Transfer klađenje – Najbolje kladionice za prognoziranje prijelaznog roka

Ljeto je doba godine kada zaljubljenici u klađenje definitivno moraju računati na manje dostupnih utakmica za prognoziranje ishoda i dokazivanje sportskog znanja. No, bez obzira što nacionalna prvenstva u najpopularnijim sportovima tada miruju, to uopće ne znači da u lipnju, srpnju i kolovozu ne postoje primamljive oklade.

Tijekom ljeta možete se kladiti na velika natjecanja nogometnih reprezentacija, kao i na prijateljske dvoboje, a tu je i sve popularnije klađenje na transfer igrača, što ćete naći u ponudi gotovo svake ugledne online kladionice.

Upravo klađenje u prijelaznom roku nudi jedan sasvim novi svijet prognoziranja budućnosti i često daje priliku zgrabiti visoku kvotu te sasvim lijepo zaraditi, pod uvjetom da u pravi trenutak reagirate, prije nego što sportaš javno obznani da će promijeniti svoj klub.

Najbolje kladionice za klađenje na transfere
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Prvenstva Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema KHLNHLNBAEngleska premijer ligaItalijanske Serie AŠpanjolska La Liga 100% do 122€ Posjetite22bet recenzija
2.
Mozzartbet
5/5 Da NBAEngleska premijer ligaItalijanske Serie AŠpanjolska La Liga 100% do 400€ PosjetiteMozzart recenzija
3.
Campobet
5/5 Da NBAEngleska premijer ligaItalijanske Serie AŠpanjolska La Liga 100% do 100€ PosjetiteCampoBet recenzija
4.
20bet
5/5 Da NBAEngleska premijer ligaItalijanske Serie AŠpanjolska La Liga 100% do 100€ PosjetiteDolazi uskoro
5.
Rabona
5/5 Da Engleska premijer ligaItalijanske Serie AŠpanjolska La Liga 100% do 100€ PosjetiteRabona recenzija

Bilo da se radi o nogometu, košarci ili nekom popularnom američkom nacionalnom natjecanju, transfer klađenje nešto je što svi oni željni profita nikako ne bi trebali izbjegavati. Mi vam pak ovom prilikom donosimo malu analizu svih specifičnosti ovog tipa igre, kao i svega što je kladiteljima ponuđeno u danima kada pokušavaju prognozirati kojeg će sportaša dovesti u svoje redove pojedini klub, a tko će umjesto odlaska, izabrati ostanak…

Kao jedna od kladionica koje prate moderne trendove i igračima nude širok izbor različitih oklada, 22bet također tijekom ljeta nudi oklade na transfere nogometaša, ali i na NBA draft. U izuzetno bogatoj ponudi nije se lako naći, no pronaći ćete transfere među specijalnim okladama i imati priliku zaraditi, prognozirajući budućnost nekih od najpopularnijih sportaša današnjice, uz kvote koje prate najdarežljivije online priređivače igara na sreću.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ponuditi igračima što više dugoročnih oklada filozofija je kojom se vodi Rabona, još jedno novo ime među vodećim kladionicama u Europi. Pa se tako uvijek imate priliku kladiti na pobjednike različitih liga, čak i ako je prvenstvo tek započelo, dok prognozirati možete i najboljeg strijelca, kao i borbu za opstanak. U ponudi preko ljeta također su i najaktualniji transferi nogometaša, na kojima ako pravovremeno reagirate, možete sasvim lijepo profitirati.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ova švedska kladionica veliku pažnju pridaje upravo prijelaznom roku. Klađenje na transfer tržište, odnosno na prelazak nogometaša iz jednog u drugi klub razrađeno je bolje nego igdje drugdje, s puno više ponuđenih imena. Pa se tako možete kladiti na manje zvučne igrače, poput Donnyja van den Beeka, Ginija Wijnalduma, Hectora Bellerina i Attilu Szalaija, uz vrlo zanimljive kvote u slučaju da se očekivani transfer finalizira.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Najpopularnija burza koeficijenata, gdje igrači igraju jedni protiv drugih, odlično je mjesto i za nogometno klađenje na transfer igrača, pogotovo ako pratite sve vezano uz najpoznatije svjetske nogometaše. Betfair nudi visoke kvote na prognoziranje budućnosti Ronalda, Haalanda, Messija, Kanea i Mbappéa, uz ponuđene klubove u kojima bi mogli nastaviti karijeru prije rujna.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što to i priliči jednoj od najstarijih kladionica na svijetu, William Hill osim klađenja na ishode utakmica nudi i raskošnu ponudu specijalnih oklada, uključujući i prognoziranje transfera. Kladitelji se uglavnom mogu kladiti na transfere najvećih nogometnih zvijezda, kao i prelaske unutar američkih profesionalnih liga. Koeficijenti su rijetko najviši koje možete uloviti, ali s vremena na vrijeme i ovaj priređivač igara na sreću ponudi priliku za krasan transfer dobitak.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što je zapravo klađenje na transfer igrača i po čemu je posebno?

