Klađenje na kasačke utrke – Strategije i vrste oklada dostupne hrvatskim igračima

Možda je nogomet danas sport broj 1 kad je u pitanju klađenje, ali nije oduvijek bilo tako. Sve je zapravo krenulo s utrkama konja, koje su još u doba starog Rima izazivale veliku pažnju, a mnogo uzbuđenja uz njih se veže i danas.

Lista najboljih kladionica za Kasačke utrke
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Qrace Championship AHR Championship Trots Championship 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da Qrace Championship AHR Championship UET Championship 100% do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da Qrace Championship AHR Championship Trots Championship 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da Qrace Championship AHR Championship UET Championship 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da Trots Championship AHR Championship UET Championship 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Palmslots
4/5 Da Qrace Championship AHR Championship UET Championship 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Nema sumnje, kasačke utrke nešto su posebno u svijetu sportske prognoze, sa svojim specijalnim okladama i ogromnim koeficijentima, koje iskusni kladitelji jedva čekaju zgrabiti.

A posljednjih godina kasački sport postaje sve popularniji i među hrvatskim igračima, koji su svjesni da se u ovom tipu utrkivanja kriju velike i obećavajuće kvote, kod najdarežljivijih priređivača igara na sreću. Baš zbog toga donosimo detaljan vodič kako se kladiti na kasačke utrke, s posebnim naglaskom na vrste oklada i najbolje strategije za domaće kladitelje…

Najbolje kladionice za klađenje na kasačke utrke

Betfair - Najpoznatija burza koeficijenata na svijetu ima i sasvim solidnu ponudu kasačkih utrka, u svojem Betfair Sportsbook odjeljku. Ovdje ćete pri klađenju pronaći podatke o dobi svakog konja na startu utrke, kao i težini natjecatelja, što olakšava konačnu odluku. Možete igrati na čistu pobjedu, ali i duele protiv drugih konja. Uvijek je u ponudi i igra na poredak prve trojice, uz koeficijente u pravilu preko 50, što iskusni igrači vole odigrati. Oni oprezniji pak igraju pozicijske oklade, kladeći se da će njihov favorit završiti među prvom trojicom ili četvoricom.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 - Iz tjedna u tjedan bet365 svojim igračima donosi raskošnu ponudu konjičkih utrka, na koje se mogu kladiti. Koeficijenti za klađenje na kasačke utrke ovdje su uvijek primamljivi, a ne samo što možete prognozirati pobjednika, već je tu i pregršt drugih opcija kako podebljati vlastiti dobitak, uključujući egzotične oklade, kao što su Exacta, Quinella i Trifecta. Sistemi specifični za ovaj sport također su uvijek dostupni. Sve to uz pregršt video prijenosa, za još uzbudljivije iskustvo klađenja.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

1xBit – Ako želite iskušati svoje poznavanje kasačkih utrka ulaganjem kriptovaluta, kladionica 1xBit idealna je za vas. Ovdje ćete pronaći u svakom trenutku izbor između dvjestotinjak različitih utrka, uz detaljne podatke o natjecateljima, uključujući tko je kobila, a tko ždrijebac ili škopac. Prije nego se odlučite odigrati listić, možete čak saznati tko trči bez prednjih, a tko bez stražnjih potkova. U ponudi su natjecanja od Norveške i Velike Britanije do Kanade i Australije. Kvote na pobjednike su visoke, a možete se kladiti i na niže pozicije u konačnom poretku.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William Hill – Jedna od najstarijih kladionica na svijetu na svojoj online stranici u izborniku drži konjičke utrke čak i iznad nogometa, što dovoljno govori o statusu konjičkog sporta kod Williama Hilla. Bilo da se utrkivanje odvija u Europi, Aziji ili Americi, bit će u ponudi ovog priređivača igara na sreću, koji je osigurao i kasački live streaming svojim online kladiteljima. Odlično je što ima u ponudi duele konja pa možete ostvariti dobitak čak i ako vaš konj uđe šesti u cilj, pod uvjetom da je protivnik završio iza njega. Na važne utrke nerijetko nudi i uvećane kvote, što korisnici Williama Hilla itekako cijene.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

