Klađenje na keirin – Vrste oklada i najbolje strategije za hrvatske igrače

Još od doba Rimljana utrkivanje je privlačilo sve one koji vole prognozirati ishod sportskih događaja, a posljednjih godina uz utrke konja i pasa igračima je dostupno i klađenje na biciklizam, u kojem je keirin jedna od najuzbudljivijih disciplina.

Lista najboljih kladionica za Keirin
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema usac Championship giro Championship ci Championship 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da usac Championship giro Championship ci Championship 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da usac Championship tdf Championship ci Championship 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da giro Championship usac Championship tdf Championship 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da tdf Championship giro Championship ci Championship 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da usac Championship giro Championship ci Championship 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Riječ je o natjecanju koje se odvija na ovalnom velodromu, s biciklistima koji jure brzinama većima od 70 km/h, u utrkama koje se munjevito odvijaju pred vašim očima.

A ovaj tip utrkivanja koji je u prošlosti bio popularan prije svega u Japanu, sada je zahvaljujući online kladionicama zanimljiv zaljubljenicima u sportsku prognozu diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Nema sumnje, keirin je sport s kojim se vrijedi upoznati ako ste lovac na visoke koeficijente, a ovom prilikom analizirat ćemo prednosti i nedostatke klađenja na ovu dinamičnu vrstu biciklizma, kako bi hrvatski igrači lakše odlučili isplati li im se početi pratiti najvažnija natjecanja i uplaćivati novac na keirin…

Keirin kladionice s najboljim kvotama u Hrvatskoj

Betfair - Ponekad je najbolja odluka kladiti se protiv drugih igrača, jer koliki god znalci bili, ne raspolažu moćnim matematičkim algoritmima poput bookmakera. Takvu mogućnost nudi Betfair, svima poznata burza koeficijenata, na kojoj se možete kladiti na brojne sportove, uključujući i biciklizam. Keirin jurnjava u ponudi je tijekom cijele godine, s najvažnijim natjecanjima koja nude i najviše opcija za igru. Betfair nudi ovaj sport u svom Exchange odjeljku, gdje se možete kladiti protiv drugih igrača, ali i u Sportsbook dijelu, gdje igrate protiv same kladionice.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 - Teško je zamisliti klađenje na keirin bez praćenja streaminga samih utrka, a po tome nitko nije ravan bet365 kladionici, koja prenosi gotovo svako sportsko natjecanje koje možete zamisliti. Isto vrijedi i za biciklističko utrkivanje na ovalu, koje ćete nerijetko ovdje uloviti u video prijenosu, a igračima su ponuđene slične oklade kao i na konjičkim utrkama, s pogađanjem poretka prve trojice kao najkrupnijim mogućim koeficijentom kojeg možete dobiti. Priliku imate i za sistemske oklade, kako biste se osigurali od velikih iznenađenja, ali i na prognoziranje većeg broja pobjednika utrka na istom listiću, gdje se također skrivaju obećavajuće kvote.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

22bet – Koji god sport da poželite igrati, pronaći ćete ga kod 22bet kladionice. Isto vrijedi i za biciklizam, pogotovo kad su u pitanju ovalne utrke. Najvažnije utrke keirin prvenstva u Japanu redovito su u ponudi, s posebnim naglaskom na olimpijski turnir, na kojem ćete pronaći najdetaljniju razradu oklada i brojne mogućnosti za igru, koje uključuju klađenje na poredak vozača, ali i prednost pobjednika prilikom ulaska u cilj.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William Hill – Kao jedna od najstarijih kladionica u Europi, William Hill svoje poslovanje bazira na onim sportovima koji se organiziraju isključivo zbog klađenja, poput konjičkih sportova i utrka pasa. U svojoj ponudi ima i keirin, koji također ne bi postojao da nema oklada, a ovdje u ovoj britanskoj kladionici možete se kladiti na pobjednika utrka, ali i na prva tri u cilju, uz visoke kvote koje se itekako isplati zgrabiti..

