Klađenje na utrke hrtova – Sve o vrstama oklada i najboljim strategijama

Moderno klađenje kakvo danas poznajemo svoje korijene vuče u okladama na utrkivanje životinja, prije svega konja, ali i pasa. Utrke lovačkih hrtova, pasmine poznate po strelovitoj brzini, među prvima su na koje ste se mogli kladiti, čak i prije nogometa te ostalih sportova s loptom.

Lista najboljih kladionica za utrke hrtova
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Grand Prix 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Grand Prix Greyhound Derby 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Grand Prix Greyhound Derby 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da Grand Prix Greyhound Derby 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Grand Prix Greyhound Derby 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da Grand Prix 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

U mnogim dijelovima svijeta, poput Engleske, Australije i Meksika, klađenje na utrke hrtova posljednjih godina jednako je popularno kao i početkom 20. stoljeća, kada su se pojavile prve ovalne arene za odmjeravanje snaga trkaćih pasa. A zanimanje su počeli pokazivati i hrvatski igrači, koji se sve češće klade online na ovaj tip utrkivanja.

Nema sumnje, radi se o sportu na kojem je moguće uloviti zaista velike koeficijente, a uključuje neke specifične oklade koje nemamo na popularnim sportovima. Baš zbog toga donosimo detaljni vodič kako se kladiti na utrke hrtova, kako bismo pomogli hrvatskim igračima da se uključe sa svojim listićima te iskušaju svoje znanje, kod onih priređivača sportskog klađenja koji nude najbolje kvote i najraskošniji izbor oklada…

Kladionice koje nude klađenje na utrke hrtova u Hrvatskoj

1xBit - Najpoznatija svjetska kripto kladionica ima poseban odjeljak posvećen utrkivanju hrtova, a tijekom vikenda je u ponudi stotinjak različitih utrka, organiziranih diljem svijeta. Svoje kripto novčiće imate u 1xBit pravo ulagati pogađajući pobjednika, ali i poredak sve do četvrte pozicije, što značajno olakšava dolazak do dobitka. Osim pojedinačnih listića, igrati možete i kombinacijske, što će dodatno povećati vaš potencijalni dobitak, ali i smanjiti izglede da pogodite ono što ste prognozirali, jer utrke hrtova uvijek ponude pokoje iznenađenje.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Jedan od najpoznatijih priređivača sportskog klađenja neće razočarati svoje korisnike ni prilikom klađenja na utrke hrtova. bet365 nudi tri vrste oklada – Fixed, Forecast i Tricast, uz koje imate priliku pogađati pobjednika u cilju, ali i poredak prve dvojice ili trojice, u točnom redoslijedu ili u bilo kojem poretku. Koeficijenti za klađenje na utrke hrtova ovdje su velikodušni i vrlo primamljiviji, a naići ćete i na povremene video prijenose utrkivanja, što će vam značajno olakšati put prema dobitku.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

22bet - Kad su u pitanju utrke hrtova kladionice najčešće ne nude jasno ispisane koeficijente sve do desetak minuta prije utrke, no 22bet tu predstavlja iznimku. Utrkivanje trkaćih pasa u ponudi je u ovoj ambicioznoj kladionici baš svakog dana, s kvotama koje možete analizirati puno prije nego mehanički zec bude ispaljen na stazi. 22bet kladionica nudi vam priliku pogađati širi poredak u cilju, uključujući plasman među dvojicu, trojicu i četvoricu najbržih, što je pogodno za oprezne igrače, koji traže sigurniji put prema dobitku.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

UnibetKladionica Unibet spada među one koje ne propuštaju utrke hrtova, gdje god da se održavaju. Svojim igračima nudi SP okladu (eng. "Start Price"), odnosno uzimanje koeficijenta koji još nije poznat, a dobit će ga u vrijednosti kakva bude na samom startu utrke. U svakoj utrci možete pogađati prvu dvojicu ili trojicu plasiranih u cilju, u točno određenom poretku, što vam donosi visoki koeficijent. No, možete igrati i bilo koji poredak vaših favorita, glavno da završe ispred ostatka natjecatelja.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Betfair - Svima poznata burza koeficijenata u svojoj ponudi redovito ima i utrke hrtova. Betfair kladionica dat će vam priliku kladiti se na utrkivanje pasa u svako doba dana, od Meksika i Australije do Španjolske i Engleske. Bolju razradu ponude pronaći ćete na Sportsbook odjeljku, nego na Exchange dijelu, gdje se imate priliku nadmudrivati s drugim kladiteljima. Prognoziranje utrka uključuje pogađanje poretka prve dvojice ili trojice, sa spomenutom SP okladom koja vam omogućuje da odigrate na svog favorita i prije nego bookmakeri postave svoje inicijalne koeficijente.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na utrke hrtova i na što posebno paziti?

