Klađenje na posebne oklade – Najbolje strategije za hrvatske igrače

Život je igra, kaže jedan poznati europski priređivač igara na sreću i s njim se slažemo. Baš zbog toga nije iznenađenje da danas online kladionice nude mogućnost predviđanja budućnosti u raznim društvenim sferama, a kladitelji se ne ograničavaju samo na prognoziranje ishoda sportskih događaja.

Lista najboljih kladionica za posebne oklade
Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Da 50+ do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da Da 20+ do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Da 42+ do 50€ Posjetite bet365 recenzija
*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.
6.
Rabona
4/5 Da Da 42+ do 100€ Posjetite Rabona recenzija
7.
Unibet
4/5 Da Da 36+ do 50€ Posjetite Unibet recenzija
8.
Zodiac Bet
4/5 Da Da 32+ do 100€ Posjetite Zodiac Bet recenzija
9.
Favbet
4/5 42+ do 130€ Posjetite Favbet recenzija
10.
Germania
4/5 40+ do 1000€ Posjetite Germania recenzija
11.
Mr Play
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite Mr Play recenzija
12.
CampoBet
3/5 Da Da 35+ do 100€ Posjetite CampoBet recenzija
13.
Touch Casino
4/5 Da - do 1000€ Posjetite Dolazi uskoro

Tako su nastale posebne iliti specijalne oklade, kao standardni dio ponude mnogih internetskih kladionica. Iako se znaju odužiti, vrijedi ih imati na oku pa pokušati reagirati kada se odjednom pojavi prilika uloviti obećavajući koeficijent.

Posebne oklade zaista mogu biti raznolike, od oklada na privatni život sportaša, do glazbenih i filmskih nagrada, prognoziranja imena djece pa čak i predviđanja što će se dogoditi u svemiru. Baš zbog toga klađenje na posebne oklade zaslužuje našu malu analizu, kako bi hrvatski kladitelji dobili bolji uvid što ih čeka ako se požele kladiti na njih…

Najbolje kladionice za klađenje na posebne oklade

22bet – Kad su u pitanju posebne oklade kladionice poput 22bet definitivno će vas dobro zabaviti svojom ponudom, jer ovdje ćete naći baš svašta. Pa se možete kladiti koja kompanija će prva poslati čovjeka na Mars, ali i tipovati na australski grad u kojem će Ashley Barty dobiti svoj prvi kip. Također možete prognozirati koji će grad biti proglašen najboljim za život, od strane Economist Intelligence Unita, s Aucklandom kao prvim favoritom. Opcije za igru upotpunjuje klađenje na pobjednika različitih plesnih natjecanja, a predviđati možete čak i spol pobjednika, ne samo njegovo ime.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 - Poznat po ogromnom broju video prijenosa dostupnih igračima, bet365 nudi i vrlo zanimljivu ponudu specijalnih oklada. Ovdje možete prognozirati čak i pobjednika brazilskog Big Brothera, kao i kome će pripasti španjolska umjetnička nagrada Goya. Imate priliku igrati i na švedski Melodifestivalen, s visokim koeficijentima na pobjedu čak i favoriziranih pjevača. Uz to uvijek možete predviđati ishod britanskog Dance On Ice spektakla, kao i tko će osvojiti Oscar u tekućoj godini.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

1xBit – Najpoznatija kripto kladionica oduševit će vas svojim specijalnim okladama, jer su zbilja kreativne. Pa se tako u 1xBit možete kladiti tko će biti sljedeća djevojka Billa Gatesa, s Ann Winblad kao favoritkinjom, dok je na Jennifer Aniston koeficijent 33. Kladiti se možete i hoće li se prvo oženiti Gates ili Jeff Bezos, a pod posebne oklade svakako možemo ubrojiti i klađenje na vremensku prognozu, što je uvijek dostupno igračima. Svodi se na prognoziranje temperature u zračnim lukama diljem svijeta, uključujući i zagrebačku, u kojoj predviđate koliko će biti stupnjeva u 9 navečer.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Favbet – Među domaćim kladionicama FavBet je definitivno broj 1, kad su u pitanju specijalne oklade. Ovdje se možete kladiti hoće li Zagreb uvesti metro do početka 2025. godine, a Split tramvajski prijevoz, dok je u ponudi i luda oklada na prvog državljanina Republike Hrvatske na Mjesecu, koji bi se tamo trebao naći u sljedeće tri godine. Kladiti se možete čak i na Zlatnu Malinu, nagradu za najgore glumce, a redovito je u ponudi i prognoziranje BBC-jeve osobe godine, kao i pobjednika Eurosonga.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