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet – Još jedna kladionica koja se specijalizirala za različite vrste utrkivanja, popularne u Britaniji, ali i šire. Osim kasačkih i konjskih utrka te neizostavne jurnjave hrtova, u Unibetu ćete pronaći i ponešto oklada na keirin. Koeficijenti za klađenje na keirin prate najdarežljivije u Europi, a iako je u prošlosti bilo pregršt natjecanja na koja ste se mogli kladiti, posljednjih godina ponuda se malo prorijedila. Ipak, na najvažnije utrke imat ćete prilike kladiti se u Unibet kladionici, poznatoj po oku ugodnom sučelju, ali i detaljnoj verifikaciji profila, bez koje nećete imati priliku iskušati svoje znanje.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na keirin i uvijek profitirati?

Priča o ovom sportu započela je nakon Drugog svjetskog rata, kada je Japancima trebala razbibriga, koja će im misli odagnati od svega što se događalo u bližoj prošlosti. Riječ keirin znači ništa drugo nego “trkaći bicikl”, a prve utrke vozile su se 1948. godine u Kokuri, da bi do danas bilo izgrađeno čak 47 trkališta u Japanu.

Utrkuju se bicikli bez kočnica, najčešće na stazi dugog kilometar i pol, s tim da vozači barem pola utrke moraju slijediti motocikl koji im daje tempo, na početku vozeći 30 km/h, a kasnije 50 km/h. Svaki natjecatelj ima svoj broj i različitu boju majice, a onaj u bijelom s brojem 1 smatra se favoritom.

Krug i pol prije kraja, kada zvono odzvoni motocikl se miče sa staze i kreće pravo utrkivanje, u kojem biciklisti pokušavaju različitim taktikama osigurati put prema pobjedi. Padovi su uobičajeni pa se isplati držati u vrhu, no oni u pozadini profitirat će od zavjetrine i mogu preokrenuti utrku u završnici.

Keirin je oduvijek organiziran prije svega u svrhu klađenja, a industrija igara na sreću u Japanu okreće trilijarde jena na ovim uzbudljivim utrkama. Od 2000. godine postao je i olimpijski sport, koji nije ni sličan tradicionalnoj verziji s Dalekog Istoka. Naime, japanski vozači imaju opremu sličnu američkom nogometu, s pregršt zaštite za trup, dok olimpijci nastupaju u aerodinamičnim kombinezonima i s lakoćom jure brzinama iznad 70 km/h.

Također su na Olimpijskim igrama napredniji dvoranski bicikli na stazi pa nije iznenađenje da Japanci nikad nisu osvojili zlatnu medalju u svom omiljenom sportu, čak niti u Tokiju.

Što se pak klađenja na keirin tiče, prije nego što uplatite ozbiljan novac svakako se upoznajte sa zakonitostima koje vladaju na biciklističkom ovalu i obavezno uzmite u obzir razlike između japanskih i međunarodnih utrka.

Što više utrka pogledate, to će vam biti jasniji stil pojedinih vozača, kao i mogući scenariji koji se mogu dogoditi u posljednjem krugu. A kao i u kasačkim utrkama te konjičkom sportu, lov na visoke koeficijente definitivno se više isplati od igre na sigurno, što svakako morate imati na umu, ako želite postati specijalist za klađenje na keirin

klađenje na hokej

.

Tri najpopularnije vrste oklada za keirin

Klađenje na pobjednika utrke – kao i u drugim sportovima utrkivanja, pogađanje pobjednika utrke osnovna je oklada, koju koristi najveći broj igrača. Koeficijenti na favorite su obično niski, često i ispod 2.00, dok ćete na ostatak društva dobiti krupne kvote i odlično zaraditi, ako se vaša prognoza obistini. Pri ovoj okladi uvijek imajte na umu kakvi su uvjeti na ovalnoj stazi na kojoj se vozi, jer o tome će ovisiti imaju li prednost vozači koji se vole držati na vrhu uoči završnice ili oni koji vole dolaziti iz drugog plana.

Prognoziranje postolja – kraljevska disciplina klađenja na keirin svakako je pogađanje prve trojice u cilju, jer tko u tome bude uspješan, zaradit će ozbiljan novac. U vodećim keirin kladionicama možete prognozirati točan poredak vozača na pobjedničkom postolju, ali ih igrati i u bilo kojem redoslijedu, pod uvjetom da pobijede ostatak društva. Kladitelji koji su u stanju pogoditi ovu okladu najbolji su poznavatelji keirina i imaju sve što je potrebno da bi dugoročno profitirali.