UnibetKladionica Unibet svakih dvadesetak minuta svojim korisnicima omogućuje klađenje na konjičke utrke, bez kojih je nezamisliva dnevna ponuda ovog priređivača igara na sreću. Uz svaku utrku naći ćete i detaljne informacije o formi favoriziranih natjecatelja, a kladiti se možete na pobjednika, ali i na duele konja, u kojima često leži najlakši put do obećavajućeg koeficijenta. Dostupno vam je klađenje na poredak prve trojice, ali uplatiti možete čak i da neki konj neće završiti na pobjedničkom postolju, što nije loš izbor, ako je konkurencija izjednačena.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na kasačke utrke i imati uspjeha?

Svi smo mi gledali filmove s tematikom starog Rima, u kojima su dvokolice jurile pred oduševljenim mnoštvom u areni, pokušavajući u međusobnoj bespoštednoj borbi ostvariti konačnu pobjedu.

Upravo iz takvog tipa utrkivanja nastale su današnje kasačke utrke, u kojima se vozač nalazi u laganoj dvokolici tipa Sulky, upravljajući pritom upregnutim konjem. Natjecati se smiju samo konji rase kasač, stariji od godinu i pol, a utrke se trče na trkaćoj stazi širokoj između 20 i 30 metara, na distancama od 1200 metara do 4 kilometra.

Važno je naglasiti da kasačke utrke (eng. “trotting”) nisu isto što i konjičke utrke (eng. “horse racing”), koje ćete u pravilu naći odvojene u ponudi kladionica. Razlika je ta da se vozač nalazi smješten u dvokolici, a jahač na leđima konja.

No, kad su u pitanju kasačke utrke kladionice im pristupaju na sličan način kao i konjičkima, s mogućnošću prognoziranja pobjednika, ali i igre na duele među natjecateljima te pogađanja poretka vodećeg trojca. Dostupno vam je i takozvana “boxing” oklada, odnosno prognoziranje dvojice ili trojice najbržih, a da nije bitno tko će od njih prvi proći ciljem.

A ako želite biti zaista dobri u klađenju na kasačke utrke, ključnu ulogu imat će live streaming, jer većina natjecanja dostupna je igračima uz prijenos uživo, kod vodećih priređivača igara na sreću. Kroz praćenje samih utrka uočit ćete kakav je odnos snaga među konjima, ali i zakonitosti koje se javljaju kroz stazu u obliku elipse, koja je duga između 600 i 1600 metara.

Što više utrka odgledate, to će vam biti lakše procijeniti tko bi prvi mogao proći ciljem, kao i tko ima najbolje izglede završiti na pobjedničkom postolju. Kada steknete potrebno sportsko znanje, preostaje vam samo upoznati se s vrstama okladama kojima morate ovladati, uključujući i one egzotične, kakve nećete naći na klasičnim sportovima s loptom…

klađenje na hokej

.

Koje vrste oklada za kasačke utrke vrijedi izdvojiti?

Klađenje na pobjednika utrke – kao i u svim ostalim vrstama utrkivanja, osnovna oklada je prognoziranje pobjednika utrke, što ćete u utrkama konja obično pronaći pod opcijom “Win”. Obično to ide uz prilično izdašne koeficijente, pogotovo ako se ne kladite na prvog favorita, a znamo da u kasačkom sportu uvijek netko može iznenaditi. Imate pravo odigrati i na više pobjednika utrka na istom natjecanju, što će dodatno povećati kvotu i učiniti dobitak izdašnim. Ako pak želite povećati izglede dolaska do dobitka, odigrajte na pobjedu više različitih konja u istoj utrci, pod uvjetom da u slučaju pobjede jednog od njih osiguravate određeni profit.

