Kakva je HL kladionica i kome je namijenjena

Kladionica ne prihvaća igrače iz HrvatskeOva kladionica još nije prošla testiranje naših stručnjaka i zato trenutno nije verificirana. Kladionice koje preporučujemo možete pronaći na naslovnici. Preporučene kladionice

Upoznat ćemo vas kroz ovaj tekst s poslovanjem kladionice Hrvatske Lutrije, te vam napisati što sve o njoj mislimo da trebate znati...

Tko sve kladionici može pristupiti, kakve licence posjeduje, tko kontrolira poslovanje ove kladionice, je li sigurno klađenje u ovoj kladionici i slična pitanja bit će riješena kroz ovaj tekst.

Prikaži više +
Prikaži manje -
.
HL brzi pregled
Nema Bonus za nove igrače
Nedostupan
Pojedinosti o kladionici HL
Broj sportova: 36+
Mobilna aplikacija: Android, iOS
Minimalna oklada: 0.2€
Zaštita igrača: SSL
Korisnička podrška: Telefon, E-Mail, Chat uživo
Ponuda: do Nema
Licenca:
..

Upoznat ćemo vas i s ostalim stvarima bitnim za ovu kladionicu. Kao što su; kako se registrirati, izvršiti uplatu ili isplatu na korisnički račun, koji sportovi su u ponudi i kakva je razrada istih, proći kroz klađenje uživo, te konačno, navesti bonuse koje igrači ove kladionice mogu ostvariti.

Kroz jedan dio teksta osvrnut ćemo se na izgled i funkcionalnost internet stranice, uputiti vas na to kakva je HL aplikacija, koje su sve funkcije moguće, ali i sve što smatramo da je bitno znati za kladionicu kao što je  Hrvatska Lutrija.

Naravno, napisati ćemo i sve mane ove kladionice, koje smatramo da mogu biti bolje, ili su kod konkurencije bolje uređene. Pa počnimo…

Hrvatska Lutrija je državna lutrijska organizacija i kladionica

U podnaslovu ovog dijela teksta sve smo vam rekli po pitanju licence i kontrole poslovanja ove kladionice. Hrvatska Lutrija je u kompletnom vlasništvu Republike Hrvatske, a primarna djelatnost ove firme je organizacija igara na sreću.

Imaju zakupljenu licencu za klađenje, te možete spavati mirno ako se kladite u ovoj kladionici, jer iza nje stoji država. Istina jest da je primarni prihod Hrvatske Lutrije od organizacija loto igara, no zbog postojeće široke infrastrukture širom cijele države, vrlo lako su zagrabili dio kolača i među kladioničarima. Država piše zakon kako se kladionice moraju ponašati tržištu, stoga možemo reći da su oni ozakonitelj „protjerivanja“ stranih kladionica s tržišta.

Samo Hrvati se smiju kladiti u kladionici HL

Hrvatska Lutrija dostupna je samo igračima iz Hrvatske, jer kod same registracije tražit će vas da upišete osobni identifikacijski broj (OIB). Zanimljivo je da kod registracije HL ne traži od vas podatke o dokumentu kojim ćete potvrditi svoj identitet, niti od vas traži da to odmah po završetku registracije i napravite.

Hrvatska Lutrija
Dizajn i funkcionalnost
  • Pprovjera listića
  • Jednostavnost pristupa
  • Statistika prije utakmice
  • Informacije o nadolazećim događajima

To potencijalno otvara mogućnost manipulacije, te je potrebno vidjeti može li se zaobići podatak o OIB-u, te provjeravaju li nove igrače u ovoj kladionici. Nismo se konkretno bavili takvim radnjama, jer bilo bi loše od nas savjetovati vas da pokušate lažirati podatke i s njima se kladiti u ovoj kladionici.

Ako se pitate zašto je to loše – pa vrlo je jednostavno. U jednom trenutku, bude li Hrvatska Lutrija posumnjala u legalnost vašeg korisničkog računa, mogli bi zatražiti da potvrdite svoj identitet. U toj situaciji nećete moći izvršiti što traže od vas, pa bi potencijalno mogli izgubiti korisnički račun, zajedno sa sredstvima na njemu.

Cilj ovog portala je informirati vas o načinu na koji se možete registrirati na Internet stranicu Hrvatske Lutrije, a na vama da je da se držite pravila koja oni postave pred vama. Lutrija je odlučila poslovati isključivo u Hrvatskoj, bori se protiv stranih kladionica, stoga je naš dobronamjeran savjet da koristite njihove usluge isključivo ako ste iz Hrvatske.

