Klađenje na bendi – Kako igrati i gdje se kladiti u Hrvatskoj

Hokej na ledu, hokej na travi i nogomet. Od svega po malo. Tako možemo definirati bendi, dinamični sport u kojem se službena natjecanja održavaju već više od stotinu godina, a iako je dugo bio u sjeni drugih zimskim sportova, zahvaljujući televizijskoj globalizaciji i internetskom live streamingu danas je poznat i široj svjetskoj javnosti.

Popularan prije svega u Skandinaviji, ali i u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, bendi kombinira elemente nekih od najpopularnijih sportova koji postoje, a tko ga počne pratiti vrlo vjerojatno će se navući na uzbudljive turnire koji se na ogromnim ledenim terenima odvijaju tijekom jeseni i zime.

Lista najboljih kladionica za bendi
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema FIB GBB Russian Bandy Super League 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da FIB GBB Russian Bandy Super League 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da FIB GBB Russian Bandy Super League 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da FIB GBB 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da FIB GBB 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da FIB GBB 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Zato nije iznenađenje da online kladionice koje drže do sebe već više od desetljeća u svojoj ponudi nude i bendi, s različitim zanimljivim opcijama za kreiranje dobitnog listića.

U Hrvatskoj klađenje na bendi možda još uvijek nije popularno kao na sjeveru i istoku Europe, no u potrazi za sportovima koje bookmakeri podcjenjuju i manje su oprezni dok slažu koeficijente, naši kladitelji počeli su pratiti i ovu raskošnu varijantu hokeja na ledu.

Zato donosimo detaljni vodič kroz bendi, kako bi se hrvatski igrači upoznali s vrstama oklada i najboljim strategijama, kao i priređivačima igara na sreću koji nude najviše onima koji posjeduju sportsko znanje iz bendija…

Najbolje bendi kladionice u Hrvatskoj

Megapari - Kad znamo koliko je puta Rusija bila svjetski prvak u bendiju u posljednjih dvadesetak godina, sasvim je logično da kladionica koja je stekla svoju prvu popularnost upravo u ovoj zemlji ima odličnu ponudu oklada na bendi. Megapari vam nudi temeljitu razradu utakmica reprezentacija, kao i klubova, a naći ćete ovdje i neke regionalne dvoboje koje ostali priređivači igara na sreću ne nude. Opcija za sastaviti listić je pregršt, a kvote prate najdarežljivije u Europi.

do 100€

NedostupanMegapari recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Najlakše je uspješno prognozirati ishod bendi utakmice ako je imaš prilike gledati na svom ekranu. Upravo to nudi bet365, vodeća kladionica kad je u pitanju live streaming. Mnogi su upravo kod ovog priređivača igara na sreću po prvi put gledali bendi i zatim počeli proučavati zakonitosti, kako bi nadmudrili bookmakere. Naći ćete ovdje razradu oklada na bendi utakmicama koja uključuje hendikep i zbroj golova, dva najpopularnija tržišta klađenja na ovom zimskom sportu.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Unibet – Švedska kao domaćin klupskog prvenstva svijeta jedna je od bendi velesila pa nije iznenađenje da Unibet detaljno prati ovu verziju hokeja na ledu i nudi igračima brojne prilike za klađenje. Švedski priređivač igara na sreću ima zanimljivu razradu live klađenja na bendi, s mnogim specifičnim ponuđenim okladama, vezanim uz ono što bi se moglo dogoditi na terenu. Koeficijenti za klađenje na bendi su visoki i katkad se baš ovdje najviše isplati odigrati svoj listić.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Favbet – Među domaćim kladionicama nećete naći pretjerano raskošnu ponudu bendi utakmica, no najveća natjecanja znaju se povremeno naći na popisu sportskih događaja. Favbet koji je u ukrajinskom vlasništvu sklon je povremeno ponuditi domaćim kladiteljima i ovaj zimski sport, sa sasvim solidnom razradom pojedinih utakmica, uz hendikep i zbroj golova, a nekad čak i učinkom igrača kao tržištima čiji ishod možete prognozirati.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

