LoL kladionice – Kako i gdje se kladiti na video igru League of Legends

Da je prije samo desetak godina netko rekao da će neka video igra postati neizostavni sport u ponudi sportskih kladionica, nitko mu ne bi vjerovao. No, igra League of Legends zaista je postigla taj status, zbog čega je danas dostupno pregršt web mjesta za LoL klađenje hrvatskim igračima, a to je i tema o kojoj ćemo govoriti ovom prilikom, kao i o strategijama klađenja na League of Legends.

Top sportske kladionice na LoL

Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da Da 35+ do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da Da 20+ do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da Da 42+ do 50€ Posjetite bet365 recenzija
*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Gdje se kladiti na LoL – Najbolje League of Legends kladionice

Kao i kod mnogih drugih sportova, bet365 potrudio se ponuditi svojim korisnicima video prijenose LoL mečeva, a tu je i detaljna razrada dvoboja, pri kojoj imate priliku prognozirati različite segmente igre, od broja ubojstava i srušenih kula, do broja ubijenih zmajeva, eliminiranih Barona Nashora i srušenih inhibitora. Sve to uz sasvim solidne kvote i vrlo uzbudljivo klađenje uživo, u dinamičnom sučelju kao stvorenom za iskušavanje vlastitog poznavanja najjačih League of Legends natjecanja.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Bilo da preferirate klađenje uživo ili oklade prije početka esport dvoboja, 22bet za vas ima odličnu ponudu oklada na video igre, a među najbolje razrađene definitivno spada League of Legends, koji je gotovo svakog dana u godini dostupan za klađenje. Uvijek se možete kladiti na broj fragova, ali i na točan rezultat, kao i tko će eliminirati Nashora, srušiti više kula i uništiti više inhibitora, dok imate pravo prognozirati i manje segmente igre, kao i kladiti se da će neka ekipa osvojiti barem jednu mapu. Sve to uz standardne oklade na hendikep, kao i na ukupan broj odigranih mapa.

do 122€

Posjetite22bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

League of Legends nećete naći u ponudi baš svih hrvatskih online kladionica, ali zato to nadoknađuje FavBet, koji ima odlično razrađene LoL duele najboljih momčadi na svijetu, s vrlo visokim koeficijentima ako se kladite na ishod mečeva. Oklade na točan rezultat, kao i različiti hendikepi te klađenje tko će napraviti više ubojstava standardne su opcije koje ćete naći na LoL okršajima, a možete se kladiti koja će momčad prva eliminirati Nashora te koliki će broj inhibitora pasti sa svake strane mape.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Više od stotinu različitih opcija za igru pronaći ćete na svakom profesionalnom League of Legends meču u kladionici Rabona. Ovdje možete iskušavati različite strategije LoL klađenja, uključujući i oklade tko će prvi doći do 5, 10, 15 ili 20 ubojstava, što znalci koji se razumiju u stil igre pojedinih ekipa znaju kako iskoristiti. Kladiti se čak možete koliko će pojedina mapa vremenski trajati, s postavljenim granicama na 28, 32, 36 i 40 minuta, što također ide na ruku onima koji besprijekorno poznaju zakonitosti koje se događaju kad elita vodi međusobne obračune u Battleground Areni.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Klađenje na LoL još je zabavnije ako umjesto klasičnog novca ulažete kriptovalute. Upravo to omogućuje 1xBet kladionica, u kojoj je MiniBitcoin mjerna jedinica vašeg uspjeha, a kripto novčiće ne samo što možete prebacivati na vaš korisnički račun, već i kupovati u kripto mjenjačnici. Što se oklada na League of Legends tiče, ovdje ćete pronaći u ponudi svaki važan profesionalni meč, a često i nekoliko paralelnih turnira u isto vrijeme, s detaljno razrađenim okladama na svaku odigranu mapu, uključujući prognoziranje tko će biti uspješniji po pitanju ubojstava, kao i osvajanja kula i rušenja inhibitora.

do 100€

Nedostupan1xbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se kladiti na LoL i sastaviti dobitan listić?

