Klađenje na biatlon – Vodič kroz najbolje strategije za hrvatske igrače

Besprijekorna fizička pripremljenost, kontrola pulsa i savršena koncentracija. Nema sumnje, biatlon traži od svojih natjecatelja maksimum i ima sve što je potrebno kako bi bio izuzetno atraktivan i uzbudljiv sport.

Spajajući dvije na pravi pogled nespojive stvari, skijaško trčanje i pucanje iz puške, ovaj izuzetno popularni sport u Njemačkoj, Rusiji i Norveškoj svima je dobro poznat i u Hrvatskoj, zahvaljujući Jakovu Faku, brončanom hrvatskom olimpijcu koji je prije desetak godina prešao u slovensku reprezentaciju i zbog toga danima bio glavna vijest na sportskim naslovnicama.

No, kladitelji u našoj zemlji prepoznali su biatlon i puno prije pojave Faka, ponajviše zahvaljujući Eurosportu koji prenosi svaku utrku pa su jedva dočekali dan kad su ga online kladionice počele redovito uvrštavati u svoju ponudu.

Iako i dalje sport na kojeg se kladi tek manji broj igrača u našoj zemlji, biatlon se zapravo u praksi pokazao odličnim za slaganje dobitnih listića, s brojnim različitim prilika za zaradu. Baš zbog toga donosimo detaljnu analizu svega vezanog uz klađenje na jedno od najatraktivnijih natjecanja svakih Zimskih olimpijskih igara, kako bi domaćim igračima bilo lakše sastaviti obećavajući listić…

Lista najboljih kladionica za biatlon
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema IBU Pokljuka Russian Biathlon Union 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da IBU Pokljuka Russian Biathlon Union 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da IBU Pokljuka Russian Biathlon Union 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da IBU Pokljuka 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da IBU Pokljuka 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da IBU 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Biatlon kladionice koje najviše koriste hrvatski kladitelji

Unibet – Zimski sportovi vrlo su popularni u Skandinaviji pa nije iznenađenje da upravo Unibet ima jednu od najboljih ponuda oklada na biatlon. Ovaj švedski priređivač igara na sreću nudi vam mogućnost klađenja na biatlon tijekom cijele godine, čak i mjesecima prije početka sezone. Možete se kladiti na ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, kao i na plasman natjecatelja na svakoj od najpoznatijih utrka. U ponudi su i natjecanja štafeta.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Favbet - Kao jedna od kladionica koje imaju tradiciju nuđenja raskošne ponude manje popularnih sportova hrvatskim kladiteljima, Favbet se također ističe sasvim solidnim izborom oklada kad su u pitanju biatlon utrke. Što je natjecanje veće i važnije, ponuda je zanimljivija, a koeficijenti za klađenje na biatlon primamljiviji. Među domaćim priređivačima igara na sreću u ovom trenutku Favbet nudi najviše, dok je Svjetsko prvenstvo, kao i biatlon na Zimskim olimpijskim igrama solidno razrađen i kod drugih hrvatskih kladionica.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

22bet – Nema tog sporta koji nije detaljno razrađen u ponudi kladionice 22bet, jedne od onih koje na pojedinim sportskim događajima nude više od 1000 različitih opcija za klađenje. Kad je biatlon u pitanju, nećete naći baš tako velik broj tržišta klađenja, ali će vam ova ugledna online kladionica ponuditi mogućnost klađenja na pobjednike utrka, plasman na postolje, kao i duele među natjecateljima, što je sasvim dovoljno za složiti obećavajući listić.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bet at Home – U Njemačkoj stotine tisuća navijača uživo na tribinama prate biatlon utrke u Oberhofu i Ruhpoldingu, a najjača njemačka online kladionica to svakako prati zanimljivom ponudom, na koju se mogu kladiti i hrvatski igrači. Gdje god da se odvijaju biatlon utrke Svjetskog kupa, Bet at Home pratit će je ponuđenim okladama koje uključuju različite segmente ovog sporta, uz vrlo visoke kvote ako pogađate pobjednika natjecanja.

do 200€

NedostupanBet at Home recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBit - Iako biatlon nije jedan od sportova na koje je u protekloj godinu uloženo najviše kripto novčića, 1xBit omogućuje vam da podebljate svoju kripto imovinu i vještim klađenjem na zimske sportove, uključujući i ovaj s puškom. Naći ćete ovdje temeljito pripremljenu ponudu koja na najvećim natjecanjima uključuje i klađenje na uspješnost pojedinih natjecatelja na samoj streljani, što otvara neke sasvim nove opcije za dolazak do dobitka.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na biatlon i pobijediti bookmakere?

