Klađenje na konjske utrke – Vodič kroz najbolje strategije i koeficijente u Hrvatskoj

Nema sporta koji je dublje povezan sa sportskim klađenjem od konjičkih utrka, koje se još od početka 17. stoljeća organiziraju u Velikoj Britaniji, upravo u svrhu oklada na njihov ishod.

Lista najboljih kladionica za Konjske utrke
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Belmont Stakes Kentucky derby Dubai world cup 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Royal ascot Dubai world cup Belmont Stakes 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Kentucky derby Belmont Stakes Dubai world cup 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da Dubai world cup Royal ascot Belmont Stakes 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Belmont Stakes Kentucky derby Royal ascot 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da Dubai world cup Royal ascot Belmont Stakes 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Konjske utrke jedan su od prvih sportova na kojima su zaljubljenici u klađenje imali prilike pokazati svoje znanje i vještinu, a u 20. stoljeću na njima su izgrađene prve moderne kladionice. Iako je u novom tisućljeću nogomet zamijenio konje kao prvi izbor današnjih igrača, svejedno se utrke i dalje održavaju diljem svijeta, a kladitelji znaju da se na njima skrivaju visoki koeficijenti, koje je itekako moguće pogoditi.

Klađenje na konjske utrke sve je popularnije i u Hrvatskoj, zahvaljujući video prijenosima koje nude online kladionice, kao i specijaliziranim stranicama koje olakšavaju dolazak do pravih informacija.

Baš zbog toga donosimo detaljni vodič kroz osnove klađenja na konjički sport, što uključuje vrste oklada i najbolje strategije, nužne da na pravi naći uđete u svijet galopskih utrka i prognoziranje njihovog ishoda…

Najbolje kladionice za klađenje na konjički sport u Hrvatskoj

Betfair - Kladionica koja je postala svima poznata po svojoj burzi koeficijenata. U svom drugom odjeljku, onom u kojem se borite protiv bookmakera ima i odličnu ponudu klađenja na konjički sport. Nećete u Betfairu naći baš svaku utrku koja se trči na svijetu, ali one europske su detaljno razrađene, s mogućnošću klađenja na poredak vodećih, uključujući Forecast i Tricast opcije, oklade na točan poredak dvojice, odnosno trojice najbržih u cilju. Kladiti se možete i s osiguranjem, što znači da ćete dobiti ulog nazad, u slučaju da vaš favorit doživi nesreću i padne.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 - Video prijenosi bitan su dio klađenja na konjički sport, a njih ćete pregršt naći na online stranici kladionice bet365, koja vam nudi i vrlo zanimljiv izbor oklada, uključujući i one egzotične. Bilo da se utrka održava u Koreji, Australiji, Engleskoj ili SAD-u, uvijek možete prognozirati pobjednika, ali i poredak prve trojice. Najveći koeficijenti leže na okladama kao što je Tricast, u kojoj pogađate točne pozicije vodeća tri konja u konačnom poretku, a imate priliku i kladiti se da će vaši favoriti ući u cilj prije svih ostalih, u bilo kojem poretku.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

22bet – Prognoziranje više od 400 različitih konjskih utrka u svakom trenutku vam omogućuje kladionica 22bet, poznata po svojoj izuzetno detaljnoj ponudi, čak i na manje popularnim sportovima u Hrvatskoj. Ovdje ćete prije utrke pronaći podatke o dobi svakog od konja, težini, kao i formi u prethodnim nastupima, a saznat ćete i tko je škopac, a tko ždrijebac ili kobila. Kladiti se možete na prvo, drugo, treće i četvrto mjesto, što može biti prilično izdašno, ako pogodite kompletan poredak vodećih u utrci.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William Hill – Znamo da su konjičke utrke silno popularne u Britaniji, a William Hill upravo je na njima izgradio svoju reputaciju. Još uvijek ćete na online stranici ovog tradicionalnog priređivača igara na sreću pronaći utrke konja ispred nogometa u izborniku sportova, što dovoljno govori. Koeficijenti za klađenje na konjske utrke ovdje su prilično visoki, a svakih pola sata starta nova jurnjava na koju se možete kladiti. Nerijetko ćete ovdje uloviti i uvećane kvote kao i oklade predložene od samih igrača na Twitteru, a kladiti se možete i na duele konja, što nećete naći u svakoj kladionici.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBit – Kad su u pitanju konjske utrke kladionice vam obično nude priliku kladiti se na ishod pojedinih utrka, ali kod 1xBit možete igrati i dugoročne oklade, na ukupnog pobjednika natjecanja. Riječ je o priređivaču igara na sreću kod koje se kladite ulažući kriptovalute, što ga čini posebnim u svijetu klađenja. Osim predviđanja tko će postati šampion, u konjičkom sportu uvijek imate priliku pogađati poredak četvorice najbržih na utrci, s prilično visokim koeficijentima ako se vaša prognoza ostvari.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na konjske utrke poput profesionalaca?