Kada govorimo o borbi protiv stranih kladionica, svakako treba se osvrnuti i na to. Naime, Hrvatska Lutrija je idejni začetnik postupka zakupa licence za poslovanje u Hrvatskoj, čime su doveli do situacije da sve strane kladionice posluju kod nas ilegalno.

Štoviše, zbog navedenog zakona i skupih licenci, mnogim Internet stranicama stranih kladionica nije moguće pristupiti, već su iste blokirane od strane porezne uprave. Naravno, takve blokade je moguće izbjeći putem privatnih virtualnih mreža (VPN), o čemu smo pisali, ali takve stvari radite na vlastitu odgovornost.

Ne mislimo da bi korištenjem stranih kladionica mogli imati problema, jer, eventualne probleme može imati samo kladionica koja vam je omogućila da koristite njihove usluge. No, strana kladionica neće vam zabraniti registraciju i klađenje, jer to od njih ne traži zakon države u kojoj su registrirani za djelatnost koju pružaju.

Postupak registracija kladionice HL

Postupak registracije na stranicama Hrvatske Lutrije podijeljen je u dva koraka. Odmah u prvom koraku, potrebno je upisati svoje osobne podatke, kao što su ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj i OIB, te je potrebno prihvatiti uvjete korištenja na dnu te forme.

HL BonusNema Brzina isplateDo 3 dana Nedostupan

Klikom na gumb „sljedeći korak“ otvara se drugi dio registracijske forme, koji je također potrebno popuniti. U njemu se traže da odaberete korisničko ime i lozinku, koje ćete kasnije koristiti za prijavu, e-mail adresu, broj telefona, te preferirani način na koji želite komunicirati s kladionicom.

Na samom kraju forme nalazi se upitnik vezan o informiranju o promocijama i bonusima koje nudi ova kladionica, što vam savjetujemo da odaberete, jer takve informacije nikada nisu na odmet. Dapače, baš zbog takvih informacija su mnogi od vas došli do ovog teksta. Što više izvora za informacije imate, to ćete lakše doći do njih.

Kako uplatiti ili isplatiti novac s HL

Hrvatska Lutrija u svojem poslovanju podržava pet različitih načina na koje možete izvršiti uplatu na svoj HL račun. Jasno je kako kao primarnu vrstu plaćanja možemo navesti uplatu na prodajnom mjestu ove kladionice, s obzirom da je ista brza i sigurna, a mnogima i najjednostavnija zbog činjenice da je kladionica vrlo rasprostranjena u cijeloj državi.

HL Metode Plaćanja
Sportovi Min. Uplata Isplata
Nogomet, košarka, tenis i još mnogo toga 1€ Do 3 dana
Metode Plaćanja Visa Mastercard Revolut Paypal Bank transfer

Zatim možete uplatiti općom uplatnicom ili internet bankarstvom, podržanim karticama (Mastercard, Visa i Maestro), kupnjom HL bona (moguće kupiti na Tisku, INA-i, iNovinama, Hrvatskoj pošti i mnogim drugim mjestima) ili putem Aircash aplikacije.

Novac možete isplatiti na tri načina. Prvi i najjednostavniji je isplata u poslovnici Hrvatske Lutrije, gdje je potrebno predočiti kod koji vam generira web stranica na vaš zahtjev. Druga opcija je isplata na tekući račun, te treća opcija, isplata putem Aircash aplikacije, gdje novac možete preuzeti u bilo kojoj poslovnici INA-e.

Dobro je znati kako će vam Aircash za svoju uslugu posredovanja naplatiti određeni postotak, kako na uplatu, tako i na isplatu (4%).

Internet stranica HL je na visokom nivou

Iako je do prije nekoliko godina Hrvatska Lutrija imala jednu od najgorih web stranica, usporedno s veličinom kladionice i konkurencijom, odlučili su uložiti u web stranicu, te je sada ona na razini najboljih kladionica na svijetu.

Hrvatska LutrijaPCSmartPhoneTablet
  • Bonusi se redovno objavljuju
  • Mobilno kladenje
  • Široka ponuda sportova
  • Klađenje uzivo
  • Licencirano od Ministarstvo financija
  • Minimalna uplata: 10 kn.

Već sami prvi dojam koji steknete otvaranjem kategorije sportskog klađenja, dovoljno govori o samoj internet stranici. Ponuda je pregledna, vrlo se lako kreiraju listići, a dodatna razrada otvara se odmah uz glavnu ponudu jednim klikom.

Zapravo, sada ta web stranica dosta sliči stranoj konkurenciji, stoga se vrlo lako priviknuti svim igračima koji su se ikada susretali s internet klađenjem, dok će novi igrači vrlo brzo uhvatiti korak s tehnologijom.