Utrke lovačkih hrtova imaju dugu tradiciju, a prvi su put organizirane potkraj 19. stoljeća, kada su psi međusobno odmjeravali snage jureći za živim zecom, što definitivno nije moglo dugoročno funkcionirati u svijetu sporta.

Moderno utrkivanje hrtova nastalo je u Kaliforniji 1912. godine, kada je stanoviti Owen Patrick Smith došao na ideju korištenja mehaničkog zeca, koji je ispaljivan ispred pasa i pokazalo se da ih jednako motivira na žestoki trk kao i pravi zec.

Utrke hrtova ubrzo su se popularizirale i u drugim dijelovima svijeta, prije svega u Velikoj Britaniji i Irskoj, ali i u Španjolskoj, Australiji, Makau i Meksiku, gdje se i danas redovito organiziraju u svrhu sportskog klađenja te predstavljaju alternativu okladama na konjske utrke.

Što se samog utrkivanja tiče, obično se radi o jednom krugu u dužini od 200 do 1000 metara, a natjecatelji postižu brzine veće od 60 km/h, pokušavajući uloviti mehaničkog zeca. Na samom startu vlasnik dovodi svog hrta u startni blok, a utrka započinje otvaranjem metalnog bunkera u kojem su smješteni psi i ispaljivanjem mamca, nakon čega kreće silovito utrkivanje na ovalnoj stazi. Cijepljenje protiv različitih psećih bolesti je obavezno, a najčešće i brnjice, dok se posebna pažnja pridaje doping kontrolama.

Ako se želite kladiti na utrke hrtova, svakako morate uzeti u obzir startnu poziciju iz koje starta svaki od natjecatelja, koje se određuju ždrijebom. Bitni su i uvjeti na stazi, jer neki ovali favoriziraju vanjske staze, a neki unutrašnje. Uzeti u obzir treba i formu pasa, kao i njihove prethodne rezultate na istom trkalištu te dužinu utrke, jer distanca na kojoj se trči definitivno može biti presudna.

A kada napokon ovladate zakonitostima koje se mogu pojaviti u utrkivanju hrtova, još samo trebate u širokom izboru oklada izabrati onu najbolju, uz koju postoje najveće izgledi da ćete na kraju utrke ostvariti zasluženi dobitak…

klađenje na hokej

.

Najpoznatije vrste oklada za utrke hrtova

Klađenje na pobjednika utrke – pogoditi tko će prvi proći ciljem svakako je najpopularnija oklada kad je u pitanju utrkivanje hrtova. Možete se kladiti na favorita, što se isplati samo ako se radi o dominantnom natjecatelju koji starta iz pogodne staze, a imate pravo igrati i na nekog od autsajdera, na kojima su puno veći koeficijenti, ali i manji izgledi da će ostvariti trijumf. Na vama je uzeti u obzir formu svih uključenih, startne pozicije kao i zakon vjerojatnosti pa uplaćivati samo one kvote koje vam daju šansu dugoročno biti u plusu.

Prognoziranje ukupnog pobjednika – utrke hrtova često se odvijaju u sklopu prestižnih turnira, na kojima na kraju jedan natjecatelj uzima ukupnu pobjedu. Iako je među kladiteljima popularnije igrati na pojedinačne utrke, postoji mogućnost i uplata na ukupnog pobjednika natjecanja, gdje ćete naći nešto veće koeficijente. Što ranije odigrate ovu okladu, smiješi vam se veća kvota, ali pobrinite se da vaš favorit prvo potvrdi dobru formu na stazi, prije nego uplatite novac na njega.

Igra na specifične oklade – u utrkivanju uvijek postoji mnogo različitih aspekata koje možete predviđati, poput pobjedničke prednosti u cilju, kao i duela među natjecateljima. Ako online kladionica ponudi neku od takvih oklada, koje nemaju veze s pogađanjem pobjednika ili osvajača najboljih pozicija, svakako to uzmite u obzir, jer tu se često skriva najlakši put do dobitka.

