Klađenje na skijanje – Vodič kroz oklade, strategije i najbolje koeficijente u Hrvatskoj

Malo je sportova koji su donijeli više veselja i radosti u Hrvatskoj od skijanja. Unatoč tome što u zemlji nema više od tri poštena skijališta, svejedno je alpsko skijanje najtrofejniji hrvatski olimpijski sport, s čak deset osvojenih medalja od čega su četiri bile zlatne. To možemo zahvaliti Janici Kostelić i njezinom bratu Ivici, no dobre rezultate nastavila je i aktualna generacija, predvođena Filipom Zubčićem.

Lista najboljih kladionica za skijanje
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema FIS 4Hills 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da FIS 4Hills 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da FIS 4Hills 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da FIS 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da FIS 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da FIS 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

Skijanje ne samo što je sport kojeg su mnogi u našoj zemlji zavoljeli prateći podvige obitelji Kostelić, već je izuzetno zanimljiv i igračima online klađenja, koji su u njemu potražili alternativni put prema dobitnim listićima.

Klađenje na skijanje slično je prognoziranju ishoda bilo kakvog drugog tipa utrkivanja, što se kladiteljima sviđa, jer iza svega stoji prilično jednostavna filozofija igre. A nije tajna da skijanje može biti profitabilan sport, ako znate koju okladu odabrati.

Baš zbog toga donosimo detaljni vodič kako se kladiti na skijanje, koji će hrvatskim igračima približiti dostupne oklade i najbolje strategije, ali i otkriti gdje vaš novac vrijedi najviše, ako želite prognozirati ovaj atraktivan sport…

U kojim kladionicama se isplati kladiti na skijanje u Hrvatskoj?

PSK - Prva Sportska Kladionica spada među one u Hrvatskoj koje pokušavaju pratiti manje popularne sportove, odnosno one koji nisu nogomet, rukomet, tenis, košarka i hokej na ledu. Kod ovog priređivača igara na sreću naći ćete često dobru ponudu na zimskim sportovima, uključujući i alpsko skijanje, pogotovo u utrkama u kojima sudjeluju hrvatski skijaši. Osim klađenja na pobjednika i tko će završiti na postolju, znali su ovdje u prošlosti biti i dueli skijaša, što je omiljeni tip oklade iskusnih igrača. Koeficijenti možda nisu uvijek na zadovoljavajućem nivou, ali razrada ponude je solidna pa se povremeno nađe obećavajuća oklada koju se svakako isplati odigrati.

do 100€

NedostupanPSK recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Kao jedna od vodećih internetskih kladionica u Europi, bet365 pokušava baš na svakom sportu nadmašiti konkurenciju, zbog čega nudi i detaljno razrađene oklade na alpsko skijanje. Koeficijenti za klađenje na skijanje ovdje su u pravilu vrlo visoki, a ne samo što su u ponudi najveći favoriti, već i ostatak društva među 30 vodećih na svijetu, s kvotama iznad 200 da će trijumfirati netko iz drugog plana. To se događa u spustu i superveleslalomu pa se svakako isplati ovdje povremeno odigrati na autsajdera, pogotovo ako se radi o neopravdano podcijenjenom skijašu.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Rabona Poznata prije svega po jednom od najboljih programa vjernosti u sportskom klađenju, u kojem vam se smiješi 100 eura dok skupljate sličice nogometaša, Rabona se može pohvaliti i odličnim izborom oklada na alpsko skijanje. U ponudi su dugoročne oklade, na osvajače malih Kristalnih globusa, kao i velikog. Kladiti se možete i na sve utrke Svjetskog skijaškog kupa, s mogućnošću pogađanja tko će pobijediti, kao i tko će završiti na pobjedničkom postolju, uz primamljive koeficijente čak i na favorite.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet – Bilo bi veliko iznenađenje kad Unibet ne bi nudio zimske sportove, s obzirom na to da se radi o švedskom priređivaču igara na sreću. Naravno, alpsko skijanje u ovoj online kladionici redovito je u ponudi, a igrači se prije svega mogu kladiti tko će pobijediti u utrci, kao i završiti na pobjedničkom postolju. Na velikim natjecanjima, poput Svjetskog prvenstva i Zimskih olimpijskih igara razrada oklada je još detaljnija pa se možete kladiti na različite segmente utrke i tražiti alternativni put do dobitka.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

