Dota 2 kladionice – Sve o klađenju na jedan od najpopularnijih esportova

Turniri s milijunskim nagradnim fondom, svakodnevni žestoki okršaji profesionalaca i bezbroj malih segmenata mečeva koji izazivaju pažnju javnosti. To su glavni aduti Dota 2 video igre koja je postala nezaobilazni dio online klađenja. A gdje se kladiti na Dota 2 mečeve te kako to raditi i koje strategije koristiti saznat ćete u nastavku ove naše male analize.

Top sportske kladionice na Dota 2

Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
LegendPlay
5/5 Da Da 35+ do 250€ Posjetite Dolazi uskoro
3.
Mozzart
5/5 Da Da 20+ do 400€ Posjetite Mozzart recenzija
4.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
5.
bet365
4/5 Da Da 42+ do 50€ Posjetite bet365 recenzija
*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Najbolja web mjesta za Dota 2 klađenje za hrvatske igrače

Na pitanje gdje se kladiti na Dota 2 mečeve uvijek je dobar odgovor kladionica bet365, jer rijetko će vas razočarati svojom ponudom. Ovdje je pred vama nekoliko stotina opcija koje možete odigrati na svakom dvoboju, uključujući i točan rezultat, kao i klađenje tko će prvi ostvariti ubojstvo, a tko srušiti kulu, eliminirati Roshana i uništiti barake. Kladiti se možete i na ukupan broj svih ovih segmenata igre, po "over/under" principu, uz dostupne prijenose većine važnih okršaja što će vam olakšati kreiranje dobitnog listića.

do 50€

Posjetitebet365 recenzija

*Samo za nove korisnike. Minimalni depozit 5€. Krediti za klađenje dostupni nakon završetka oklada u vrijednosti kvalificirajućeg depozita. Primjenjuju se minimalne kvote te isključene oklade i metode plaćanja. Povrat isključuje udio kredita za klađenje. Primjenjuje se vremensko ograničenje te uvjeti i odredbe korištenja.

Više od dvjesto različitih oklada nudi vam Campobet na svakom Dota 2 okršaju, zbog čega definitivno spada među najbolje Dota 2 kladionice. Ovdje se možete kladiti na ukupnu pobjedu, ali i po pojedinim mapama, uz čak osam različitih razina broja ubojstava pa uvijek možete pronaći granicu za koju smatrate da će biti uspješno prebačena za vrijeme meča. U Campobet kladionici također se možete kladiti tko će prvi ostvariti 5, 10, 15 ili 20 ubojstava, što će svakako cijeniti dobri poznavatelji ove video igre, koji besprijekorno poznaju stil igre svake od profesionalnih ekipa.

do 100€

PosjetiteCampoBet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

I među hrvatskim kladionica postoji jedna koje detaljno prati esport i omogućuje vam iskušati brojne strategije Dota 2 klađenja. Radi se o Favbetu koji se zaista potrudio ponuditi odlične koeficijente na svakoj video igri na kojoj se odvijaju profesionalni mečevi. Klađenje na Dota 2 ovdje ide uz pogađanje koliko će koja ekipa ostvariti fragova, odnosno ubojstava, dok je u ponudi i oklada prva mapa/ukupan rezultat, pri kojoj možete dodatno podebljati koeficijent na svom favoritu, po istom principu kao što funkcionira i oklada poluvrijeme/kraj u nogometu. Sve to uz klađenje na broj srušenih kula, eliminiranih Roshana i uništenih baraka, što čini Dota 2 ponudu ove kladionice zaista primamljivom.

do 130€

PosjetiteFavbet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bilo da vas je privukao odličan bonus dobrodošlice ili program vjernosti pri kojem skupljate sličice nogometaša, brzo ćete uočiti da Rabona ima i jednu od najboljih ponuda klađenja na esport. U to spadaju i Dota 2 mečevi, jer ovdje se možete uvijek kladiti uživo na okršaje najboljih profesionalaca, kao i prognozirati ishod dvoboja prije njihovog početka. Svaka Dota 2 utakmica detaljno je razrađena, s mogućnošću klađenja na najsitnije segmente igre, a unatoč velikoj pažnji posvećenoj ovoj video igri bookmakeri nisu uvijek na visini zadatka. Povremeno ih je moguće preduhitriti i zgrabiti neočekivano visoki koeficijent.