HL bonusi – koji su i kakvi su uvjeti

Hrvatska Lutrija može se pohvaliti bonusima koje periodično nudi svojim igračima. Kako je primarno djelatnost ove tvrtke organizacija loto igara, dok su kladionica i kasino samo jedan dio njihovog poslovanja, tako su i bonusi raspoređeni za razne igre. Dojam je da u toj priči kladionica malo trpi.

Jer, nekako nam se čini da više pažnje daju svojim igračima kasina, jer često su bonusi upravo na takve igre. No, nije da nema bonusa za kladioničare, ali bi ih možda mogli imati češće. Bonusi se redovno objavljuju na internet stranici ove kladionice, kao i na društvenim mrežama, stoga je naš savjet da ih popratite.

Naravno, sve bonuse koje kladionica nudi šalje se i putem e-maila, stoga je završni korak kod samog procesa registracije bio vrlo bitan. Nije kraj svijeta ako se niste prijavili, jer je isto moguće i naknadno napraviti na njihovoj web stranici.

Razrada ponude je dobra, ali s prostorom za napredak

U ovoj kladionici dobit ćete samo nužno po pitanju razrade, a to je minimum što se očekuje od ozbiljne kladionice, što Hrvatska Lutrija jest. Barem po pitanju najpopularnijih sportova, kao što je nogomet, u čijem slučaju je razrada najbolja.

Opći dojam je da HL ne može konkurirati dvjema najvećim kladionicama u Hrvatskoj, ali se trudi držati korak. Vjerujemo kako je plan ove kladionice s vremenom ovaj dio poboljšati, jer žalosno bi bilo gubiti igrače zbog činjenice da se nije uvrstilo dovoljno široka razrada, kada znamo da postoje igrači čiji se sistem klađenja baziraju na tome.

Konačno, navesti ćemo po jedan dobar i jedan loš primjer razrade iz nogometa. Za kvalifikacije za Ligu prvaka razrada se vrti do 30 različitih igara, dok ćete a alžirsku ligu moći igrati isključivo na ishod susreta. Sami procijenite može li to biti bolje, nama se čini da može i mora.

Ponuda sportova u Hrvatskoj Lutriji

.

Ponuda sportova zadovoljava kriterije

Koliko sportova ima u ponudi Hrvatske Lutrije teško je točno znati, no čini se da tu donekle i prate korak s najjačim kladionicama u državi. Osim već standardnih sportova kao što su nogomet, košarka, tenis ili hokej, u ponudi se mogu naći i manje atraktivni sportovi kao što je badminton, stolni tenis ili pak odbojka.

HL je u svoju ponudu uvrstila i klađenje na eSports, u doslovnom prijevodu elektronički sport. Za one koji nisu upoznati,  radi se o klađenju na ishod najpopularnijih igrača virtualnih igrica na svijetu. Tako da možemo zaključiti da Lutrija zadovoljava uvijete po pitanju zastupljenosti sportova u svojoj ponudi sportskog klađenja, te ovdje i nema nekog prostora za napredak. Plus za HL.

..

Kako se kladiti u Hrvatskoj Lutriji

Ako ste ikada posjetili neku od poslovnica Hrvatske Lutrije prije nekoliko godina, sigurno ste primijetili da čak i u sportskom klađenju imaju specifičan način popunjavanja listića. Bilo je to čak i previše komplicirano, pa su mnogi odustali od klađenja, i potražili drugu kladionicu u blizini.

Kako se kladiti u Hrvatskoj Lutriji?

To se promijenilo, jer sada se u poslovnici listić može ispuniti kao i u svakoj drugoj kladionici, što je tetama u poslovnici malo otežalo život, ali sigurno je spasilo velik broj igrača, kao i ukupno poslovanje ove kladionice.

Što se klađenja na internet stranici tiče, to je oduvijek bilo jednostavno, no dolaskom nove Internet stranice, svi standardi online klađenja su zadovoljeni. Možemo svakako zaključiti da je klađenje vrlo dobro i jednostavno posloženo, te da ga je vrlo jednostavno za shvatiti.

Klikom na određeni sport, otvara se isti na sredini stranice. Klikom na određeni par, otvara se razrada za isti, a odabirom bilo kojeg tipa oklade, pokreće se kreiranje listića u desnoj koloni, gdje je moguće odmah vidjeti potencijalni dobitak, ili promijeniti vrstu oklade iz običnog u sistem.

Po završetku slaganja listića dovoljno je kliknuti na uplati, te odabrati želite li listić uplatiti u poslovnici ili putem Internet računa. I listić je spreman, brzo i jednostavno

Klađenje uživo u Hrvatskoj Lutriji

Klađenje bez opcije klađenja uživo u današnje doba teško nam je i zamisliti. Kladionica HL i taj dio je odradila sasvim pristojno, ali ništa više od toga. Štoviše, uzmemo li za usporedbu kladionicu SuperSport ili PSK, prilično su velike razlike u poslovanju.

