Klađenje na biljar – Najbolje strategije i koeficijenti za hrvatske igrače

Svi smo mi u Hrvatskoj imali prilike okušati se u biljaru, zabavnom sportu u kojem je cilj uz pomoć štapa i bijele kugle izboriti pobjedu nad protivnikom, pospremanjem crne kugle u pravu rupu, nakon što su već ranije one šarene eliminirane iz igre.

Riječ je o vještini koja je za većinu tek amaterska razbibriga, no postoje i oni koji profesionalno žive od biljara, nastupajući na najjačim turnirima svijeta, vrlo popularnima u Americi, a sve zanimljivijima i igračima sportskog klađenja u Europi.

Istina je, za razliku od snookera čiji se mečevi nalaze u ponudi online kladionica gotovo svakog dana, na klasični biljar nešto rjeđe ćete se moći kladiti i ne kod svakog priređivača igara na sreću. No, dok sezona traje uvijek ima zanimljivih opcija za složiti listić, pogotovo ako detaljno pratite ovaj sport, jer bookmakeri mu ne pridaju veliku važnost.

U svakom slučaju, mi vam donosimo detaljni vodič o vrstama oklada, optimalnim strategijama, kao i kvotama koje se najviše isplati igrati, kako bi kladitelji u Hrvatskoj napokon počeli uspješno slagati biljarske listiće, kad ga već u slobodno vrijeme tako dobro igraju…

Lista najboljih kladionica za biljar
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema APA US OPEN BCA 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da APA US OPEN BCA 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da APA US OPEN BCA 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da APA US OPEN BCA 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da APA US OPEN 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da APA US OPEN 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Biljar kladionice u kojima se isplati igrati u Hrvatskoj

22bet – Kao i u mnogim drugim sportovima, 22bet je i u biljaru među onima koji nude najbolju razradu ponude, s brojnim opcijama kako doći do dobitka, pogotovo na najvećim svjetskim turnirima. Klađenje na hendikep i broj odigranih igara uvijek je dostupno kod ove kladionice, a koeficijenti za klađenje na biljar su sasvim pristojni i daju vam šansu maksimizirati vlastiti profit.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Betfair – Bilo da igrate protiv drugih igrača na burzi koeficijenata ili protiv bookmakera, Betfair će vam ponuditi brojne mogućnosti kako svoje poznavanje biljara pretvoriti u dobitak. Dostupne su različite varijante ovog sporta, od klasične osmice do taktičkih nadmudrivanja u kojima čak nema niti rupe na biljarskom stolu. Onaj tko dobro poznaje zakonitosti same igre, u Betfair ponudi itekako može pronaći primamljive opcije za uplatu listića.

do 100€

NedostupanBetfair recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bet at Home – Sa svojom u potpunosti prevedenom ponudom na hrvatski jezik, Bet at Home privlači mnoge naše kladitelje, a među izlistanim sportovima uvijek će se naći i biljar. Doduše, ova njemačka kladionica tu trpa i snooker pa možemo reći da prijevod i nije toliko precizan, no znaju se u ponudi naći i turniri u klasičnom biljaru. Dostupno je klađenje na hendikep, dužinu meča, kao i neke specifične incidente kojima povremeno svjedočimo, poput nespretnog ubacivanja crne kugle u krivu rupu, što se katkad dogodi čak i profesionalcima.

do 200€

NedostupanBet at Home recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

CampoBet – Stabilni koeficijenti i dosljedna razrada biljarskih mečeva. To je ono što zadnjih godina možete dobiti u kladionici CampoBet, koja itekako prati najvažnija biljarska natjecanja na svijetu i spremna vam je ponuditi priliku da unovčite svoje sportsko znanje. Primijetili smo da bookmakeri ponekad stavljaju pretjerano niske koeficijente na igrače koji su skloni podbačajima, što vrijedi pokušati iskoristiti. Kontra hendikep, odnosno igra da će autsajder u najgorem slučaju tijesno izgubiti, također se isplati igrati kod CampoBeta.

do 100€

PosjetiteCampoBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

William Hill – Još jedan britanski priređivač igara na sreću koji se ne ograničava samo na snooker, već nudi i brojne druge varijante biljara, uključujući i onaj klasični, u kojem je katkad moguće pobjedu osigurati bez da protivnik uopće dođe do stola. Upravo je to jedna od ponuđenih oklada kod Williama Hilla, hoće li se dogoditi takva savršena partija, uz izdašne koeficijente ako se vaša prognoza ostvari.

do 100€

NedostupanWilliam Hill recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na biljar ako si početnik?