do 100€

PosjetiteRabona recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao jedno od novih imena na europskom tržištu, Zodiac Bet pokazao se kao kladionica koja mnogo pažnje pridaje esportovima, o čemu svjedoči i zaseban link kojeg imaju u glavnom izborniku. Ovdje ćete pronaći brojne Dota 2 mečeve, čak i ako se ne radi o turnirima najvišeg ranga, a oklade koje se najviše isplati igrati svakako su hendikep i ukupan broj odigranih mapa,. Kladiti se možete ne samo na konačnog pobjednika, nego i tko će trijumfirati na svakoj pojedinoj mapi. Sve to u ugodnom grafičkom sučelju u kojem vam neće biti problem uočiti obećavajući koeficijent i staviti ga na vaš online listić.

do 100€

PosjetiteZodiac Bet recenzija

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kako se uspješno kladiti na Dota 2 mečeve?

Dota 2 je video igra “multiplayer” tipa koju je 2013. godine kreirao Valve, u kojoj se dvije ekipe međusobno bore za dominaciju u Battleground Areni, po sličnim, ali drukčijim pravila od konkurentske League of Legends igre.

U profesionalnim mečevima sudjeluje po 5 igrača u svakoj ekipi, a iako postoje i 1 na 1 obračuni, rijetko su u ponudi kladionica. Na sudionicima Dota 2 dvoboja je izabrati svog heroja, odnosno lika s kojim će se kretati po mapi i stjecati iskustvo, pri čemu će jačati i svoju borbenu sposobnost.

Kako biste ostvarili pobjedu u Dota 2 dvoboju potrebno je imati različite tipove heroja na mapi, od onih koji će probijati golom silom, do onih koji će magijama izluđivati protivnika te ostale koji djeluju kao podrška. Kao i u LoL-u, cilj igre je probiti se prema bazi protivnika i tamo uništiti drevnu građevinu (eng. “Ancient Structure”), a na tom putu vas čekaju brojni izazovi, uključujući kule koje morate srušiti kao i barake koje je nužno uništiti.

Jedna od ključnih figura na mapi je Roshan, neutralno čudovište koje nije lako eliminirati, a ona ekipa koja u tome uspije dobit će pregršt iskustva i zlata, ali i aegis kao predmet koji daje izuzetnu moć jednom članu tima, što može biti prevaga u cjelokupnom meču.

U svakom slučaju, u Doti 2 postoji pregršt malih pobjeda koje ekipa mora izboriti na mapi kako bi imala šansu pobijediti, jer time diže svoju snagu i dolazi u mogućnost probiti se u protivničku bazu i zauzeti objekt koji označava kraj partije.

Mečevi se najčešće igraju na dvije dobivene mape, u trajanju najviše dva sata, a važno je naglasiti da profesionalne ekipe znaju mijenjati svoju postavu, ovisno u kojem natjecanju nastupaju pa je važno pratiti vijesti i doći do pravih informacija tko će sve zapravo igrati.

A onaj tko se kladi na Dota 2 dvoboje mora odlično razumjeti sve što se događa tijekom mečeva, kao i imati prave informacije o ekipama koje odmjeravaju snage. Tada vam samo preostaje odabrati pravu vrstu oklade, onu uz koju ćete imati najveće izglede sastaviti dobitni listić…

klađenje na hokej

.

Vrste oklada tipične za Dota 2 mečeve

Klađenje na pobjednika okršaja – predviđanje ishoda dvoboja jednostavno je u video igrama, jer postoje samo jedinica i dvojka, a ne i remi. U Dota 2 klađenju sve kreće upravo s prognoziranjem pobjednika, no važno je da koeficijent na vašeg favorita bude isplativ, jer u profesionalnim mečevima uvijek su moguća iznenađenja, zbog čega je važno igrati kvote barem 1.50, a po mogućnosti oko 1.85, kako biste imali izglede doći do dugoročnog profita.

Kako se kladiti na Dota 2

Oklade na osvajača turnira – kad znamo da su najveći Dota 2 turniri rekorderi po svom nagradnom fondu u svijetu esporta, onda je jasno da online kladionice ne mogu izostaviti iz svoje ponude klađenje na ukupnog pobjednika natjecanja, s primamljivim koeficijentima čak i na favoritima, pod uvjetom da odigrate svoju okladu prije same završnice. U obzir naravno trebate uzeti formu ekipe koju favorizirate, kao i stil igre protivnika na putu do finala, a ponekad nije loša odluka niti odigrati dva listića na dvije različite momčadi, ako vam takva opcija donosi zadovoljavajuću zaradu.

