Strategijom do profita – Najbolji sistemi za klađenje

Želja za profitom bez sumnje je ono što pokreće sve igrače igara na sreću, uključujući i one koji pokušavaju unovčiti svoje sportsko znanje. Baš zbog toga nužno je sustavno igrati protiv kladionice kako vaša sudbina ne bi bila u rukama sreće koja vas prije ili kasnije na određeno vrijeme napusti, a u tom razdoblju vas crne serije izgubljenih listića ako niste oprezni mogu baciti iz plusa u debeli minus.

Baš zbog toga razvili su se profesionalni sistemi za klađenje kojima je cilj osigurati vam dugoročni profit, odnosno veći ili manji dodatni izvor zarade zahvaljujući vašoj pronicljivosti i poznavanju sporta. Izbor sistema ovisi o stilu igre, sportovima koje pratite, kao i koeficijentima na koje ciljate, ali da bi uopće mogao funkcionirati, potrebno je postaviti izuzetno bitne temelje.

Lista Najbolje Sportske Kladionice
Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Da 50+ do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da Da 20+ do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Da 42+ do 50€ Posjetite bet365 recenzija
*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.
6.
Rabona
4/5 Da Da 42+ do 100€ Posjetite Rabona recenzija
7.
Unibet
4/5 Da Da 36+ do 50€ Posjetite Unibet recenzija
8.
Zodiac Bet
4/5 Da Da 32+ do 100€ Posjetite Zodiac Bet recenzija
9.
Favbet
4/5 42+ do 130€ Posjetite Favbet recenzija
10.
Germania
4/5 40+ do 1000€ Posjetite Germania recenzija
11.
Mr Play
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite Mr Play recenzija
12.
CampoBet
3/5 Da Da 35+ do 100€ Posjetite CampoBet recenzija
13.
Touch Casino
4/5 Da - do 1000€ Posjetite Dolazi uskoro

Što je nužno da bi ijedan sistem za klađenje mogao funkcionirati?

Red, rad i disciplina te podosta sportskog znanja i osjećaja za vjerojatnost. Tako bismo mogli opisati potrebne preduvjete da bi netko mogao dugoročno zarađivati na kladionici, uz pomoć sistema ili bez njega.

Da bi sistem donio plodove, važno je kao prvo da igrač pravilno odredi veličinu svog budžeta za klađenje poznatog od nazivom “banka” te svoj strateški dugoročni cilj koliko ga uvećati.

Najbolji sistem za klađenjee

Pritom je najveći neprijatelj svakog kladitelja vlastita glava! Naime, na muci se poznaju junaci, a u razdobljima neuspjeha i gubitaka prečesto se događa da igrač odustane od bilo kakve sustavne igre i počne iracionalno lupati uloge, što prije ili kasnije završi odigravanjem svega na računu na jednu okladu i neslavnog kraja vašeg sustavnog klađenja.

Dakle, disciplina i hladnokrvnost nešto su bez čega ni najbolji sistemi za klađenje ne pomažu, a jednako važno je pronaći sportske događaje i tržišta klađenja o kojima imate adekvatnu količinu znanja kako biste mogli dugoročno biti u plusu. Tu je važan i dobar osjećaj za vjerojatnost, odnosno kako nanjušiti koeficijent koji je iznad očekivane razine i samim time poželjan za igranje.

Odredili ste budžet, obvezali se na disciplinu i uvjereni ste u svoje sportsko znanje i poznavanje matematike? Vrijeme je da iskušate neki od sistema za klađenje!

Fixed Amount Betting iliti viteška borba protiv bookmakera

Sistem poznat pod nazivom Fixed Amount Betting jedan je od manje stresnih, pod uvjetom dobro raspoređenog budžeta na svaku od oklada. Cilj je jednostavan, igranjem uvijek istih uloga doći do profita zahvaljujući vašem superiornom poznavanju određenog sporta ili pronalasku tržišta klađenja na kojem nije potrebno povećavati ulog kako biste bili u plusu.

To izgleda tako da igrate recimo 100 HRK svaki put na koeficijent 3, uvjereni da ćete pogađati češće nego svaki treći put ili na koeficijent svaki dan oko 7 kako bi vas samo jedan pogođeni listić tjedno vraćao na nulu.

Ovaj sistem je dobar za klađenje na Formulu 1 u kojoj bookmakeri, posebno oni hrvatski nemaju dovoljno znanja kako odrediti kvote i sporo reagiraju, a neki tako igraju i na azijski zbroj golova u završnici nogometa, gdje su zaista veliki koeficijenti ako odigrate da će pasti još dva gola, s tim da pritom već jedan vraća ulog.