Iako tek od nedavno poznat široj javnosti, biatlon se pojavio u Norveškoj još u 18. stoljeću, a u sjevernim dijelovima Europe već stoljećima predstavlja važan dio obuke vojnika. Od natjecatelja traži dvije stvari: što brže svladavanje staze za skijaško trčanje te precizno gađanje na streljani.

Postoji pet vrsta utrka. Klasičnu individualnu utrku biatlonci trče u dužini od 20 kilometara, a biatlonke 15 kilometara. Tu su još dohvatna utrka, sprint, masovni start i štafeta.

Individualna se od ostalih razlikuje po tome što se za svaki promašaj dobiva puna minuta dodanog vremena na konačni rezultat, dok u drugim utrkama biatlonci neuspjeh na streljani plaćaju kaznenim krugovima koje moraju odskijati. U individualnoj i masovnoj se puca četiri puta, dvaput u stojećem stavu, dvaput ležećem, dok se u ostalima puca po jednom u svakom stavu. Meta je udaljena 50 metara, a dvostruko manja pri ležećem stavu.

Tko se želi uspješno kladiti na biatlon mora znati da postoje natjecatelji koji su fantastični u skijaškom trčanju i nesigurni prilikom pucanja, a postoje i oni koji su spori na skijama, a odlično pucaju. S vremena na vrijeme pojave se i neki koji dovedu gotovo do savršenstva i jedno i drugo, poput dvije umirovljene legende, Martina Fourcadea i Ole Einara Bjørndalena.

Faktori koju utječu na klađenje svakako su forma natjecatelja, kao i vremenski uvjeti, jer jak vjetar ide na ruku onima koji su vješti s puškom, no mokar i težak snijeg pomaže brzim skijašima. Težina staze, kao i zahtjevnost posljednjeg kilometra prilikom ulaska u streljanu također imaju ulogu pa je dobro proučiti i rezultate prethodnih godina u nekom skijalištu, jer znaju se ponavljati iz sezone u sezonu.

Nije nevažno niti o kojem se tipu utrke radi, jer kad se masovno starta, puno se više kalkulira, dok se u individualnoj utrci puca sporije i opreznije u odnosu na sprint ili dohvatnu, jer je kazna za promašaj veća.

A ako svojem besprijekornom znanju i praćenju aktualnosti dodate dobar osjećaj za vjerojatnost i ocjenu vrijednosti pojedinih koeficijenata, tada imate sve što je potrebno da biste pobijedili bookmakere u biatlonu, koji u ovom zimskom sportu zapravo i nisu tako vješti kao u nekim drugima…

klađenje na hokej

.

Koje su danas neizostavne vrste oklada za biatlon?

Pogađanje pobjednika utrke – kao i u svakom drugom obliku utrkivanja, temeljna oklada je pogađanje tko će na dan utrke ostvariti najbolje vrijeme, odnosno prvi ući u cilj. U biatlonu možete dobiti zaista ogromne koeficijente na pojedine natjecatelje, pogotovo ako se ne radi o prvom ili drugom favoritu utrke. Riječ je o neizvjesnom sportu u kojem se sve preokrene u sekundi, jer mogući su čak i padovi na snijegu te različiti problemi na streljani, zbog čega se preporučuje igrati na više od jednog potencijalnog pobjednika, kako biste maksimizirali izglede za dolazak do dobitka.