CampoBet – Još jedan priređivač igara na sreću koji nudi pregršt posebnih oklada. CampoBet vam nudi čak i priliku da se kladite na budućnost filmova od Jamesu Bondu, prognoziranjem tko će naslijediti u glavnoj ulozi Daniela Craiga. U ponudi su različite glazbene i filmske nagrade, uključujući čak i britansku BAFTA-u. Koeficijenti za klađenje na posebne oklade su solidni, a kladiti se možete na kraljevsku obitelj i njihovu svakodnevicu, kao i na ishod Big Brother realityja, u više različitih zemalja svijeta.

do 100€

PosjetiteCampoBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na posebne oklade na ozbiljan način?

Specijalne oklade postoje otkad je ovog svijeta, jer mi kao ljudska vrsta stalno pokušavamo prognozirati budućnost ovog planeta. Nostradamus je najpoznatiji takav prognozer iz 16. stoljeća, a brojni pisci koji su dosad pisali o budućnosti zapravo su na neki način slagali posebne oklade, tipujući na razvoj ljudskog roda.

Pod pojmom posebnih oklada svašta se podrazumijeva, a razlikujemo ih od sportskih i političkih oklada koje također nude online kladionice. Ne, nećete među njima naći tipične birtijske oklade tko će prvi popiti pivo do kraja, već se uglavnom svode na novosti u životima slavnih, dodjele različitih nagrada i velika znanstvena dostignuća, dok vremenska prognoza predstavlja jednu sasvim posebnu kategoriju.

Ako želite postati igrač koji se kladi na specijalne oklade, morate prvo odrediti za koje područje se želite specijalizirati. To može biti glazba, film, znanost ili tračevi, a na vama je što dublje ući u tematiku i pokušati bolje rezonirati od bookmakera koji postavljaju koeficijente.

Na ishod posebnih oklada u pravilu trebate čekati dugo, što zahtijeva mnogo strpljenja, ali uvijek postoji neki ključan trenutak u kojem morate brzo reagirati, prije nego koeficijent drastično padne ili oklada bude potpuno maknuta iz ponude.

Specijalne oklade slične su prognoziranju političkih izbora, ali i pobjednika ligaških sportskih natjecanja pa na njima nije pametno bazirati svoju igru. No, ako imate pouzdani izvor koji će vam dati prave informacije prije nego ih kladionice saznaju, svakako trebate biti spremni kladiti se na ovakve oklade, jer svaki koeficijent koji jamči dobitak iskusan igrač će rado zgrabiti…

klađenje na hokej

.

Koje sve vrste oklada za posebne oklade postoje?

Predviđanje osvajača nagrade – bilo da se radi o filmskom ili glazbenom festivalu, jedna od omiljenih posebnih oklada svakako je predviđanje onog tko će na kraju osvojiti glavnu nagradu. Oscar i Eurosong najpoznatija su takva natjecanja, a tu su još umjetničke nagrade poput Goye i novinske poput Pulitzera, dok možete prognozirati i Nobelovu nagradu za znanost. Što prije uplatite svoj listić, to vam se smiješe veći koeficijenti, no ključne informacije obično se pojave tek uoči same odluke žirija pa pokušajte reagirati prije od ostalih, kad postane jasno tko će biti proglašen pobjednikom.

Oklade na kraljevsku obitelj – bilo da se radi o britanskom, norveškom, nizozemskom ili španjolskom dvoru, često ćete pronaći posebne oklade vezane uz kraljevsku obitelj i budućnost njezinih članova. Nekad se radi o prognoziranju prestolonasljednika, a katkad čak i o imenu sljedećeg djeteta, datumu vjenčanja ili imenima uzvanika na svadbi. Tko prati vijesti vezane uz kraljeve, prinčeve, vojvode, kneževe i ostalo plemstvo, može profitirati igrajući ovakve oklade, pod uvjetom da raspolaže pravim informacijama u pravom trenutku.

