Klađenje na tajlandski boks – Najbolji koeficijenti i strategije za hrvatske igrače

Znamo da su borilački sportovi stoljećima tijesno povezani sa sportskim klađenjem, a jedan od onih koji ne bi bio tako popularan bez kladionica svakako je Muay Thai.

Riječ je o borilačkoj vještini poznatoj u hrvatskoj pod nazivom tajlandski boks, jedinom legalnom sportu za klađenje u Kraljevini Tajland. Tko se našao u areni za Muay Thai i sudjelovao u uzbudljivim kladioničarskim ritualima uživo, zna koliko je prognoziranje pobjednika u ovom sportu važno Tajlanđanima. Treba također reći da bez oklada sama natjecanja sigurno ne bi bila toliko praćena svakog vikenda.

Lista najboljih kladionica za tajlandski boks
Rank Kladionica Ocjena Videoprijenos Turniri Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema ONE WMF IFMA 100% do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da ONE WMF IFMA 100% do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da ONE WMF IFMA 200% do 100€ Posjetite Dolazi uskoro
4.
Mozzart
5/5 Da ONE WMF IFMA 100% do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
5.
bet365
4/5 Da ONE WMF IFMA 100% do 50€ Posjetite bet365 recenzija
6.
Rabona
4/5 Da ONE WMF 100% do 100€ Posjetite Rabona recenzija

No, klađenje na tajlandski boks danas je dostupno i online, bez da putujete na jugoistok Azije. Mnogi hrvatski igrački prognoziraju ishod borbi uz pomoć live streaminga i oklada ponuđenih od strane vodećih internetskih kladionica, koje vam omogućuju da unovčite svoje poznavanje Muay Thai borilačke discipline, u udobnosti svog doma.

U svakom slučaju, za one koji još nisu iskušali svoje znanje, pronicljivost i sreću kladeći se na tajlandski boks, donosimo detaljan vodič kroz vrste oklada koje imate na raspolaganju i strategije koje možete koristiti, s posebnim pažnjom usmjerenom prema najboljim koeficijentima koje trenutno možete uloviti…

Kladionice u kojima se isplati kladiti na tajlandski boks u Hrvatskoj

1xBit - Kripto klađenje sve je popularnije diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj. Kladionica 1xBit trenutno je definitivno lider na tom tržištu, a ako se želite kladiti na borilačke vještine ulažući svoje kripto novčiće, onda je ovaj priređivač igara na sreću svakako dobar izbor za vas. Ovdje se možete kladiti tko će pobijediti, ali i na koji način će doći do prekida, ako borba bude ranije zaustavljena. U ponudi nećete naći svaki meč tajlandskog boksa, ali oni najvažniji su svakako ponuđeni i daju vam priliku da pokažete koliko dobro poznajete borilačku scenu na jugoistoku Azije.

do 7 BTC

Nedostupan1xBit recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

bet365 – Kao jedna od najuglednijih kladionica na europskom kontinentu, bet365 posebnu pažnju pridaje različitim vrstama boksa. Najviše opcija za klađenje imate na profesionalnom boksu, ali naći će se u ponudi i ponešto Kickboxinga, kao i tajlandskog boksa. Nerijetko ćete ovdje uloviti i video prijenos borbe, s tim da je streaming toliko raskošan da vam neće biti lako pronaći željeni meč, na silno dugom popisu utakmica koje se igraju u isto vrijeme. Kladiti se uglavnom možete tko će pobijediti u mečevima, i to na najvećim događanjima, uključujući popularni One Championship.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

22bet - Možda ne nudi tisuću različitih opcija za klađenje na istom meču tajlandskog boksa, kao što nudi na nogometu, košarci i hokeju na ledu, no Muay Thai definitivno se nalazi među borilačkim vještinama na koje se možete kladiti u 22bet kladionici. Osim tajlandske verzije, ovdje se možete kladiti i na kambodžansku pod nazivom Kun Khmer, s vrlo sličnim pravilima. Koeficijenti za klađenje na tajlandski boks su odlični i prate najdarežljivije u Europi.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unibet – Zna se da kladionica Unibet cilja na sam vrh europskog tržišta i zato si ne može priuštiti zaostajati za konkurencijom u nijednom sportu. Kad je u pitanju tajlandski boks kladionice uglavnom nude isključivo prognoziranje pobjednika, a Unibet na najvažnijim turnirima daje i dodatne opcije kako doći do dobitka, poput klađenja na nokaut, što u Muay Thai borbama uvijek ide uz primamljive koeficijente.

