Klađenje na badminton – Vrste oklada i najbolje strategije za hrvatske igrače

Od Europe do Kine, Indonezije i Južne Koreje, badminton je sport koji izaziva uzbuđenje i snažne emocije te spada među najzabavnije igre kojima se rekreativci mogu baviti, dok stalno raste i broj profesionalaca, kao i nagradni fond najvećih svjetskih turnira.

Iako Hrvatska nikad nije imala olimpijskog predstavnika u badmintonu, kao ni nekog tko će parirati najboljima na svijetu, ovaj sport svejedno je iznimno popularan u našoj zemlji, a posljednjih godina sve je više sportskih zaljubljenika koji upravo u njemu vide priliku za zaradu na kladionici.

Zato nije iznenađenje da one online kladionice koje žele svojim igračima ponudi raskošnu i raznoliku ponudu danas nude sve više badminton mečeva, uključujući čak i lokalne turnire s malo poznatim igračima. Odlično je što badminton dvoboje u pravilu prate i prijenosi uživo, koji kladiteljima značajno olakšavaju put do dobitka i otvaraju neke sasvim nove opcije za igru.

U svakom slučaju, uplate na badminton danas su neizbježan dio online klađenja, zbog čega smo pripremili mali vodič za hrvatske igrače, kako bi se domaći kladitelji upoznali s najpopularnijim tržištima i vrstama oklada te pronašli za sebe idealnu dugoročnu strategiju klađenja na ovaj dinamičan i uzbudljiv sport…

Lista najboljih kladionica za klađenje na badminton
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Korea Open BWF Olympic Games 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da BWF Olympic Games 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Korea Open BWF Olympic Games 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da BWF Olympic Games 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da Olympic Games 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da Olympic Games 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Najpopularnije badminton kladionice u Hrvatskoj

22bet – Kao i u mnogim drugim sportovima, kladionica 22bet zaista se trudi svojim korisnicima ponuditi što veću i što kvalitetniju ponudu badminton mečeva. Naići ćete ovdje na mečeve velikih zvijezda, ali i manje poznatih lokalnih natjecatelja, dok su neizostavan dio ponude i dvoboji parova. Na jednom meču uvijek je ponuđeno barem 40 različitih mogućnosti oklada, a nekad i puno više, dok postoje i brojne opcije za igru i pri klađenju uživo, što čini ovog priređivača igara na sreću jednim od najboljih izbora pri klađenju na badminton.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

SuperSportNajpopularnija hrvatska kladionica svoju ponudu definitivno ne bazira na badmintonu, no trudi se igračima dati priliku da pokažu svoje znanje, barem na velikim turnirima. Koeficijenti za klađenje na badminton u pravilu su u SuperSportu bolji nego kod ostatka domaće konkurencije, a jedino što nedostaje je detaljnija razrada pojedinih mečeva, no to povremeno pokušava nadoknaditi dodatnim opcijama ponuđenima na dvobojima koji su u tijeku.

do 100€

NedostupanSuperSport recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Za sport kao što je badminton video streaming je ključan ako želiš reagirati u pravom trenutku i uloviti velikodušan koeficijent, a tu je bet365 uvijek bio jak, jer nudi zaista ogroman broj besplatnih prijenosa svojim igračima, uključujući i ovaj atraktivan sport. Ugledni engleski priređivač igara na sreću najčešće ne nudi klađenje na manje turnire, već se drži isključivo jakih međunarodnih natjecanja. Svejedno, svojom ponudom, kao i kvotama uspijeva pratiti europsku konkurenciju.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

CampoBet – Još jedna kladionica koja detaljno prati badminton scenu i daje svakodnevnu priliku igračima dokazati poznavanje ovog sporta. CampoBet ide toliko daleko da vam nudi čak i lokalne turnire iz zemalja poput Armenije, koja definitivno nije badminton velesila. Prije samog meča uglavnom je ponuda bazirana na klađenje na pobjednika, s jedinicom i dvojkom kao jedinim opcijama, dok je klađenje uživo bolje razrađeno i možete se kladiti na točan rezultat u setovima pa čak i hoće li ukupan broj poena biti paran ili neparan.

do 100€

PosjetiteCampoBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

1xBit – Ako želite spojiti svoju ljubav prema badmintonu i kriptovalutama, u tome bi vam mogao pomoći 1xBit. Naime, riječ je o vodećoj bitcoin kladionici koja su svakom trenutku nudi barem desetak različitih badminton mečeva za klađenje, s bogatom razradom ponude i primamljivim kvotama na brojnim opcijama igre. Dakle, tko je ekspert za badminton i želi povećati količinu novčića u svojem kripto novčaniku, 1xBit mu nudi priliku da to i napravi.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na badminton?

Kao što vjerojatno znate, badminton je sport s reketom, s nešto manjim terenom nego u tenisu, ali i visoko postavljenom mrežicom. Poput odbojke, servira onaj tko dobije poen, a ako ih dobije više u nizu, mijenja stranu igrališta s koje servira.

Igra se do 21 u pojedinom setu, na dva dobivena, a ako rezultat bude izjednačen nakon 20-20, igra se na dva dobivena poena, sve do 29-29, kada odlučuje sljedeći poen.

