Favbet kladionica – U Hrvatskoj još čekamo da pokaže moć

Favbet Registracija

Kad govorimo o priređivačima igara na sreću koji su u Hrvatskoj promijenili najviše vlasnika, a uporno opstaju na našem tržištu, svakako prvo pada na pamet Favbet kladionica koja se još 2001. godine pojavila pod imenom Favorit, da bi neko vrijeme bila Fortuna prije nego što je preuzela sadašnje ime i online domenu.

.
Favbet brzi pregled
130€ Bonus za nove igrače
Kladite se sada
Pojedinosti o kladionici Favbet
Broj sportova: 42+
Mobilna aplikacija: Android, iOS
Minimalna oklada: 1 kn
Zaštita igrača: SSL
Korisnička podrška: Telefon, E-Mail, Chat uživo
Ponuda: 100% do 130€
Licenca:
..

Favbet HR možda u 2020. godini još uvijek čeka prijeko potrebnu modernizaciju kako bi se približio standardima koje je postavio njegov trenutni vlasnik na svojoj internacionalnoj platformi, ali po svojoj razradi ponude, pristojnim koeficijentima kao i bogatim tržištima, prije svega na hokeju na ledu, košarci i tenisu definitivno ima što ponuditi u odnosu na najuglednije domaće kladionice pa zaslužuje da ga se drži na oku i dobro prouči ono što nudi.

Igračima pristup ponudi, ali samo za uplatu u poslovnici

Nakon što se češka Fortuna povukla s hrvatskog tržišta i prodala Favorit, brzo je uskočila na njezino mjesto ugledna međunarodna kladionica Favbet, ambicioznog ukrajinskog vlasnika Andrija Matiuhe koji sa svojim internacionalnim projektom drži odličnu poziciju u istočnoj Europi, a u posljednje vrijeme značajan proboj pokušava napraviti i prema zapadu, dok u Hrvatskoj tek treba ugroziti konkurenciju.

Razlog slabije trenutne pozicije na našem tržištu je taj što ova kladionica možda drži u Hrvatskoj pedesetak otvorenih poslovnica te legalno posluje na našem teritoriju, ali još uvijek na svojoj stranici ne nudi registraciju niti online klađenje pa igrači mogu tek proučavati ponudu sportskih događaja i njihovu razradu kako bi lakše smislili listić za uplatu u poslovnici, ali ne mogu i odigrati listić u udobnosti svojeg doma ili na svom mobilnom uređaju, što je zaista veliki minus za ovog priređivača igara na sreću.

Favbet kladionica licencu ima, ali nepotpunu

Samo je šest kladionica u Hrvatskoj koje su od države dobili licencu legalno poslovati na našem teritoriju, a među njima je i Favbet sportska kladionica, zajedno sa Supersportom, PSK, Cro Betom Hrvatske lutrije, Stanleybetom i Germanijom.

Favbet
Dizajn i funkcionalnost
  • Intuitivan dizajn
  • Favbet TV
  • Statistika prije utakmice
  • Informacije o nadolazećim događajima

Međutim, ovaj priređivač igara na sreću koji je neko vrijeme bila sponzor hrvatske nogometne reprezentacije nema potpunu licencu, već ima pravo izdavati listiće samo u svojim poslovnicama, a ne i online poslovati, što ga stavlja u podređeni položaj u odnosu na konkurenciju na otvaranju novog desetljeća, jednako kao i Stanleybet.

Ono što hrvatskim igračima nudi je potpuna legalnost njihovih na printeru otisnutih listića u poslovnici, ali i od države nametnuti visoki porez od najmanje 10% koji značajno otežava dugoročni profit profesionalnim ili rekreativnim kladiteljima.

U svakom slučaju, predan je promicanju odgovornog igranja i poručuje igračima da zabava treba biti njihov glavni motiv klađenja te surađuje s domaćim udrugama za pomoć ovisnicima o kocki, poput KLOK-a (Klub ovisnika o kockanju Zagreb) i Anonimnih kockara Split. Maloljetnicima zabranjuje sudjelovanje u igri.

