Savjeti kako se kladiti – Talijanski loto 6/90

Ako ste ljubitelji gađanja visokih koeficijenata, a želite se malo odmoriti od sportskog klađenja, iz Italije je u našu zemlju davnih dana stiglo nešto baš za vas. Naime, izazovni talijanski loto 6/90 pojavio se početkom novog tisućljeća kao jedna od prvih loto igara u ponudi hrvatskih kladionica i ostao sve do danas primamljiva opcija kako nebrižnu zaraditi velik novac.

Izvlačen utorkom, četvrtom i subotom, ovaj loto odlikuju neke od najviših kvota koje će vam priređivači igara na sreću ponuditi, a uz strategije i ideje koje ćemo ovdje predstaviti definitivno možete povećati svoje izglede kako zaista doživjeti svoj sretan dan.

Najbolje kladionice za igrati talijanski loto
Rank Kladionica Ocjena Igre Bonus Detalji
1.
Mozzart
5/5 38+ do 400€ Igraj loto
2.
Favbet
4/5 79+ do 130€ Igraj loto
3.
Germania
4/5 39+ do 1000€ Igraj loto

Po svojim odlikama među najtežima, ali i najdarežljivijima

Kako igrati Talijanski loto?

Poznat u susjednoj nam zemlji pod nazivom SuperEnalotto, ovaj loto poseban je u svijetu po drastičnom nesrazmjeru između broja izvučenih i ponuđenih brojeva. Naime, izvlači se njih 6 od čak 90, što je veliki izazov pogoditi, ali tko uspije, smiješe mu se velike jackpot cifre. Kako god okrenete, težak loto, ali darežljiv.

Dosad najviša isplaćena cifra jednom igraču bila je čak 209 milijuna eura, a u nekoliko drugih navrata jackpot je prelazio stotinu milijuna eura i stvarao bogataše koji ako su dovoljno mudri i razboriti u životu više nikad nisu morali brinuti o financijskoj sigurnosti. Ostvarenje snova zbog kojeg igrači i igraju loto.

Još uvijek niste impresionirani? Onda također pročitajte naše najbolje savjete za sportsko klađenje, kao i recenzije najpouzdanijih i najuglednijih sportskih kladionica te njihovih privlačnih bonusa!

Traži se šestica, postoji i dodatni džoker broj

Kako se igra talijanski loto 6/90? U svom originalu, zapravo kao i svaki drugi. Izaberete kombinacije od šest brojeva plus džoker i nadate se da je došao vaš sretan dan. Tijekom izvlačenja, osim šest stožernih brojeva koji donose dobitnu kombinaciju, izvlači se i Superstar broj.

Talijanski loto 6/90 - brojeva plus džoker

Superstar je dodan prije 15 godina i izvlači se naknadno, a čini kombinaciju vaših šest pogođenih brojeva još unosnijom i dodaje par milijuna eura na vaš jackpot te utješnu novčanu nagradu čak i ako sve ostalo promašite.

Ulog po kombinaciji iznosi za budžet podnošljivih 2.5 EUR na službenoj stranici ili u poslovnicama diljem Italije pa nije iznenađenje da se ovaj zahtjevni loto toliko dugo održao na Apeninskom poluotoku i ostao popularan i u novom mileniju.

Talijanski loto 6/90 ima drukčija pravila kod hrvatskih kladionica

Iako imate pravo uz pomoć bankovne kartice igrati talijanski loto 6/90 na službenoj stranici lutrije koja ga priređuje, iza koje stoji firma Fisento sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, ovu igru nude također baš sve hrvatske kladionice, uz još manji obavezni ulog od tek 2 HRK, ali i sasvim drukčija pravila.

Najbolje online kladionice
do 122€5/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
PalmslotsDolazi uskoro
do 100€5/5Posjetite

Naime, kod naših priređivača igara na sreću šesticu ne možete pogađati. Dopustit će vam pogađanje tek pet izvučenih brojeva uz koeficijent 13.5 na svaki od brojeva. Limitirana je i maksimalna isplata u slučaju dobitka na milijun kuna, što nakon poreza i manipulativnih troškova ispadne 752.250 HRK.

No, hrvatska ponuda zapravo ima i svoje prednosti, jer možete za minimalan ulog odigrati i puno više od šest brojeva koliko ih se izvlači, što povećava izglede za dobitak, a također možete do pristojnog profita čak i ako ste pogodili samo jedan broj.

Win for Life loto igra

Također valja naglasiti kako SuperEnalotto nije jedini talijanski loto u ponudi hrvatskih kladionica pa se ne dajte zbuniti. Pojavio se posljednjih godina još zahtjevniji 5/90 loto koji se redovito izvlači u Bariju i Genovi, a tu je i popularni Win for Life koji je potpuna suprotnost tome: od 20 ponuđenih brojeva izvlači se njih 10, s dobitcima oko 3000 EUR za one najuspješnije.