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na badminton ili na ekranu svog laptopa tražite put do dobitka, važno je znati da su osnove igre slične klađenju na stolni tenis, tenis i odbojku, a iza uspjeha uvijek stoji besprijekorno poznavanje suparnika, kao i posjedovanje relevantnih informacija o svim faktorima koji mogu utjecati na ishod meča…

klađenje na hokej

.

Najvažnije vrste oklada na badminton

Klađenje na pojedinačne mečeve – kao i u ostalim sportovima s reketom, sve kreće od igre na ishod mečeva, odnosno klađenja tko će pobijediti i proći u sljedeći krug natjecanja. Remi ne postoji i pred vama je odigrati jedinicu ili dvojku, ovisno o snazi protivnika te vašem osjećaju tko će na kraju do trijumfa. Kvote pri takvom klađenju mogu biti primamljive, ali i iznimno male pa se potrudite odigrati onaj koeficijent koji najbolje odgovara realnom stanju na terenu.

Klađenje na parove – osim mečeva u pojedinačnoj konkurenciji, mnoge online kladionice ponudit će vam igru i na dvoboje parova. Tu vas čeka još dinamičniji i neizvješnji badminton, na nešto širem terenu, ali s još manje prostora za poentiranje. Kod igre parova dobra je stvar što su kvote često veće nego u pojedinačnim dvobojima, a suparnici manje poznati bookmakerima, što vam daje priliku nadmudriti ih i pogoditi ishod događaja.

Klađenje na pobjednika turnira – na velikim natjecanjima kladiti se možete i na igrača ili igračicu koji će otići do kraja. Naravno, pritom je puno bolje odigrati okladu na ukupnog pobjednika ranije u turniru, nego kad se približi finale, jer će koeficijenti biti značajno viši. Ipak, važno je uzeti u obzir i trenutnu formu te kako se natjecatelj osjeća na terenu pa valja svakako pogledati jedan do dva meča, prije konačne odluke i uplate da će netko osvojiti prvo mjesto.

Klađenje na specifičan događaj u meču – nekad je ipak najlakši put do dobitka odigrati okladu koja nema nikakve veze s prognozom pobjednika tog dvoboja. Bilo da se kladite da će zbroj poena u meču biti ispod ili iznad postavljene granice ili da će netko u najgorem slučaju izgubiti tijesno, postoje dodatne mogućnosti za zaradu, klađenjem na specifične događaje tijekom meča i to iskusni igrači dobro znaju.

Koja tržišta klađenja su najpopularnija?

Hendikep poena – kao i u gotovo svim sportovima na koje se možete kladiti, hendikep je neizostavan dio badminton ponude i prilika da podebljate koeficijent na svog favorita, a možete i igrati da autsajder neće biti pregažen. U badmintonu hendikep poena može biti od -2.5 pa sve do -8.5, ovisno o snazi suparnika, a na vama je da procijenite hoće li netko biti deklasiran ili će meč biti tijesan.

Zbroj poena – još jedna klasična oklada koja vam omogućuje da pokažete svoju pronicljivost i dođete do dobitka bez da morate prognozirati tko će na kraju trijumfirati. U badmintonu se možete kladiti na ukupan zbroj poena u meču, ali i na zbroj poena u pojedinim setovima, što otvara različite opcije za igru. Kao i kod hendikepa, broj poena ovisit će o izjednačenosti suparnika i tome hoće li sve biti riješeno već u dva seta ili će odlučivati treći.

Točan rezultat – badminton je sport u kojem nije takav problem pogoditi točan rezultat meča, barem kad je u pitanju točan rezultat u setovima. Samo su četiri mogućnosti pred vama, pobjede 2:0 i 0:2 te 2:1 i 1:2, a kvote mogu biti obećavajuće, bilo da se kladite na autsajdera ili na favorita. Neke kladionice poput 22bet nude vam i klađenje na točan rezultat poena u pojedinom setu. Kvote su ogromne, sve iznad 10, ali to je vrlo teško pogoditi, bez da odigrate barem 4 ili 5 različitih opcija ove oklade.

Set/meč – slična oklada onoj nogometnoj poluvrijeme/kraj, odnosno prva trećina/kraj iz hokeja na ledu. Dakle, riječ je kombinaciji pogađanja ishoda prvog seta, kao i ukupnog pobjednika meča. Postoje četiri kombinacije kao i kod klađenja na točan rezultat po setovima, s kvotama na preokret od 6 do 15, što u nekim izjednačenim mečevima nije loše pokušati odigrati.

..

Klađenje uživo na badminton traži koncentraciju i smirenost

Kao i kod drugih sportova s reketom, upravo je live klađenje jedna od najboljih prilika za dolazak do dobitka u badmintonu i to iz više različitih razloga.

Klađenje na badminton

Prvi je što mnoge igrače i igračice nemamo priliku često gledati u akciji pa će nam video streaming pokazati u kakvoj je tko formi, dok je također prijenos uživo odlična prilika uloviti veću kvotu nego što su ponuđene prije početka meča, bilo da se kladite na hendikep ili preokret u odnosu na ono što je već odigrano.