Klađenje na plasman štafete – u biatlonu se natjecatelji ne utrkuju samo individualno, već i ekipno. Postoje muške i ženske štafete, kao i one mješovite. Riječ je o vrlo popularnom tipu nadmetanja među kladiteljima, jer je jasnije tko su favoriti, a tko autsajderi, s obzirom da velesile kao što su Norveška, Njemačka, Rusija i Francuska imaju širi kadar i lakše dolaze do visokih plasmana. Baš zbog toga mnogi više vole pogađati plasman štafete, kao i duele pojedinih reprezentacija, na temelju trenutne forme najvećih zvijezda svake od ekipa.

Igra na specifične događaje – ponekad se u biatlonu bolje koncentrirati na individualni učinak natjecatelja, nego na njegov konačni plasman u utrci. U ovu skupinu oklada svakako spada prognoziranje individualnog rezultata biatlonca na samoj streljani, kao i plasman u odnosu na neke druge natjecatelje, koji nisu u glavnom fokusu bookmakera.

Koja se tržišta klađenja na biatlon najviše isplate?

Biatlon duel – u većini slučajeva ovo je najbolji izbor oklade koju možete staviti na svoj listić. Radi se o pogađanju koji će od dva ponuđena natjecatelja ostvariti bolji plasman u utrci. Čak i ako vaš favorit uđe 15. u cilj, ako je onaj drugi završio iza njega, vaša oklada je dobitna. Bookmakeri pokušavaju ponuditi dva biatlonca ili dvije biatlonke jednakih sposobnosti, ali često u tome griješe pa se najlakši put do dobitka u biatlonu krije upravo u vrebanju ovakvih, krivo postavljenih duela u kojima je kvota na jednog natjecatelja daleko veća nego što bi trebala biti.

Plasman među prva 3 – biatlon je izjednačen sport u kojem mnogi mogu do visokog plasmana, ovisno o trenutnoj formi, karakteristikama staze i streljane te vremenskim uvjetima. Zbog toga je puno bolje kladiti se na plasman natjecatelja na pobjedničko postolje, a ne na čistu pobjedu, jer koeficijenti su svejedno veliki, od 2.50 na više pri uplati na mjesto među prva 3, a puno su veći izgledi da ćete uspješno prognozirati takvu okladu.

Uspješnost na streljani – pojedine kladionice na velikim natjecanjima nude i mogućnost klađenja na efikasnost natjecatelja pri pucanju. Filozofija je slična okladama na broj osvojenih gemova ili zabijenih golova: postavljena je granica, a vi pogađate hoće li biatlonac skinuti više ili manje meta. To može biti odlična prilika za dobitak, jer precizni pucači rijetko razočaraju, a oni slabiji katkad znaju biti pretjerano podcijenjeni pa se može igrati da će prebaciti nisko postavljenu granicu.

..

Klađenje uživo na biatlon nije često u ponudi

Biatlon je veliki sport za klađenje uživo

Kao što smo već naglasili, biatlon je dinamičan sport u kojem se sve preokrene u sekundi, što ga čini idealnim za live klađenje, jer to znači da kvota raste na nekom tko je podbacio nakon prvog pucanja, a ima itekako velike izglede ostvariti visok plasman do kraja utrke.

Nažalost, klađenje uživo na ovaj uzbudljivi zimski sport zaista je rijetko u ponudi online kladionica, a kad se i pojavi, opcije za uplatu listića sasvim su siromašne. Tek na Zimskim olimpijskim igrama dobit ćete nešto više prilika za live uplate, no daleko je to od brojnih drugih sportova na kojima gotovo da je cjelokupni fokus priređivača igara na sreću upravo na okladama uživo.

Jedna od kladionica u Hrvatskoj koje su davale priliku za live igru na sportovima poput biatlona bila je češka Fortuna, ali nije se dugo zadržala na našim prostorima…

Koja su najpopularnija natjecanja za klađenje na biatlon?

Postoje tri vrste natjecanja na kojima nastupaju najbolji biatlonci i biatlonke svijeta. Sve kreće od Svjetskog kupa koji se sastoji od desetak vikenda u uglednim skijalištima, tijekom kojih se kroz sezonu odradi tridesetak utrka.

