Klađenje na hendikep – Odlična šansa za udvostručenje dobitka

Sigurni ste da će vaš favorit pregaziti suparnika ili da će autsajder pružiti u najmanju ruku dostojan otpor na terenu? Onda je definitivno igranje hendikepa oklada za vas, oružje koje kladitelji koriste diljem svijeta kako bi povećali kvotu na određenoj utakmici i lijepo zaradili zahvaljujućem vlastitom sportskom znanju.

Koliko je hendikep (eng. “handicap”) popularna oklada u našoj zemlji dovoljno govori da se ova riječ uvukla u naše razgovore i kada ne govorimo o sportu. “Pobjeđujem s hendikepom!” ili “Ma bit će to hendikep!” samo su neke od fraza koje možete čuti u hrvatskim razgovorima, vezane uz životne izazove na koje nailazimo.

No, koliko se igrača zapravo efikasno kladi na hendikep? Ne baš mnogo, no nema razloga za paniku. Mi smo tu kako bismo predstavili sve vrste hendikep oklada i strategije koje iz njih proizlaze. Vrijeme je za analizu!

Lista Najboljih Kladionica za Klađenje na Hendikep
Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da Da 35+ do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da Da 20+ do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da Da 42+ do 50€ Posjetite bet365 recenzija
*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.
6.
Palmslots
4/5 Da Da 50+ do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
7.
Rabona
4/5 Da Da 42+ do 100€ Posjetite Rabona recenzija
8.
Unibet
4/5 Da Da 36+ do 50€ Posjetite Unibet recenzija
9.
Zodiac Bet
4/5 Da Da 32+ do 100€ Posjetite Zodiac Bet recenzija
10.
Favbet
4/5 42+ do 130€ Posjetite Favbet recenzija
11.
Germania
4/5 40+ do 1000€ Posjetite Germania recenzija
12.
Mr Play
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite Mr Play recenzija
13.
CampoBet
3/5 Da Da 35+ do 100€ Posjetite CampoBet recenzija
14.
Touch Casino
4/5 Da - do 1000€ Posjetite Dolazi uskoro

Osnovni hendikep svi smo davno upoznali

Iako je većina nas dobro upoznata s onim što stoji iza ove oklade, još uvijek ima nekih koji ne znaju što znači hendikep u klađenju. Naravno, radi se o tržištu klađenja u kojem se daje prednost autsajderu prije samog početka susreta i najpopularniji je u nogometu, ali javlja se u praktički svim sportovima s loptom. Pa neka momčad na vašem listiću počne susret s prednošću jednog, dva ili više pogodaka, a koeficijent da će favorit unatoč tome pobijediti pritom sve više raste.

U posljednja dva desetljeća pojavile su se mnoge varijacije hendikepa, no onu osnovnu smo davno upoznali. Hendikep 0:1 bio je na nogometu prva opcija u ponudi kladionica, a znači da favorizirani domaćin daje jedan gol prednosti protivniku i postoje tri ishoda. Ako domaćin pobijedi s dva ili više razlike, ishod je “jedinica”, ako pobijedi s jednim ishod je “X”, a u ostalim slučajevima “dvojka”.

Ova oklada značajno povećava vaš koeficijent pri uvjerljivoj pobjedi favorita, nudi izdašan koeficijent iznad 3 na trijumf jedan razlike, dok je treća opcija zapravo dvoznak na autsajdera.

Osnovni hendikep ponuda

.

Hendikep može biti i veći, ali i imati samo dva ishoda

Hendikep 0:1 zapravo je samo jedna od opcija čije značenje nije bilo teško dokučiti, no tu su i brojne druge varijacije. Naravno da se prednost može dati i domaćinu kad je u ulozi autsajdera pa je tu hendikep 1:0, a na obje strane moguće je nekome dati i više golova razlike na vašem listiću pa postoji čak i hendikep 0:4, pri kojem domaćin mora pobijediti s čak pet razlike da bi opravdao veliki ponuđeni koeficijent na opciji “jedinice”.

Sve su to tržišta klađenja s tri moguća ishoda, no pojedine kladionice nude i hendikep s dva ishoda, “jedinicom” i “dvojkom”, po sličnom principu kao što imamo i kod zbroja golova. U tom slučaju hendikep je polovičan (0.5, 1.5, 2.5 itd.), uz vrlo jednostavno određivanje kada će vaš listić biti dobitan, a kada ne.

