Klađenje na politiku – Vodič kroz vrste oklada i najbolje strategije

Prognoziranje budućnosti je zabavno i ne mora se uvijek raditi o sportu. Predviđati što će se dogoditi možete u bilo kojoj sferi života, uključujući i politiku, a izbori i referendumi su tema brojnih rasprava i analiza pa nije iznenađenje da su postali i dio ponude online kladionica.

Lista najboljih kladionica za politika
Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da Da 35+ do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da Da 20+ do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da Da 42+ do 50€ Posjetite bet365 recenzija
*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.
6.
Palmslots
4/5 Da Da 50+ do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
7.
Rabona
4/5 Da Da 42+ do 100€ Posjetite Rabona recenzija
8.
Unibet
4/5 Da Da 36+ do 50€ Posjetite Unibet recenzija
9.
Zodiac Bet
4/5 Da Da 32+ do 100€ Posjetite Zodiac Bet recenzija
10.
Favbet
4/5 42+ do 130€ Posjetite Favbet recenzija
11.
Germania
4/5 40+ do 1000€ Posjetite Germania recenzija
12.
Mr Play
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite Mr Play recenzija
13.
CampoBet
3/5 Da Da 35+ do 100€ Posjetite CampoBet recenzija
14.
Touch Casino
4/5 Da - do 1000€ Posjetite Dolazi uskoro

Ako ste politički ekspert danas zaista imate priliku svakog se mjeseca uspješno kladiti. Kome je specijalnost vanjska politika, definitivno će doći na svoje, jer priređivači igara na sreću nude vam pregršt različitih političkih oklada vezanih uz različite dijelove svijeta, na kojima možete iskušati svoje znanje.

Političke oklade možda nisu prioritet zaljubljenicima u klađenje, ali u posljednjih desetak godina popularnost im raste u Hrvatskoj, jer igrači su svjesni da obećavajuće koeficijente treba loviti gdje god se pojave.

U svakom slučaju, kad je u pitanju politika kladionice vam danas nude različite vrste oklada u koje se može uključiti, a mi donosimo mali vodič kroz političko klađenje, kako bi hrvatski igrači saznali koje sve prilike se kriju iza pogađanja političke budućnosti…

Najbolje kladionice za klađenje na politiku u Hrvatskoj

22bet – Ponuditi što više toga svojim korisnicima filozofija je koje se drži 22bet, a osim brojnih sportova ovdje ćete naći zaista širok izbor političkih oklada. Možete se kladiti na europsku, američku, australsku i azijsku politiku, uključujući čak i izbore na Filipinima i u Južnoj Koreji. Prognozirati možete i hoće li britanski premijer ponuditi ostavku te hoće li američki predsjednik izdržati do kraja mandata, a raskošnu ponudu zaokružuju oklade na regionalne izbore u Australiji, kao i predsjedničke u zemljama srednje Europe, poput Mađarske.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Betfair – Ako se želite kladiti tko će sljedeći napustiti Europsku Uniju, možete to napraviti na burzi koeficijenata, u dvoboju protiv drugih kladitelja. To ćete pronaći u kladionici Betfair, poznatoj po organiziranju klađenja u kojem bookmakeri ne sudjeluju, već kuća tek uzima proviziju na svaki dobitan listić. Ovdje ćete pronaći i detaljnu ponudu oklada na britansku politiku, poput klađenja na sljedećeg premijera i vladajuću stranku, dok možete prognozirati i političku budućnost Brazila i Francuske, ako raspolažete potrebnim znanjem i pravim informacijama.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet – Švedski priređivač igara na sreću također u svojoj ponudi ima zanimljive opcije za klađenje na politiku, prije svega fokusirane na Europu. Ovdje se možete kladiti na skandinavske parlamentarne izbore i prognozirati budućeg premijera Danske, Švedske, Norveške i Finske, uz solidne kvote na svakoj od opcija, ako dovoljno rano uplatite svoj listić. Koeficijenti za klađenje na politiku prate najdarežljivije u Europi, a ponekad ćete baš ovdje naći najvišu kvotu na svog političkog favorita.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Favbet – Hrvatske kladionice nemaju mnogo političkih oklada u svojoj ponudi, no jedna se ipak izdvaja. FavBet će vam redovito dati priliku kladiti se na politiku, a razlikuje se od drugih priređivača igara na sreću po tome što nudi oklade na rusku politiku, povezane s njihovim predsjednikom i premijerom, u što se konkurencija nema hrabrosti upuštati. Kladiti se možete i na predsjedničke izbore u SAD-u, čak i prije nego što je itko istaknuo svoju službenu kandidaturu, s visokim koeficijentima na svim dostupnim opcijama.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William Hill – Poznat prije svega po klađenju na konjske utrke i nogomet, William Hill je svojoj ponudi posljednjih godina dodao i pregršt oklada na politiku. Ova britanska kladionica s dugom tradicijom daje vam šansu kladiti se na datum kad će britanski premijer dati ostavku, a dostupno je i pogađanje tko će postati lider svake od tamošnjih stranaka. Kladiti se možete i na izbore u svakom okrugu u Engleskoj, ali i u Sjevernoj Irskoj, Walesu i Škotskoj, dok također imate priliku prognozirati političku budućnost zemalja poput Brazila, Mađarske i Francuske.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na politiku i imati uspjeha?