Lutrija će vam ponuditi najosnovniju ponudu, te ponuditi sportove i utakmice koje smatraju da moraju. O nekakvim prijenosima uživo, ili barem statistikama mečeva, praktički možete samo maštati, jer to HL nije omogućila svojim igračima.

Stoga je nekakav generalni zaključak da HL u ponudi ima klađenje uživo, ali da postoji veliki prostor za napredak koji ova kladionica može ostvariti u budućnosti. Hoće li, ostaje nam za vidjeti.

Aplikacija HL – koje su prednosti i mane

Hrvatskoj Lutriji mobina aplikacija

Da se Hrvatska Lutrija trudi pratiti trendove u tehnologiji dokaz je i činjenica da su na tržište lansirali i svoju aplikaciju za pametne telefone. Naziv aplikacije je HL mobile, a ista je dostupna i za korisnike Androida, i za korisnike iOS uređaja.

Kroz aplikaciju je moguće, osim klađenja, igrati kasino ili loto igre. Osim što možete igrati navedene igre, moguće je i pratiti rezultate istih, što je vrlo dobra stvar, jer puno je lakše pratiti status listića kroz samu aplikaciju, nego ručno bilježiti rezultate.

Osim što će vam aplikacija javljati promjene na vašem listiću, moguće je podesiti da vas aplikacija podsjeti ako ste zaboravili odigrati listić. To je vrlo dobra stvar za sve korisnike koji redovito igraju loto, kako ne bi zaboravili odigrati svako kolo.

Sigurnost klađenja u kladionici Hrvatske Lutrije

Državna tvrtka kao što je Hrvatska Lutrija, znatne napore mora ulagati u sigurnost korištenja njihove usluge, kao i na povjerljivost privatnih podataka koje im dostave njihovi igrači. I to rade jako dobro, te je vrlo sigurno i pouzdano koristiti Internet stranicu HL.

Internet stranica osigurala je sigurnosni protokol (SSL) pomoću kojeg će zaprimiti i obraditi sve vaše podatke. Također, osjetljive podatke, kao što su podaci o karticama koje koristite za uplatu, dijelite direktno s bankama, koje su osigurale da se takvi podaci ne mogu zagubiti ili hakirati. Generalni zaključak, po pitanju sigurnosti, u HL ste sigurni.

Briga o igračima – korisnička podrška

Korisnička podrška koju pruža HL svojim igračima ima pozitivne i negativne strane. Svakako vrlo pozitivna stvar kod HL je što su svojim igračima omogućili besplatan kontakt telefon (0800) putem kojeg pružaju korisničku podršku.

Moguće ih je kontaktirati i putem e-maila, a dostupni su i na društvenim mrežama, gdje također odgovaraju na vaše upite (iako imaju jako mali broj pratitelja). Svakako, to su neke pozitivne stvari, dok kao negativne možemo istaknuti iduće.

Naime, korisnička podrška nije aktivna 0-24, već im je radno vrijeme od 07 do 23 sata. Osim navedene dvije opcija kontaktiranja, nije ih moguće kontaktirati na drugi način (primjerice live chat opcija), što je također prostor za napredak u budućnosti.

Podaci o tvrtki
Ime: Hrvatska Lutrija d.o.o.
Sjedište: Ulica grada Vukovara 72, 10 000 Zagreb
Osnovana: 1973
Licence: MNF
Telefon: 0800 600 607
Email: [email protected]
Chat uživo: Ne
Kontakt obrazac: Ne

Sigurna i vrlo rasprostranjena – prihvatljiva kladionica

U svojoj završnoj riječi o ovoj kladionici svakako bi mogli zaključiti da Hrvatska Lutrija zaslužuje prolaznu ocjenu. Iako postoje znatni prostori za napredak, primarna djelatnost ove tvrtke nije kladionica, stoga ne treba od njih očekivati da budu na razini SuperSporta ili Prve sportske kladionice, koje su apsolutni lideri na tržištu.

Naravno, to što im je kladionica sporedna djelatnost ne znači da u nju ne moraju ulagati. Dapače, moraju i to čine, jer iz godine u godinu vidi se konstantan napredak ove kladionice. Je li Hrvatska Lutrija kladionica koju bi vam prvu preporučili za korištenje – nije. No, može li vam se netko smijati jer ih koristite – ne može.

Konačno, ova kladionica ima potencijalno najbolju infrastrukturu u Hrvatskoj, jer broj poslovnica im je vrlo velik. Stoga je lako zaključiti da će ova kladionica uvijek imati svoje igrače i to treba respektirati.

Ostale recenzije kladionica
Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024