Prije nego što uopće pomislite kladiti se na biljar, morate se prvo informirati o kojem tipu ove igre se radi, jer u Americi i Europi postoji puno više varijanti nego što možete zamisliti.

Klasični biljar iliti osmica (eng. “Eight-ball”) igra se sa 16 kugli na stolu, a igrač svojim početnim udarcem određuje hoće li ubacivati jednobojne ili dvobojne kugle tijekom partije. Kad ih sve izbaci iz igre, na kraju mora ubaciti crnu za pobjedu, ali u točno određenu rupu.

Postoji i devetka (eng. “Nine-ball”) te desetka (eng. “Ten-ball”), u kojima onaj tko je za stolom mora po redu ubacivati kugle prema rednim brojevima, dok u igri One Pocket svaki igrač ima samo jednu rupu u koju mora pogađati. Carrom je igra vještine u kojoj stol uopće nema rupa, dok se English Billiard i Three Ball igraju s manje kugli, a Cutthroat omogućuje igru i više od dva igrača u istoj partiji. Naravno, snooker je također biljarska igra, ali sa sasvim drukčijim pravilima.

Svaki od tipova biljara ima svoje sportske zvijezde, kao i turnire koji su posebno važni i izazivaju najveću motivaciju među natjecateljima. Postoje i različite taktičke varijante, kao i stilovi igre koji međusobno ne odgovaraju jedan drugom, a nije nevažna ni kontrola emocija koja najčešće radi razliku između pobjede i poraza.

Za onog tko se kladi na biljar važno je koristiti što više live streaming, radi upoznavanja s formom igrača, kao i karakteristikama igre svakog od natjecatelja. Na temelju tih informacija zatim je moguće prognozirati ishod meča te hoće li nečija pobjeda biti uvjerljiva ili neće, kao i koliko će igara biti odigrano prije nego što dvoboj završi.

Osim pravilne ocjene odnosa snaga među natjecateljima, jednako bitan je i izbor oklade, odnosno tržišta klađenja među ponuđenima u nekom meču, jer pravilnom odlukom dolaziš do visokih i obećavajućih kvota, uz koje je moguće dugoročno biti u plusu…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada za biljar oko kojih se sve vrti

Oklada na ishod meča – osnovna opcija u svakom sportu, pa tako i u biljaru klađenje je tko će pobijediti, a tko izgubiti, s jedinicom i dvojkom kao opcijama. U ovom sportu se najčešće ne može dogoditi remi, eventualno na specifičnim turnirima i u nekim varijantama koje se baziraju isključivo na demonstraciji vještine. Za dolazak do dobitka pri ovakvom klađenju važna je detaljna analiza suparnika, ali i dobar osjećaj za dugoročnu vrijednost koeficijenata na koji uplaćujete svoj novac.

Prognoziranje pobjednika turnira – u biljaru postoje momčadska natjecanja, ali većina su ipak turnirskog tipa, s igračima koji igraju samostalno, u nadi da će im pripasti najveći dio osiguranog nagradnog fonda. Baš zato je na velikim turnirima dostupno i klađenje tko će dogurati do finala i tamo trijumfirati, uz primamljive kvote u ranoj fazi natjecanja. Što prije se odlučite odigrati na svog favorita, to ćete uloviti veći koeficijent, no pobrinite se da provjerite je li došao na turnir u dobroj formi i što rade njegovi suparnici, koji mu stoje na putu do titule.