CampoBet - Još jedna kladionica u usponu koja pokušava svojim igračima ponuditi što veći izbor različitih sportskih događaja dostupnih za klađenje. CampoBet u posljednje vrijeme ne bježi ni od bendija, koji je postao standardni dio zimskih sportova koje ćete naći kod ovog priređivača igara na sreću. Ono što bi igračima moglo biti privlačno svakako su koeficijenti koji u pravilu ne odstupaju mnogo od vodećih bendi kladionica u Europi, a katkad ih i nadmašuju. Live klađenje također je dostupno i temeljito razrađeno..

do 100€

PosjetiteCampoBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na bendi i imati dugoročni uspjeh?

Bendi je sport čije korijene mnoge zemlje svojataju, uključujući Wales iz kojeg dolazi riječ “bandy”, ali i Rusiju koja ga naziva “ruski hokej na ledu”. Vjeruje se da su određene varijante ovog zimskog sporta igrane prije čak četiri tisuće godina, a potkraj 19. stoljeća svijet je svjedočio prvi službenim turnirima.

Riječ je o igri sličnoj hokeju na ledu, jer se igra na klizaljkama, s palicom u ruci, doduše drukčijih dimenzija i manje zakrivljenom. No, teren je ogroman, nogometnih dimenzija, a igrača po 11 sa svake strane te se igraju dva poluvremena po 45 minuta.

Bendi u sebi svakako sadrži elemente i hokeja na travi, prije svega zbog dimenzija gola, koji je puno veći nego u hokeju na ledu. Igra se s lopticom, a ne pakom te postoje linije koje ograničavaju teren, a ne ograde.

Žestoki startovi su strogo zabranjeni i sudac pokazuje žuti karton kao opomenu, plavi kao suspenziju na 5 ili 10 minuta, a crveni kao isključenje. Postoje slobodni udarci i kazneni korneri, kao i penali koji se pucaju u nogometnom stilu i odlučuju pobjednika u nokaut utakmicama.

Zanimljivost bendija je da golman nema palicu i ima pravo igrati rukama, a unatoč većem broju igrača na terenu, golovi padaju češće nego u hokeju na ledu, iako ima i tvrdih utakmica.

Za uspješno klađenje na bendi važno se prije svega upoznati s pravilima ovog sporta, ali i snagom pojedinih klubova, odnosno reprezentacija. Važno je pratiti i vijesti o ozljedama i suspenzijama koje mogu puno toga promijeniti. Forma pojedinih momčadi, kao i rezultati prethodnih međusobnih dvoboja itekako igraju ulogu, a preporučuje se svakako i što više dogledanih okršaja putem live streaminga, jer neke zakonitosti bendija stalno se ponavljaju i to treba iskoristiti pri slaganju svog listića…

klađenje na hokej

.

Najpopularnije vrste oklada za bendi

Klađenje na pobjednika turnira – pogoditi tko će na kraju natjecanja podići pehar u zrak malo je lakše u bendiju nego u mnogim drugim sportovima, jer konkurencija nije tako žestoka, pogotovo kad su u pitanju reprezentacije. Na klupskoj razini ipak ima više kandidata za osvajanje titule. Koeficijenti su u svakom slučaju primamljivi, a rana faza turnira otkrit će tko je u najboljoj formi pa treba već tada uplatiti listić, prije nego što kvote padnu, što će se sigurno dogoditi uoči same završnice

Igra na ishod utakmice – kladiti se tko će pobijediti, a tko izgubiti u međusobnom dvoboju nešto je na što zapravo većina igrača igra, uključujući i one koji prate bendi. Ova oklada može biti obećavajuća prije samog početka utakmice, ako se radi o protivnicima koje bolje poznajete od bookmakera. Još bolja je varijanta kladiti se uživo, kada postane jasan pravi odnos snaga na terenu, što olakšava prognoziranje konačnog pobjednika, kroz 90 minuta dugu utakmicu.

