Klađenje na floorball – Vodič kroz vrste oklada i najbolje strategije

Hokej na ledu, bendi, hokej na travi, lakros, bejzbol, golf, polo. Postoji zaista mnogo različitih sportova s palicom, a među njih spada i floorball, još jedna uzbudljiva igra koja nam dolazi sa sjevera Europe i polako, ali sigurno dobiva svoje poklonike među ljubiteljima sportskog klađenja diljem svijeta.

Riječ je o dvoranskoj verziji hokeja koja se igra s plastičnom lopticom, a igrači imaju samo jedan cilj – utrpati što više golova protivniku!

Što zbog svoje dinamičnosti, što zbog velikog broja atraktivnih golova koji redovito padaju, floorball je sve popularniji i u Hrvatskoj, pogotovo među onima koji se vole kladiti i u potrazi su za sportovima na kojima bookmakeri znaju biti neoprezni.

Baš zato donosimo ovu detaljnu analizu svega što ulazi u klađenje na floorball, od potrage za najdarežljivijim priređivačima igara na sreću, do onog što smatramo poželjnim vrstama oklada i najboljim strategijama igre…

Lista najboljih kladionica za floorball
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema IFF Champions Cup Czech Open 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da IFF Champions Cup Czech Open 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da IFF Champions Cup Czech Open 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da IFF Champions Cup Czech Open 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da IFF Champions Cup 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da IFF Champions Cup 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Koje floorball kladionice nude najviše hrvatskim igračima?

22bet – Nema sumnje, 22bet je definitivno lider kad je u pitanju razrada ponude floorball utakmica. U svojoj ponudi ima najpriznatija muška i ženska natjecanja, a uz klađenje na ishod dvoboja nudi niz različitih dodatnih opcija, od hendikepa i broja golova pojedinih ekipa, sve do klađenja hoće li konačni rezultat biti paran ili neparan. Uz sve to, tu je i klađenje uživo uz pokoji live streaming, što dodatno olakšava lov na dobitak.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

PSK - Domaći priređivači igara na sreću nisu pretjerano skloni hrvatskim kladiteljima nuditi pregršt floorball utakmica u svojoj ponudi, osim na najvećim klupskim i reprezentativnim natjecanjima. Ipak, postoji i iznimka, a radi se o Prvoj Sportskoj Kladionici koja redovito prati floorball i nudi ga na gotovo svakodnevnoj bazi. Nacionalna prvenstva Češke, Norveške, Finske i Švedske redovito su u ponudi, a iako razrada oklada nije baš bogata, s vremena na vrijeme PSK ponudi pokoji darežljiviji koeficijent i tako olakša put igračima prema dobitku.

do 100€

NedostupanPSK recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

CampoBet – Još jedna kladionica koja ne bježi od floorballa u svojoj ponudi i pokušava korisnicima ponuditi što više različitih liga za klađenje. CampoBet prati brojna klupska i reprezentativna natjecanja, a osim što se možete kladiti na ishod utakmice, tu je uvijek i mogućnost igranja na zbroj golova, što može biti itekako korisno tržište klađenja, pri slaganju obećavajućeg listića.

do 100€

PosjetiteCampoBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marathonbet – Iako na prvi pogled sučelje izgleda skromno i staromodno, iza takvog neuglednog dizajna Marathonbet često skriva zanimljive opcije za klađenje, što vrijedi i po pitanju floorballa. Britanska kladionica detaljno prati svako relevantno natjecanje ovog dvoranskog sporta. Poznata je po tome što umjesto klađenja na ishod, kod suparnika nejednake kvalitete nudi isključivo oklade na hendikep, što drastično uvećava koeficijent na favorita i povećava izglede maksimizirati vlastiti dobitak.

do 30€

NedostupanMarathonbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet - od Šveđana se i očekuje da imaju dobru razradu rukometa u svojoj ponudi. Kvote na same utakmice su vrlo dobre, a ponuđenih hendikepa i granica za zbroj golova mnogo.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na floorball i dugoročno biti u plusu?