Prognoziranje specifičnih scenarija u igri – Dota 2 izuzetno je kompleksna igra u kojoj se skupljaju predmeti, bacaju magije i traga za novcem te iskustvom kako bi ekipa postala dovoljno snažna da se probije u protivničku bazu. To je razlog zašto znalci vole igrati specifične oklade, poput onih tko će prvi srušiti kulu, a tko doći do prvih pet ubojstava, jer ako poznajete taktičke ideje uključenih suparnika ponekad je lakše pogoditi takvu prognozu, nego predvidjeti tko će odnijeti ukupnu pobjedu.

Tržišta klađenja koje Dota 2 kladitelji najčešće igraju

Točan rezultat – Dota 2 još jedan je esport u kojem se najčešće igra na dvije dobivene mape, što znači da nije problem pogoditi točan rezultat dvoboja, jer postoje samo četiri opcije, 2:0 i 2:1 na oba suparnika. Ova oklada odličan je put kojim krenuti ako je koeficijent na vašeg favorita skroman, ali neki igrači vole igrati i 0:2 na autsajdera, što im daje veliki manevarski prostor i potrebu pogađati svaki peti listić ili čak rjeđe, kako bi svejedno dugoročno završili u plusu.

Broj odigranih mapa – hoće li okršaj biti tijesan ili će završiti u najkraćem mogućem vremenu? To je jedno od pitanja koje si postavljaju oni koji se klade na Dotu 2, a o njemu će ovisiti vaša oklada na broj odigranih mapa. Možete se kladiti da će sve biti gotovo nakon dvije, ali i da će se morati igrati odlučujuća. O stilu igre ekipa, kao i uvjetima u kojima se odvija dvoboj ovisit će vaša odluka, a baš ova oklada može biti obećavajuća ako ste dobro upoznati sa zakonitostima koje se odvijaju na mapama ove video igre.

Eliminacija Roshana – kad govorimo o neutralnim čudovištima na Dota 2 mapi Roshan ima ključnu stratešku ulogu, jer njegovom eliminacijom ekipa dobiva pregršt iskustva i zlata, a i dodatne sposobnosti koje olakšavaju put prema pobjedi. Baš zbog toga riječ je o jednom o glavnih taktičkih ciljeva, a svaka ekipa ima drukčiju filozofiju kako kompletirati ovu misiju, a kako zaustaviti protivnika da to ne napravi. O tome će ovisiti i odluka oko oklade tko će prvi likvidirati Roshana, kao i tko će to napraviti više puta tijekom meča.

..

Klađenje uživo samo za najveće znalce

Klađenje uživo na Dota 2

Osim što se možete kladiti na Dota 2 mečeve prije njihovog početka, vodeće online kladionice omogućuju vam i prognoziranje ishoda dok se akcija odvija pred vašim očima.

Tu na svoje dolaze istinski znalci koji točno mogu procijeniti što se događa na mapi. Ako ste u stanju reagirati prije bookmakera i odigrati na pobjedu jedne ekipe, u trenucima kada postaje jasno da dolazi do ključne prednosti, moći ćete odlično zaraditi.

No, pri klađenju uživo opcije za igru umanjene su u odnosu na “pre-match” oklade pa svakako treba kombinirati i jedno i drugo, a početnici bi se ipak trebali držati prognoziranja ishoda prije nego dvoboji započnu, jer ono što vidite na ekranu može djelovati zbunjujuće nekome tko nema u malom prstu sve Dota 2 zakonitosti…

Rekordno bogati turniri privlače i kladitelje

Nema sumnje, zaljubljenici u Dota 2 video igru pronašli su recept kako svoj esport učiniti najvećim na svijetu. Naime, prvenstvo svijeta koje je poznato pod nazivom The International u svojem prethodnom izdanju imalo je nagradni fond čak 40 milijuna dolara, što je apsolutni rekord u svijetu elektroničkih igara, a tajna uspjeha upravo su sami igrači koji su svojim novcem podržali ovo natjecanje.

Crowdfunding model zaista funkcionira za profesionalne Dota 2 turnire pa je pobjednik odnio čak 18 milijuna dolara, jednu od najvećih nagrada u povijesti sporta općenito.

