Klađenje na borilačke vještine – Najbolje strategije za hrvatske igrače

Nema sumnje, prva nadmetanja koja su privukla prognoze neutralnih promatrača definitivno su bili borilački okršaji, omiljeni još u doba starih Grka, a vjerojatno i puno prije. No, ono što je u davna vremena bilo isključivo pitanje preživljavanja, s vremenom se pretvorilo u pravi sport, u kojem suparnici odmjeravaju snage u ime časti, viteštva i novčane zarade, s ciljem savladati, ali ne i teško ozlijediti rivala.

Lista najboljih kladionica za Borilačke vještine
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema UFC ONE BELLATOR 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da UFC ONE BELLATOR 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da UFC ONE BELLATOR 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da UFC ONE 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da UFC ONE 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da UFC 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Danas borilačke vještine (eng. “martial arts”) izazivaju jednako uzbuđenje i strast kao što su izazivale i u prošlosti, s milijunima zainteresiranih fanova koji jedva čekaju dvoboje svojih miljenika, bilo da se radi o boksu, mješovitoj borbi ili nekom amaterskom borilačkom sportu.

Što vrijedi za svijet, vrijedi i za Hrvatsku. U našoj zemlji zaljubljenici u sportsko klađenje oduvijek uživaju ulagati svoj novac na prognoziranje ishoda borilačkih dvoboja, gotovo jednako kao na nogometne, košarkaške i rukometne utakmice. Pogotovo ako se radi o borbama najvećih hrvatskih i svjetskih zvijezda.

Baš zbog toga vrijeme je za detaljnu analizu svega što ide uz klađenje na borilačke vještine, od vrsta oklada do poželjnih koeficijenata i strategija, kako bi domaći kladitelji lakše mogli unovčiti svoje znanje, sljedeći put kad se odluče kladiti na borilački sport

Za koje borilačke vještine kladionice nude najbolju ponudu?

PSK - Kad je u pitanju ponuda borilačkih sportova, među domaćim priređivačima igara na sreću Prva Sportska Kladionica se profilirala kao vodeća. Naći ćete tamo profesionalne, amaterske pa čak i neke revijalne boksačke mečeve, dok su u MMA ponudi svi spomena vrijedni okršaji u Americi i Europi, kao i brojne specijalne oklade, hoće li se neke borbe uopće održati ili neće. Uz sve to PSK također redovito nudi K-1 dvoboje, što domaći poznavatelji kickboxinga itekako cijene.

do 100€

NedostupanPSK recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bet at Home - Najpoznatija njemačka kladionica Bet at Home u svojoj ponudi uvijek ima mnogo različitih borilačkih vještina, s posebnim fokusom na boks, gdje ćete naći pregršt različitih opcija za dolazak do dobitka, uključujući i klađenje na način završetka meča, kao i rundu u kojoj bi se mogao dogoditi eventualni nokaut. U ponudi su i svi ključni okršaji na UFC priredbama, a ono što čini posebnim ovog priređivača igara na sreću su Bare Knuckle turniri koje također nudi, na kojima se borci bore bez zaštitnih rukavica.

