Klađenje na UFC – Vodič kroz vrste oklada i najbolje strategije za hrvatske igrače

Borilački sportovi oduvijek su bili zanimljivi za klađenje, a kada se pojavila organizacija koja je odlučila ujediniti različite vještine i organizirati borbe u kavezu, očekivano je kladioničarska javnost odmah pokazala interes za prognoziranje ishoda takvih okršaja.

Ultimate Fighting Championship, američka borilačka organizacija poznata pod nazivom UFC danas nudi neke od najpopularnijih borbi za klađenje, na koje pregršt listića svakog vikenda uplaćuju i hrvatski igrači.

Lista najboljih kladionica za UFC
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema UFC 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da UFC 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da UFC 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da UFC 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da UFC 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da UFC 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Radi se o MMA borbama, odnosno mješovitoj borilačkoj vještini s vrlo neizvjesnim mečevima, u kojima često sve završava i prije sudačke odluke, jer uvijek je moguć nokaut ili poluga koja dovodi do predaje.

Pa iako najbolje online kladionice nude igračima brojne različite opcije kako doći do dobitka, u Hrvatskoj još uvijek mnogi ne uspijevaju pronaći recept kako zaraditi kladeći se na UFC. Baš zbog toga donosimo sve o klađenju na mečeve najpopularnije MMA organizacije, uključujući dostupne oklade, najbolje strategije, ali i priređivače igara na sreću kod kojih se najviše isplati igrati…

UFC kladionice koje nude najbolje kvote u Hrvatskoj

1xBit - UFC je uvijek bio moderna organizacija koja prati najnovije trendove, a ako ih želite pratiti i vi, možete se na mečeve kladiti u nekoj od kripto kladionica, u kojima je miliBitcoin mjerna jedinica vašeg uloga. Najpoznatija takva zove se 1xBit i ima iznimno raskošnu ponudu UFC klađenja. Kombinacijske oklade na rundu u kojoj će okršaj završiti i metodu prekida najpopularnije su među igračima, jer uz njih idu i vrlo visoki koeficijenti. Dostupne su čak i negativne oklade pa do dobitka možete doći i klađenjem kako meč neće završiti, što dodatno olakšava put do dobitnog listića.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Kad su u pitanju borilački sportovi, kladionica bet365 nudi odličan izbor oklada, jer ne samo što možete prognozirati tko će pobijediti u meču, već i na koji će način netko ostvariti pobjedu. Kod ovog priređivača igara na sreću imate pravo kladiti se na UFC prekid nokautom, polugom ili na sudačku odluku, a to možete kombinirati i s rundom u kojoj vjerujete da će sve biti završeno, uz koeficijente katkad veće od 10 na vašu prognozu. MMA ćete pronaći u izborniku zajedno s boksom, uz pregledno sortirana tržišta klađenja za svaku UFC priredbu.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

22bet - Zna se da 22bet kladionica želi uvijek imati najviše opcija za klađenje na dvobojima koje nudi, a kad je u pitanju UFC u tome definitivno i uspijeva. Svaki MMA meč detaljno je razrađen i uvijek imate mogućnost prognozirati hoće li sve završiti sudačkom odlukom ili ranijim prekidom. U ponudi je i klađenje na način na koji će borac doći do pobjede, kao i na rundu u kojoj će sve biti riješeno. Što je najbolje, igrati možete čak i hendikep klađenje na sudačke kartice, odnosno razliku s kojom će borac pobijediti, ako dođe do sudačkog bodovanja nakon odrađenih svih dogovorenih rundi.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet – Ako vjerujete da postoji značajna razlika u kvaliteti između dva borca i sigurni ste da će sve brzo završiti, tada je Unibet kladionica mjesto na kojem se trebate kladiti na UFC. Naime, švedski priređivač igara na sreću nudi vam okladu na prekid u prvoj minuti borbe, uz koeficijente koji često prelaze 15, a u stvarnosti se povremeno zaista i obistine. Kladiti se u Unibetu možete i na broj odrađenih rundi, kao i na način na koji će borba biti završena, s "uspavljivanjem" kao jednom od opcija na koje možete igrati. U ponudi je u svakom trenutku sezone više od stotinu mečeva, a na neke se možete kladiti i mjesecima prije nego što započnu.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Favbet - Hrvatski priređivači igara na sreću UFC uvijek imaju u svojoj ponudi, ali ne nude vam mnogo opcija za klađenje na pojedinim mečevima. Uglavnom možete samo prognozirati tko će pobijediti, a tko izgubiti, no kladionica Favbet ipak vam daje i dodatne mogućnosti pri klađenju na MMA borbe, kojih se uvijek nađe ponuđenih za prognoziranje. Kladiti se možete hoće li borba trajati više ili manje od dvije runde, a koeficijenti za klađenje na UFC među najboljima su u domaćim kladionicama, pogotovo na manjim priredbama, kao što je Fight Night.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na UFC u online kladionicama?