Klađenje na specifične događaje – kao i snooker, gdje postoje “century”, “half-century” i “147 maximum break”, u klasičnom biljaru također imamo neke specifične događaje na stolu koji se mogu dogoditi, a pojedine kladionice ih nude kao opciju za klađenje. Dvije najpopularnije takve oklade svakako su hoće li igrač koji je započeo partiju pospremiti sve svoje kugle prije nego što protivnik uopće dobije priliku doći za stol, kao i hoće li netko pospremiti crnu kuglu prijevremeno u rupu i na taj način izgubiti partiju. Prvo se zove “Running the table” iliti “Denial”, drugo “Foul” i ona oba scenarija je moguće uloviti izdašnu kvotu, ako se dogode za vrijeme meča.

Najpopularnija tržišta klađenja u biljaru

Hendikep – zašto se kladiti na nečiju pobjedu, uz mali koeficijent, ako znaš da će ona biti uvjerljiva i neće doći u pitanje? Baš u tu svrhu služi hendikep, uobičajena oklada u svakom sportu, koja omogućuje gađanje većih koeficijenata. Možete se kladiti da će favorit uvjerljivo pobijediti, ali i da će autsajder u najgorem slučaju doživjeti tijesan poraz. I jedna i druga opcija u pravilu nude veće kvote nego klađenje na ishod meča i mogu biti pravi put do dugoročne zarade, ako posjedujete potrebno sportsko znanje i dobar osjećaj za vjerojatnost.

Broj igara – kao i u snookeru, uvećati svoju kvotu možete klađenjem na ukupan broj partija od kojih će se sastojati određeni meč. Što je dvoboj neizvješnji, to će igara biti više, a ako jedan igrač dominira, brzo će završiti posao. Kladionice postavljaju nekoliko razina broja igara (npr. 5.5 i 6.5), ovisno o tome na koliko dobivenih se igra, što varira od turnira do turnira. Na vama je odigrati manje ili više, odnosno “over” ili “under”, s tim da dvojka uvijek znači igranje da će ponuđena granica biti prebačena.

Running the table/Denial – pod ova dva pojma skriva se ista savršena biljarska partija, u kojem onaj igrač koji izvodi početni udarac ubacuje u rupu sve svoje kugle, bez da protivnik uopće dobije priliku doći do stola. Možete se kladiti uživo hoće li sljedeća partija završiti takvim scenarijom, uz prilično visoke koeficijente, a na većini kladionica koje prate biljar dostupno je i pogađanje broja ostvarenih “Running the table” podviga u meču, pojedinačno za oba protivnika i ukupno.

..

Klađenje uživo na biljar dodatna je zabavna mogućnost

Biljar je veliki sport za klađenje uživo

Svi oni koji koriste aplikacije za klađenje na biljar dobro znaju da je listić moguće uplatiti prije nego meč počne, ali i za vrijeme njegovog odigravanja.

Live klađenje razlikuje se u biljaru od klasičnih uplata po tome što možete lakše pratiti u kojem smjeru ide dvoboj, prije nego se odlučite prognozirati ishod, što može biti korisno.

No, zanimljivo je u ovom sportu što nema garancija da će igrač koji je za stolom ubaciti sve kugle, što daje priliku ganjanja velikih koeficijenata na preokret, u nadi da će doći do promašaja, nakon čega drugi igrač ima priliku jurnuti prema pobjedi.

Sve u svemu, uz dobar live streaming i otvoren korisnički račun kod kladionice koja nudi live uplate na biljar, definitivno je moguće zaredati s dobitnim listićima, pod uvjetom da zaista pažljivo pratite što se događa, dobro poznajete zakonitosti ovog sporta te znate ispravno procijeniti vjerojatnost primamljivih oklada…

Koji su to danas najveći turniri u svijetu biljara?

Kad govorimo o natjecanjima koja privlače najviše pažnje, svakako treba izdvojiti APA Poolplayer Championships, otvoreno prvenstvo SAD-a u klasičnoj osmici, kao i u devetki, koje se tijekom svakog ljeta održava u Las Vegasu.

To je doba kad se na kladionicama nađe zaista mnogo ponuđenih biljarskih dvoboja, s detaljnom razradom ponude i različitim prilikama za sastavljanje obećavajućeg listića.