Na Favbet online registraciju još uvijek čekamo

Favbet registracija te online uplata i isplata sredstava ostaju neispunjeno obećanje vlasnika ove kladionice koji je u svojim posljednjim javnim istupima uvjeravao kako će tijekom 2024. godine licenca biti izdana i nadajmo se da mu je za vjerovati. Tada bi napokon igračima Favbet ponuda bila dostupna za igranje i na Internetu, gdje njegova najozbiljnija hrvatska konkurencija već godinama prima više od 50% svojih uplata.

Zanimljivo, u doba kad se ova sportska kladionica zvala Fortuna, češki vlasnici imali su potrebne papire i online igranje bilo je dostupno, ali pod Ukrajincima je napravljen korak nazad koji bi trebao uskoro ipak biti ispravljen.

Valja naglasiti da Favbet kladionica ima i svoju internacionalnu platformu s više od pola milijuna kladitelja na domeni favbet.com koja normalno funkcionira, sa svim elementima online klađenja dostupnima igračima. Nažalost, iako je u potpunosti prevedena na hrvatski jezik, na upit je li Favbet registracija dopuštena našim kladiteljima dobili smo od korisničke službe negativan odgovor pa nema druge nego biti strpljiv i čekati prijeko potrebnu modernizaciju hrvatske podružnice.

Bonus dobrodošlice zasad sjećanje iz prošlosti

Sjećamo se kada je Fortuna kupila Favorit i ambiciozno pokrenula projekt online klađenja te igračima nudila bonus dobrodošlice od čak 1000 kn. kojeg je doduše trebalo odigrati na koeficijent od čak 6, te cijeli iznos okrenuti punih šest puta što je mnoge igrače spriječilo da profitiraju iz te akcije, no neki su i uspješno strpali taj novac u džep te ga čak i umnožili.

Otkad su Česi napustili Hrvatsku, a Favbet sportska kladionica uskočila umjesto njih, bonusi i promocije ostali su tek sjećanja iz prošlosti kojima se možemo nadati kada se napokon pokrene projekt online klađenja za hrvatske igrače. Na stranici link koji se bavi promocijama zasad ni ne postoji.

Bonus dobrodošlice Favbet kladionica

Ako pogledamo kako internacionalna Favbet kladionica funkcionira po tom pitanju, nismo oduševljeni jer nudi tek besplatnu okladu novim igračima od 10 EUR, na najmanje koeficijent 1.5 u slučaju singlea te 2.5 u slučaju kombinacije, s garantiranih 10 EUR na računu u slučaju promašaja. Ostatak promocija također nije vrijedan spomena, no možda nas hrvatska podružnica iznenadi kad se jednom pokrene po ovom pitanju.

Sportovi dostupni u Favbet

.

Odlična Favbet razrada ponude, pogotovo na košarci i hokeju na ledu

Velika bi bila šteta da se Favbet kladionica ubrzo ne trgne i modernizira, jer zapravo ima svoje zanimljive adute u odnosu na ostale hrvatske priređivače igara na sreću.

Favbet sportska kladionica ima zaista raskošna tržišta klađenja na košarci, s brojnim ponuđenim hendikepima, zbrojevima poena, a možete pogađati i koliko će pojedina momčad utrpati koševa. Sve to i na manje uglednim ligama od američke profesionalne košarke.

Kao što se i očekuje od nekog tko potječe iz bivšeg SSSR-a, igračima je na raspolaganju i odlična razrada ponude na hokeju na ledu, s više od stotinu mogućih oklada, čime je daleko ispred domaće konkurencije. Možete se kladiti hoće li momčad pobijediti bez primljenog pogotka, s koeficijentima iznad 7 na ovu okladu, tu su i brojni hendikepi, klađenje na oba daju gol u nekoj od četvrtina te zanimljiva kombinacija dvoznak plus više ili manje od 2.5 gola na utakmici, što ljubitelje hokeja definitivno mora privući.