Predviđanje političkih izbora, referenduma i važnih odluka već godinama je neizostavna tema razgovora brojnih građana, kako u Hrvatskoj, tako i u ostatku svijeta.

Postoje televizijski kanali koji su svoju popularnost osigurali upravo analitikom politike i prognozama onog što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Baš zato nije iznenađenje da su se političke oklade pojavile u ponudi online kladionica. Nema sumnje, prognoziranje političke budućnosti ono je što nas svakodnevno okružuje, kako na televiziji, tako i u razgovoru s prijateljima, jednako kao i predviđanje ishoda sportskih natjecanja.

Ipak, klađenje na politiku definitivno nije isto kao klađenje na nogometne utakmice, jer sa sobom donosi neke sasvim drukčije zakonitosti. Ako želite biti uspješni u prognoziranju političke budućnosti, morate besprijekorno poznavati vanjsku i unutrašnju politiku neke zemlje, ali i razinu preciznosti anketa javnog mnijenja koje donose mediji, odnosno koja odstupanja bi se mogla pojaviti na dan izbora ili referenduma.

Oklade na politiku traže strpljenje, jer najbolje koeficijente ulovit ćete ako ih uplatite barem nekoliko mjeseci prije izbora, odnosno donošenja konačnih političkih odluka, što je slično klađenju na ukupnog pobjednika nekog sportskog natjecanja.

Zato bilo da koristite aplikacije za klađenje na politiku ili igrate u web pregledniku, imajte na umu da se političko klađenje odvija jednim sasvim drukčijim tempom od sportskog te da je ključ uspjeha reagirati u pravom trenutku, kada napokon postane jasno kakav nas politički rasplet čeka…

klađenje na hokej

.

Najpoznatije vrste oklada za politiku

Prognoziranje predsjednika ili premijera – online kladionice najviše dostupnih oklada na politiku daju povezanih s predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Kladiti se možete na političara za kojeg vjerujete da će pobijediti. Što su izbori vremenski udaljeniji, to su koeficijenti bolji, ali dobre kvote možete uloviti i kasnije, ako u pravom trenutku osjetite da se politička klima mijenja i to vješto iskoristite.

Klađenje na vladajuću stranku – osim na političkog pojedinca, uvijek se možete kladiti i na stranku koja će pobijediti na izborima. Online kladionice nude prognoziranje stranke koja će dobiti najviše glasova, ali i one koja će tvoriti okosnicu vlade i dati premijera. Na vama je pažljivo proučavati javno mnijenje, mjesecima prije izbora i zatim pokušati iščitati iz anketa tko bi mogao profitirati kad jednom glasački listići budu prebrojani. Ovaj tip oklada težak je u zemljama kao što su Španjolska, Danska i Njemačka, ali i koeficijenti su visoki, čak i na najizglednijim opcijama.

Oklade na važne političke odluke – nisu samo izbori u ponudi online kladionica, već i druge važne političke odluke, koje donose svjetski lideri i vlade različitih zemalja. Pa ste se tako mogli kladiti kada će biti proglašen kraj pandemije u svijetu, ali i na odluke vezane uz političke integracije u Europi, poput Brexita koji je godinama bio u ponudi. I danas neki priređivači igara na sreću nude mogućnost klađenja na daljnji tijek događaja, vezan uz Veliku Britaniju i njezin odnos s ostatkom Starog kontinenta. Jedino što nikad nije u ponudi su ratni sukobi i njihov ishod.