do 200€

NedostupanBet at Home recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

22bet – Kladionica 22bet nudi zaista detaljnu razradu svakog borilačkog spektakla koji privlači hrvatske igrače. Na MMA okršajima ne samo što se možete kladiti na konačni ishod, već i na rundu u kojoj će sve biti riješeno, kao i hoće li sve završiti polugom, gušenjem, nokautom ili odlukom sudaca. Koeficijenti za klađenje na borilačke vještine u rangu su najdarežljivijih online priređivača igara na sreću na tržištu, a nerijetko ćete u ponudi naći i zanimljive specijale, vezane uz boks i druge borilačke sportove.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet – Bilo da je borba prava ili ima u sebi elemenata glume, naći će se u ponudi Unibet kladionice. Ovaj švedski priređivač igara na sreću ne samo što u svojoj ponudi ima klasične borilačke vještine, već i američko profesionalno hrvanje, poznato pod nazivom WWE, iako pravih udaraca u tim dvobojima zapravo i nema. Najbolju razradu mečeva kod Unibeta ćete pronaći pri boksu, gdje se čak možete kladiti na pobjednika pojedine runde, dok su u ponudi i svi značajni MMA dvoboji, na koje se uglavnom možete kladiti na konačni ishod, a rjeđe na specifične detalje unutar oktogona.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Megapari – Još jedna kladionica u kojoj ćete naći raznoliku ponudu borilačkih vještina, pogotovo ako se turniri odvijaju u Rusiji. U Megapari kladionici možete pokriti više različitih načina dobivanja borbe vašeg favorita u istoj MMA okladi, a uvijek se možete kladiti i hoće li biti potrebna treća runda ili će sve biti riješeno prije, što je katkad iznimno obećavajuća opcija za slaganje listića. Uz sve to, boksački spektakli su vrlo dobro razrađeni, sa stotinjak različitih dostupnih oklada, a u doba Olimpijskih igara tu su i brojni drugi borilački sportovi, od hrvanja i džuda do taekwondoa i karatea.

do 100€

NedostupanMegapari recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na borilačke vještine i biti uspješan?

Povijest borilačkih vještina je duga koliko i povijest čovječanstva, a prva sportska natjecanja bilježe se prije gotovo tri tisuće godina. Još tamo u staroj Grčkoj olimpijske smotre bile su nezamislive bez borilačkih sportova, koji su uključivali boks i hrvanje.

Kroz Srednji vijek pa sve do danas nastavila su se sportska nadmetanja fizičkom snagom i vještinom borbe, a u 20. stoljeću eksplodiralo je klađenje upravo na borilačke sportove, ponajviše na boksačke mečeve, a u posljednje vrijeme i na MMA.

Za klađenje na borilačke vještine najvažnije je izabrati onaj sport kojeg najbolje poznajete, a ključno je i znati sve o stilu borbe uključenih aktera, kao i o njihovoj formi i mentalnoj snazi.

U mješovitim borbama kladitelj mora znati tko se bolje snalazi na partneru, a tko u stojci, kao i tko je pretrpio ozljede u posljednje vrijeme i hoće li one utjecati na borbu koja dolazi, kao i nastavak karijere. Važno je uzeti u obzir i snagu psihe svakog od suparnika, jer dovoljan je jedan udarac koji može preokrenuti cijeli dvoboj.

U boksu se prije svega radi o fizičkim karakteristikama svakog od suparnika, kao i taktičkoj vještini koja radi razliku između pobjede i poraza, što mora utjecati na odluku o klađenju.

Slična pravila vrijede za kickboxing i bare knuckle, dok kod hrvanja, taekwondoa, džuda i karatea morate kroz turnir ocijeniti tko pokazuje najviše i tipovati na takvog borca da će otići do kraja.

Pri klađenju na borilačke vještine ključno je zaboraviti “trash talk” i uvijek objektivno sagledavati stvari. Bitno je na temelju vlastitog znanja ocijeniti prednosti i nedostatke svakog od boraca te zatim odabrati idealnu okladu, koja ne mora uvijek biti prognoziranje pobjednika. Takvim pristupom uvijek je moguće biti u plusu, pod uvjetom da racionalno ulažete novac i sustavno raspoređujete svoj ulog…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada za borilačke vještine od kojih sve kreće

Klađenje na pobjednika dvoboja – tip oklade koji postoji već nekoliko tisuća godina. Na vama je pogoditi koji borac će završiti okršaj uzdignutih ruku, u zagrljaju trenera, a tko će pognute glave napustiti borilište. U boksu se nudi i treća opcija, remi, uz ogromnu kvotu oko 25, dok u ostalim borilačkim vještinama postoje samo jedinica i dvojka. Na vaš izbor će utjecati poznavanje taktičkih vještina suparnika, njihovih fizičkih karakteristika i trenutne forme.

Oklada na pobjednika turnira – mnogi borilački sportovi igraju se turnirskim sistemom, od amaterskog boksa do džuda, karatea, taekwondoa i hrvanja. Tu je ključ uspjeha pogoditi konačnog pobjednika, a koeficijenti znaju biti visoki i primamljivi čak i na favorite, u ranoj fazi natjecanja. Naravno, što prije uplatite na svog borca, kvota će biti veća, ali nije nevažno kroz uvodne borbe saznati tko je u kakvoj formi pa na temelju toga donijeti konačnu odluku.