Specifična tržišta klađenja na utrkama hrtova

Utrke hrtova - tržišta klađenja

Fixed – radi se o klađenju na pobjednika utrke, prema koeficijentu kojeg vam je ponudila kladionica. To je klasika u svijetu klađenja i sasvim normalan način biranja oklada, dok se u utrkama konja i pasa imate priliku kladiti na svog favorita i bez određenog koeficijenta, dijeleći ukupnu zaradu s drugim igračima koji su odigrali istu okladu, na temelju veličine vašeg uloga.

Forecast – jedna od najpopularnijih oklada na utrke hrtova. Pogađate poredak prve dvojice na utrci, s tim da imate pravo prognozirati točan poredak vodećeg dvojica, ali i odigrati ono što se zove “Reverse Forecast”, odnosno pogađanje dva psa koji će završiti ispred svih ostalih, nevažno u kojem poretku. Ako se odlučite za drugu opciju, dobitak će vam biti dvostruko manji, no izgledi za dolazak do zarade bit će dvostruko veći pa se ovakva oklada isplati kad postoje dva dominantna psa u utrci, za koje ste sigurni da će biti najbrži, ali ne možete predvidjeti koji će pobijediti.

Tricast – ova oklada je ništa drugo nego pogađanje poretka prve trojice u cilju. Na vama je izabrati natjecatelje za koje smatrate da će završiti na pobjedničkom postolju, a zatim morate odlučiti hoćete li ih igrati u točnom poretku ili u bilo kojem poretku, što se zove “Combination Tricast”. Prva opcija nudi vam šansu ostvariti ogroman dobitak, ali je teška za pogoditi, dok kombinacijski Tricast daje bolje izglede za točnu prognozu, ali radi se zapravo o sistemskom listiću sa šest mogućih kombinacija što šest puta smanjuje dobitak.

..

Klađenje uživo na utrke hrtova traži fokus na detalje

Nema sumnje, utrke lovačkih hrtova traju u prosjeku tridesetak sekundi i nigdje se zapravo nećete moći kladiti dok su psi na stazi i međusobno se utrkuju, čak ni na burzi koeficijenata protiv drugih igrača.

Zato live klađenje na utrkivanje hrtova izgleda nešto drukčije nego na drugim sportovima, a na vama je pratiti uživo nadmetanja i kroz uvodne utrke doći do prijeko potrebnih informacija o ponašanju staze, kako biste se mogli preciznije kladiti na onu utrku u kojoj nastupa vaš favorit.

Pri klađenju uživo važno je pratiti detalje, prije svega iz kojih bunkera hrtovi najbrže izlaze na trkalište i koja staza je najbrža za utrkivanje. Nakon što dođete do zaključka s kojih pozicija je najlakše ostvariti pobjedu i povežete tu informaciju sa saznanjima o formi svakog od natjecatelja, bit će vam lakše uplatiti obećavajuću okladu na utrkama koje slijede.

Samo požurite s uplatom, jer i bookmakeri prate iste stvari kao i vi te će reagirati promjenama koeficijenata, ako dođu do istih zaključaka kao i vi…

Koje utrke hrtova su najpopularnije za klađenje?

Utrke hrtova - Derby

Utrke pasa u ponudi su internetskih kladionica gotovo svakog dana u godini, a odvijaju se u različitim dijelovima svijeta, od Tijuane od Sydneyja, što dovoljno govori koliko je ovaj sport popularan za klađenje.

Najpoznatija utrka zove se English Greyhound Derby i odvija se u Wimbledonu, s tradicijom dužom od stotinu godina. Distanca na kojoj se trči je 500 metara, a natjecatelji se probijaju prema završnici kroz četvrtfinale i polufinale, s visokim koeficijentima na svima uključenima, jer konkurencija je sjajna i utrkuju se neki od najbržih pasa na svijetu.

Postoji i Scottish Derby, koji se održava u gradu Shawfieldu. Utrke se održavaju na distanci od 480 metara, još od 1928. godine, a natjecatelji se do ukupne pobjede probijaju kroz različita lokalna natjecanja.

Gotovo sto godina održava se i Irish Greyhound Derby na Shelbourne Parku, gdje samo najbrži irski lovački hrtovi dobivaju priliku natjecati se na distanci od 550 jarda (oko 500 metara). Natjecanje započinje u kolovozu, a završava velikim finalom u rujnu, na kojem pobjednik uzima nagradu od čak 125 tisuća eura.