Tržišta klađenja specifična za političke oklade

Klađenja specifična za političke oklade

Klađenje na koalicije – jedno od najzanimljivijih političkih tržišta klađenja je pogađanje koalicije koja će oformiti vladu nakon izbora u nekoj zemlji. To može biti zaista izazov u demokratskim zemaljama, u kojima brojne stranke imaju vjerne birače i razlikuju se po svom svjetonazoru. Koeficijenti su u pravilu visoki, pogotovo ako se kladite na ishod izbora u Španjolskoj, Austriji ili u skandinavskim zemljama, u kojima postoje brojne različite moguće kombinacije postizbornih koalicija. Na vama je detektirati koja prisilna udruživanja su najizglednija da se realiziraju, kroz izjave političkih lidera i poznavanje političke tradicije u nekoj društvenoj zajednici.

Oklade na izlazak iz EU – bijeg iz Europske Unije nešto je na što se možete kladiti otkad se Velika Britanija odlučila za takav potez. Kladionice daju krajnji rok do kojeg neka država mora donijeti odluku o izlasku iz EU, a na vama je prognozirati hoće li se to dogoditi ili neće. Zemlje poput Poljske i Mađarske uvijek su među favoritima pri okladi tko će se prvi odlučiti na takav potez. Trenutno su koeficijenti oko 4.00 ili veći da će zemlja napustiti Uniju, a prilično mali da se to neće dogoditi.

Datum ostavke – izazovna politička oklada svakako je prognoziranje kada će neki premijer ili predsjednik napustiti svoju političku poziciju. Online kladionice nude vam nekoliko datuma koji predstavljaju rokove do kojih političar mora dati ostavku, uz prilično visoke koeficijente na svakoj od opcija. Kod autoritarnih režima manji su izgledi za takav scenarij, a u parlamentarnim demokracijama veći. Na vama je pratiti afere, ali i klimu koja vlada u parlamentu, kao i u stranci koja bi trebala podržavati političara. Ako osjetite da političar gubi podršku vrijeme je za uplatu listića.

..

Klađenje uživo na politiku izuzetno je atraktivno

Znamo da online kladionice nude mogućnost live klađenja na sportskim utakmicama, uz video prijenose različitih nogometnih, košarkaških, hokejaških, teniskih i mnogih drugih okršaja.

No, mnogi ne znaju da se možete kladiti uživo i na politiku. Prije svega to je moguće u onim zemljama u kojima prebrojavanje glasova dugo traje, a izborni sustav je pomalo kompliciran i treba vremena da se dobiju konačni rezultati.

Najpoznatiji primjer klađenja uživo na politiku svakako su predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama. Što zbog različitih vremenskih zona, što zbog dramatičnog stila izvještavanja izborne komisije, rezultati polako stižu i stalno se mijenjaju, a internetske kladionice nude vam priliku kladiti se na konačni ishod čak i nakon što je prebrojano više od 50% glasačkih listića.

Zbog toga su na izborima 2020. godine u kojima se vodila bitka između Donalda Trumpa i Joea Bidena mnogi hrvatski igrači proveli cijelu noć kladeći se uživo na njihov ishod, na temelju političkih analiza koje su donosile informativne televizije, kao i rezultata koji su iz minute u minutu stizali iz različitih saveznih država.

Najpopularnije političke oklade u Hrvatskoj

Najpopularnije političke oklade

Hrvatski igrači vole se kladiti na političku situaciju u onim zemljama koje najbolje poznaju. Naravno, kad domaći priređivači igara na sreću ponude klađenje na hrvatske parlamentarne ili predsjedničke izbore, kao i izbore za gradonačelnika Zagreba, naši će kladitelji definitivno pokušati potražiti put do dobitka, jer radi se o političkom okruženju kojeg najbolje poznaju.