Oklade na pobjednika natjecanja – keirin je sport u kojem se vozi više utrka tijekom jednog natjecanja, a nikome nije garantirano mjesto u finalu, prije nego ga izbori kroz uvodnu fazu utrkivanja. Nije nevažno ni znati da je uvijek moguće doći do završnice i kroz repasaž. Baš zbog toga mnogim igračima je zanimljivo klađenje na ukupnog pobjednika, jednako kao i na najbržeg u pojedinim utrkama, s krupnim kvotama ako uspješno pogodite tko će na kraju trijumfirati. Što se ranije odlučite odigrati na vašeg favorita, to ćete veći koeficijent uloviti, no pobrinite se da ga pratite u akciji u barem jednoj uvodnoj utrci, koja bi trebala potvrditi da je zaista u dobroj formi.

Specifična tržišta klađenja tipična za keirin

klađenja tipična za keirin

Exacta – pogađanje prve dvojice, u točnom poretku. Koeficijenti su u pravilu iznad 3.00, a ako se kladite na autsajdere, mogu biti i ogromni. Radi se o tipu oklade koji se koristi i u konjičkom sportu te utrkama pasa pa je dobro poznat iskusnim kladiteljima na utrkivanje.

Quinella – još jedna oklada koju ćete pronaći u brojnim tipovima utrkivanja, a riječ je o pogađanju prve dvojice, ali u bilo kojem poretku. Dvostruka je to oklada, jer se vaš ulog dijeli na dvije različite prognoze poretka, no uvijek su u igri prilično visoki koeficijenti pa ćete svejedno lijepo zaraditi, a imate veće izglede pogoditi poredak, nego da igrate Exactu.

Trifecta – radi se o pogađanju trojice najbržih u cilju, u točnom poretku, što je izuzetno zahtjevna oklada, ali nagradit će vas izdašnim dobitkom. Svoju prognozu možete olakšati igrajući Trio, odnosno na trojicu vozača da će završiti ispred svih, u bilo kojem poretku, što je zapravo kompleksan sistemski listić u kojem se vaš ulog dijeli na šest različitih opcija. No, kvote su toliko velike da ćete svejedno odlično profitirati, ako vaši favoriti opravdaju očekivanja.

Wide – ako tražite sigurnost, ovo je dobra opcija, jer pogađate dvojicu vozača za koje vjerujete da će završiti na pobjedničkom postolju. Lakše je pogoditi od gore navedenih oklada, ali su i koeficijenti nešto skromniji.

Dokanto! 4 twoklađenje na prvu dvojicu u četiri posljednje utrke na natjecanju. Izuzetno teško za pogoditi, a uglavnom dostupno samo u kladionicama u Japanu.

Dokanto! 7 – neki ovu okladu zovu nemoguća misija, jer traži od vas da pogodite sedam pobjednika utrka u nizu, na nekom natjecanju. Ako to uspijete, obogatit ćete se, no neće biti jednostavno, jer keirin je previše neizvjestan. I za ovu okladu ćete morati otputovati u Japan, ako je želite igrati.

..

Klađenje uživo na keirin posebno je uzbudljivo

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na keirin ili igrate u web pregledniku, na najvažnijim natjecanjima vodeće europske kladionice omogućit će vam klađenje na ovaj dinamičan sport dok su utrke u tijeku.

Keirin je pogodniji sport za live klađenje od utrka pasa ili onih kasačkih, jer pola utrkivanja je taktičko i svodi se na pozicioniranje iza motociklista koji vodi vozače. Baš to su trenuci u kojima je moguće dobiti sliku kako će se odvijati završnica.

Naravno, ako se želite kladiti uživo na keirin, morat ćete biti spremni brzo reagirati, jer kad završnica krene, nema više uplata. Radi se o tipu oklada koje je moguće igrati i protiv drugih igrača na burzi koeficijenata, a ako je puno uključenih kladitelja, tada najveći znalci mogu lijepo zaraditi…

Najvažnija keirin natjecanja u sezoni

Keirin Grand Prix

Kao što smo već spomenuli, keirin je sport koji je najpopularniji u Japanu, a najjače natjecanje održava se u prosincu, kada je na rasporedu Keirin Grand Prix koji je zadnji put održan u gradu Shizuoka, gdje su se najbolji japanski biciklisti današnjice međusobno borili za prestižnu titulu, kroz tri dana utrkivanja.