Igra na specifične aspekte borbe – ponekad je moguće doći do dobitka čak i ako ne vjerujete da možete pogoditi pobjednika meča. Naime, kladionice nude brojne različite opcije za klađenje nevezane uz konačni ishod, što s vremena na vrijeme treba pokušati iskoristiti. Pa se možete kladiti hoće li borba doći do svog kraja ili će prije biti prekinuta, kao i na rundu u kojoj će se to dogoditi ili čak na minutu prekida. Dodatne su to opcije koje zlata vrijede, pogotovo ako znate da se u ringu ili oktogonu nalaze nokauteri, odnosno konzervativni taktičari, što će svakako pomoći pri izboru oklade koju ćete staviti na listić.

Koja tržišta klađenja se najviše isplati igrati?

Prekid ili sudačka odluka – barem jednako popularno kao pogađanje pobjednika meča svakako je i prognoziranje hoće li dvoboj doći do sudačke odluke ili će biti riješen ranije. Mogući razlozi prekida su nokaut, tehnički nokaut, predaja i diskvalifikacija, a gotovo u svakom važnom borilačkom okršaju kladionice nude mogućnost igranja na prekid ili sudačku odluku. Koeficijenti znaju biti privlačni, a ako dobro poznajete suparnike i njihov stil borbe, nije problem uspješno prognozirati ovu okladu.

Način završetka borbe – mečevi ne završavaju uvijek isto, pogotovo u mješovitim borbama. Pa tako do prekida može doći gušenjem, polugom, nokautom ili sudačkim prekidom zbog ozljede, a sve su to opcije na koje se možete kladiti kod onih priređivača igara na sreću s najraskošnijom ponudom. Koeficijenti su u pravilu visoki, uz nešto manje opcija na boksu i ostalim borilačkim sportovima, ali svejedno vrlo korisnima na putu do dobitka.

“Over/under” broja rundi – nezaobilazna oklada u gotovo svakom sportu pa i borilačkima. O čemu se radi? Kladionica postavlja granicu, a na vama je odlučiti hoće li biti manje ili više rundi od ponuđene brojke. U boksu u kojem ima 12 rundi to je posebno zanimljivo igrati, dok MMA sa svojih 3 ili 5 rundi također nudi šansu uloviti pristojnu kvotu kladeći se na “over” ili “under” rundi. Naravno, igrate manje rundi kad ste uvjereni da meč mora završiti nokautom, a više ako vjerujete da će o pobjedniku odlučiti sudačka odluka.

..

Klađenje uživo na borilačke vještine je posebno iskustvo

Što je najbolje, ne samo što se možete kladiti na ishod borilačkog dvoboja prije njegovog početka, već u doba online kladionica imate priliku odigrati okladu usred meča, u udobnosti svog doma, bilo da koristite aplikacije za klađenje na borilačke vještine ili vaš web preglednik.

Naravno, samo najveći i najatraktivniji boksački i MMA mečevi su u ponudi za live klađenje, s opcijama za uplatu listića sličnima onima koje imate i prije samog početka borbe.

Kladiti se možete i na manje segmente utakmice, poput sljedećih 5 ili 10 minuta, a na važnim dvobojima prognozirati možete i učinak igrača, dok ih gledate u akciji.

No, kad vidite kako se odvijaju uvodne minute dvoboja, puno je lakše predvidjeti što će se događati u nastavku, zbog čega je klađenje uživo na borilačke vještine itekako korisna opcija koju treba iskoristiti. Pogotovo ako se mečevi ne odvijaju usred noći, što je nažalost čest slučaj u UFC-u i profesionalnom boksu…

Na koje borilačke spektakle se klade hrvatski igrači?