Davno je bilo doba kralja Jamesa I. u Engleskoj, koji je početkom 17. stoljeća dopustio organiziranje konjskih utrka i tako praktički započeo eru modernog klađenja.

Industrija utrka konja ne posustaje ni u novom tisućljeću, jer joj vrijednost u svijetu i dalje prelazi više od stotinu milijardi dolara godišnje, s utrkama na koje se možete kladiti baš svakog dana, na različitim dijelovima našeg planeta.

A što je najbolje, upravo na konjičkim utrkama ostvareni su neki od najvećih dobitaka u povijesti klađenja i to uz minimalan ulog. Pa je tako u Engleskoj jedan igrač pogodio koeficijent dva milijuna 2008. godine i za 50 uloženih penija dobio milijun funti, kladeći se na pobjednika osam različitih utrka konja.

Mnogo je različitih vrsta konjičkih natjecanja, ali kladionice najčešće nude kasačke utrke, u kojima vozač sjedi u dvokolici dok ga posebna pasmina konja vuče prema cilju, kao i konjske iliti galopske utrke, u kojima se jahač nalazi na samom konju i pokušava njime upravljati.

Konjske utrke obično se održavaju na ovalnoj stazi, a duge su između 400 metara i 4 kilometra te mogu imati prepone, ali i potpuno ravno tlo. Iako ima iznimaka, obično su konji iste težine, kako bi utrkivanje bilo poštenije, a posebna pažnja pridaje se doping kontroli, kako netko ne bi dobio nedopuštenu prednost i varanjem stigao do pobjede.

Kad je klađenje na utrke konja u pitanju, važno je pogledati što više utrka i ovladati svim zakonitostima koje se mogu dogoditi na stazi, prije nego što počnete ulagati ozbiljan novac.

U pravilu se ne isplati igrati na one konje na kojima je mali koeficijent da će pobijediti, jer ne radi se o strojevima, već o živim bićima, za koja zapravo prije samog starta nismo sigurni jesu li potpuno zdravi i spremni za utrkivanje na vrhunskom nivou.

Zato uvijek pokušavajte pronaći one kombinacije koje će vam donijeti izdašni dobitak, jer to je najbolji način kako da si date šansu dugoročno profitirati od poznavanja konjičkog sporta, što svakako i treba biti vaš glavni cilj prilikom klađenja…

klađenje na hokej

.

Osnovne vrste oklada za konjske utrke

Prognoziranje pobjednika utrke – bilo da koristite aplikacije za klađenje na konjske utrke ili igrate u web pregledniku, oklade tko će prvi proći ciljem glavna su opcija na koju možete uložiti novac, a preferira je većina igrača. Ako se kladite na glavnog favorita, koeficijent i nije tako primamljiv, no čim se odmaknete od njega i tipujete na iznenađenje, smiješi vam se izdašan dobitak. Neki od najvećih dobitaka nastali su pak povezivanjem prognoze više različitih pobjednika utrka održanih istog dana, kada množenjem izdašnih kvota s vašim ulogom dobivate barem stotinu puta veću isplatu, a nekad vaš ukupni koeficijent bez problema pređe i 1000.