Klađenje na transfere igrača malo je neobičnija oklada

Za one koji su navikli igrati na ishod utakmica, klađenje na transfere predstavlja veliku nepoznanicu, kao uostalom i svaka druga neobična oklada, kakvih se uvijek nađe u ponudi vodećih online kladionica.

Klađenje na transfer nije ništa drugo nego prognoziranje hoće li u sljedećih nekoliko tjedana ili mjeseci netko promijeniti klub za koji igra. U ponudi su najčešće nogometaši ili američki profesionalni sportaši, s draftom kao posebnim oblikom prijelaznog roka, u kojem NBA, NHL, MLB i NFL klubovi biraju između velikog broja ponuđenih igrača, s ciljem pojačati se za sljedeću sezonu.

Transfer klađenje različito je od klađenja na ishod utakmice po tome što oklada može završiti iznenada, u bilo koje doba dana, a na putu do finalizacije u pravilu ne stoji protivnička obrana niti odlučuje sreća, već se oklada dobiva raspolaganjem pravim informacijama prije nego što ih dobije bookmaker, ili dobrim predosjećajem i poznavanjem zakonitosti koje vladaju na tržištu.

Kada se kladiti na transfere i koliko traje prijelazni rok?

Prijelazni rok (eng. “transfer window”) razdoblje je u nogometuunutar kojeg klubovi smiju u svoje redove dovesti igrače koji su pod ugovorom drugog kluba, pritom plaćajući odštetu. Izvan tog roka za transfere moguće je dovesti tek one igrače koji su trenutno bez angažmana, a neke lige zadnjih godina klubovima dopuštaju i dovođenje izvanrednog pojačanja, u slučaju velikog broja teških ozljeda.

Transferi se najčešće odvijaju između dvije nogometne sezone, no zapravo postoji zimski i ljetni prijelazni rok, s početnim i završnim datumima koji su različiti za različite nogometne lige:

Liga Zimski prijelazni rok Ljetni prijelazni rok
Premiership 1. siječanj – 31. siječanj 17. svibanj – 9. kolovoz
La Liga 1. siječanj – 2. veljače 1. srpanj – 2. rujan
Serie A 2. siječanj – 31. siječanj 1. srpanj – 2. rujan
Bundesliga 1. siječanj – 2. veljače 1. srpanj – 2. rujan
Ligue 1 1. siječanj – 2. veljače 1. srpanj – 2. rujan
Prva HNL 18. siječanj – 15. veljače 15. lipanj – 31. kolovoz

U američkim sportovima situacija je nešto drukčija. Postoji “trade”, odnosno razmjena igrača pri kojoj nema odštete, već samo preuzimanje pune vrijednosti ugovora od strane novog kluba. Klub može i potpisati ugovor s igračima koji su slobodni, a tu je i draft, na kojem su ponuđeni najveći mladi talenti na izbor profesionalnim momčadima. NBA draft na rasporedu je najčešće u lipnju, ali ponekad i u srpnju.

Koje sve mogućnosti za igru postoje u transfer klađenju?

Prognoziranje transfera definitivno nije komplicirano niti detaljno razrađeno kao klađenje na pojedine sportske događaje, gdje vas ponekad dočeka više od tisuću različitih opcija za okladu.

