da ona po zemlji odleti do granice terena, ostvaruje četvorku (eng. “fours”) i pišu mu se 4 boda. Ako pak po zraku odleti izvan terena, ostvaruje šesticu (engl. “sixes”) i piše 6 bodova.

Bacač s druge strane može na različite načine izbaciti udarača, što se također iznimno cijeni u kriketu i uvijek je ova opcija u ponudi kladionica. Na kraju pak pobjeđuje ona momčad koja svojim brojem trčanja nadmaši protivničku, a krajnji rezultati su u pravilu u nekoliko stotina postignutih bodova, što ovaj sport čini sasvim jedinstvenim i posebnim izazovom za klađenje…

klađenje na hokej

.

Nezaobilazne vrste oklada za kriket

Pobjednik utakmice – kao i u mnogim drugim sportovima, oklade na ishod dvoboja najpopularniji su tip igre i u kriketu. Ono što je posebnost svakako je dužina pojedinih utakmica, koje doslovno mogu trajati danima, a čak i one najkraće traju najmanje tri sata. No, ako si dobro upoznat sa snagom protivnika i okolnostima u kojima se igra ovaj susret, svakako možeš profitirati. Ovaj tip klađenja može se koristiti za pojedinačne uplate, ali i kombinacijske listiće.

Pobjednik turnira – ponekad se najbolje kvote nalaze upravo uz pogađanje koji će klub ili reprezentacija otići do kraja i osvojiti titulu. Riječ je o klasičnoj dugoročnoj okladi kakvih ćete naći kladeći se na svako popularno sportsko natjecanje, uključujući i ona u kriketu, pogotovo ako se radi o okršajima reprezentacija.

Učinak igrača – u kriketu se zapravo puno toga odvija na individualnoj razini, a najbolje online kladionice dat će vam pregršt mogućnosti za prognoziranje učinka svakog od pojedinaca uključenih u igru. Pa se tako možete kladiti tko će biti udarač s najviše osvojenih trčanja, odnosno bodova, kao i hoće li igrač prebaciti postavljenu granicu očekivanog učinka na terenu. Među popularne oklade svakako spadaju i one na broj četvorki i šestica koje će ugledni igrači ostvariti, a možete čak pogađati i tko će biti “player of the match”.

Oklade na specifične događaje u dvoboju – kriket je sport u kojem se mnogo toga događa na terenu, a kladionice vam nude priliku da se kladite na svaku tu malu bitku unutar utakmice. To ide toliko daleko da možete prognozirati tko će pobijediti u bacanju novčića na početku susreta, ali tu su i opcije koje se mogu pogoditi zahvaljujući sportskom znanju, poput oklada na zbroj bodova tijekom pojedinih dijelova susreta, kao i način na koji će jedan od udarača prvi put biti eliminiran na utakmici.

Tržišta klađenja popularna među igračima

Klađenje na zbroj trčanja – pogađanje hoće li netko ostvariti veći ili manji zbroj golova, poena ili gemova od postavljene granice nešto je na što je naišao svaki kladitelj, a u kriketu se to zove klađenje na zbroj trčanja (češće ćete vidjeti engleski izraz “runs”). To je tip oklade koji može dati priliku za zaradu, ako ste upoznati sa snagom protivnika, formom igračima, kao i vremenskim uvjetima u kojima se igra utakmica.

Tko će biti najbolji udarač ili bacač – svaki sport ima svoje zvijezde pa tako i kriket. A tko dobro poznaje pojedine reprezentacije i njihove igrače, svakako će poželjeti prognozirati tko će imati najbolji učinak tijekom utakmice. Kvote su često iznad 3 čak i na najizglednije opcije, što čini ovaj tip igre primamljivim, a izgledi za dobitak su svakako veći što utakmica duže traje, jer tada dolazi do izražaja klasa onih najboljih koji se nalaze na terenu.

Oklade na ukupan broj četvorki i šestica – ono što je u bejzbolu “home run”, to su u kriketu četvorke i šestice (naići ćete češće na engleske izraze “fours” i “sixes”). Jedina je razlika što se ovi vrijedni potezi puno češće javljaju od “home runa” i čine važan dio kriket ponude kladionica. Možete se kladiti hoće li ukupan broj četvorki i šestica premašiti postavljenu granicu, ali i tko će od igrača biti najuspješniji u ovom segmentu igre.

Klađenje na metodu izbacivanja – jedan od poteza koji se najviše cijeni u kriketu izbacivanje je udarača, koji sa svojom palicom brani “wicket”, odnosno tri štapića kroz koja ne smije proći loptica. Postoji niz različitih načina kako bi se to moglo dogoditi, a najmanja kvota uvijek je na opciji da će protivnički branič uhvatiti ispucanu loptu u ruke, nakon čega udarač odmah završava svoju seriju. Druga je da će bacač svojom lopticom pronaći put do “wicketa” i izravno poentirati, a treća je tehnička pogreška, odnosno branjenje nogom (“leg before wicket”). Na ove dvije opcije uvijek su visoki koeficijenti, a postoje dobri izgledi da se ostvare.

..

Klađenje uživo na kriket posebno je atraktivno

Mnoge kladionice nude klađenje uživo

Kad jednom ovladate osnovama kriketa i ohrabrite se pokojim dobitkom na “pre-match” klađenju, vrijeme je da isprobate svoju vještinu okladama uživo, za vrijeme samih utakmica.