Dueli konja – kao i u Formuli 1 te svim ostalim sportovima utrkivanja, najlakši put do dobitka igranje je duela između natjecatelja. U konjskim utrkama to znači da se kladite koji će od dva ponuđena konja prvi proći ciljem. Čak i ako vaš favorit završi na petom mjestu, listić će biti dobitan ako je protivnik završio iza njega. Za istinske poznavatelje konjičkih sportova ovo je daleko najbolja oklada, jer bookmakeri znaju pogriješiti i upariti dva neravnopravna natjecanja, na čemu će vrsni znalac znati kako profitirati.

Klađenje na ukupnog pobjednika – konjska natjecanja znaju biti kompleksna, u kojima samo jedan natjecatelj može odnijeti pobjednički pehar, kroz više održanih utrka u istom tjednu ili mjesecu. Dakle, kladiti se možete ne samo na ishod pojedinih utrka, već i na rasplet kompletnog natjecanja na nekom trkalištu, uz prilično visoke koeficijente, čak i na favoriziranim konjima. Što ranije se kladite, to će kvote biti veće, ali pobrinite se da prvo svog favorita vidite u akciji i uvjerite se da je u odličnoj formi, prije nego što na njega uplatite vaš listić.

Specifična tržišta klađenja na konjičkom sportu

klađenja tipična za Konjske utrke

Forecast – konjske utrke idu uz posebne oklade koje se ne pojavljuju u modernim tipovima utrkivanja, a jedna od njih zove se forecast. To je pogađanje prvog i drugog na utrci, u točnom poretku, što ide uz prilično veliki ukupni koeficijent.

Quinella – nešto lakša varijanta forecast oklade, u kojoj pogađate prvog i drugog u cilju, ali u bilo kojem poretku. Drugim riječima, vaš se ulog dijeli na dvije različite oklade pa je i dobitak nešto manji, no imate i veće izglede da se prognoza ostvari.

Tricast – radi se o pogađanju pobjedničkog postolja, odnosno prvog, drugog i trećeg mjesta u utrci, u točno određenom poretku. Postoji i kombinacijski tricast, pri kojem se vaš ulog dijeli na šest različitih oklada, a smiješi vam se dobitak ako vaši favoriti uđu u cilj prije svih ostalih, u bilo kojem poretku.

Superfecta – najteža oklada u utrkama konja, jer pogađate poredak prva četiri konja u utrci, u točnom poretku. Naravno, uz nju ide ogroman koeficijent, ali i mali izgledi da će se ostvariti. Moguće je odigrati ovu okladu i sistemski, da vam svaki međusobni poredak vaših favorita donosi zaradu, no tada će dobitak biti značajno umanjen.

Each Way – sigurnija varijanta oklade, jer kladite se da će konj ili pobijediti ili se naći na nekoj od pozicija koje vam kladionica također nudi kao osigurač. Dobitak je značajno manji od gore navedenih opcija, ali i šanse pogoditi okladu su puno veće.

Tote Bet – praktički oklada protiv drugih igrača, koju također nude mnoge online kladionice. Uplaćujete na svog favorita, a da ne znate koliki ćete dobitak imati. Ako se prognoza obistini, isplata ovisi o ukupnom uloženom novcu svih igrača, veličini vašeg uloga i broju onih koji su odigrali isto što i vi, s kojima morate dijeliti dobitak.

Key Bet – radi se o klađenju na poredak konja u utrci, pri kojem za jednog konja tvrdite da će sigurno završiti na određenoj poziciji, dok ostale igrate da će biti u vrhu, u bilo kojem poretku. Ovom opcijom smanjujete broj kombinacija na koje dijelite ulog, poput fiksnog dijela na sistemskom listiću.

..

Klađenje uživo na konjske utrke je vrlo dinamično

Oklade na utrke konja su uzbudljive, a pogotovo ako se kladite dok su u tijeku. Naime, vodeći priređivači igara na sreću omogućuju uplate i dok se akcija odvija pred vašim očima, što otvara neke nove opcije za igru.

Klađenje uživo na konjske utrke neće vam ponuditi mnogo kladionica, pogotovo ne na kraćim distancama. Međutim, s vremena na vrijeme live oklade budu dostupne, prije svega one na ukupnog pobjednika natjecanja.