Kod klađenja u prijelaznom roku postoji tek nekoliko različitih oklada na izbor, najčešće klubova između kojih možete birati u kojem će sportaš nastaviti svoju karijeru.

.

Tipovi oklada na transfere

Oklada na budući klub – klasična transfer oklada pogađanje je u koju ekipu će neka sportska zvijezda prijeći tijekom ljeta ili zime. Pred vama je lista različitih klubova, onih koje su mediji najčešće dovodili u vezu prethodnih mjeseci sa sportašima, a na vama je da izaberete onaj koji će finalizirati posao i službeno objaviti ostvarenje transfera.

“DA” ili “NE” klađenje – neke online kladionice ponudit će vam i mogućnost oklade da se transfer neće dogoditi. Klasična takva oklada, koja se pojavljuje na različitim mjestima glasi: “Hoće li Lionel Messi prije kraja karijere potpisati za Newell’s Old Boys?”, s kvotom oko 1.10 da se to neće realizirati, a oko 6.00 da će se zaista vratiti u svoj klub iz mladosti. Ovakav tip oklade lakše je pogoditi jer imate dvije opcije, jedinicu i dvojku, umjesto liste klubova od kojih treba izabrati buduću momčad dotičnog igrača.

Oklada na pobjednika – čest slučaj u transfer klađenju. Pogađate tko će izaći kao slavodobitnik iz nekog drafta ili prijelaznog roka. Na listi ponuđenih imena samo jedno donosi dobitak, a na vama je da zahvaljujući pravim informacijama i vlastitom predosjećaju uplatite svoj novac na onog tko će iz svega izaći kao apsolutni pobjednik.

..

Popularna tržišta za klađenje na transfere

Najveće nogometno prvenstvo

Transfer klađenje s vremenskim ograničenjem – najpopularnije tržište pri klađenju na nogometni prijelazni rok svakako je ono koje nudi mogućnost prognoze gdje će neki igrač nastaviti karijeru, ali s krajnjim datumom unutar kojeg se transfer mora realizirati. Obično se radi o posljednjem danu ljetnog ili zimskog prijelaznog roka, do kada se prelazak igrača mora realizirati, inače dobitak neće biti isplaćen.

Transfer klađenje bez ograničenja – ne mora uvijek biti postavljen vremenski rok za neku okladu vezanu uz transfere. Za neke vrhunske nogometaše poput Ronalda i Messija možete pogađati hoće li ikad u karijeri igrati u određenom klubu, a jedna takva oklada svojedobno je glasila: “Hoće li sin Cristiana Ronalda ikad potpisati za Real Madrid?”. Riječ je o specijalnoj ponudi na koju se baš i ne isplati igrati, jer može proći mnogo godina prije nego saznate ishod svog listića.

Pogađanje pobjednika drafta – bilo da se radi o NBA-u, NHL-u ili NFL-u, draft je vrlo popularno tržište u svijetu transfer klađenja. Na vama je da pogodite koji će sportaš biti izvučen kao prvi “pick”, a time postati i pobjednik drafta, dok će vam neke online kladionice nuditi još detaljniju razradu, s mogućnošću igre tko će biti među prva dva, tri ili pet igrača, izabranih na samom početku drafta.

Čija su imena iza najskupljih transfera svih vremena?

Prije tridesetak godina, kada je Barcelona ostvarila rekordni transfer i dovela Maradonu iz Boca Juniorsa za 7.3 milijuna eura, malotko je vjerovao da bi se cifre mogle do danas uvećati za gotovo 30 puta, pri kupovini najboljih nogometaša svijeta.

Samo Premiership u svakom ljetnom prijelaznom roku potroši više od milijardu eura na kupovinu nogometaša, dok se nešto manje, ali svejedno velike brojke okreću i u La Ligi, Bundesligi, Ligue 1 i Seriji A.