do 50€

PosjetiteUnibet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

20bet - Novo zvučno ime na europskoj kladioničarskoj sceni donosi nam i raskošan izbor oklada na borilačkim sportovima. Kladionica 20bet pokušava svojim igračima svakog tjedna ponuditi što više borbi na koje se mogu kladiti, što uključuje i najvažnije turnire u tajlandskom boksu. Prognozirati možete pobjednika, ali i hoće li borba završiti nokautom ili će suci odlučivati o njezinom ishodu. Kladiti se možete i na pobjednike turnira, a nekad su dostupne i dugoročne oklade, tko će titulu uspjeti zadržati do kraja godine.

do 100€

Posjetite20bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na tajlandski boks online?

Muay Thai izuzetno je važan dio tajlandske kulturne baštine, a prve borbe datiraju iz 16. stoljeća, kada je prema legendi tajlandski kralj Naresuan pobijedio burmanskog kralja u međusobnom boksačkom meču, čime je odlučen ishod rata dvije države i zaustavljeno krvoproliće koje bi se dogodilo da su se dvije vojske sukobile na terenu.

Od 19. stoljeća tajlandski boks postao je obavezan dio obrazovanja u Kraljevini Tajland, a 1921. godine izgrađen je prvi boksački stadion, u kojem su se počele organizirati redovite borbe vikendom.

Muay Thai je borilačka vještina u kojoj borci imaju pravo udarati nogama, koljenima, šakama i laktovima. Uglavnom se borba vodi u stojci, s tim da je dopušteno rušenje protivnika, što donosi dodatne bodove kod sudaca.

Runde traju po dvije minute, a ima ih u meču 3 do 5, ovisno o organizaciji koja ih priređuje. Najbolji Muay Thai borci svakako dolaze iz Tajlanda, no mnogi MMA majstori, kao i velikani Kickboxinga ovladali su ovom borilačkom vještinom i tako dobili dodatno oružje kako nokautirati protivnika.

Treba naglasiti da uz tajlandski boks ide mnogo rituala pa ćete vidjeti u ringu različite teatralne pozdrave boraca, upućene prema trenerima, sucima i publici. Radi se o jedinom sportu na koji se imate pravo legalno kladiti u Kraljevini Tajland, što je posebno iskustvo na boksačkom stadionu.

Milijuni tajlandskih bahta okreću se na kladionicama u areni svakog vikenda, a ako se želite uključiti, morate kladioničaru pokazati položajem dlana igrate li na autsajdera ili favorita. Zatim kažiprstom pokazujete da ulažete 100 bahta, a palcom 1000. Zatvorena šaka znači 10 tisuća, a sa svih deset podignutih prstiju signalizirate da ulažete čak 100 tisuća bahta, što je oko 20 tisuća kuna.

Naravno, sve to možete napraviti i puno jednostavnije, u vodećim online kladionicama. Dovoljno je klikom na željeni koeficijent odabrati okladu pa izabrati visinu uloga i klikom na uplatni gumb finalizirati listić.

Prije toga pobrinite se da se zaista upoznate s borilačkom Muay Thai scenom, kao i svim scenarijima koji se mogu dogoditi za vrijeme jednog meča, kao i rivalitetima koji postoje među borcima. Tada ćete biti spremni kladiti se na tajlandski boks pa vam preostaje samo izabrati onu okladu, koja vam daje najveće izglede za dolazak do dobitka…

klađenje na hokej

.

Najpoznatije vrste oklada za tajlandski boks

Klađenje na pobjednika meča – kao i u ostalim borilačkim sportovima, najviše oklada pada u tajlandskom boksu na ishod borbe, odnosno na prognoziranje tko će dočekati kraj s uzdignutim rukama. Koeficijenti znaju biti niski na favorita, ali ne u svakoj borbi pa se nekad uglednijeg borca isplati podržati, dok ćete svakako puno više dobiti ako osjetite koji autsajder je spreman prirediti senzaciju, što je uvijek moguće kad znamo da mnoge borbe odlaze do sudačke odluke.