League of Legends je video igra koju je 2009. godine pustila u prodaju tvrtka Riot Games, a radi se o Battleground Arena tipu esporta, u kojem dvije ekipe po 5 članova pokušavaju nadmudriti i pobijediti jedna drugu, s konačnim ciljem osvojiti protivničku bazu.

U LoL-u postoji bezbroj detalja koji odlučuju konačni ishod, a svaki igrač ima na izbor stotine različitih likova koje može koristiti, svakog s različitim karakteristikama i moćima. Postoji šest osnovnih klasa: Assassin, Fighter, Mage, Marksman, Support i Tank, a svaka ima svoje prednosti i nedostatke te je u momčadi potrebno imati raznolike borce, kako biste imali izglede svladati protivnika.

U esportu League of Legends igra se najčešće na dvije dobivene mape, a rjeđe na jednu ili tri pobjede. Na svakoj mapi dvije ekipe kreću iz suprotnih kuteva i postoji središnji put koji je najbrži do protivničke baze, no vrlo se teško kroz njega probiti, jer tu su različite kule koje pucaju po igračima. Može se ići gornjim i donjim putem, gdje se također vode izazovne bitke, a tu je i džungla, u kojoj postoje neutralna čudovišta koja se isplati eliminirati.

Svaki lik na mapi ima svoje podanike (eng. “minions”) koji napadaju i primaju udarce, što vam daje dodatne taktičke opcije, a osim brutalne snage tu su još magije i mogućnost regeneracije, kao dodatni aduti koje možete koristiti kako biste ostvarili željene ciljeve. Kroz igru ekipa dolazi do novca, kojim jača svoje igrače, a tu su i dodatni bonusi koje možete dobiti ubijanjem Barona Nashora, kao što je dodatna snaga napada u sljedećih 180 sekundi.

Konačni cilj ekipe srušiti je barem jedan inhibitor koji štiti bazu i zatim zauzeti mjesto s kojeg kreće protivnik, što označava i kraj partije.

Što se pak klađenja na League of Legends tiče, sve kreće od gledanja što više live streaming prijenosa, kao i poznavanja postava ekipa koje će se naći na istoj mapi. Tada je na vama samo pohvatati sve scenarije koji se mogu dogoditi za vrijeme meča te iskoristiti stečeno znanje kako biste među ponuđenim okladama pronašli onu koja vam daje najveće izglede da dođete do zasluženog dobitka…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada na koje ćete naići na LoL mečevima

Prognoziranje pobjednika okršaja – kao što je to uobičajeno u svijetu sporta, pobjednik može biti samo jedan u dvoboju dvije ekipe. U League of Legends igri remi ne postoji pa je vaš izbor još jednostavniji, jer možete odigrati samo jedinicu ili dvojku. Ovo je oklada koju najviše kladitelja koristi, no isplati se isključivo ako je koeficijent na vašeg favorita izdašan, jer iznenađenja se u ovom esportu znaju događati. Zato u slučaju da je kvota ispod 1.50 na pobjedu neke ekipe, najbolje je pokušati odigrati neku specifičnu okladu koja će uvećati vaš potencijalni dobitak.

Kako se kladiti na LoL

Klađenje na osvajača turnira – na LoL turnirima nerijetko se dijele stotine tisuća ili milijuni dolara pa nije iznenađenje da se u mnogim kladionicama možete kladiti na osvajača turnira, a ne samo ishod mečeva. Turniri su relativno kratkog trajanja pa nećete dugo čekati na ishod vaše oklade, koja se isplati čak i na najvećim favoritima, pogotovo ako ih odigrate u ranoj fazi turnira. Naravno, ako je konkurencija izjednačena dobra je odluka odigrati na konačni trijumf dvije različite ekipe, čime ćete si možda umanjiti konačni profit, ali i značajno povećati izglede da vaša prognoza bude uspješna.