Neka od najpoznatijih skijališta u Svjetskom kupu svakako su slovenska Pokljuka, njemački Oberhof i Ruhpolding, talijanski Antholz te Holmenkollen u Norveškoj.

Osim Svjetskog kupa koji nudi najviše opcija za klađenje, svake godine održava se i Svjetsko prvenstvo, s po četiri različite utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji te još nekoliko utrka štafeta. A po sličnom principu svake četiri godine biatlon je organiziran i na Zimskim olimpijskim igrama, natjecanju na kojem u Hrvatskoj svakako pada najviše oklada na ovaj sport.

Od ostalog, online kladionice znaju nuditi IBU Cup na kojem nastupaju nešto manje poznati natjecatelji, kao i IBU Junior Cup u kojem se natječu mlade nade ovog sporta. Sezona traje od kraja studenog do kraja ožujka, a postoji i ljetna liga koja je također nekad u ponudi, s natjecateljima koji se nadmeću jureći asfaltom, na kratkim skijama opremljenima i kotačima…

Koje su najbolje strategije klađenja na biatlon

Dobri poznavatelji biatlona zaista imaju priliku svoje sportsko znanje pretvoriti u dobitak, jer bookmakeri podcjenjuju ovaj zimski sport i ponekad daju odlične kvote na oklade čiji je ishod sasvim izgledan.

Tko želi profitirati kladeći se na biatlon svakako mora pratiti formu natjecatelja, ali i biti upoznat s karakteristikama pojedinih skijališta te rezultatima iz prošlosti. Odlično je što se istog vikenda odvija više utrka na istoj stazi, što daje priliku upoznati se s odnosom snaga među biatloncima, prije uplate novog listića u subotu ili nedjelju.

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na biatlon ili igrate na svom računalu, svakako preporučujemo klađenje na duel između dva natjecatelja, kao najlakši put do dobitka. Možete odigrati takva dva ili čak tri duela na istom listiću, s ukupnom kvotom između 2 i 3.

Tome povremeno dodajte pokoju okladu na pobjednika utrke ili plasman među prva 3, ako smatrate da je netko u fantastičnoj formi. Smisla imaju i oklade na ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, jer to je lakše pogoditi od pojedine utrke, no na isplatu ćete morati čekati mjesecima, osim ako ne iskoristite “cash out” opciju, dostupnu na većini današnjih uglednih europskih online kladionica…

Najčešće postavljana pitanja

⛷️ Na koje natjecatelje se najviše isplati kladiti u biatlonu?

O: Norvežanin Johannes Thingnes Bø posljednjih godina klasa je za sebe i najbolja opcija za klađenje na pobjednika utrke, dok su kod biatlonki Dorothea Wierer i Tiril Eckhoff bile odlične u prethodnim sezonama. No, nekad se bolje kladiti na natjecatelja iz drugog plana koji je ušao u vrhunsku formu, jer kvote su na njima veće. Zato treba pratiti aktualnosti i iskoristiti mudrom uplatom nečiji iznenadni uspon.

🏅 Na kojim utrkama je najlakše doći do dobitka u biatlonu?

O: U praksi se pokazalo da su dohvatne utrke najbolje za prognoziranje ishoda, jer natjecatelji ne startaju u istom trenutku, već na temelju rezultata sprinta koji je tome prethodio. Tada su dobre kvote na onima koji su dan prije podbacili, a itekako to mogu nadoknaditi. Može se igrati i na vodeće, ako vjerujete da će ponoviti odličan nastup.

💵 Je li moguće kladiti se na hrvatske predstavnike u biatlonu?

O: Jakov Fak trenutno nastupa za Sloveniju, ali je i dalje zapravo naš pa se možete kladiti na njegove rezultate na velikim natjecanjima u biatlonu. Od ostalih, Krešimir Crnković nastupa pod hrvatskom zastavom, ali obično nije u ponudi kladionica, pogotovo ne u duelima, jer se od njega zasad još ne očekuju vrhunski plasmani.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024