Možete se lako kladiti uživo na borilačke vještine

Kladitelji u Hrvatskoj prije svega preferiraju borbe za WBA, WBO, WBC i IBF boksačke titule prvaka svijeta, kao i mješovite borbe Ultimate Fighting Championshipa. Klade se također na MMA borbe u Bellatoru, KSW-u pa čak i azijskom One FC-u, dok ima i onih koji redovito dobivaju igrajući K-1 kickboxing.

Olimpijske igre su posebna priča i tada svake četiri godine dolaze do izražaja hrvanje, taekwondo, karate, amaterski boks i džudo, što poznavatelji ovih sportova jedva čekaju.

Treba naglasiti da zaljubljenici u sportsko klađenje u našoj zemlji najviše vole igrati na mečeve domaćih borilačkih majstora. Bilo da se bori Filip Hrgović, Roberto Soldić, Antonio Plazibat ili netko drugi od naših predstavnika, interes će uvijek biti velik, kao i broj uspješnih listića uplaćenih u Hrvatskoj…

Koje strategije klađenja na borilačke vještine najviše obećavaju?

Pri klađenju na borilačke sportove sve kreće od znanja i besprijekornog poznavanja okolnosti u kojima se odvija pojedini meč.

Borci u pravilu nastupaju tek nekoliko puta godišnje pa je za uspješno sportsko klađenje bitno godinama pratiti borilačke vještine, jer samo tako je moguće doći do potrebnog iskustva i poznavanja zakonitosti koje se javljaju na borilištu.

Iako ćete svakog tjedna u ponudi online kladionica pronaći mnogo različitih borilačkih mečeva, važno je kladiti se isključivo na one u kojima se natječu borci koje detaljno poznajete, jer to je jedini put do dugoročnog profita. Na one koji su vam manje poznati igrajte isključivo uz live streaming.

Borilački sportovi pogodni su za igranje pojedinačnih listića, s koeficijentom najmanje 1.75, a neke veće priredbe nude šansu za kombinacijske listiće, ali ne preporučujemo više od dvije oklade na njima, dok bi koeficijent trebao biti barem 2.50.

Profit može donijeti i igranje na iznenađenja, pogotovo na MMA, ali bez korištenja sistemskih listića, već građenjem strategije pametnim raspoređivanjem uloga oko pojedinačnih uplata.

U svakom slučaju, bilo da se kladite prije početka borbe ili dok se ona odvija pred vašim očima, imajte na umu da odluke morate donositi racionalno. Oslanjajte se isključivo na znanje te ulažite onu količinu novca koja vas neće dugoročno izbaciti iz igre ako je izgubite, već biti tek korak unazad prije tri koraka naprijed, koji vas kasnije čekaju ako sustavno i razumno igrate…

Najčešće postavljana pitanja

🎁 Koji od borilačkih sportova je najbolji za klađenje?

O: Svaki sport u kojeg se igrač besprijekorno razumije može biti izvor dugoročnih dobitaka pri sportskom klađenju. Ipak, ishod nekih borilačkih dvoboja je lakše pogoditi od drugih. Zato tko voli igrati na favorite imat će više uspjeha kladeći se na boks, dok oni koji vole MMA možda bi trebali svoje oklade fokusirati na uspjeh autsajdera, jer senzacije se puno češće događaju.

🥊 Koje oklade na borilačke vještine koriste uspješni igrači?

O: Igrači koji dugoročno zarađuju na borilačkim sportovima poznati su po tome što koriste širok raspon različitih oklada, kažnjavajući tako baš svaku pogrešku bookmakera. Nekad je to klađenje na ishod meča, nekad hoće li biti prekida i na koji će način završiti borba, a igraju i “over/under” rundi, svaki put kad se pojavi obećavajući koeficijent. Također koriste live klađenje, kao dodatnu opciju kako doći do dobitka.

🏆 Tko su najveći hrvatski majstori borilačkih vještina?

O: Hrvatska je u svojoj povijesti imala brojne borilačke velikane. Od boksača izdvajamo Matu Parlova, Damira Škaru, Antona Josipovića, Željka Mavrovića, Stjepana Božića i Stipu Drviša. Branko Cikatić bio je majstor kickboxinga, a nezaobilazni Mirko Filipović naš najbolji MMA borac, ali i prvak K-1 Grand Prixa.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top