Kladionica Favbet ima osebujna tržišta i na tenisu pa se možete kladiti hoće li biti više od jedne set ili meč lopte na susretu prije nego što bude realizirana, a na važnijim mečevima tu je i prilika za pogađanje eventualnog preokreta nakon prvog seta kao i ponešto hendikepa.

Što se nogometa tiče, i tu je više od stotinu tržišta klađenja na popularnim utakmicama. Uz brojne hendikepe i široki raspon zbroja golova, izdvajamo mogućnost pogađanja dvoznaka i zbroja pogodaka u istoj okladi, kao i hoće li obje momčadi dati gol ili ne, uz manje ili više golova od ponuđene granice, gdje je moguće uhvatiti zaista privlačne koeficijente. Sve u svemu, Favbet kladionica u samom je vrhu u Hrvatskoj po svojoj razradi ponude.

Ponuda brojnih sportova, uključujući moto sport i esport

Kladionica Favbet također nema straha svojim igračima dati šansu zaraditi novac na različitim sportovima, uključujući i moto sport kojeg se priređivači igara na sreću prilično boje i u pravilu na njemu ne zarađuju. No, Formula 1 je u ponudi pa čak i klađenje na Reli Dakar.

Tu su i zimski sportovi uključujući biatlon i alpsko skijanje, američki i australski nogomet, kriket i ragbi, snooker i pikado, a također i MMA te bogata Favbet ponuda esportova i njihovih turnira koji se praktički svakodnevno igraju posljednjih godina.

Naravno, naglasak je na najpopularnije sportove u Hrvatskoj, kao što su nogomet, košarka, hokej na ledu, tenis i rukomet, na kojima ćete naići i na najbolju razradu te brojne moguće oklade.

Kad govorimo o okladama koje nemaju veze sa sportom, poznato je da je kladionica Favbet među prvima u svijetu uvela klađenje na političke izbore te druga društvena, kulturna, filmska i glazbena događanja, no na hrvatskom tržištu rijetko nudi takve opcije.

..

Pristojni Favbet koeficijenti i izrada listića uz QR kod

Koeficijenti koje nudi kladionica Favbet na nogometu, ali i ostalim sportovima su zapravo sasvim dobri za hrvatsko tržište. Trudi se na popularnim utakmicama dati više od konkurencije, nekad i na sva tri tipa pri klađenju na ishod utakmice pa je svakako među isplativijima u Hrvatskoj kad govorimo o klasičnom stilu igre, jedino što koeficijenti nisu stabilni i jako se brzo mijenjaju.

Na svojoj online stranici Favbet kladionica s desne strane ima prostor za izradu uplatnog listića, koji može biti kombinacijski ili sistemski, u slučaju da odigrate više parova. Minimalna oklada je 1 kn., što je pogodno za igrače sklone malim ulozima i velikom broju odigranih događaja.

Kad je sistemski listić u pitanju, maksimalan broj parova je 15, a njegova izrada na Favbet HR stranici izuzetno je nespretna i problematična, s ponudom tek jedne sistemske kombinacije i mukom kako određeni događaj učiniti fiksnim i nikakvim korisnim objašnjenjima, čak ni u pravilniku.

Naravno, još veći minus je taj što zasad listić nije moguće uplatiti online, već služi tek za pripremu za uplatu u poslovnici. Kladionica Favbet nudi ipak trunku modernizacije u QR kodu s kojim je moguće brže riješiti posao za šalterom.

Što se “cash out” opcije tiče, nju još nije uvela niti internacionalna Favbet kladionica pa je pitanje hoće li je biti i na našoj, kad jednom pokrene online klađenje.

Klađenje uživo u fokusu, ali uplata samo za brzonoge

Kada otvorite Favbet HR, ugledat ćete u središtu ekrana ponudu utakmica koje su u tijeku, s mogućnošću klađenja na njihov ishod ili na eventualni rasplet razrađenih tržišta u nastavku utakmice.