Ultimate Fighting Championship započeo je sa svojim priredbama kao skromna organizacija 1993. godine, no ubrzo je skrenuo zanimanje javnosti na sebe u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog neobičnih pravila koja su dopuštala borbu na nogama, ali i na parteru.

U počecima je svašta bilo dopušteno, uključujući čak i čupanje kose, udaranje glavom te udarci u genitalije, no nakon što su Dana White i braća Fertita preuzeli organizaciju 2000. godine pravila su postala ozbiljnija, a MMA se polako počeo probijati među priznate sportove.

Uspon UFC-a počeo je nakon propasti japanskog Pridea 2007. godine, čiju akviziciju su Dana White i društvo proveli, da bi prebacili borce pod ugovorom u SAD i odmah zatvorili urede u Japanu. Nakon toga Ultimate Fighting Championship postao je elitna MMA promocija, s najvećim majstorima mješovitih borilačkih vještina pod svojim okriljem, koji se međusobno bore za titule u osam muških i četiri ženske težinske kategorije.

Borilačke vještine koje dolaze do izražaja u UFC-u svakako su boks, hrvanje, jiu-jitsu, kickboxing, tajlandski boks i džudo. Borbe traju tri runde po pet minuta, a one za naslov prvaka po pet rundi. Do prekida može doći nokautom, tehničkim nokautom, predajom zbog poluge ili gušenja, kao i zbog diskvalifikacije. Ako nakon odrađenih rundi nema pobjednika, tri suca odlučuju tko će upisati trijumf, jednoglasnom ili podijeljenom odlukom.

Ako se želite kladiti na UFC svakako morate biti dobro upoznati s MMA pravilima, kao i stilom borbe svakog od uključenih boraca. Poželjno je da uključene u borbu pratite još iz dana dok nisu bili dio Ultimate Fighting Championshipa, jer svaki borac se prvo mora dokazati kroz manje organizacije ili reality show Ultimate Fighter, da bi dobio priliku potpisati ugovor.

Prije uplate listića važno je uzeti u obzir tko je bolji u borbi na nogama, a tko na parteru i tko se bolje brani od različitih tipova napada. Važnost ima i stanje s ozljedama, koje su vrlo česte u MMA svijetu i u potpunosti mijenjaju karijere, a nije nevažna ni motivacija, koja je uvijek veća kod mladih boraca u usponu.

Kada sve to izanalizirate i ovladate zakonitostima koje se mogu dogoditi u oktogonu, preostaje vam izabrati najbolju okladu, onu koja ima najveće izglede donijeti vam zasluženi dobitak…

klađenje na hokej

.

Popularne vrste oklada za UFC borbe

Prognoziranje pobjednika meča – kao i u ostalim borilačkim sportovima, većina kladitelja preferira klađenje tko će pobijediti u UFC oktogonu, a tko izgubiti. Na izbor obično imate desetak borbi svakog vikenda, a na vama je izabrati one borce za koje vjerujete da imaju taktičku i fizičku prednost u odnosu na suparnika. Igrati možete pojedinačno, ali i kombinacijski, a najvažnije je da koeficijent na listiću bude krupan, jer MMA je prilično nepredvidiv i gađanje “zicera” se dugoročno definitivno ne isplati.

Klađenje na budućeg prvaka – i u UFC-u postoje dugoročne oklade, povezane s nositeljem pojasa prvaka u pojedinoj kategoriji. Neke online kladionice daju vam priliku prognozirati tko će kalendarsku godinu završiti kao vladar određene težinske kategorije, a na posebno izdvojene borce se možete i kladiti hoće li se ikad naći u poziciji prvaka svijeta. Riječ je o tipu klađenja koji zahtijeva mnogo strpljenja, jer morate čekati mjesecima da biste saznali ishod, no kvote znaju biti zanimljive pa iskusni igrači svakako igraju i ovakve oklade, dok pokušavaju doći do profita.