Prognoziranje osvajanja svemira – ako lovite velike koeficijente i dovoljno ste strpljivi, onda su za vas svemirske oklade, koje su u ponudi brojnih online kladionica. Najčešća opcija na koju možete igrati glasi – hoće li netko poslati čovjeka na Mars, do određenog datuma. Možete se kladiti na ime kompanije koja će to napraviti pa čak i na astronaute, kao i zemlju iz koje će biti lansirana raketa.

Tržišta klađenja povezana s posebnim okladama

Klađenja specifična za vremenska-prognoza

Vremenska prognoza – pomalo bizarna, ali dostupna oklada u internetskim kladionicama. Postoji legenda o čovjeku iz Splita koji je hladio uređaj za mjerenje temperature, kako bi se mogao kladiti da će njegov grad biti hladniji od Rijeke, uz veliki koeficijent u Hrvatskoj Lutriji. Ova priča nikad nije službeno potvrđena, a HL kladionica više ne nudi klađenje na prognozu, no igrati slične oklade možete kod inozemnih priređivača igara na sreću. Tamo vam je ponuđen raspon temperatura u zračnim lukama u određeno doba, a na vama je predvidjeti hoće li biti više ili manje od postavljene granice.

Prognoza sljedećeg u nizu – među specijalne oklade spada i predviđanje tko će biti sljedeći, u nekoj ulozi. Ponekad se radi o tome tko će biti sljedeća djevojka poznatog glumca ili sportaša, a ponekad tko će sljedeći preuzeti ulogu u filmskoj sagi, poput one o Jamesu Bondu. Koeficijenti su u pravilu visoki čak i na favoritima. Ključ uspjeha pri ovakvoj okladi svakako je pravi izvor informacija, bilo da se nalazi na Twitteru ili ga osobno poznajete.

Da ili ne opcije – posebne oklade često vam nude priliku prognozirati hoće li se nešto dogoditi ili neće, poput izgradnje metroa u Zagrebu. U pravilu su koeficijenti mnogo veći da će se nešto ostvariti, nego da neće, a ako se izgledi iznenada promijene i bookmakeri na vrijeme ne reagiraju, smiješi vam se veliki i obećavajući koeficijent na vašem listiću, pod uvjetom da ste ga uplatili u pravom trenutku.

..

Postoji li klađenje uživo na posebne oklade?

Specijalne oklade zapravo se svode na live klađenje, jer nisu iste kao i sportska utakmica koja ima svoj početak i kraj, već se protežu kroz duže vremensko razdoblje.

No, postoje i iznimke. Jedna takva je klađenje uživo na filmske nagrade, pri kojima imate priliku prognozirati glavnu nagradu nakon što su već podijeljene one manje prestižne, zbog čega kladitelji znaju provesti cijelu noć uz prijenos takvih svečanosti.

Isto vrijedi i za glazbene festivale, uz koje se možete live kladiti, jer konačna odluka žirija pada tek na kraju večeri pa imate priliku pogledati nastup svakog od izvođača i onda odlučiti tko je glavni favorit za konačnu pobjedu.

Pri klađenju uživo uvijek je ključno reagirati u pravom trenutku, a posebno kad su u pitanju specijalne oklade. Bilo da koristite aplikacije za klađenje na posebne oklade ili igrate u web pregledniku, budite prijavljeni u svoj korisnički račun u trenucima kada biste se mogli dokopati ključnih informacija.

Tada vam preostaje samo što prije uplatiti novac na opciju koju vidite kao pobjedničku, kako biste maksimizirali svoj dobitak prije nego bookmakeri smanje kvotu svima koji su zakasnili na uplatu…

Koje posebne oklade najviše igraju hrvatski igrači?

Klađenje na Oscara

U Hrvatskoj postoje brojne specijalne oklade koje izazivaju mnogo interesa, a najviše Eurosong.

Ovaj glazbeni festival koji se obično odvija u rano proljeće okuplja pjevače iz cijele Europe, a nakon što poslušaju svaku od pjesama, naši igrači vole staviti novac na svog favorita.