U svakom slučaju, imali smo dosad već 11 transfera s odštetom od 100 milijuna eura ili većom, a ovo je 5 najvećih u povijesti:

Nogometaš Visina odštete Kupac Prodavač
Neymar 222 milijuna eura Paris Saint-Germain Barcelona
Kylian Mbappé 180 milijuna eura Paris Saint-Germain Monaco
Philippe Coutinho 145 milijuna eura Barcelona Liverpool
João Félix 126 milijuna eura Atletico Madrid Benfica
Antoine Griezmann 120 milijuna eura Barcelona Atletico Madrid

Savjeti kako se najbolje kladiti za vrijeme prijelaznog roka

Transferi mogu biti fantastična prilika za zaradu, ali samo ako si istinski poznavatelj sporta na koji se kladiš. Ne samo što moraš poznavati pojedine sportaše i njihove želje, već i poslovno ponašanje uključenih klubova, za vrijeme prijelaznih rokova.

Kod klađenja na prelazak igrača iz jednu u drugu momčad najvažnije je na vrijeme reagirati. Tu ne pomažu sistemski listići ni ikakve kombinacije, već samo pojedinačne uplate dok su koeficijenti još uvijek isplativi.

Najnovije transfer klađenje tipove nećete pronaći među tipsterima i blogerima, već kod uglednih svjetskih medija. Korisnim informacijama obično raspolažu španjolska Marca, francuski L’Equipe i engleski Sky Sports, no mogu se pojaviti i u mnogim drugim medijima, pogotovo ako se radi o igraču koji ne dolazi iz neke od velikih i bogatih sportskih zemalja.

Twitter može biti jako koristan pri transfer klađenju. Tamo dobro upućeni novinari i insajderi znaju dati vrijednu informaciju koju možete brzom reakcijom unovčiti, jer bookmakeri ne mogu pratiti baš svakog od njih na društvenim mrežama.

U svakom slučaju, pri transfer klađenju ključno je poznavanje svih uključenih strana, kao i dolazak do informacija prije svih drugih igrača te brza reakcija nakon što se ukaže prilika za izgledan dobitak.

Riječ je o igri u kojoj ne moraš strepiti do posljednjeg sudačkog zvižduka za svoj listić, zbog čega mnogima nije problem igrati i velike uloge pri transfer klađenju. Samo nemojte pretjerati na istom korisničkom računu, jer bookmakeri pomno prate baš takve uplate i mogli bi vam odbiti okladu. Ako želite maksimalni uspjeh, radije ulog rasporedite kod više različitih online kladionica istovremeno.

Najčešće postavljana pitanja

🗺️ Mogu li svoju strategiju klađenja bazirati isključivo na prognoziranju transfera?

O: Uz prave informacije i brzu reakciju definitivno je moguće biti uvijek u plusu kladeći se na transfere, no teško je svoju cjelokupnu strategiju klađenja bazirati na ovom tipu igre. Naime, godišnje ćete možda jednom ili dvaput dobiti priliku potpuno nadmudriti bookmakere, pametnim uplatama na transfere pa nema smisla ostatak vremena strpljivo čekati takve trenutke, jer slagati dobitne listiće može se i tradicionalnim načinom, odnosno prognoziranjem ishoda sportskih događaja.

⭐ Je li lakše pogoditi transfere slavnih ili manje poznatih igrača?

O: Svi znamo sve o Ronaldu, Messiju, Lewandowskom i Neymaru i najlakše ćemo doći do relevantnih informacija o njima, no upućene su i kladionice. Baš zbog toga više se isplati klađenje na neke igrače iz drugog plana, čiji transferi su također povremeno u ponudi, jer veći su izgledi da ćete, ako ste dovoljno vješti upravo vi doći do prave informacije prije bookmakera i to iskoristiti za lijepu zaradu.

⚽ U kojem sportu je najlakše prognozirati prijelazni rok?

O: Američki profesionalni sportovi poznati su po tome da glavni akteri izuzetno vješto čuvaju ključne informacije. Sjetite se samo “The Decision” sapunice LeBrona Jamesa, kada je prije javne objave samo on znao gdje će nastaviti karijeru, iako se o tome nagađalo mjesecima. U Europi je situacija puno opuštenija i zato se najviše isplati kladiti na nogometne transfere, jer informacije znaju procuriti prije nego ih se dokopaju kladionice, pogotovo ako se radi o igračima iz manjih zemalja. A upravo takav scenarij je idealna prilika za okladu.

Back to Top
UEFA Euro 2024