Oklade na specifične aspekte borbe – svaki UFC dvoboj je taktička bitka s pregršt malih detalja koji mogu odlučiti pobjednika. Zato je ponekad bolje kladiti se na specifične aspekte borbe, kao što je način na koji će završiti meč i runda u kojoj bi moglo doći do odluke, umjesto prognoziranja tko će na kraju trijumfirati. Ako su se u oktogonu našli izjednačeni, a beskompromisni borci željni nokautirati jedan drugog, tada je svakako bolja opcija igrati na raniji prekid, nego pogađati tko će završiti s uzdignutim rukama na kraju meča.

Tržišta klađenja na UFC-u s odličnim kvotama

UFC - Justin Gaethje - Barboza

“Over/under” broja rundi – klasična oklada tipična za borilačke sportove, koju je svakako lakše pogoditi u MMA mečevima nego u boksu. Naime, u UFC-u dvoboji imaju tri do pet rundi, a na vama je prognozirati hoće li ih borci odraditi više ili manje od razine koju je postavila kladionica, s koeficijentima oko 1.85 na obje opcije. Naravno, ključno je uzeti u obzir stil borbe svakog od boraca, kao i njihove obrambene sposobnosti, prije odluke hoće li u meču biti više ili manje rundi od postavljene granice.

Nokaut ili sudačka odluka – umjesto pogađanja koliko će rundi biti odrađeno u oktogonu, ponekad je lakše kladiti se hoće li meč biti odlučen prije samog kraja ili će suci morati odrediti pobjednika. Tu uzimate u obzir prije svega taktičke sposobnosti protivnika i njihov način borbe, jer neki će jurnuti od prve sekunde u želji nokautirati protivnika, a drugi će mirno čekati svoju priliku i pokušavati dominacijom osigurati naklonost sudaca. MMA je neizvjestan sport pa su na obje opcije dobre kvote, a ako razumijete mentalitet boraca i imate dobar osjećaj za vjerojatnost, tada vam ne bi trebao biti problem redovito pogađati ovu okladu.

Način završetka borbe – u UFC-u meč može otići do sudačke odluke, ali može biti i prekinut na različite načine. Nokaut i tehnički nokaut ono su čemu teže udarači, a predaja zbog poluge ili gušenja specijalnost je majstora partera. Meč može završiti i diskvalifikacijom ili čak biti proglašen “No contest”, ako dođe do ozljede zbog nenamjernog udarca u nezgodno mjesto. Sve su te opcije ponuđene za klađenje, nekad i u kombinaciji s rundom u kojoj bi se prekid mogao dogoditi pa ako pogodite način završetka borbe, možete uloviti zaista ogroman koeficijent.

..

Klađenje uživo na UFC traži brzu reakciju

Najveće i najvažnije borbe Ultimate Fighting Championshipa znaju biti ponuđene za live klađenje kod vodećih online kladionica dostupnih hrvatskim igračima, a uvijek ih možete igrati i na burzi koeficijenata protiv drugih kladitelja, na platformama poput Betfaira.

Ako želite biti uspješni kladeći se uživo na UFC, najvažnije je brzo reagirati, u trenutku kada postaje očito u kojem smjeru ide neka borba.

Bilo da ste zaključili da će suci na kraju odlučivati pobjednika ili tipujete na nokaut u režiji jednog od boraca, na vama je pokušati uloviti obećavajuću kvotu dok je na svom vrhuncu, kako biste maksimizirali svoju zaradu i dali si šansu doći do dugoročnog profita.

Ipak, imajte na umu da je MMA borilački sport čiji je ishod najteže predvidjeti, čak i ako gledate meč uživo, jer jedan precizan udarac sve može promijeniti. Zato nikad ne igrajte pretjerano male koeficijente, čak i ako vam se neki ishod čini siguran, jer uvijek je moguć ludi preokret pa se isplati igrati isključivo kvote vrijednosti najmanje 1.50 ili veće, ako želite biti uspješni…

Koje UFC borbe su najpopularnije među hrvatskim igračima?