Dueli konja – kao i u utrkama Formule 1, dueli među natjecateljima odličan su izbor oklade, jer vam daju šansu uplatiti dobitan listić, čak i ako vaš konj uopće ne završi visoko u poretku. Naime, dovoljno je da pobijedi drugog konja s kojim su ga bookmakeri stavili u duel, pa makar završio i na sedmom mjestu. To je prilika za analitične kladitelje da pronađu dva konja čija trenutna forma nije na istoj razini i iskoriste ponuđeno. Koeficijenti su obično od 1.65 do 2.10, a najbolja praksa je odigrati kombinaciju dva ili tri duela, uz ukupni koeficijent oko 3.00 ili viši.

Igra kontra natjecatelja – u klađenju možete prognozirati da će se nešto dogoditi, ali i da neće. Kad su kasačke utrke u pitanju, to znači da imate pravo igrati da neki konj neće završiti na pobjedničkom postolju. U tom slučaju ostvarit ćete dobitak bilo da završi na četvrtom ili desetom mjestu. Ovo se isplati ako za nekog konja zaključite da je precijenjen ili je konkurencija izuzetno izjednačena pa favorit ima velike izglede završiti na nižim pozicijama, od onih koje bookmakeri predviđaju.

Egzotična tržišta klađenja u kasačkim utrkama

Možete se lako kladiti na Kasačke utrke

Exacta – kao i u klasičnim konjičkim utrkama, mnoge kladionice ponudit će i u kasačkima specifična tržišta klađenja, tipična isključivo za utrke konja. Prvo od njih zove se Exacta, a radi se o pogađanju pobjednika i drugoplasiranog u utrci. To je kombinacijska oklada koja može biti izuzetno izdašna, pogotovo ako novac stavite na dvojac koji nije među favoritima, a svejedno prvi i drugi uđu u cilj.

Quinella – riječ je o okladi kakvu nećete naći na drugim vrstama utrkivanja, iako bi nam dobro došla u MotoGP-u, Formuli 1 ili reliju. Na vama je izabrati dva favorita za koja vjerujete da će završiti prvi i drugi, a oklada će biti dobitna bez obzira tko od njih pobijedi, glavno da svi ostali zaostanu za njima. Sigurnija je to varijanta od Exacte, a ovaj princip se još zove i Box Bet, kada je sasvim svejedno u kojem redoslijedu vaši konji ulaze u cilj.

Trifecta – nije jednostavno pogoditi prve dvije pozicije u kasačkoj utrci, a još teže je uspješno prognozirati kompletno pobjedničko postolje. Upravo to predstavlja Trifecta, oklada na pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog u istoj utrci. Tko pogodi ovu prognozu, ulovit će zaista velik koeficijent, a uvijek možete koristiti i “boxing” iliti Box Bet, kada postaje svejedno u kojem redoslijedu vaši favoriti ulaze u cilj.

Superfecta – najteža oklada u kasačkim utrkama, jer morate predvidjeti točan poredak prva četiri konja na utrci. Tko u tome uspije, osvojit će ogroman koeficijent, nekad i preko 100. Posao si možete olakšati korištenjem Box Bet opcije, ali i igranjem više od četiri konja, kada se ova oklada pretvara u kompleksan sistem i traži uvećani ulog. Također postoji i Key Bet, kada za jednog natjecatelja prognozirate da će sigurno pobijediti, a preostala tri igrate uz “boxing”, da bude svejedno koji im je redoslijed, glavno da uđu u cilj prije ostalih.

..

Klađenje uživo na kasačke utrke munjevito se odvija

Osim prije nego što počnu, na utrke konja možete se u online kladionicama kladiti i dok se odvijaju pred vašim očima. Bilo da koristite aplikacije za klađenje na kasačke utrke ili web preglednik priređivača igara na sreću, live oklade od vas traže brzu reakciju, već nakon prvih nekoliko stotina metara utrkivanja.

Ovaj tip klađenja neće vam ponuditi svaka online kladionica, ali naći ćete klađenje uživo barem na burzama koeficijenata, gdje igrači igraju jedni protiv drugih.