Azijski hendikep kao šlag na tortu

Za potpuni doživljaj klađenja, tu je i najkompliciranija varijanta! Na pitanje što znači azijski hendikep točan odgovor može dati ipak manji broj kladitelja pa je vrijeme da im netko to objasni.

Azijski hendikep obično se javlja u obliku četvrtina, poput -0.25 i -0.75, što pomalo zbunjuje. No, valja znati da igranjem na ovu okladu zapravo se kladite na dvije različite ponuđene granice, stavljajući na svaku polovicu svog uloga.

Ako uzmemo za primjer hendikep -0.75, on zapravo znači da stavljate pola uloga na granicu -0.5, odnosno pola gola prednosti gosta, a pola na granicu -1.0, odnosno gol prednosti gosta, uz samo dva moguća ishoda i vraćanje uloga ako bude “X”.

Dakle, ako ste igrali 100 HRK na domaćina uz koeficijent na azijskom hendikepu od 2, to znači da vam se udvostručuje ulog u slučaju njegove pobjede dva ili više razlike. Svojih 100 HRK pretvorili ste u 200. Ako pobijedi jedan razlike, dobitno vam je pola uloga, a druga polovica vam vraća ulog pa ćete svojih 100 HRK pretvoriti u 150 HRK. U slučaju povoljnijeg ishoda za gosta, gubite kompletan ulog.

Riječ je o zanimljivom i korisnom oružju koje u sebi sadrži dodatne osigurače pa ga profesionalni kladitelji itekako vole koristiti.

..

Uvijek dobra opcija za klađenje uživo

Bilo da igrate standardnu varijantu ili onu azijsku, s tri ili dva moguća ishoda, hendikep oklada je izuzetno korisna pri klađenju uživo, dok pratite na televiziji ili live streamingu situaciju na terenu.

Naše vodeće kladionice poput SuperSporta, PSK i Germanije Sport, kao i većina uglednih stranih priređivača igara na sreću nudit će vam tijekom nogometne utakmice po tri različita osnovna hendikepa i ponešto azijskih, dovoljno da u pravom trenutku, kada se okršaj lomi, to iskoristite i dođete do izdašnog dobitka koji kasnije možete “cash out” opcijom zatvoriti i prije završetka susreta.

Klađenje na hendikep

Tu su i hendikepi na košarci, tenisu, rukometu i hokeju koji su uživo jednako primamljivi te ih itekako treba uzeti u obzir pri live klađenju, ako posjedujete potrebno znanje o odnosu snaga u ovim sportovima.

Hendikep odličan za izradu dugoročne strategije

Nema sumnje, hendikep je oružje koje dobar igrač mora imati u svom arsenalu, jer značajno povećava koeficijent na pobjedu favorita te daje dodatne opcije osiguranja vašem listiću. Ovaj tip oklade nudi mogućnost pogađanja zaista izdašnih kvota pa ga je najbolje koristiti za ‘single’ oklade, uz mudro raspoređivanje uloga radi dugoročnog profita.

Ako imate prave informacije i dobar osjećaj za vjerojatnost ni kombinacijski listić s dva hendikepa, uz ukupni koeficijent oko 4, nije loš dugoročni sustav, kao ni dnevni 3 od 4 ili 3 od 5 sistemi bazirani na visokim hendikep kvotama.

Tko nije probao klađenje na hendikep, ne zna što propušta

Zaboravite klađenje na ishod utakmice, vrijeme je da počnete igrati hendikepe! Ako ste uvjereni u razliku u klasi između dva suparnika, a niste zadovoljni koeficijentom na pobjedu favorita, udvostručite ga davanjem virtualne početne prednosti autsajderu na vašem listiću.

Netko sa zavidnim sportskim znanjem na taj će način smanjiti broj događaja na svom listiću i tako značajno povećati izglede za dobitak, što je i sama bit klađenja. Ne bježite od hendikepa niti u jednom sportu, jer oni vam samo mogu pomoći da nadmudrite kladionicu.

Ostale recenzije kladionica
Kladioničar Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 100€ Da Da 5/5 7.5 kn. Recenzija
100% do 50€ Da Da 5/5 10 € Recenzija
100% do 100€ Da Da 5/5 1€ Recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024