U svijetu čak 70% uplata na kriket događa se prilikom live klađenja, dok u Hrvatskoj igrači još uvijek više vole igrati prije samog početka susreta, no i to se polako mijenja.

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na kriket ili svoju online kladionicu imate otvorenu u web pregledniku, uplate uživo posebno su atraktivne, jer imate priliku kladiti se čak i na najmanje segmente dvoboja, a to može biti cjelodnevna aktivnost, jer utakmice u ovom sportu zaista dugo traju.

Od vas se traži strpljenje i reakcija u pravom trenutku, kad se ukaže prilika za dobitak. Iskusni kladitelji čekaju da se ukaže neki faktor koji mijenja utakmicu naglavačke, poput podbačaja neke od zvijezda ili kišnog prekida, kako bi ulovili veliku kvotu i pretvorili je u izdašan dobitak. Klađenje pak na ishod sljedećeg “overa” također je popularno i možete profitirati, ako dobro poznajete formu igrača koji su na terenu…

Utakmice kriket reprezentacija privlače najviše pažnje

Kriket obožava čak dvije milijarde zaljubljenika u sport, uglavnom iz Britanije i bivših britanskih kolonija, a najsnažnije emocije svakako izazivaju reprezentativna natjecanja.

Postoje tri različita prvenstva svijeta, koja su popularna za klađenje i u Hrvatskoj. ICC World Test Championship, u kojem ekipe igraju višednevne dvoboje svakako izaziva najviše emocija, a tu je i T20 Svjetsko prvenstvo koje se igra po skraćenom formatu, kao i klasični SP, koji se održava svake četiri godine, s jednodnevnim okršajima.

Tu ćete naići na jednu reprezentaciju koja se ne natječe u drugim sportovima, a zove se West Indies iliti Zapadna Indija. Riječ je zapravo o reprezentaciji Kariba u koju ulaze gotovo sve otočke zemlje Srednje Amerike i s njom budite oprezni, jer osvojila je dosad dvije svjetske titule i definitivno nije potpuni autsajder.

Od ostalih natjecanja, sve više interesa među hrvatskim igračima izazivaju klupska nacionalna natjecanja u Engleskoj, Indiji, Australiji i Novom Zelandu, sa svakodnevnim utakmicama u ponudi najboljih online kladionica. U svakom slučaju, kriket ponuda vrlo je bogata i nudi vam gotovo uvijek priliku iskušati svoje znanje…

Koje su najbolje strategije klađenja na kriket?

Znanje, znanje i samo znanje. To je najbolji put do uspjeha pri klađenju na kriket, na sport kojeg bookmakeri ne stavljaju u prvi plan pa zbog toga s vremena na vrijeme kladitelje nagrade pokojim neočekivano velikodušnim koeficijentom.

Prvi uvjet za dolazak do dobitka je ovladati zakonitostima vezanima uz kriket, formom pojedinih momčadi i igrača te načinom na koji kiša može promijeniti tijek utakmice. Bez jedne takve razine poznavanja kriketa nemoguće je dugoročno biti u plusu.

Riječ je o sportu u kojem se najviše isplati igrati pojedinačne listiće na kvote iznad 2 ili eventualno kombinacijske s najviše dva do tri sportska događaja na njima. Učinak igrača, ukupan broj četvorki i šestica te konačni ishod neke su od najboljih opcija za klađenje, a posebno strpljiv i analitičan treba biti za vrijeme live uplata, kada jedan faktor može promijeniti tijek utakmice i ako ga prepoznate i reagirate pravom uplatom, smiješi vam se lijepi dobitak…

Najčešće postavljana pitanja

🏏 Postoji li u ponudi kladionica hrvatski kriket?

O: Iako u našoj zemlji imamo Hrvatski kriket savez i nekoliko aktivnih klubova, u ponudi domaćih priređivača igara na sreću nećete naći lokalne utakmice, jer riječ je o sportu kojem popularnost još uvijek u našoj zemlji nije velika. Kladiti se možete isključivo na dvoboje najuglednijih svjetskih reprezentacija, kao i na ligaška natjecanja iz Engleske, Indije, Australije i ostalih jakih kriket nacija.

📺 Je li bolje kladiti se na kriket uživo ili prije utakmice?

O: Uspješnost prognoze prije svega ovisi o sportskom znanju, informiranosti i uzimanju u obzir ključnih faktora koji će odlučiti utakmicu. Ako sve sjedne na svoje mjesto, moguće je ostvariti dobitak okladama prije utakmice, kao i uživo. No, kada jednom ovladate zakonitostima ovog sporta, svakako ćete naići na više zanimljivih opcija pri live klađenju.

💵 Koje oklade na kriket igraju iskusni igrači?

O: Igrači s višegodišnjim iskustvom najčešće prognoziraju učinak pojedinih igrača i konačni ishod dvoboja, prilikom svojih “pre-match” uplata. Tijekom live klađenja igraju na manje segmente igre i strpljivo čekaju svoju priliku uloviti obećavajući koeficijent, u trenucima kad se dvoboj lomi.

Najbolje kladionice za klađenje na kriket
CampobetČitaj više
do 100€5/5Posjetite
Bet-at-HomeČitaj više
do €2005/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
Back to Top
UEFA Euro 2024