Lipanj je pak tradicionalno mjesec Svjetskog prvenstva u “Nine-ball” varijanti biljara, natjecanju koje je medijski odlično praćeno u našoj zemlji, što olakšava hrvatskim igračima dolazak do kvalitetnih informacija, kao i analizu mečeva na koje se namjeravaju kladiti.

U ponudi vodećih priređivača igara na sreću povremeno se nalaze i manji turniri, no najviše prilika za klađenje dobit ćete baš onda kada igraju najbolji igrači svijeta jedni protiv drugih. Zato ako želite unovčiti svoje znanje najpoznatije turnire nikako ne smijete propustiti, jer nakon njih zna proći i nekoliko mjeseci bez raskošne ponude biljara na online kladionicama

Koje su najbolje strategije klađenja na biljar?

Tko želi biti u plusu kladeći se na biljar, mora se kroz prijenose uživo detaljno upoznati sa stilom igre, kao i formom igrača na koje namjerava odigrati okladu, a bitno je i besprijekorno poznavanje pravila, pogotovo pri live klađenju. Naime, povremeno se može pojaviti situacija koja mijenja odnos snaga za stolom, a bookmakeri ne reagiraju i tada kladitelji imaju priliku lijepo zaraditi.

U biljarskim mečevima najviše se isplati igrati pojedinačne listiće ili eventualno kombinacije dva sportska događaja, jer stavljanjem više toga u istu okladu drastično smanjujete vlastite izglede za dobitak.

Iskusni igrači pokušavaju što više koristiti hendikep, kako bi maksimizirali svoj dobitak, kao i oklade na ukupan broj igara, što je nekad lakše pogoditi nego ishod dvoboja.

Važno je naglasiti da se u ovom sportu zamke često nalaze u malim kvotama i zato treba biti oprezan. Ne možete svaki put računati na dobitak, zbog čega je najbolja odluka fokusirati se na kvote između 1.70 i 2.50 te uvijek igrati oklade u onoj online kladionici koja nudi najveći koeficijent, prognozirajući baš ono za što postoji najveća vjerojatnost da će se ostvariti.

Nažalost, klasični biljar je jedan od onih sportova koji nisu u ponudi kladionica kroz cijelu godinu i zato ne možete svoju dugoročnu strategiju bazirati samo na njemu. Preporučuje se kombinirati ga s okladama na snooker, ili nekim drugim sportom kojeg detaljno poznajete…

Najčešće postavljana pitanja

🎱 Koja vrsta biljara je najbolja za klađenje?

O: Nema sumnje, tko detaljno poznaje određenu varijantu biljara, kao i karakteristike svakog od igrača koji nastupaju na turniru, uvijek ima priliku složiti dobitni listić. A u praksi se pokazuje da hrvatski kladitelji uz snooker zasad najbolje poznaju scenu “Eight-ball” i “Nine-ball” biljara pa samim time imaju i najviše uspjeha pri klađenju na ove dvije biljarske varijante.

🌍 Iz kojih zemalja dolaze najbolji igrači biljara?

O: Posljednjih godina najviše uspjeha u ovom sportu imaju igrači iz Filipina, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Velike Britanije, dok se s najviše različitih titula može pohvaliti Amerikanac Shane Van Boening, poznat i kao The South Dakota Kid. Ima naslove prvaka u svim popularnim varijantama biljara, uključujući osmicu, devetku, desetku i One Pocket, zbog čega je proglašen najboljim igračem desetljeća.

💵 Je li moguće kladiti se na hrvatski biljar?

O: Turniri koji se održavaju u Hrvatskoj u pravilu nisu u ponudi online kladionica, no na pojedine naše igrače moguće se kladiti. Pa su tako Ivica Putnik i Philipp Stojanović nastupili na “Nine-ball” SP-u u Milton Keynesu i mogli ste se kladiti na njih. I u budućnosti će zasigurno biti prilike staviti ih ponovo na listić, kao i druge najuspješnije hrvatske majstore biljara.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024