Bonus dobrodošlice Favbet kladionica

Kladionica Favbet nudi zanimljive nogometne hendikepe i zbroj golova na klađenju uživo, isto vrijedi za košarku i hokej na ledu, a u ponudi je čak i stolni tenis s brojnim mogućnostima za okladu.

Sve to govori da Favbet kladionica ima ambiciju ponuditi igračima dobro live klađenje, ali rezultati zasad izostaju, jer potrebno je nakon uočene željene oklade trčati u poslovnicu gdje će vas dočekati sasvim drukčiji koeficijent pa dok online klađenje ne bude omogućeno, uplate uživo ostaju velika slabost ovog priređivača igara na sreću.

Hrvatsku Favbet mobilnu aplikaciju još čekamo

Favbetova mobilna aplikacija je dostupna samo na engleskom jeziku

Mobilna aplikacija za hrvatski Favbet postoji, a mobilna verzija zaostaje za konkurencijom kao i ona za desktop, s potrebom otvaranja menija na lijevoj strani da biste se dokopali sportske ponude, jer vam iskaču samo utakmice uživo na prvom ekranu što znači da je potpuno prazan ako se ništa ne igra.

Favbet Aplikacija

Korisnička podrška također ne zaslužuje prolaznu ocjenu. Kao i kod drugih hrvatskih priređivača igara na sreću, o ovom aspektu Favbet kladionica ne brine previše te postoji tek email na koji se možete javiti, a odgovor neće brzo stići niti će uvijek riješiti vaš problem. Upit možete poslati i na Facebooku, sa sličnim neslavnim ishodom.

Funkcionalnost stranice mogla bi biti bolja

Favbet kladionica nudi sigurnost vaše uplate, pod uvjetom da ne izgubite ispisani listić, a valjda će tako biti i kad uvede online klađenje, s obzirom na SSL enkripciju kojom čuva podatke igrača na svojoj internacionalnoj stranici.

No, hrvatska Favbet HR stranica još je daleko od nivoa, jer Favbet ponuda se u pojedinim trenucima čak i ruši te nestaju odabrane utakmice. Dizajn i font su zastarjeli, a izrada sistemskog tipa listića je nefunkcionalna.

Podaci o tvrtki
Ime: FAVORIT SPORTSKA KLADIONICA d.o.o.
Sjedište: Branimirova 29, Zagreb, Hrvatska
Direktor: Ante Biočić
Osnovana: 2001
Licence: 78977247105
Telefon: +38512912 111
Email: [email protected]
Chat uživo: Nema
Kontakt obrazac: Nema
Facebook: facebook.com/favbet.hr/
Twitter: twitter.com/favbethr

Favbet ima potencijal, ali tek ga treba ispuniti

S obzirom da u pravilu nudi bolje koeficijente na favorite od licenciranih hrvatskih rivala, prije svega na popularnim utakmicama u nogometu, kao i izuzetno bogata i zanimljiva tržišta klađenja na košarci, hokeju na ledu i tenisu, možemo ustvrditi kako Favbet kladionica definitivno ima adute kako privući hrvatske kladitelje.

Međutim, puno toga još treba popraviti da bi zauzela značajno mjesto na tržištu, od korisničke podrške i funkcionalnosti stranice pa do potpune modernizacije u obliku vraćanja izgubljene licence za online klađenje, što je neophodno u današnje vrijeme. Ako Favbet sportska kladionica misli ozbiljno u Hrvatskoj kako tvrdi da misli, možemo uskoro očekivati željena poboljšanja, a tada će postati zaista vrijedan partner igračima u potrazi za unovčenjem svojeg sportskog znanja.

Ostale recenzije kladionica
Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
do 1000€ 4/5 20 kn recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 10 EUR recenzija
100% do 100€ Da Da 3/5 1 € recenzija
Back to Top