Izdašne kvote za svaku razinu uspješnog pogađanja

Koeficijenti na talijanski loto 6/90 su zaista ogromni, a kao i u svakoj drugoj igri na sreću statistika kaže da će najbolje proći oni koji znaju stati na vrijeme, jer zakon vjerojatnosti je na strani kladionice.

Međutim, jedan dobar listić zaista vam može drastično povećati kućni budžet. Već smo spomenuli kvote na jedan pogođeni broj od 13.5, dok za dva pogođena možete uvećati svoj ulog 240 puta!

Još bolji su omjeri uloženog i dobivenog pri tri pogođena broja za koje dobivate 4800 puta više, a za četiri ulog množite sa 78.000. Na pet pogodaka koeficijent je 525.000 i za taj podvig smiješi se potencijalni dobitak od milijun kuna, umanjen porezom.

Talijanski loto 6/90 i njegovi najčešće izvučeni brojevi

Za one koji se uzdaju u zakonitosti iz prošlosti, uvijek je dobro raspitati se koji su najčešće izvlačeni brojevi na nekom lotu. Broj 85 najviše je puta izvučen dosad, čak 243 puta, a slijede ga 90, 82, 79, 75, 55, svi iz gornje polovice.

Talijanski loto najčešće izvučeni brojevi

Otkad su se hrvatske kladionice uključile u praćenje 6, 32, 47, 52 i 83 su davali najviše dobitnih kombinacija, 32 i 33 bili su najčešći par, a 87, 88 i 89 slijedna trojka.

Za one koji vjeruju da sada mora doći red onih brojeva koji su najrjeđe izvlačeni, trebali bi pak igrati 5, 7, 10, 18, 53 i 59. No, garancija nema!

Umjesto dugoročnog sustava, traži se munjeviti udarac

Prije nego što ga iskušate, talijanski loto 6/90 prije svega traži odgovor na pitanje kako igrati s ciljem ostvarivanja značajnog profita. Međutim, s obzirom da je riječ o jednoj od izvornih igara na sreću stvorenih da zakon vjerojatnosti bude debelo na strani priređivača, neki pouzdani sustav koji će vam kroz godine konstantnog igranja donijeti sigurno zaradu zapravo ne postoji.

Ipak, kao i kod kasino igara, ključno je munjevitim udarcem doći do zarade i zatim znati stati kada ste u prednosti. Tu u igru dolazi ono što nude naše domaće kladionice, jer budimo iskreni, klasičnim ispisivanjem kombinacija šest brojeva na talijanskoj službenoj stranici šansa je 1 naprema 662 milijuna pogoditi šesticu i bezobrazno se obogatiti, dok u Hrvatskoj imate priliku zaraditi manje, ali uz veće izglede da se to ostvari.

Sistemi za profitirati na talijanskom lotu

S obzirom da je koeficijent 13.5 prilično škrt u izvlačenju 6 od 90, a još morate platiti i sporni porez, igranje ‘single’ oklada ne dolazi u obzir, ali već tražiti dvostruki pogodak ima smisla, kad uvećava ulog za čak 240 puta, dok trostruki pak donosi tisuće u vaš džep.

Čak i ako ne volite igrati sistemske listiće na sportskom klađenju, ovdje ćete zaista morati, jer previše je mogućih kombinacija, no dobra je stvar što možete izabrati puno više brojeva od šest, koliko će ih biti na kraju izvučenih.

Imate pravo izabrati njih 15, a sistem 5/15 nudi dobitke do 10000 HRK za uplaćenih 10 HRK, u slučaju da pogodite svih šest. Igrači još više vole igrati sistem 5 od 10 uz koji postoji mogućnost dobitka do stotinu tisuća kuna za ulog od 10 HRK, što je novac kojeg bi svatko rado osvojio.

Naravno, tu su i skromnije, ali realnije varijante gađanja 2 ili 3 para, poput 3/8 i 2/7 koje se pojavljuju kao opcije za zaradu pokoje stotine ili tisuće kuna.

Talijanski 6/90 bio i ostao prije svega razbibriga

Da bi maksimizirali svoje šanse igrači obično stavljaju na listiće one brojeve koji su često izvlačeni u određenom prethodnom vremenskom razdoblju, kombinirajući to sa sistemima koji omogućuju i promašaje, s ciljem ugodno se iznenaditi na kraju dana kada otkriju da su ostvarili krasni dobitak.

Međutim, u slučaju jednog ili dva uspješna i bogato nagrađena listića igrač bi ipak trebao reći dosta i posvetiti se drugim igrama na sreću, jer talijanski loto 6/90 po svojim karakteristikama ipak ne nudi šansu konstantno pobjeđivati kladionicu, osim ako niste potpuni srećković.

Baš zbog toga profesionalni kladitelji biraju sportsko klađenje kao izvor prihoda, a talijanski 6/90 za njih je tek – razbibriga.

.
..
Back to Top
UEFA Euro 2024