Baš zbog toga The International privlači veliku pažnju i kladitelja, koji upravo na ovom turniru u online kladionicama dobivaju najdetaljniju ponudu za klađenje na Dota 2 mečeve, a samim time i najbolju priliku profitirati.

Uz The International postoji još pregršt jakih turnira iz Major i Pro Series kategorija koji su također redovito u ponudi za klađenje, a tu je i ESL iliti Electronic Sports League, organizacija u sklopu koje se igraju jaka Dota 2 natjecanja, na kojima redovito možete iskušavati vašu vještinu predviđanja ishoda mečeva…

Strategije klađenja na Dota 2 mečeve koje imaju smisla

Strategije klađenja na Dota 2

Dota 2 kompleksna je video igra i bit će potrebno pogledati pregršt mečeva profesionalaca ako želite ovladati svim zakonitostima koje se mogu dogoditi na mapi, a ne bi bilo loše da i sami zaigrate.

Što se pak klađenja tiče, najvažnije je dobro se upoznati s postavama ekipa prije svakog turnira, jer velike momčadi imaju pregršt igrača na raspolaganju, a o tome tko će biti poslan u Battleground Arenu ovisit će i ishod mečeva.

Poznavanje stilova igre svakog igrača i ekipe, kao i povijesti međusobnih dvoboja te karakteristika samih mapa nužno je ako želite pogoditi vašu prognozu, no imajte na umu i da se od vas očekuje dobro vladanje matematičkom vjerojatnosti, odnosno igranje isključivo isplativih koeficijenata.

Iskusni igrači obično baziraju igru na kvotama između 1.85 i 3.00, a postoje i neki koji su se specijalizirali za igranje na iznenađenja. Ako je koeficijent na nekog favorita mali, tada ga treba zamijeniti klađenjem na hendikep ili točan rezultat, a ponekad i na neka specifična tržišta, poput prvog ubojstva ili broja srušenih kula.

U svakom slučaju, najbolja je odluka početi s ulaganjem manje novca prije nego krenete s ozbiljnom igrom, a kada pronađete recept koji obećava tada možete započeti s agresivnijom igrom. Pogledajte što više mečeva, pratite eksperte na Twitchu i YouTubeu te pametno raspoređujte svoj ulog, igrajući one kombinacije koje vam daju realnu šansu doći do dugoročnog profita…

Najčešće postavljana pitanja

✔️ Je li moguće kladiti se na hrvatske Dota 2 mečeve?

O: Dota 2 video igra nije popularna kao League of Legends i CS:GO u Hrvatskoj, a turniri su uglavnom na amaterskom nivou. Rijetko se imamo priliku kladiti na domaća natjecanja, no iznimka je bio OGA Dota PIT Minor koji je okupio vrhunske igrače u Splitu, što su svojom ponudom pratile i online kladionice.

🔝 Koja oklada se najviše isplati na Dota 2 klađenju?

O: Oklade na točan rezultat, hendikep i ishod meča daju najbolje rezultate pri klađenju na Dota 2 dvoboje, pod uvjetom da besprijekorno poznajete odnose snaga između ekipa, kao i zakonitosti koje se mogu dogoditi na samoj mapi. Opcije pak prognoziranja tko će prvi doći do 5, 10 ili 20 ubojstava te tko će eliminirati Roshana također mogu biti obećavajući put do dobitka, ako ste upoznati sa stilom igre uključenih suparnika.

🏆 Kako do profita Dota 2 klađenjem uživo?

O: Live klađenje na Dota 2 mečeve izuzetno je dinamično i jedini način da dođete do profita je da bolje poznajte ovu video igru od samog bookmakera. U tom slučaju na vama je samo brzo reagirati i uplatiti listić na onu ekipu koja je odjednom stekla značajnu prednost, prije nego što kladionica promijeni kvote. To je stil igre mnogih iskusnih igrača, no za to je potrebno zaista savršeno poznavanje same video igre i trebat će vam dosta vremena prije nego budete u stanju na ovaj način zarađivati.

Najbolje online kladionice

Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Min. Uplata Detalji
100% do 122€ Nema Da 5/5 1€ recenzija
100% do 400€ Da Da 5/5 10 EUR recenzija
Back to Top
UEFA Euro 2024