Oklade na specifične događaje – u bendiju se također možete fokusirati na druge aspekte utakmice, umjesto na prognoziranje tko će pobijediti. Mnogi uspješni kladitelji vole pogađati hoće li se okršaj pretvoriti u golijadu ili će obrane nadmudriti napadače, a povremeno ćete u ponudi naći i oklade hoće li biti isključenja, penala, kao i tko će od sudionika biti igrač utakmice.

Bendi tržišta klađenja koja se isplati igrati

Hendikep – nema boljeg načina kako podebljati koeficijent i učiniti svoju strategiju klađenja na bendi dugoročno isplativom, od korištenja hendikepa. Riječ je naravno o prognoziranju hoće li neka momčad pobijediti s dva, tri, četiri ili više razlike, ovisno o postavljenoj razini od strane bookmakera. Kladiti se možete i obratno, da autsajder u najgorem slučaju neće izgubiti uvjerljivo. Ova oklada prisutna je i pri live klađenju, katkad s tri postavljene granice i pomaže onome tko prati bendi i poznaje zakonitosti ovog sporta da lakše maksimizira svoj profit.

Zbroj golova – katkad je zaista lakše pogoditi hoće li se igrati efikasan bendi ili neće, od konačnog pobjednika utakmice. Baš zbog toga oklada zbroj golova zlata vrijedi, a ponudit će vam je svaka online kladionica koja na ozbiljan način prati ovu verziju hokeja na ledu. Radi se o okladi koja je obećavajuća i prije samo početka dvoboja, ali i pri klađenju uživo, pogotovo ako je pred vama nekoliko različitih postavljenih granica, za koje možete prognozirati hoće li biti prebačene ili neće.

Učinak igrača – fokusirati se na pojedince, a ne na kolektiv često je dobra odluka u klađenju, i to u brojnim različitim sportovima. Isto vrijedi i za bendi, jer svaka momčad ima svoje zvijezde koje mogu napraviti razliku na terenu, a na vama je uspješno predvidjeti tko će se iskazati kad jednom utakmica krene, a tko ne. Obično je u ponudi oklada na broj postignutih golova najistaknutijih igrača, uglavnom samo na najvećim bendi turnirima i to samo kod vodećih bendi kladionica.

..

Klađenje uživo na bendi uz obavezni live streaming

Nema sumnje, bendi je jedan od sportova uz koji se itekako isplati kladiti za vrijeme odigravanja same utakmice.

Bendi je jedan od najboljih sportova za klađenje uživo

Nekoliko je razloga za to. Kao prvo, prateći live streaming uvijek nešto novo možete naučiti o sportu koji nema tradiciju u ovom dijelu Europe, dok pritom uplatama manjih uloga iskušavate vlastito znanje. Također, čak i ako detaljno poznajte bendi i trenutnu formu momčadi, kad jednom akcija krene, lakše je pronaći obećavajuću kvotu i doći do značajnog dobitka.

Aplikacije za klađenje na bendi omogućit će vam igru u pokretu, kao i gledanje prijenosa na svom mobitelu, što čini vašu igru komotnijom i ugodnijom. A oklade koje iskusni igrači obično koriste pri klađenju uživo svakako su ishod utakmice, tko će zabiti sljedeći gol, zbroj golova i hendikep.

Sve se vrti oko svjetskih prvenstava klubova i reprezentacija

Iako sezona počinje već u kolovozu i završava na proljeće, ozbiljno klađenje na bendi zapravo se odvija na najjačim natjecanjima, koja su na rasporedu u listopadu i potkraj siječnja.

Prvi veliki turnir zove se Svjetski kup i odvija se svake godine, a domaćin su mu švedski gradovi Ljusdal i Sandviken. Riječ je o svjetskom klupskom prvenstvu, gdje se 16 najboljih momčadi međusobno nadmeću kroz grupnu fazu, da bi zatim kroz polufinale i finale dali konačnog pobjednika, s pregršt zanimljivih ponuđenih oklada tijekom cijelog natjecanja.