22bet - Kad je u pitanju skijanje kladionice obično nude samo prognozu tko će pobijediti i eventualno hoće li se neki natjecatelj naći na pobjedničkom postolju, no kladionica 22bet daje vam više od 70 opcija za igru, među kojima je čak i klađenje kolika će biti razlika između pobjednika i drugoplasiranog, s velikim koeficijentom 5.00 na spustu, ako bude veća od 0,40 sekunde. Prognozirati možete i poredak vodećih, uključujući i pobjednika, a u ponudi su i oklade tko će osvojiti veliki Kristalni globus.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na skijanje i biti u plusu?

Alpsko skijanje sport je kojima se rekreativno bavi više od pedeset milijuna ljudi, na više od četiri tisuće dostupnih skijališta, smještenih na različitim glečerima i planinama diljem svijeta.

Vjeruje se da su utrke u skijanju postojale još u prapovijesno vrijeme, čim su ljudi shvatili da su skije prijevozno sredstvo koje najbolje funkcionira u snježnim uvjetima. U 18. stoljeću je pak alpsko skijanje postalo dio vojnog treninga u mnogim državama, a time je otvoren i put prema ozbiljnim međunarodnim natjecanjima.

Sredinom 19. stoljeća počele su se organizirati prve utrke u Norveškoj, a dizajn skija se mijenjao iz desetljeća u desetljeće. Slalom je bio prva priznata skijaška disciplina, a zatim se razvio veleslalom, s nešto većim razmakom između vrata, kao i spust, koji ozbiljno testira hrabrost natjecatelja na vrlo brzim stazama. Superveleslalom i alpska kombinacija također su postali dio olimpijskog programa, a tu je još i paralelni veleslalom koji se pojavio posljednjih godina.

Što se klađenja na skijanje tiče, tu je najvažnije pratiti formu natjecatelja, ali i uvjete na stazi. Naime, nekome odgovara ledena podloga, a nekome mekana staza. Također, uvijek je bitno uzeti u obzir tradiciju, jer neka skijališta više odgovaraju određenom natjecatelju, a neka manje.

Naravno, svakako u obzir treba uzeti eventualne ozljede, kao i faktor domaćeg terena, koji itekako može pomoći skijašu ili skijašici da izvuče iz sebe više nego što to itko očekuje. Treba naravno imati na umu da u slalomu i veleslalomu oni najbolji startaju zadnji u drugoj vožnji, što može dovesti do preokreta, dok je u spustu i superveleslalomu konkurencija izuzetno izjednačena.

Zbog toga iskusan igrač uvijek dobro razmisli prije nego nešto odigra i nikad ne gađa niske koeficijente, jer čak i najveći favoriti mogu naletjeti na neravninu i odustati ili pogriješiti zbog trenutka dekoncentracije.

No, unatoč različitim izazovima, klađenje na skijanje definitivno nudi pregršt zanimljivih opcija za igru, koje ćete naučiti koristiti jednom kada ovladate zakonitostima koje diktiraju razvoj događaja na skijaškoj stazi…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada za skijanje koje se posebno ističu

Klađenje na pobjednika utrke – u odnosu na Formulu 1, MotoGP pa čak i konjske utrke, u skijanju ćete u pravilu naići na još više koeficijente pri prognozi pobjednika utrke, pogotovo ako se radi o spustu ili superveleslalomu. Nema sumnje, prognoziranjem tko će postići najbolje vrijeme u cilju definitivno možete lijepo zaraditi, pogotovo ako igrate na nekog od autsajdera, na kojima su kvote često iznad stotke, a svejedno povremeno iznenade. Zato se isplati odigrati na više natjecatelja iz drugog plana, koji će kroz sezonu sigurno bar nekoliko puta iznenaditi favorite i donijeti vam zaradu.