Popularna su i natjecanja iz G1 kategorije, od kojih izdvajamo prvenstvo Japana u svibnju, na kojem se također okupljaju oni najbolji i najugledniji. Prince Takamatsu Memorial Cup u lipnju također je važno natjecanje, dok se u listopadu održava neslužbeno Svjetsko prvenstvo, poznato kao Prince Tomohito Cup.

Natjecanja su to na kojima padne ogroman broj oklada diljem svijeta, a ponajviše na Dalekom Istoku, dok je keirin također dio i SP-a u dvoranskom biciklizmu, kao i Olimpijskih igara, gdje voze neki sasvim drugi vrhunski sportaši, još većim brzinama i s još boljom opremom. Iako ove utrke nisu prvenstveno namijenjene klađenju, kao japanske, svejedno ih prate zaljubljenici u sportsku prognozu i pokušavaju svojim listićima prognozirati njihov ishod…

Koje strategije klađenja na keirin najbolje prolaze?

Iako se radi o biciklizmu, keirin svrstavamo u istu skupinu sportova kao što su kasačke i konjske utrke te utrkivanje pasa, jer radi se o natjecanjima koja se organiziraju isključivo zbog klađenja.

Zato su vam na raspolaganju gotovo iste oklade kao i kad se utrkuju konji ili hrtovi, a filozofija klađenja je sasvim ista, jer od vas se traži gađanje visokih koeficijenata, umjesto klađenja na izrazite favorite.

Ako želite biti uspješni u klađenju na keirin, obavezno pogledajte što više utrka i fokusirajte se na one u Japanu, jer se puno češće organiziraju od međunarodnih. Ovladajte zakonitostima ovog tipa utrkivanja i taktikom koju natjecatelji imaju na raspolaganju, prije nego što počnete provoditi svoju dugoročnu strategiju.

Uvijek je pametno prije uplate pogledati prvih par utrka na samom natjecanju, da biste saznali više o stazi, jer ovisno o njezinim karakteristikama i vremenskim uvjetima, ona može favorizirati vozače koji su u samom vrhu kad jurnjava krene, ali i one koji sjede u zavjetrini.

U svakom slučaju, uvijek igrajte koeficijente veće od 3.00, a ne bježite ni od zaista velikih, iznad stotke, jer ovo je sport u kojem se svašta može dogoditi. Ulažite na početku malo pa kad dobijete na samopouzdanju povećajte ulog i krenite sa sustavnom igrom, kojoj je cilj dugoročno biti u plusu…

Najčešće postavljana pitanja

🚲 Postoje li keirin utrke u Hrvatskoj?

O: Hrvatska nikad nije bila poznata po dvoranskom biciklizmu, jer nema u našoj zemlji objekata u kojima se može trenirati ovaj sport. Iako postoje neki ovali na kojima bi se mogle voziti keirin utrke, poput onog u Kranjčevićevoj, ovaj tip utrkivanja nikad nije zaživio u našoj zemlji, a igrači koji se vole na njega kladiti fokusiraju se na japanske ili međunarodne utrke.

🔝 Koja oklada na keirin najbolje prolazi?

O: Iskusni igrači kombiniraju više različitih oklada kad se klade na keirin. Ona osnovna je pogađanje pobjednika utrke, što može biti profitabilno, pogotovo ako se ne kladite na prvog favorita. Tu je i igra na dvojicu vozača da će završiti među trojicom najboljih, što je najsigurnija opcija koju imate na raspolaganju. A ne zaboravimo ni Trifectu, prognozu prve trojice u točnom poretku, gdje vam se smiješe ogromni koeficijenti i isplati se s vremena na vrijeme okušati svoje znanje ovom zahtjevnom okladom.

🚴 Na koje bicikliste se najviše isplati kladiti u disciplini keirin?

O: Yusaku Kosaku pobjednik je posljednjeg Keirin Grand Prix natjecanja održanog u Japanu, a samim time i trenutno najpopularniji natjecatelj za klađenje. Na međunarodnoj pak sceni treba izdvojiti Britanca Jasona Kennyja i Nizozemku Shanne Braspennincx, pobjednike Olimpijskih igara u Tokiju.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024