Prognoziranje pobjednika turnira – u tajlandskom boksu osim vikend borbi postoje i različiti turniri, na kojima se više boraca u istoj težinskoj kategoriji bori za titulu prvaka. Obično se turnir odvija u dan ili dva, a na vama je pogoditi tko će pobijediti sve ostale i uzeti šampionski pojas. Koeficijenti na favorite na turniru su veći nego na pojedinačnim borbama, samo se pobrinite da otkrijete tko je u kakvoj formi u borilačkoj areni, prije nego što uložite svoj novac.

Oklade na specifične događaje – tko će pobijediti, a tko izgubiti samo je dio onog na što se možete kladiti na borilačkim vještinama. Postoje različiti segmenti meča čiji ishod možete prognozirati, od pobjednika pojedinih rundi do načina na koji će dvoboj završiti. U tajlandskom boksu na raspolaganju imate manje opcija nego u klasičnom boksu ili MMA, no kad se pojavi u ponudi neka specifična oklada koja se čini izglednom, svakako je trebate zgrabiti i pokušati pretvoriti u zasluženi dobitak.

Tržišta klađenja koja koriste iskusni igrači

Kladiti na tajlandski boks - Najpopularnija Muay Thai klađenja

Prekid ili odluka sudaca – osim klađenja tko će pobijediti u borbi, kladionice vam omogućuju i da prognozirate hoće li dvoboj završiti prekidom ili odlukom sudaca. Treba reći da u tajlandskom boksu ima puno manje prekida nego u MMA borbama, zbog čega je odluka sudaca sigurnija oklada, ali ide i uz minimalni koeficijent. Zato se isplati ispitati tko su najbolji nokauteri među borcima i u kojima borbama je velika razlika u klasi, kako biste ulovili veliku kvotu kada jednom dođe do prekida.

Runda prekida – ne samo što možete prognozirati hoće li doći do prekida ili neće, već možete pogađati u kojoj rundi će se on dogoditi. Ako je velika razlika u kvaliteti boraca, to se može dogoditi već u prvoj, na što ćete uloviti najveći koeficijent, dok do prekida najčešće dolazi u drugoj ili trećoj, kada jedan od boraca ostane bez snage ili koncentracije. Klađenje na rundu prekida uvijek ide uz vrlo velike koeficijente, često i iznad 5.00, no potrebno vam je veliko znanje, pronicljivost i ponešto sreće da biste pogodili ovu okladu.

Način prekida – postoji više različitih načina na koji borba može završiti, a na najvećim borbama online kladionice omogućit će vam i klađenje na scenarij zaslužan za prekid. To može biti nokaut, kao i tehnički nokaut nakon što sudac prekine borbu, kako bi zaštitio inferiornog borca. Može se raditi i o diskvalifikaciji, kao i reakciji trenera koji također može prekinuti borbu, što se u tajlandskom boksu rijetko događa. Pogoditi način prekida najteža je oklada u tajlandskom boksu, ali ide uz visoke koeficijente koji katkad čak udeseterostručuju vaš ulog.

..

Klađenje uživo na tajlandski boks je posebno uzbudljivo

Bilo da koristite aplikacije za klađenje na tajlandski boks ili igrate u web pregledniku, pri live klađenju na tajlandski boks ključno je u sekundi se dokopati svog korisničkog profila, kako biste iskoristili priliku koja se ukazala i ostvarili dobitak.

Treba naglasiti da nema mnogo online kladionica u kojima se možete kladiti uživo na tajlandski boks. Radi se uglavnom o najvećim mečevima, koje priređuju najjače svjetske organizacije, a i tu će izbor priređivača na sreću koji vam nude priliku za klađenje biti malo.

Klađenje uživo svakako se redovito odvija na borilačkim stadionima u Bangkoku i ostalim tajlandskim gradovima pa ako želite iskusiti zaista uzbudljivo iskustvo oklada uživo na Muay Thai, morat ćete sjesti u avion i naći se u samoj areni u kojoj se održavaju okršaji…

Na koja Muay Thai natjecanja se hrvatski igrači klade?

Kladiti na tajlandski boks - Muay Xtreme

Kup Kralja možda je u Španjolskoj nogometno natjecanje, no u Tajlandu se radilo o najprestižnijem turniru u tajlandskom boksu, koji se održavao u prosincu, s najboljim borcima u akciji.

Borbe su se održavale na otvorenom, u parku Sanam Luang u Bangkoku, pred tristo tisuća okupljenih navijača, a online kladionice su ih svakako pratile i nudile priliku za klađenje i hrvatskim igračima.