Prognoziranje ukupnog pobjednika – nije jednostavno predvidjeti tko će postaviti najbrže vrijeme i pobijediti na utrci alpskog skijanja, no puno je lakše prognozirati ukupnog pobjednika ili pobjednicu Svjetskog kupa. Naime, kroz tridesetak utrka u sezoni favoriti dođu na svoje pa ako želite uplatiti listić na nekog od najboljih skijaša današnjice, svakako imate najveće šanse doći do dobitka kladeći se na osvajača malog ili velikog Kristalnog globusa.

Igra na specifične događaje – Klađenje na skijanje ne svodi se samo na prognoziranje pobjednika, već je tu još mnogo različitih stvari na koje možete uložiti svoj novac. Imate pravo kladiti se i na borbe daleko od vrha poretka, kao i prognozirati hoće li netko uopće doći do cilja ili neće, dok su tu uvijek i oklade hoće li utrka biti neizvjesna ili će se najbrži natjecatelj bez problema prošetati do pobjede. Sve su to korisne opcije za igru koje treba uzeti u obzir, prije nego se odlučite finalizirati svoj listić.

Tržišta klađenja koja vole iskusni igrači

Kladiti na skijanje - Najpopularnija skijanja klađenja

Duel skijaša – kao i u svim drugim sportovima utrkivanja, puno je lakše doći do dobitka kladeći se da će jedan natjecatelj biti bolji od drugog, nego na ukupnog pobjednika. Duel skijaša nije često u ponudi online kladionica u posljednje vrijeme, ali kad naiđete na ovu okladu svakako je iskoristite, jer ona znači da vaš favorit može završiti i na šestom mjestu, glavno da je iza njega završio onaj drugi, s kojim ga je bookmaker upario.

Razlika u cilju – ovo je oklada pri kojoj vam je ponuđeno više različitih razina razlike između pobjednika i drugoplasiranog, od 0,09 sekundi na više. Teško je pogoditi točnu razliku koja će biti između prvog i drugog, ali isplati se odigrati na više od posljednje postavljene granice, što zna biti oko pola sekunde. Ako je netko u top formi, povremeno će pobijediti s gotovo sekundom prednosti ili čak više, na što ćete uloviti ogroman koeficijent pa je to opcija koju svakako treba imati na oku.

Plasman na postolje – na sportovima utrkivanja klađenje hoće li netko završiti među prvom trojicom obično ide uz prilično niske koeficijente. No, u skijanju nije tako. Zbog velikih izgleda da će se dogoditi pogreška ili pad, naći ćete na gotovo svim natjecateljima odličnu kvotu na plasman na pobjedničko postolje pa se to svakako isplati igrati, pogotovo ako je online kladionica podcijenila nekog skijaša ili skijašicu.

..

Klađenje uživo na skijanje nije uvijek u ponudi

Skijanje je sport kao stvoren za live klađenje, jer kad jednom vidite kakvi su uvjeti na skijalištu i kakva je postavka staze, puno je lakše prognozirati tko bi mogao ostvariti najbolje vrijeme.

Ipak, kad je u pitanju klađenje uživo treba reći da je alpsko skijanje rijetko u fokusu kladionica. Dok se akcija odvija pred vašim očima u klasičnim kladionicama nećete moći iskušati svoju vještinu predviđanja ishoda utrke, a iznimka je burza koeficijenata poput Betfaira.

Naravno, tamo je cilj nadmudriti druge igrače i uzeti nerealno postavljeni koeficijent na nečiji trijumf, odnosno pokušati navući druge da uzmu kvotu koja se neće ostvariti, ako se pak želite igrati bookmakera.

Uglavnom, bilo da koristite aplikacije za klađenje na skijanje ili igrate u web pregledniku, može biti vrlo zabavno kladiti se uživo na ovaj dinamični sport, no nećete imati širok izbor kladionica koje će vam to nuditi…

Koja su najpopularnija skijaška natjecanja za klađenje?

Kladiti na skijanje - Olimpijada

Kad je u pitanju klađenje na skijanje u Hrvatskoj, svakako da je najpopularnije natjecanje u našoj zemlji Svjetski skijaški kup, koji počinje krajem listopada i završava u ožujku.

Radi se o utrkama u kojima uvijek nastupaju najbolji na svijetu i bore se za osvajanje velikog Kristalnog globusa namijenjenog pobjedniku, ali i malih Globusa za najbolje u slalomu, veleslalomu, superveleslalomu i spustu.