Kladiti na UFC

Ultimate Fighting Championship organizira svoje priredbe diljem svijeta gotovo svakog vikenda, s najvećim brojem borbi koje se odvijaju u Las Vegasu, gdje je i sjedište organizacije.

Postoje glavne priredbe na kojima se bore najbolji MMA borci današnjice, ali i one pod nazivom Fight Night, gdje obično sudjeluju oni koji se tek trebaju dokazati na najvišem nivou.

Hrvatski igrači definitivno se najviše vole kladiti na borbe za titulu svjetskog prvaka, u teškoj, poluteškoj, srednjoj, velter i lakoj kategoriji, dok ih niže težinske kategorije manje privlače.

Domaći kladitelji preferiraju borbe u kojima sudjeluju poznati borci, poput Conora McGregora, Natea Diaza i Jona Jonesa, kao i okršaje u kojima postoji snažan rivalitet među suparnicima. Posebnu pažnju pridaju mečevima američkog Hrvata Stipe Miočića, kao i drugim okršajima u atraktivnoj teškoj kategoriji…

Strategije klađenja na UFC koje vam daju najbolje izglede

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na UFC ili igrate u web pregledniku, ako želite biti uspješni u predviđanju ishoda MMA borbi, definitivno je najvažnije da pogledate što više mečeva, prije nego što počnete ulagati ozbiljan novac.

Naime, radi se o sportu u kojem do izražaja dolaze različite borilačke vještine pa je važno da uočite koji stil borbe prolazi u kojoj situaciji, a svakako morate i otkriti sve o svakom borcu, kako biste znali što možete očekivati kad borba započne u oktogonu.

Važno je naglasiti da je UFC organizacija koja izuzetno uspješno uparuje borce i rijetko se dogodi da netko nema baš nikakvih izgleda protiv suparnika s kojim mora u oktogon. Baš zbog toga nikad nemojte igrati na male koeficijente, jer MMA obiluje iznenađenjima i dugoročno možete do zarade samo igranjem kvota koje vam daju šansu povremeno promašiti, a da svejedno ostanete u plusu.

Osim klađenja na pobjednika, povremeno igrajte i hoće li borba ići do sudačke oklade ili ne, a ako ste zaista dobro upoznati sa suparnicima, prognozirajte i način prekida te rundu u kojoj bi mogla borba završiti, jer tu znalci dobivaju najveće koeficijente, koji im omogućuju da dođu do željene zarade…

Najčešće postavljana pitanja

💰 Je li moguće kladiti se na hrvatske borce u UFC-u?

O: Mirko Filipović dugi niz godina bio je član UFC-a i mogli ste se kladiti na ishod njegovih borbi, a priliku boriti se dobili su još Igor Pokrajac, Filip Pejić i Goran Reljić. Tu je naravno i Stipe Miočić koji doduše nastupa za SAD. Trenutno Hrvatska nema svojih aduta za klađenje u UFC-u, ali očekuje se dolazak Roberta Soldića, čije mečeve će domaći igrači s užitkom prognozirati, kad jednom postane dio elitne MMA organizacije.

🔝 Koja oklada se najviše isplati u UFC-u?

O: UFC borbe obično idu uz dobre koeficijente na gotovo svim ponuđenim opcijama pa ako bilo što možete predvidjeti, uspjet ćete lijepo profitirati. Najveće kvote ulovit ćete ako pogodite rundu u kojoj će meč biti prekinut i način prekida, a ako se razumijete u MMA, najlakše je pogoditi hoće li borba otići do odluke sudaca ili neće.

🏆 Je li UFC mečeve teže predvidjeti od drugih MMA borbi?

O: UFC je elitna MMA organizacija u kojoj mogu nastupati samo najbolji na svijetu. Baš zbog toga borbe su neizvjesne i teže ih je prognozirati nego mečeve drugih MMA organizacija. Vama se svakako isplati pratiti borce dok nastupaju na manje poznatim priredbama, prije nego što postanu dio UFC-a, kako biste otkrili njihove mogućnosti možda i prije bookmakera i tako zgrabili veliku kvotu na njihovu pobjedu, u meču u kojem su neopravdano u ulozi autsajdera.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024