Jednako popularni za klađenje su i predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama, na kojima možete uplatiti listić dvije do tri godine unaprijed. U SAD-u već dugo nijedan političar nije glatko pobijedio pa su koeficijenti u pravilu visoki čak i na favorita, a mijenjaju se ovisno o aferama, gafovima i podršci različitih važnih društvenih elemenata. Hrvatski igrači vole prognozirati ove izbore čak i godinama prije glasanja, ali i uživo, dok traje prebrojavanje glasova.

Politička budućnost nama bliskih zemalja, kao što su Austrija, Njemačka, Italija i Mađarska, također će se naći na listićima domaćih kladitelja, jer najlakše je doći do pravih informacija, dok je tu i klađenje na turbulentnu političku klimu u Velikoj Britaniji, gdje se uvijek nađe neki obećavajući koeficijent, ako pažljivo pratite informacije koje dolaze s Otoka.

Hrvatski igrači ne bježe ni od klađenja na politiku izvan Europe, pogotovo ako se izbori odvijaju u nekoj od zemalja s autoritarnim režimom, gdje su mali izgledi da bi se mogla dogoditi promjena na vladajućim pozicijama…

Koje strategije klađenja na politiku najbolje prolaze?

Postoje dvije različite strategije koje dobro prolaze pri klađenju na politiku. Prva je kladiti se na relativno male koeficijente, u onim zemaljama poznatima po sporim društvenim promjenama, gdje se politička iznenađenja rijetko ili gotovo nikad ne događaju.

Druga strategija je upustiti se u prognoziranje političke budućnosti parlamentarnih demokracija, u kojima nitko nije siguran za svoju budućnost na visokoj političkoj poziciji. Tu se traži lov na krupne koeficijente, 2.00 ili veće, kako bi se dugoročno isplatila vaša igra.

Ključ uspjeha u političkom klađenju definitivno je raspolaganje pravim informacijama u pravom trenutku, kao i brza reakcija kad jednom saznate nešto što bi moglo značajno utjecati na političku budućnost.

Bilo da se radi o izborima ili o političkoj odluci svjetskih lidera, na vama je detaljno se informirati o svim relevantnim faktorima koji utječu na ishod, ali i povijesti neke društvene zajednice, jer ona se uvijek ponavlja. Na kraju o sudbini vašeg listića odlučuje trenutak u kojem uplaćujete željenu okladu i koeficijent koji ide uz nju pa se pobrinite da bude isplativ, jer samo tako možete uspješno profitirati kladeći se na politiku

Najčešće postavljana pitanja

🔝 Koje političke oklade se isplati igrati?

O: Klađenje na izbore u onim zemljama u kojima se vladajuća struktura rijetko mijenja uvijek se isplati, jer su oklade na favorite gotovo sigurne. Ako pak ganjate veće koeficijente, iskušajte svoje poznavanje politike u parlamentarnim demokracijama Europe. Također, uz pravu informaciju možete uloviti vrlo visoku kvotu na predviđanju ostavke nekog premijera, pod uvjetom da brzo reagirate.

🗺️ U kojoj zemlji su najbolji koeficijenti na političke oklade?

O: Što je više različitih jakih stranaka i političkih lidera u nekoj zemlji, to su i bolji koeficijenti na klađenje na izbore. Zato se najbolje kvote skrivaju u sjevernoj i zapadnoj Europi, gdje vlada pluralizam i nitko ne može glatko pobijediti na izborima. Ako detaljno poznajete političku scenu zemalja kao što su Danska, Švedska, Njemačka, Austrija, Španjolska ili Francuska, svakako pokušajte prognozirati ishod izbora, jer čekaju vas isplativi koeficijenti na onim opcijama koje smatrate najizglednijima.

🗳️ Isplati li se kladiti na politiku u Hrvatskoj?

O: O hrvatskoj politici najviše znamo pa se svakako isplati prognozirati ishod parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora u našoj zemlji. Imajte samo na umu da ankete uvijek daju nerealnu prednost lijevoj opciji, a na dan glasanja situacija bude sasvim drukčija. Uzmite u obzir i druge faktore, poput razlika između malih i velikih gradova, kao i iseljavanja obrazovanog kadra, što će vam svakako olakšati predviđanje kako će izgledati rezultati glasanja.

Najbolje kladionice za klađenje na Konjske utrke
do 1000 kn.5/5Posjetite
do 25€5/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
Back to Top