Oklade na specifične događaje – kao i u svakom drugom sportu, tako se i u video igrama može puno toga zanimljivog dogoditi za vrijeme utakmice, a online kladionice nude vam mogućnost kladiti se na takve specifične događaje. Pa možete prognozirati tko će eliminirati Barona Nashora, a tko ubiti više zmajeva te koliki broj inhibitora će pasti. To su opcije koje je ponekad lakše pogoditi od konačnog pobjednika pa ih svakako imajte na umu, ako se želite ozbiljno kladiti na League of Legends dvoboje.

Koja tržišta klađenja se isplati igrati na LoL dvobojima?

Točan rezultat – League of Legends jedan je sportova u kojem nije problem pogoditi konačni rezultat nekog dvoboja, jer igra se najčešće na dvije dobivene mape, što znači da su samo četiri ishoda moguća, pobjede 2:0 i 2:1 favorita i autsajdera. Zato je klađenje na točan rezultat odlična opcija ako želite podebljati kvotu na vašeg favorita, a ako istu okladu odigrate na autsajdera, ulovit ćete zaista veliki koeficijent.

Broj ubojstava – fragovi ili ubojstva pokazuju tko je bio aktivniji tijekom partije i imao više uspjeha u okršajima na samoj mapi. Što je više ubojstava s obje strane, to znači da je dvoboj bio neizvjesniji, s obzirom na to da se likovi ponovo pojavljuju u bazi nakon što su eliminirani. Zato će broj ubojstava prije svega ovisiti o dominaciji neke ekipe, ali i pruženom otporu, dok se imate prilike kladiti i tko će prvi doći do 5, 10, 15 ili 20 ubojstava na mapi, što se također isplati odigrati, ako poznajete stil igre oba suparnika.

Broj srušenih kula – kule su važan dio League of Legends mape, jer štite put prema vašoj bazi od napada protivnika, a ako bude srušena donijet će pregršt novca onome tko ju je osvojio pa se svakako isplati pokušati je eliminirati. Različite ekipe imaju različite taktike po pitanju srušenih kula, zbog čega znalci uspješno pronalaze obećavajuće koeficijente na ovom tipu oklade te igraju po “over/under” principu hoće li netko srušiti više ili manje kula od ponuđene granice.

..

Klađenje uživo na LoL posebno je dinamično

Klađenje uživo na League of Legends

Posljednjih godina osim što se možete kladiti na League of Legends obračune prije njihovog početka, također možete predviđati rasplet dok je akcija u tijeku.

Pri tome vam pomažu dostupni besplatni video prijenosi koje vam donosi svaka online kladionica koja drži do sebe, a na vama je na temelju onog što vidite na ekranu zaključiti tko će na kraju pobijediti na mapi, kao i ukupno.

Što se razrade samih oklada tiče, ona nije tako detaljna prilikom live klađenja kao uoči samog početka mečeva, a ključ uspjeha je prije svega osjetiti trenutak u kojem se lomi dvoboj i zatim brzo reagirati uplatom na onu ekipu koja je u prednosti, prije nego što to osjeti bookmaker i smanji kvotu na minimum.

Drugim riječima, najbolji poznavatelji LoL video igre itekako mogu profitirati dok prate akciju uživo, no ovaj tip klađenja definitivno nije pogodan za početnike i one koji još uče o zakonitostima koje se mogu pojaviti na League of Legends mapi…

Milijunski nagradni fond na najvećim turnirima

League of Legends je sport koji okuplja stotine milijuna entuzijasta diljem svijeta, zbog čega nije iznenađenje da je i nagradni fond na najvećim turnirima vrlo izdašan.

Najvažnije natjecanje svakako je Svjetsko prvenstvo koje se održava svake godine, a posljednje u Kini održano je na nogometnom stadionu pred 80 tisuća ljudi, uz 40 milijuna onih koji su pratili akciju putem streaminga. Nagradni fond bio je nešto veći od dva milijuna dolara, a pola milijuna pripalo je pobjedničkoj ekipi.