Kod klađenja uživo na badminton tri su najbolje oklade koje možete igrati. Prva je naravno na pobjednika meča, na temelju onog što vidite da se događa na terenu, a druga hendikep kojeg je puno lakše gađati nakon što vam postane jasno u kojem smjeru se odvija dvoboj. Treća mogućnost je zbroj poena, oklada koja ovisi o broju odigranih setova, nakon što se uvjerite hoće li meč otići u odlučujuću, treću dionicu ili neće.

U svakom slučaju, za klađenje uživo je potrebna koncentracija i smirenost, jer morate reagirati na pravi način u pravom trenutku, uzimanjem u obzir bitnih faktora koji utječu na daljnji razvoj meča. Mnogi kladitelji upravo u ovom tipu igre vide priliku za svoju dugoročnu zaradu, jer smatraju da je tako puno lakše nadmudriti bookmakere, u odnosu na “pre-match” badminton klađenje…

Velika badminton natjecanja izazivaju najviše interesa

U Hrvatskoj klađenje na badminton svakako je najpopularnije kada su u ponudi okršaji najboljih igrača i igračica svijeta, na najvećim natjecanjima.

Olimpijski turnir izaziva najviše pažnje i prati ga se detaljno u našoj zemlji, s mnogo uplaćenih listića tijekom dva tjedna akcije. Tu je naravno i Svjetsko prvenstvo, na kojem također igraju oni najbolji, a mnoge kladionice nude detaljnu razradu badminton mečeva dok ovaj prestižni turnir traje.

Od ostalog, izdvajamo još World Grand Prix Finals, na kojem nastupa osmorica najboljih u tekućoj sezoni, što jamči fantastične mečeve, ali i različite prilike za klađenje.

No, što je najbolje, badminton ni u jednom trenutku ne staje i uvijek možete pronaći zanimljive dvoboje za klađenje u ponudi kladionica, od nacionalnih prvenstava i kupova pa do lokalnih turnira, uz nezaobilazni video streaming, što znači da znalac gotovo svaki dan ima priliku nešto odigrati i polako razvijati svoju dugoročnu strategiju…

Strategije klađenja na badminton uspješnih igrača

Za razliku od stolnog tenisa u kojem se sve odvija munjevito, a razlike među igračkim sposobnostima natjecatelja su vrlo male, u badmintonu postoje jasni favoriti pa igranje na manje kvote nije toliko rizično i može se dugoročno isplatiti, ako perfektno poznajete formu suparnika i njihove igračke karakteristike.

Ipak, uvijek je bolje tražiti malo veću kvotu, barem od 1.50 do 2.50 pa uspješni kladitelji pokušavaju podebljati svoje kvote igranjem hendikepa ili zbroja poena, što je uostalom dugoročno najbolja strategija u većini sportova.

Badminton je sport u kojem se isplati igrati pojedinačne listiće te kombinacijske od dva ili najviše tri sportska događaja na njima, dok su sistemski optimalni samo pri klađenju na točan rezultat.

Moramo naglasiti da je važan dio klađenja na ovaj sport uplaćivanje listića uživo, jer se time otvaraju različite opcije za igru koje nisu bile sasvim jasne prije samog početka meča.

Zato stručnjaci preporučuju igru uz video streaming, kombiniranjem različitih ponuđenih tržišta klađenja, od hendikepa i zbroja poena do točnog rezultata i konačnog ishoda, ovisno o onome što se događa na terenu…

Najčešće postavljana pitanja

💰 Je li moguće dugoročno zarađivati klađenjem na badminton?

O: Riječ je o sportu koji nije u primarnom fokusu kladionica, što može biti odlična prilika za igrače. Bookmakeri nisu toliko zainteresirani detaljno pratiti badminton, zbog čega se znalci mogu naći u poziciji da bolje ocijene vjerojatnost neke oklade od samog priređivača igara na sreću pa svakako postoji šansa lijepo zaraditi kladeći se na ovu dinamičnu igru.

🏸 Što je potrebno za uspješno klađenje na badminton?

O: Ništa bez znanja i informacija. Kao i u većini drugih sportova, do dugoročnog profita mogu samo oni kladitelji koji su odlično upoznati s karakteristikama igrača, njihovom formom, rezultatima iz prošlosti te koji im protivnički stil igre leži, a koji ne. Također je bitno tijekom klađenja uživo znati ocijeniti tko se kako osjeća na terenu i što bi moglo uslijediti u nastavku meča te zatim reagirati i iskoristiti ponuđeno.

🏆 Kako prepoznati najbolju badminton kladionicu?

O: Visina kvota i razrada pojedinih mečeva glavni su kriteriji prilikom izbora kladionice za klađenje. U badmintonu je važno dobiti koeficijente koji odgovaraju stvarnoj vjerojatnosti ishoda meča i daju vam šansu profitirati, a morate imati na raspolaganju i dodatne opcije, poput klađenja na hendikep i zbroj poena. Ona online kladionica koja to sve ima i svojom ponudom odgovara vašem stilu igre, svakako je najbolji izbor za vas.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top