Ovo natjecanje više nije aktualno, a sada se borbe vode svakog vikenda kroz različite organizacije, od kojih izdvajamo Muay Xtreme, s nešto žešćim pravilima i više nokauta, zbog čega je ovo natjecanje popularnije za klađenje od drugih.

Muay Thai borbe organiziraju različiti stadioni, poput Lumpinija i Rajadamnerna u Bangkoku, čiji pojasevi su iznimno cijenjeni, a tu su i borbe koje organiziraju televizijske kuće, poput Kanala 7 koji je preko tjedna poznatiji po popularnim tajlandskim ljubavnim drama.

Kad je u pitanju tajlandski boks, hrvatski igrači najviše se klade na borbe u sklopu One Championshipa, singapurske organizacije koja kombinira MMA, Kickboxing i Muay Thai, s dostupnim pojasevima u brojnim težinskim kategorijama.

Treba svakako spomenuti da je tajlandski boks jedan od sportova najteže pogođenih pandemijom i cijela scena tek se polako oporavlja od višegodišnje zabrane održavanja natjecanja, uz prisustvo publike. No, u godinama koje dolaze očekuje se novi uzlet, s novim prilikama za online klađenje na ovu uzbudljivu borilačku vještinu…

Strategije klađenja na tajlandski boks koje se isplate

Prvo i osnovno pravilo pri klađenju na tajlandski boks svakako je da se nikad ne kladite na one borce koje dobro ne poznate. Ključno je znati sve o sposobnostima i stilu borbe svakog od sudionika Muay Thai okršaja, kako biste imali izglede pogoditi ishod meča.

Ako želite uspješno prognozirati tajlandski boks, najbolje je da pogledate što više mečeva prije nego što počnete ulagati ozbiljan novac, kako biste se detaljno upoznali s borilačkom scenom, kao i scenarijima koji se mogu dogoditi u ringu.

Odlična je stvar kod tajlandskog boksa što svaki borac godišnje odradi pregršt borbi, za razliku od MMA i klasičnog boksa, što olakšava upoznavanje s mogućnostima svih uključenih u okršaje i daje vam priliku otkriti tko je dobar nokauter, a tko autsajder na kojeg se isplati kladiti.

Kad se jednom počnete sustavno kladiti pokušajte igrati na isplative koeficijente, veće od 1.50, jer čak i najbolji borci povremeno podbace i izgube taktičku bitku u ringu pa se ne isplati igrati na male kvote. Nemojte pretjerivati s brojem kombinacija na listiću i osim klađenja na pobjednika svakako koristite i druge ponuđene opcije oklada, kako biste maksimizirali svoje izglede dolaska do dobitka…

Najčešće postavljana pitanja

💰 Je li dostupno online klađenje na Muay Thai turnire u Hrvatskoj?

O: Tajlandski boks u Hrvatskoj je prisutan od 1984. godine, a državna prvenstva redovito se održavaju još od devedesetih. Nažalost, online kladionice u našoj zemlji ne nude klađenje na ove turnire, ali povremeno ćete se moći okladiti na domaće natjecatelje, kada nastupaju na međunarodnoj borilačkoj sceni.

🔝 Koja je najbolja oklada na mečevima tajlandskog boksa?

O: Online kladionice u posljednje vrijeme ne nude mnogo različitih opcija za klađenje na Muay Thai mečeve pa ćete morati svoju strategiju bazirati na prognoziranju pobjednika dvoboja. Ipak, povremeno se može igrati hoće li biti nokauta ili će borba doći do odluke sudaca, uz oklade u kojoj rundi će doći do prekida i na koji način. To svakako uzmite u obzir, na temelju vaših saznanja o stilu borbe uključenih boraca.

🏆 Isplati li se bazirati dugoročnu strategiju klađenja na tajlandskom boksu?

O: Samo ako ste smješteni u Kraljevini Tajland i imate mogućnost putovati s turnira na turnir. U europskim online kladionicama u ponudi su uglavnom samo najveći mečevi, što vam neće biti dovoljno da dođete do zadovoljavajuće zarade na duge pruge. Zato je pametno klađenje na Muay Thai kombinirati s MMA i boksom, kako biste imali dovoljno širok izbor oklada na kojima možete bazirati svoju sustavnu igru, s ciljem ostvarenja dugoročnog profita.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 100€ Da Da 4/5 5 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024