Kroz godinu oko 30 milijuna dolara podijeli se na različitim League of Legends turnirima, a najjača serija turnira zove se LCS iliti League of Legends Championship Series, koja ima svoje ljetno i proljetno izdanje, kao i posebna natjecanja za Europu i Sjevernu Ameriku.

Što se pak Hrvatske tiče, LoL nije tako popularan kao CS:GO, a turniri postoje uglavnom na studentskoj razini. Najjača pak natjecanja odigravaju se u sklopu A1 Adria League tijekom jeseni, koja su dobra odskočna daska za domaće igrače da pokažu svoju vještinu i privuku pažnju skauta bogatih međunarodnih momčadi…

Koja strategija klađenja na LoL najbolje prolazi?

Strategije klađenja na League of Legends

Ako se namjeravate kladiti na League of Legends mečeve bilo bi dobro da sami zaigrate ovu video igru, jer vrlo je kompleksna i najbolje ćete naučiti što se sve može dogoditi na mapama ako ih isprobate iz prve ruke.

No, jednako je važno pogledati što više streaminga najboljih igrača u akciji, jer na YouTubeu i Twitchu pronaći ćete pregršt materijala, uključujući i detaljne analize različitih taktika pa i najave profesionalnih mečeva te njihove prognoze.

Svakako preporučujemo da krenete s manjim ulozima, prije nego počnete slagati ozbiljne listiće, kako biste iskušali vašu strategiju i pronašli najbolju formulu za dolazak do profita.

Što se samih oklada tiče, važno je da igrate isplative kvote, a to nisu one od 1.20 ili manje, koliko god sigurno izgledale, jer League of Legends vam katkad servira velika iznenađenja. Dobro proučite postave ekipa prije samog meča, kao i prethodne međusobne dvoboje te formu, kako biste lakše odabrali dobitnu okladu. Stil igre pojedinih igrača i ekipa također je važno poznavati, jer će vam pomoći da pogodite specifične oklade, vezane uz rušenje kula, ubojstva, eliminaciju Barona Nashora i napade na inhibitore.

U svakom slučaju, što više znanja posjedujete, to ćete imati širi izbor obećavajućih oklada na raspolaganju pa odvojite vrijeme upoznavajući se s mogućnostima LoL elite prije nego što krenete u lov na profit, koji je definitivno moguć na ovom esportu u koji se bookmakeri zapravo i ne razumiju pretjerano detaljno…

Najčešće postavljana pitanja

💸 Koja je najbolja oklada na League of Legends mečevima?

O: Ozbiljni esport kladitelji vole koristiti klađenje na točan rezultat, jer vam omogućuje da podebljate kvotu na vašeg favorita ili ostvarite izdašan profit kladeći se na glatki trijumf autsajdera. Uz to, oklade na prvo ubojstvo i broj srušenih kula mogu biti optimalne, ovisno o stilu igre uključenih ekipa, a isto vrijedi i za inhibitore pa svakako dobro proučite tko igra i kojom taktikom, prije nego se odlučite za koeficijent koji najviše obećava.

🔝 Tko je najbolji LoL igrač u Hrvatskoj?

O: Luka “Perkz” Perković napravio je impresivnu esport karijeru i dugo je u krugu najboljih LoL igrača te se borio za titule prvaka svijeta i osvojio pregršt europskih titula. U karijeri je napravio neke impresivne transfere i odlično zaradio te ga se smatra najboljim hrvatskim gamerom u povijesti.

🏆 Isplati li se kladiti uživo na League of Legends?

O: Live klađenje namijenjeno je samo istinskim znalcima, koji mogu prepoznati ključan trenutak i brzo reagirati uplatom na ekipu koja je došla do prednosti na mapi. To je i jedina uživo oklada koja se isplati, dok je prilikom “pre-match” klađenja širi izbor opcija ponuđen igračima, vezan uz različite specifične događaje na mapi, što je pogodnije za početnike i one koji donose najbolje odluke kad nisu pod stresom.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top