Kod nas je svakako popularno i klađenje na Oscara. Puno je kategorija na koje se možete kladiti, u čemu će iskusni filmofili definitivno pronaći obećavajući koeficijent, vrijedan impresivnog dobitka.

Klađenje na Big Brother i različita natjecanja talenata također izaziva dosta zanimanja, pogotovo ako se radi o domaćoj produkciji, s Plesom sa zvijezdama na kojem padne najviše oklada.

Ne zaboravimo niti klađenje na sve vezano uz britansku kraljevsku obitelj, koju iz nepoznatog razloga ljudi u našoj zemlji s velikim zanimanjem prate. Bilo da se radi o imenu sljedećeg djeteta princa Williama ili o prognoziranju prestolonasljednika, u Hrvatskoj će neki uvijek biti spremni okladiti se.

Pregled posebnih oklada na koje se klade naši igrači zaključujemo vremenskom prognozom. Ne morate biti meteorolog da biste pogodili temperaturu u nekoj zračnoj luci i baš zbog toga hrvatski kladitelji vole prognozirati vremensku prognozu, pogotovo ako su fizički osjetljivi na promjene vremena pa im tijelo govori hoće li doći do iznenadnog pada ili rasta temperature…

Koje strategije klađenja na posebne oklade najbolje prolaze?

Pri klađenju na specijalne oklade samo jedna strategija daje sigurne rezultate, a to je znati više nego što znaju same kladionice.

Koliko god da detaljno pratite filmsku, glazbenu, znanstvenu ili neku drugu scenu, do dobitka vam neće biti lako stići bez insajderskih informacija. Njih možete pronaći kod pouzdanih izvora na društvenih mrežama, ali i izravnim kontaktom s osobama povezanima s uključenima u okladu.

U svakom slučaju, ako želite pogađati specijalne oklade, od vas se traži strpljenje i brza reakcija u pravom trenutku, kao i besprijekorno poznavanje problematike koja stoji u pozadini.

Ipak, specijalizirati se za posebne oklade baš i nema smisla, jer teško da baš možete redovito hvatati obećavajuće koeficijente na takvom tipu igre. Više se isplati bazirati svoju igru na sportskom klađenju, a imati na oku i specijalne oklade pa povremeno zgrabiti na njima zasluženi dobitak, ako se za to ukaže prilika…

Najčešće postavljana pitanja

🔝 Koje posebne oklade je najlakše pogoditi?

O: S pravim informacijama svaka posebna oklada se može pretvoriti u dobitak. Ipak, u praksi možemo reći da se najlakše kladiti na Eurosong, kao i tko će dobiti Oscara te pobijediti na različitim plesnim natjecanjima i natjecanjima talenata. Ostale specijalne oklade znaju se oduljiti, zbog čega ishod svog listića ne znate godinama pa ih se zapravo i ne isplati igrati.

✨ Nude li hrvatske kladionice posebne oklade?

O: FavBet kladionica na domaćoj sceni ponudit će vam najviše specijalnih oklada, uključujući čak i klađenje hoće li Split uvesti tramvaj, a Zagreb metro do 2025. godine. Ostali priređivači igara na sreću uključe se povremeno s posebnim okladama vezanima uz Oscar, Eurosong te domaća plesna i glazbena natjecanja pa svakako vrijedi provjeriti tko daje najviše koeficijente na vaše favorite, prije nego što uplatite svoj listić.

✔️ Isplati li se kladiti na posebne oklade?

O: Iskusni hrvatski kladitelji nikad u potpunosti ne baziraju svoju igru na klađenju na specijalne oklade, jer često morate pričekati mjesecima prije nego se pojave primamljive opcije za klađenje. No, svakako i posebne oklade trebate redovito pratiti, jer uz prave informacije na njima možete lijepo zaraditi. To definitivno treba iskoristiti, čak i ako vam je sportsko klađenje prioritet u vašoj dugoročnoj strategiji igre.

Najbolje kladionice za klađenje na posebne oklade
do 1000 kn.5/5Posjetite
do 25€5/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
Back to Top
UEFA Euro 2024