U zimskim danima svakog vikenda na rasporedu su utrke Svjetskog kupa na koje se naši igrači vole kladiti, pogotovo ako se radi o slalomu i veleslalomu, u kojem Hrvatska ima i svoje ozbiljne predstavnike.

Osim Svjetskog kupa, u veljači imamo još dva velika natjecanja. Svake četiri godine alpsko skijanje dio je Zimskih olimpijskih igara, na kojima pada pregršt oklada u našoj zemlji, a tu je i Svjetsko prvenstvo svake dvije godine, gdje se također dijele prestižne medalje.

Neke online kladionice povremeno će nuditi i klađenje na FIS utrke, koje predstavljaju drugi rang natjecanja na svijetu, a tu je i juniorsko Svjetsko prvenstvo, čiji ishod također možete prognozirati, najčešće u ožujku svake godine…

Strategije klađenja na skijanje koje imaju smisla

Nikad ganjati male koeficijente! To je prvi i najvažniji savjet koji će vam dati svaki ozbiljan igrač kladionice, ako se redovito kladi na alpsko skijanje.

Nema sumnje, ako želite dugoročno zarađivati morate na svojem listiću imati ukupni koeficijent barem 3.00 ili veći, jer radi se o sportu u kojem favoriti često razočaraju, što zbog vremenskih uvjeta, što zbog manjka koncentracije pa ih se ne isplati podržavati svojim listićima, osim eventualno u nekoj kombinaciji koja značajno podebljava ukupni koeficijent.

S druge strane, igranje na autsajdere može biti prilično isplativo, jer najbolje online kladionice nude zaista visoke koeficijente na natjecatelje iz drugog plana, koji nerijetko prirede senzaciju, čak i sa startnim brojevima iznad 30.

Neka glavna preporuka glasi: ako se želite kladiti na favorite, igrajte slalom i veleslalom u kojem najbolji najčešće dođu na svoje. A ako tipujete na autsajdere, fokusirajte se na spust ili superveleslalom, u kojima se posljednjih godina zaista svašta događalo.

U svakom slučaju, igrajte sustavno i pravilno raspoređujete svoj ulog, na one koeficijente za koje procjenjujete da ćete ih dovoljno često pogađati, da budete dugoročno u plusu. I budite strpljivi, jer alpsko skijanje je sport u kojem se događaju nepredviđene stvari, no znalci na kraju dođu na svoje, ako su uporni i igraju logično te poštuju zakon vjerojatnosti…

Najčešće postavljana pitanja

🔝 Na koju utrku Svjetskog kupa se najviše igrača kladi u Hrvatskoj?

O: Naravno, Snježna kraljica koja se svake godine održava na Sljemenu, između 3. i 6. siječnja utrka je na koju se hrvatski igrači najviše vole kladiti, kad je alpsko skijanje u pitanju. To nije iznenađenje, jer riječ je o natjecanju koje se najdetaljnije prati u našoj zemlji, s jasnim informacijama o uvjetima na stazi i formi favorita, koje svi dobivamo prije samog starta.

🏆 Koja oklada se najviše isplati pri klađenju na skijanje?

O: Iskusni igrači kombiniraju četiri različite oklade, na temelju primamljivosti ponuđenih koeficijenata. Vole se kladiti na pobjednika ili na plasman među prva tri, ali i duele skijaša ako su ponuđeni, kao i razliku pobjednika i drugoplasiranog. Uglavnom, ako uočite kvotu iznad 2.50 koja vam se čini izgledna, svakako je uzmite u obzir, jer ispod toga se ne isplati igrati na skijanju.

🎿 S kojim sportovima je najbolje kombinirati klađenje na skijanje?

O: Kladitelji koji se razumiju u skijanje obično su dobri i u klađenju na skijaške skokove, kao i biatlon. Ako želite kombinirati skijaške oklade s okladama na druge sportove, ova dva zimska sporta su dobar izbor, jer se odvijaju istog vikenda i funkcioniraju po sličnoj filozofiji pa ih je itekako moguće zajedno povezati u dobitan listić.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top