Floorball je sport koji se prvi put počeo ozbiljno igrati šezdesetih godina u Švedskoj, a dvadeset godina kasnije pojavile su se nacionalne lige u sjevernoj i središnjoj Europi, nakon čega je osnovan međunarodni savez 1986. godine i započela su internacionalna natjecanja.

Riječ je o igri koju zovu dvoranski bendi, iako je teren drastično manji i nema ni leda ni klizaljki, već se igra u tenisicama, sa sličnom, ali kraćom palicom u odnosu na hokej na ledu. Na terenu je pet igrača plus golman, a igra se tri trećine po 20 minuta, s mogućim produžetkom i raspucavanjem u slučaju neriješenog rezultata.

Teren za floorball je takav da se može igrati iza gola, postoje i ograde, a za razliku od hokeja na travi i bendija, gol je malih dimenzija, 160 cm širok i 115 cm visok. Loptica je od plastike, s rupama i mali su izgledi da može nekog ozlijediti pa igrači ne koriste previše zaštitne opreme. Golmani kao u bendiju nemaju palicu i brane rukama. Oštri startovi su strogo zabranjeni, a za različite prekršaje pravila postoje kazne od dvije ili pet minuta isključenja.

Unatoč tome što su dimenzije gola manje nego u hokeju na travi i bendiju, utakmice floorballa obiluju golovima, jer igrači imaju pravo pucati i iz daljine. Nerijetko padne više od 10 golova, a najbolji napadači svijeta imaju prosjek više od pogotka po utakmici.

Pri klađenju na floorball od iznimne je važnosti detaljno se upoznati s pravilima, jer ipak su ponešto različita od drugih sportova s palicom. Zato se preporučuje gledati što više live streaminga na online kladionicama, koji je dostupan na najvećim natjecanjima, ali i nekim nacionalnim ligama.

Također je bitno pratiti formu pojedinih klubova i reprezentacija, skupljati informacije o ozljedama i suspenzijama, kao i analizirati rezultate iz prošlosti i dobro se upoznati sa stilom igre u različitim zemljama, jer upravo o tome može ovisiti hoće li se utakmica pretvoriti u golijadu ili neće.

U svakom slučaju, tko posjeduje besprijekorno sportsko znanje iz floorballa i prati aktualnosti, ima sve što je potrebno za uspješno sportsko klađenje, jer riječ je o igri koja nije u fokusu bookmakera i s vremena na vrijeme poklanjanju darežljive kvote, koje nije problem pretvoriti u profit…

klađenje na hokej

.

Koje vrste oklada za floorball najviše obećavaju?

Klađenje na ishod utakmice – kao i kod svih drugih sportova u koje je uključena lopta, loptica ili pak, sve kreće od prognoziranja tko će pobijediti u utakmici, a tko će izgubiti. U floorballu postoji i treća opcija, neriješeno u regularnom vremenu, uz prilično visoke kvote iznad 5.00, što se katkad isplati pokušati odigrati. U slučaju remija slijedi produžetak pa neki priređivači igara na sreću nude i okladu na ukupnog pobjednika dvoboja. Ova vrsta oklade može se koristiti prije početka dvoboja, ali i prilikom live klađenja, kada postaje još lakše pogoditi tko će trijumfirati u nastavku utakmice.

Oklade na pobjednika turnira – floorball je sport u kojem postoje nacionalne lige, ali i kraći turniri, na kojima se okupljaju najbolji klubovi i reprezentacije svijeta. Na najjačim natjecanjima online kladionice nude i mogućnost prognoziranja tko će otići do kraja i osvojiti turnir, uz primamljive koeficijente čak i na favorizirane ekipe. Riječ je o okladi koju se isplati odigrati u ranoj fazi turnira, jer tada su kvote najviše, no bitno je prvo se kroz uvodne utakmice upoznati s formom sudionika, ako želite maksimizirati svoje izglede za uspješno prognoziranje konačnog pobjednika.