Naravno, od igrača se traži brza reakcija i igranje onih koeficijenata koji odjednom postanu vrlo izgledni, suprotno od predviđanja bookmakera. Takvim uplatama maksimalno povećavate svoje šanse za dobitak, no treba biti strpljiv, jer prilika zgrabiti kvotu veću nego što bi trebala biti ne javlja se tako često…

Konjičke utrke s najviše uplaćenih listića u Hrvatskoj

Prix de l’Arc de Triomph

Nema sumnje, hrvatski igrači najviše se vole kladiti na utrke u Velikoj Britaniji, kao i one koje se održavaju na američkom tlu. Postoje tri najprestižnije utrke u SAD-u, Kentucky Derby, Belmont Stakes i Preakness Stakes, a tko pobijedi na sve tri pripada mu prestižni Triple Crown američkog konjskog utrkivanja.

Royal Ascott, koji se održava u engleskoj provinciji Berkshire još je jedno popularno konjičko natjecanje za klađenje, koje prati i kraljevska obitelj predvođena kraljicom Elizabetom.

Ne zaboravimo niti Grand National, najpoznatiju konjičku utrku s preponama, koja se održava u Liverpoolu, dok se ogromnim nagradnim fondom ističe Prix de l’Arc de Triomph u Parizu, koja se trči pod pokroviteljstvom Katara.

Konjske utrke pronaći ćete i u Australiji, ali i u Hong Kongu, Koreji, Kini, Španjolskoj, Irskoj, Brazilu i mnogim drugim zemljama, zbog čega se praktički svakih deset minuta možete kladiti na galopska natjecanja, čak i tijekom radnih dana, a ne samo vikendom.

Strategije klađenja na konjske utrke koje se isplati probati

Kao što smo već spomenuli, utrke konja završile su nekima od najvećih dobitaka u povijesti klađenja, zahvaljujući ogromnim koeficijentima koji su dostupni igračima.

Gađati visoke kvote definitivno je puno bolja taktika pri klađenju na konjički sport od igranja na izrazite favorite, jer puno se toga može dogoditi na stazi pa si morate dati prostora za krive procjene i pogrešne prognoze.

Koeficijenti iznad 3.00 optimalni su za ovaj tip utrkivanja, a ne treba bježati ni od onih iznad 50, na kombinacijskim listićima, jer tako ćete si dati najbolje izglede dugoročno profitirati.

U svakom slučaju, pobrinite se da se zaista dobro upoznate sa svime što ide uz konjičke utrke, prije nego počnete ulagati ozbiljan novac. Informirajte se detaljno prije svake utrke i uvijek igrajte tamo gdje vaš novac najviše vrijedi, na one kvote koje su dovoljno velike da jedan pogođeni listić pokrije barem nekoliko neuspješnih…

Postoje li konjske utrke u Hrvatskoj?

🐎 Postoje li konjske utrke u Hrvatskoj?

O: U našoj zemlji imamo Hrvatski galopski savez, koji se brine za održavanje utrka konja. Zagrebački Hipodrom najpoznatije je trkalište, a iako će se klađenje na utrke iz naše metropole ponekad naći u ponudi online kladionica, to nije često pa se domaći igrači moraju okrenuti prognoziranju međunarodnih natjecanja, ako žele redovito igrati.

🔝 Koji je najbolji savjet za klađenje na utrke konja?

O: Svakako pokušajte uvijek igrati krupne koeficijente, jer tipovanje na izrazite favorite dugoročno se ne isplati u konjičkom sportu, zbog brojnih i učestalih iznenađenja. Također se prvo uvjerite u karakteristike staze i startnog bloka, prije nego uplatite listić, jer o tome će u velikoj mjeri ovisiti koji konji imaju najveće izglede pobijediti i koji stil utrkivanja donosi najviše na samoj utrci.

🏇 Jesu li konjske utrke dobre za klađenje?

O: Utrke konja dobre su za one igrače koji gađaju velike koeficijente i žele jednim impresivnim dobitkom osigurati značajnu zaradu. Tko besprijekorno poznaje konjički sport može dobro prolaziti kladeći se na konjske utrke, no sustavni igrači ne bi trebali bazirati dugoročnu strategiju samo na ovom tipu utrkivanja, jer postoje i pogodniji sportovi za slaganje obećavajućih listića, prije svega Formula 1, ali i mnogi sportovi s loptom.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024