Još više pažnje među hrvatskim kladiteljima privlači Svjetsko prvenstvo reprezentacija, koje se također organizira svake godine, ali svaki put u drugoj zemlji domaćinu. Snage odmjerava osam najboljih izabranih vrsta svijeta, podijeljenih u dvije skupine, nakon čega slijedi polufinale, utakmica za treće mjesto i veliko finale.

Naići ćete u ponudi kladionica i na nacionalna prvenstva Švedske i Rusije u bendiju, uz live streaming, što svakako daje priliku za slaganje kvalitetnih listića, ali i brušenje vlastitog znanja uoči najvećih bendi natjecanja…

Koje strategije klađenja na bendi danas prolaze?

Nema sumnje, bendi je sport koji hrvatskim igračima može dati odličnu priliku za profit od klađenja, ali samo ako se u potpunosti posvete proučavanju zakonitosti koje vladaju tijekom natjecanja, kao i praćenju aktualnosti. Poznavanje ćirilice dobro dođe, jer upravo ćete na ovom pismu najlakše pronaći informacije o formi igrača, kao i analize stručnjaka.

Što se pak strategije igranja tiče, postoje tri načina kako si dati najveću šansu ponešto zaraditi. Prva su kombinacijski listići s tri do četiri sportska događaja, a na njima koeficijenti od 1.50 ili više, što u bendiju nije problem pronaći i pogoditi.

Druga opcija je na live klađenju igrati pojedinačne listiće na hendikep i zbroj golova, na kvote 1.85 ili više, u trenutku kada se najviše isplati odigrati ovu okladu. A treća strategija je tražiti kvote iznad 3, bilo na iznenađenja ili na one scenarije koje bookmakeri smatraju manje izvjesnima, iako u stvarnosti to nije baš tako. Tada možete igrati sistemske listiće 3 od 4 ili ih sustavno igrati pojedinačno, povećavanjem i smanjivanjem uloga, ovisno o prethodnim uplatama.

U svakom slučaju, iako može donijeti krasan dobitak, preporučujemo da vam bendi ne bude jedini sport na kojem bazirate svoju dugoročnu strategiju, jer sezona ne traje cijelu godinu, a najbolji izbor oklada pronaći ćete na tek nekoliko najvažnijih turnira…

Najčešće postavljana pitanja

🌍 U kojim zemljama igraju najbolji igrači bendija?

O: Dvije najveće bendi velesile definitivno su Rusija i Švedska, čiji klubovi su odnijeli svjetske titule svaki put u posljednja dva desetljeća, a već 15 godina dominiraju i na reprezentativnoj razini. Poznato je da su neke zvijezde NHL-a iz ove dvije zemlje ušle u hokej na ledu upravo nakon brušenja svojih vještina u bendiju, što dovoljno govori o popularnosti ove igre na sjeveru i istoku Europe. Slijede ih Finska i Kazahstan, kao još dvije nacije sposobne za visoke bendi domete.

🏆 Na koja natjecanja u bendiju se najviše isplati kladiti?

O: Svjetsko prvenstvo reprezentacija svakako je turnir na koji se iskusni poznavatelji bendija najviše vole kladiti. Uz live streaming lako se upoznati sa snagom manje poznatih ekipa, a oklade na zbroj golova i hendikep mogu vam dati odlične koeficijente koje se dugoročno isplati igrati.

🏒 Postoji li hrvatski bendi u ponudi kladionica?

O: Za razliku od nekih drugih manje popularnih sportova, koji u Hrvatskoj postoje barem na amaterskoj razini, bendi još uvijek nije zaživio u našoj zemlji. Problem je potreba za ogromnim hokejaškim terenom, veličine nogometnog igrališta, koji u našem podneblju ne može biti spontano kreiran na nekoj zaleđenoj livadi, a planska izgradnja predstavlja neisplativo ulaganje, jer interes za ovaj sport je mali.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024