Igra na specifične događaje – u floorballu je možda glavni cilj zabiti više pogodaka od suparnika, ali zapravo se na terenu vodi puno malih bitki, koje nude neke nove prilike za dolazak do dobitka. Ponekad je umjesto pogađanja tko će pobijediti bolje kladiti se hoće li utakmica biti neizvjesna ili neće i hoće li se igrati čvrsto, uz malo prilika za napadače, ili će se dvoboj pretvoriti u festival golova. Na takve oklade koeficijenti su u pravilu visoki, oko 1.85 ili više, i lakše je dugoročno biti u plusu ako ih redovito pogađaš.

Koja su najpopularnija floorball tržišta klađenja?

Hendikep – tko želi podebljati svoj dobitak i dati si bolje izglede dugoročno zarađivati od klađenja na floorball, svakako bi trebao koristiti hendikep. Radi se o okladi u kojoj prognozirate hoće li neka favorizirana momčad pobijediti uvjerljivo ili će se mučiti s protivnikom. Koeficijenti pri ovakvom klađenju su svakako veći od prognoziranja pobjednika utakmice, a onaj tko dobro poznaje odnos snaga između momčadi, uvijek ima dobre izglede pogoditi hendikep okladu.

Zbroj golova – svaki put kad niste sigurni tko će iz floorball utakmice izaći kao pobjednik, još uvijek imate priliku dobro zaraditi, prognoziranjem hoće li se dvoboj pretvoriti u golijadu ili će mreže većim dijelom susreta mirovati. Kladionice najčešće postavljaju granice od 10.5 do 14.5 golova, što otvara različite mogućnosti klađenja. Poznavanje forme suparnika, kao i njihovog stila igre može vam olakšati prognoziranje ukupnog broja postignutih pogodaka.

Učinak ekipa – kao i u nogometu, ponekad je najbolja odluka fokusirati se isključivo na jednu momčad i kladiti se neovisno o tome što protivnik napravi na terenu. Takva mogućnost postoji i u floorballu, gdje one kladionice s najboljom razradom utakmica uvijek nude i nekoliko granica postignutih pogodaka svake od ekipa. Ako ste sigurni da će neki klub zabiti više od 4.5 golova, možete se kladiti na više postignutih pogodaka od ponuđene granice, a isti tip igre možete koristiti i kad vjerujete da će neka ekipa malo toga napraviti na terenu. I jedna i druga opcija ide uz vrlo primamljive kvote.

..

Klađenje uživo na floorball je posebno atraktivno

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na floorball ili se kladite u pokretu uz pomoć web preglednika, uplate uživo dodatna su priliku za zaradu.

Floorball je izuzetno dinamičan sport u kojem se puno toga odvija u kratkom vremenu, zbog čega je klađenje uživo posebno atraktivno, s brojnim dodatnim opcijama za prognoziranje onog što će se događati u utakmici.

Floorball je veliki sport za klađenje uživo

Za live klađenje važno je pratiti dvoboj putem streaminga, jer to je jedini način kako se upoznati sa stvarnim odnosnom snaga i pogoditi što će se dalje odvijati na terenu.

Kod vodećih floorball kladionica imat ćete ponuđeno nekoliko razina hendikepa, kao i zbrojeva golova te učinka momčadi, što zna biti lakše pogoditi nego prije početka dvoboja. A ako želite maksimizirati dobitak i dugoročno biti u plusu pri uplatama uživo, važno je osjetiti kad se lomi utakmica i uloviti obećavajući koeficijent dok je na svom vrhuncu…

Pet najpoznatijih floorball natjecanja na svijetu

Floorball je sport koji nudi različita natjecanja na koja se možete kladiti, a najpoznatije je svakako Svjetsko prvenstvo, koje je prvi put igrano 1996. godine. Ovaj turnir na kojem sudjeluje 16 najboljih reprezentacija se igra iz godine u godinu naizmjenično u muškoj i ženskoj konkurenciji, a traje desetak dana, uz brojne različite mogućnosti za uplate listića.