Odlično je da su vam u pravilu uvijek dostupni video prijenosi kasačkih utrka, što ne samo da olakšava live klađenje, već i omogućuje da gledanjem onog što se događa tijekom natjecanja lakše pogodite ishod utrka koje se tek trebaju održati…

Najvažnije kasačke utrke današnjice

Prvenstvo Kasačke utrke

Kasačke utrke održavaju se diljem svijeta, a najvećom se smatra Prix d’Amérique, koja se održava na hipodromu u Parizu još od 1920. godine. Postoje još dvije važne utrke u Francuskoj, Prix de France i Prix de Paris, koje se održavaju na istom mjestu, a tko u istoj godini pobijedi na sve tri, osvaja nagradu od 300.000 eura.

Osim na francuske utrke, hrvatski igrači vole se kladiti i na one u SAD-u. Tamo postoji Hambletonian u New Jerseyju, Yonkers Trot u New Yorku i Kentucky Futurity u Kentuckyju. Također bogate nagrade odlaze onima koji pobijede na sve tri u istoj godini, što je dosad ostvarilo devet natjecatelja, od 1955. godine kada je započelo profesionalno utrkivanje.

Ako se redovito kladite na kasačke utrke, vjerojatno ćete igrati na one u Švedskoj, jer ih se održava 33 godišnje, dok Finska organizira čak 43 natjecanja. Akcija se odvija i u Danskoj, Austriji i Njemačkoj pa sve do Australije i Novog Zelanda, što znači da se doslovno možete kladiti svakodnevno…

Koje su najbolje strategije klađenja na kasačke utrke?

Kod kasačkih utrka najvažnije je izbjegavati niske koeficijente, jer iznenađenja su uvijek moguća i ne isplati se igrati na sigurno.

Na vama je dobro se informirati o formi svih natjecatelja, kao i karakteristikama svakog od konja te posebnostima hipodroma na kojem se utrke odvijaju. Preporučuje se pogledati putem live streaminga barem pokoju utrku tog dana, prije nego se odlučite iskušati svoje znanje i pronicljivost.

Nemojte bježati od visokih koeficijenata, jer to je jedini pravi put pri klađenju na utrke konja. Prognozirajte više pobjednika u istom danu ili čak poredak prve trojice ili četvorice na istoj utrci, kako bi vaš potencijalni dobitak narastao, jer samim time si dajete veći prostor za pogreške i povećavate izglede dugoročno profitirati prognozirajući ishod kasačkih utrka…

Najčešće postavljana pitanja

🐎 Tko su najbolji konji današnjice u kasačkim utrkama?

O: Face Time Bourbon i njegov vozač Björn Goop pobijedili su na posljednja dva izdanja Prix d’Amérique, najprestižnije kasačke utrke. U SAD-u su pak četiri konja osvojila nagrade vrjednije od milijun dolara u prethodnoj sezoni: Perfect Sting, Bella Bellini, Test of Fait i Venerable. Od spomenutih natjecatelja se očekuju vrhunski rezultati i u utrkama koje dolaze.

🔝 Koja je najbolja oklada na kasačkim utrkama?

O: Svakako preporučujemo klađenje na duele konja, ako ih vaša online kladionica nudi. Ovaj tip oklade omogućuje dolazak do dobitka čak i ako vaš favorit završi izvan pobjedničkog postolja, važno je samo da bude ispred onog natjecatelja s kojim su ga bookmakeri stavili u duel. Tu su još i različite egzotične oklade, kao što su Quinella, Trifecta i Superfecta, gdje pogađate poredak vodećih. One su pogodnije za lovce na velike koeficijente.

🎠 Postoje li kasačke utrke u Hrvatskoj?

O: Kasačke utrke u našoj zemlji prvi su put održane potkraj 19. stoljeća. Do danas su održavane uglavnom u Zagrebu, ali rijetko se pojavljuju u ponudi online kladionica pa hrvatski igrači svoje poznavanje ovog tipa utrka konja moraju iskušavati prognoziranjem ishoda međunarodnih natjecanja.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024