CampobetBonus100€Brzina isplate2-3 danaKladite se sada
22BetBonus1000 kn.Brzina isplate2-3 danaKladite se sada

Prednost sistema je da ne postoji šansa da ćete na brzinu izgubiti sav novac ako ne ulažete nerazumni dio banke na svaki listić, dok je nedostatak to što su bookmakeri vrhunski profesionalci od kojih je teško biti mudriji u bilo kojem sportu, dok tržišta klađenja koja se pokažu slabim karikama za kladionicu brzo dožive modifikacije.

Proporcionalni ulog za stabilni proboj naprijed

Već smo naglasili koliko je bitno pravilno odrediti postotak banke koji će ići na određeni ulog, a sistem zvan Proportional Betting bazira se upravo na tome. Naime, obično se s njim ulaže 10% banke na određeni listić, što postaje više ili manje novca nakon dobitka ili gubitka.

Na primjer, ako vam je banka 1000 HRK, uložit ćete 100 HRK na listić, a ovisno o dobitku ili gubitku, sljedeći ulog bit će 90 HRK ili možda veći od 110. Ovaj sustav je sličan prethodnom po potrebnoj količini sportskog znanja, a mana je ponekad spori napredak koji može igrača učiniti iracionalnim da nakon nekog vremena odustane od svega i počne lupati nesustavne uloge.

Kupovanjem i prodavanjem koeficijenata do profita

BetfairPCSmartPhoneTablet
 • Bonus do 100€
 • Betfair Exchange
 • Široka ponuda sportova
 • Klađenje uzivo
 • Minimalna oklada: 2 EUR
 • Aplikacije za iOS i Android

S pojavom burza koeficijenata na sportskom klađenju od kojih je najpoznatiji Betfair Exchange pojavio se i sistem zvan Betting Exchange Trading, u kojem je cilj doći do dobitka i prije nego je neka sportska oklada riješena.

To se postiže uzimanjem koeficijenta dok je visok i prodavanjem kad se smanji. Dakle, odigrate da će neki autsajder pobijediti na koeficijent 7 na klađenju uživo, a kad povede, prodate nekome koeficijent koji je recimo pao na 2 i uzmete profit.

Postoje igrači koji pažljivo proučavaju kretanje kvota i igraju velike uloge na određene koeficijente te zatim prodaju za par decimala manje, nekad i na poluvremenu na zbroj golova i ishod utakmice, dok se uopće ne igra.

Iako se čini kao siguran dobitak, potrebno je mnogo proučavanja da se otkriju pukotine na burzi za siguran profit te se očekivanom kretanju koeficijenata ne može uvijek vjerovati pa valja biti mudar. U današnje vrijeme s “cash out” opcijom na većini uglednih kladionica zatvaranje oklada u tom stilu zapravo je postalo uobičajeno.

Sistem 2/3 uz mogućnost jednog promašaja

Naravno, postoje sistemi za klađenje i za pojedinačne listiće, kako bi se dobitak dogodio i u slučaju promašaja. Osnovna opcija je igranje sistema s tri događaja u kojima dobitak donosi već dva pogođena, dok u slučaju sva tri povoljna završetka susreta profit postaje trostruko veći.

Ovaj sistem dobar je za kladitelje sklone gađanju većih koeficijenata, bilo na iznenađujućim ishodima susreta ili pri kompleksnim tržištima klađenja, uključujući one na točan rezultat, strijelca pogotka ili preokret na poluvremenu.

Sistem 3/5 deset listića pretvara u samo jedan

Objasnili su sistemi za klađenje u sportu

Uvjereni ste da će se dogoditi barem tri od pet iznenađenja u ponudi? Postoji sistem za klađenje koji bi vam mogao osigurati dobitak. Radi se o sistemu 3/5 u kojem je dovoljno pogoditi 3 oklade od njih 5, kako biste nešto novca pospremili na svoj korisnički račun.

Ovaj sistem dobar je pri pogađanju velikih koeficijenata, dok može biti i pogodan za gađanje onih umjerenih, između 2 i 3, ali tada je potrebno dodati i nekoliko fiksnih parova na vaš sistemski listić kako bi i minimalna, jedna dobitna kombinacija bila profitabilna. Ukupno je 10 kombinacija u ovom sistemu, sa samo jednom dobitnom uz tri pogođena događaja, četiri u slučaju četiri pogođena i svih deset ako pogodite pet događaja na koje ste se kladili.