Među hrvatskim kladiteljima još je nekoliko popularnih floorball turnira. Tu svakako spada Champions Cup, u kojem snage odmjeravaju klupski nacionalni prvaci četiri najjače lige Europe, a to su Finska, Švedska, Švicarska i Češka.

Czech Open je turnir koji privlači više od 200 klubova iz dvadesetak zemlja i također nudi odlične opcije za klađenje, a tu je još Canada Cup, najveći klupski turnir izvan Europe. U istočnoj Aziji i Oceaniji ovaj je sport također sve popularniji, a Asia Pacific Floorball Championship okuplja najbolje ekipe iz ovog dijela svijeta i redovito je u ponudi kladionica.

Koje su najbolje strategije klađenja na floorball?

Floorball je u ponudi kladionica kroz veći dio kalendarske godine, što otvara mogućnost planiranja dugoročne strategije zarađivanja, klađenjem isključivo na ovaj uzbudljivi sport.

Ključ uspjeha svakako je detaljno poznavanje pravila, forme i stila igre pojedinih momčadi, kao i zakonitosti koje se javljaju tijekom floorball utakmica, čime je moguće ovladati isključivo redovitim praćenjem floorball natjecanja putem live streaminga, dostupnog kod brojnih različitih online kladionica.

Što se slaganja listića tiče, cilj je igrati sustavno, na ukupne kvote od barem 1.70 ili veće od 2.00, što je moguće postići pojedinačnim uplatama, ali i kombinacijama od dva ili tri sportska događaja. Uvijek treba težiti maksimiziranju dobitka, korištenjem hendikepa, ali i lukave igre na zbroj golova ili učinak ekipa, u onim susretima u kojima je neizvjesno tko će pobijediti.

Dobra je stvar što bookmakeri ne prate pretjerano detaljno ovaj sport i katkad ne reagiraju na vrijeme na promjene u odnosu snaga, što olakšava igru, no svejedno je potrebno igrati strpljivo, analitično i bez emocija, ako želite i nakon nekoliko mjeseci i dalje uspješno zarađivati kladeći se na floorball…

Najčešće postavljana pitanja

🏆 Tko su najuspješnije sportske nacije u floorballu?

O: Otkad je Svjetskog prvenstva u floorballu, samo dvije reprezentacije se mogu pohvaliti osvojenim peharom u muškoj konkurenciji. Švedska u kojoj je i izmišljen ovaj sport titulu je dosad osvojila 8 puta, dok Finska ima četiri naslova prvaka, uključujući i posljednji, 2018. u Pragu. Između ove dvije nacije vlada i najveći rivalitet, a dvorane su pune navijača kada međusobno igraju. Od ostalih, tu su još Češka, Norveška i Njemačka, koje daleko dolaze na velikim natjecanjima, a treba posebno izdvojiti i Švicarsku, koja ima jednu titulu u ženskoj konkurenciji.

💰 Koja je najbolja oklada pri klađenju na floorball?

O: Tko posjeduje besprijekorno sportsko znanje, može pogoditi bilo koju floorball okladu. Ipak, u praksi se pokazuje da najbolje zarađuju oni koji kombiniraju klađenje na ishod utakmica, s povremenim hendikepom te pogađanjem učinka ekipa i ukupnog zbroja golova. Sve to uz redovito live klađenje, kao dodatni osigurač osmišljenih listića.

🌐 Nude li online kladionice hrvatski floorball?

O: Za razliku od bendija koji traži ogromne ledene terene kakvih nema u Hrvatskoj, floorball se može bez problema igrati u rukometnoj dvorani pa je zbog toga zaživio i u našoj zemlji. Međutim, naši klubovi još su na amaterskoj razini pa Croatia Floorball Open, kao ni drugi lokalni turniri zasad nisu u ponudi online kladionica, što ne znači da neće biti u budućnosti…

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024