A za klađenje posebno je uzbudljiva utrka koja se održava na Central Park stadionu u engleskom Sittingbourneu, koji organizira manifestaciju poznatu pod nazivom Grand National. Kao i u istoimenoj konjskoj utrci, hrtovi preskaču prepone na stazi dugoj 480 metara, na kojoj su zaista uvijek moguća iznenađenja.

Osim u Velikoj Britaniji i Irskoj, velike utrke održavaju se i u Australiji, gdje je Wentworth Park mjesto najprestižnijih natjecanja, dok su Texas, West Virginia, Iowa, Arkansas i Alabama savezne države u SAD-u u kojima je jurnjava hrtova također vrlo popularna.

Koje strategije klađenja na utrke hrtova donose profit?

Strategije klađenja na utrke hrtova

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na utrke hrtova ili svoje listiće uplaćujete u web pregledniku, ako želite biti uspješni u predviđanju utrkivanja pasa, definitivno prvo morate pogledati što više video prijenosa koje besplatno nude vodeće online kladionice, kako biste se upoznali s različitim scenarijima koji se mogu dogoditi za vrijeme utrke.

Svakako je bolje fokusirati se na natjecanja u nekoliko zemalja čije najbrže pse i najbolje trenere dobro poznajete, a ne igrati baš svaku utrku hrtova koju vam kladionica ponudi.

Kao i u konjičkom sportu, ne isplati se uplaćivati novac na niske koeficijente, jer nikad ne znate u kakvoj je tko formi i hoće li se dobro snaći nakon što mehanički zec bude ispaljen.

Također se pobrinite da pogledate bar nekoliko utrka na nekom natjecanju, prije nego uplatite novac na svog favorita, kako biste vidjeli koje staze najbolje prolaze i kakvi su uvjeti na ovalu. Koeficijenti koje se isplati igrati veći su od 2.50, a do njih možete pojedinačnim uplatama, ali i okladama kao što su Forecast i Tricast, s kojima pogađate kompletan poredak vodećih.

Ako želite igrati na iznenađenja, svakako se isplati kladiti na mlađe pse, s manjim brojem odrađenih utrka koji nisu previše poznati bookmakerima, a pokazali su veliki potencijal u prethodnim nastupima.

U svakom slučaju, razumno raspoređujte ulog i igrajte na dovoljno visoke kvote da imate prostora za povremene pogreške, jer nemoguće je pogoditi ishod svake utrke hrtova i zato je važno postepeno graditi dugoročnu pobjedničku strategiju, koja će vam kroz više mjeseci igre donijeti zasluženi profit…

Najčešće postavljana pitanja

💰 Na koje hrtove se isplatilo kladiti posljednjih godina?

O: Thorn Falcon, Braveheart Bobby, Deerjet Sydney i Meenagh Maverick pobjednici su nekih od najprestižnijih utrka pasa posljednjih godina, na distancama oko 500 metara. To se može u budućnosti promijeniti, jer trkaći vijek hrtova nije dug, tek dvije do tri godine. No, pobjednički treneri ostaju, među kojima se posebno ističe Charlie Lister, najuspješniji u Velikoj Britaniji, dok psi Rickyja Hollowaya dominiraju na utrkama s preponama.

🔝 Koje oklade igraju iskusni igrači na utrkama pasa?

O: Ozbiljni kladitelji klade se isključivo na one utrke u kojima su dobro upoznati sa svim uključenim natjecateljima, ali i s karakteristikama staze. Najviše koriste oklade Forecast i Tricast, jer uz njih je najlakše doći do značajnog koeficijenta i tako si dati prostora za eventualne pogreške, kroz sustavno dugoročno klađenje. Ne bježe ni od prognoziranja pobjednika pa čak ni od klađenja na autsajdere, pogotovo ako vjeruju da su bolje informirani o formi pasa od samih bookmakera.

🐕‍🦺 Postoje li utrke hrtova u Hrvatskoj, dostupne za klađenje?

O: Iako je zagrebački Hipodrom znao ugostiti utrke engleskih hrtova, ovaj tip utrkivanja nije previše popularan u našoj zemlji, zbog čega ćete rijetko u ponudi pronaći utrke iz naše zemlje. U Bosni i Hercegovini utrke pasa imaju više simpatizera, ali još nema jakih međunarodnih natjecanja pa možemo reći da naša regija zaostaje za zapadnom Europom, kad je jurnjava trkaćih hrtova u pitanju.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024