Sistem 2/4 traži barem polovičan učinak

Još jedan osnovni sistemski listić za klađenje koji je popularan među igračima dobrima u pogađanju velikih koeficijenata. Ukupno je šest kombinacija, uz minimalni dobitak već uz samo dva pogođena događaja, a tri dobitne kombinacije ako pogodite tri.

U praksi se obično koristi kod pogađanja vozača koji će odustati na utrci Formule 1, preokreta u nogometu ili točnog rezultata te iznenađenja u bilo kojem sportu. Uz manje kvote nužni su fiksni parovi koje morate pogoditi kako bi vam sistemski dio uopće došao u razmatranje.

Opcija 3/4 je po mnogima najbolji sistem za klađenje

Kad govorimo o temi klađenje i sistemski listić, onda se opcija gađanja tri od četiri izabrana događaja čini optimalnom, uz nužno dobro poznavanje odigranih događaja.

Pritom postoje samo četiri kombinacije pa se vaš ulog pretjerano ne rasprši, a dobitci su veći nego u drugim spomenutim varijantama. Moguće je ovaj sistem učiniti profitabilnim i uz srednje velike koeficijente bez potrebe za fiksnim događajima, dok kod visokih kvota zaista donosi plodove, ako ste ih u stanju nanjušiti, pogoditi i pretvoriti u dobitak.

Matched Betting iliti iskorištavanje bonusa i promocija

Po mnogima sistem koji je najsigurniji je onaj poznat pod imenima Matched Betting ili Profit Maximiser, u kojem je cilj iskorištavanjem bonusa i promocija bez rizika doći do profita, pokrivanjem svih opcija.

Dakle, nekoliko kladionica vam je podarilo bonus od recimo 100 EUR, a vi onda igrate s njihovim novcem i pokušavate odigrati tako da u svakom slučaju izvadite siguran profit bez rizika. Dobra strana je da tek u slučaju ljudske pogreške stvari mogu poći u krivom smjeru, a loša je da su bonusi i promocije ograničene te je nakon nekog vremena potrebno angažirati cijelu obitelj i sve poznanike da se registriraju kako biste uvijek imali nove opcije za profitiranje na raspolaganju, a to je iscrpljujuće i komplicirano.

Ostale poznate vrste klađenja u sportu

 • Oba tima daju gol
  Oklade „Oba tima daju gol“Igranje da će obje momčadi zabiti jedan je od omiljenih tipova oklada i katkad dio različitih sistema klađenja. Profitabilno uz ofenzivne ekipe, ali i u utakmicama bez rezultatskog značaja.
 • Zbroj golova
  Sistem za klađenje na goloveKlađenje na golove spada među temeljne tipove oklada od koje je popularnije samo igranje na ishod susreta. Kladionice nude opcije na manje ili više sve do 8.5 golova, a posebno je to dobra opcija za uživo klađenje.
 • Poluvrijeme/Kraj
  Poluvrijeme/Kraj - Prijelazi kladenjeZa one koji žele povećati kvotu na pobjedu favorita ili hvatati ogromni koeficijent na preokret, tip oklade Poluvrijeme/Kraj čini se optimalnim.
 • Hendikep
  šta znači hendikep u klađenjuIzuzetno zahvalan tip oklade za klađenje uživo ili prije utakmice, bilo da želite povećati koeficijent igranjem na favorita ili osjećate da će autsajder pružiti dostojan otpor.
 • Točan rezultat
  Oklada na točan rezultatPri ganjanju velikih koeficijenata oklada na točan rezultat jedna je od boljih opcija, dok pri klađenju uživo može biti i lagana za pogoditi.
 • Utakmica bez neriješenog
  Klađenje na ishod bez neriješenogŽelite isključiti remi iz jednadžbe kad ste sigurni da vaš favorit ne može izgubiti? Klađenje na utakmicu bez neriješenog nudi još veće koeficijente od dvoznaka.

Sistemi su nužni, ali puno ovisi o korisniku

Sustavno klađenje bez ikakve sumnje je temelj dugoročnog profita, a ovdje smo naveli neke od mogućnosti koje imaju korisnici. No, na kraju će puno ovisiti o samom igraču, njegovom sportskom i matematičkom znanju te disciplini kako bi došao do uspjeha. U svakom slučaju, izbor sistema je odličan prvi korak prema profitabilnom klađenju, a najbolje je iskušati svaki od njih te vidjeti koji vam najviše odgovara.

Najsigurnije online kladionice
CampobetČitaj više
do 100€5/5Posjetite
Bet-at-HomeČitaj više
do €2005/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
Back to Top
UEFA Euro 2024