PayPal i online kladionice – Metoda plaćanja dostupna ponegdje i prilikom klađenja

Kada se na nekoj od platformi za online plaćanje i prijenos novca u samo pola godine dogodi više od 4 milijarde transakcija s ukupno rekordnih 410 milijardi dolara prometa, onda se jasno da se radi o globalnom fenomenu koji je u silovitom uzletu. Naravno, govorimo o PayPalu, vodećem svjetskom pružatelju usluge novčanog prijenosa putem Interneta, s čak 29% rasta prometa u 2020. godini.

Riječ je o tvrtki sa sjedištem u američkom San Joseu koja je početkom novog tisućljeća ponudila alternativu klasičnim tradicionalnim metodama plaćanja, iskoristivši u pravom trenutku digitalizaciju u koju je svijet u posljednja dva desetljeća čvrsto uplovio.

Najbolje PayPal kladionice
Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Da 50+ do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Jedna od važnih svjetskih gospodarskih aktivnosti je svakako i sportsko online klađenje, sa stotinama milijuna dolara svakodnevnog prometa pa nije iznenađenje da je PayPal odavno ušao i u te vode, kao jedna od metoda plaćanja u nekim vrlo poznatim online kladionicama.

Mi naravno ovom prilikom analiziramo koliko je česta dostupnost ove usluge i kakvu korist mogu imati igrači od svojih PayPal računa spojenih s email adresama, kad su u pitanju uplate i isplate u online kladionicama…

Što je PayPal i kako koristiti ovu uslugu?

PayPal je vaš digitalni novčanik sa sačuvanim podacima o bankovnim karticama koji omogućuje brzi način slanja i potraživanja za novcem.

PayPal klađenje

Ne samo što uz njega možete slati novac u inozemstvo rodbini i prijateljima, već možete i kupovati u online trgovinama i na aukcijama kao što je eBay.

Što je zanimljivo, PayPal je u Hrvatskoj kao metoda plaćanja ostao izvan fiskalizacije! Rupa je to u zakonu koju danas koriste mnogi, a radi se definitivno o kanalu kojim možete zatražiti novac za obavljenu uslugu, a porez koji bi trebalo plaćati na bilo kakve novčane transakcije također je moguće ovdje izbjeći, barem ako se radi o manjim iznosima.

Naravno, postoji i cijena usluge koju naplaćuje ova američka tvrtka prilikom obavljanja plaćanja ili prebacivanja novca, a radi se o 5.4% za Europu, uz određeni dodatak vezan uz promjene u tečaju valuta.

Kako koristiti PayPal? Registracija je jednostavna, a u svoj račun ulazite pomoću email adrese kao korisničkog imena te lozinke, nakon čega možete slati novac, zatražiti ga ili poslati nekome. Bezbroj je usluga koje možete plaćati uz pomoć ove platforme, a iako nije uhvatio čvrsto tlo u europskim kladionicama, na nekima je ipak dostupan kao metoda plaćanja…

.

Koji priređivači igara na sreću nude uplate i isplate uz pomoć PayPala?

Iako je riječ o najpoznatijem digitalnom novčaniku koji ima široku upotrebu diljem svijeta, nećete baš u svakoj online kladionici dobiti priliku koristiti ga kao metodu plaćanja.

Niti jedna hrvatska kladionica ne nudi PayPal pri uplatama i isplatama novca, dok je svugdje dostupan Skrill koji nudi sličnu uslugu, ali funkcionira po nešto drukčijim principima.

Među vodećim europskim priređivačima igara na sreću također PayPal najčešće nije dostupan, ali ugledni William Hill ga nudi među svojim metodama plaćanja te naglašava na svojoj stranici da čak i ako nemate registriran PayPal račun, možete to napraviti izravno kroz ovu kladionicu, pri depozitu svog novca kojeg želite oploditi kladeći se.

Osim ove britanske kladioničarske institucije, još jedan tradicionalni priređivač sportskog klađenja s Otoka nudi PayPal pri novčanim transakcijama. Radi se o Ladbrokesu koji je prije više od stotinu godina krenuo s konjičkim utrkama, a danas je dogurao do nuđenja svojim korisnicima digitalnih novčanika.

Među hrvatskim kladiteljima popularni Bet at Home također nudi djelomičnu uslugu korištenja PayPala, barem kad je isplata u pitanju, što je mnogim korisnicima čak i važnije od uplate koju mogu obavljati i izravno putem bankovnih kartica.

Popis kladionica koje nude PayPal kao metodu plaćanja zaokružuje 888sport, američki priređivač igara na sreću koji je prisutan i u nekim dijelovima Europe.

U svakom slučaju, iako prisutna, definitivno nije riječ o metodi plaćanja koja dominira u našoj regiji niti na Starom kontinentu…

..

Koje zapreke postoje i što budućnost donosi za PayPal?

PayPal u svojim uvjetima korištenja naglašava da nije dozvoljeno plaćati ilegalne kockarske usluge pomoću njegove platforme. Međutim, naravno da legalne online kladionice mogu dogovoriti suradnju s ovom američkom tvrtkom, ako se obvežu da korisnički računi neće biti dostupni igračima iz SAD-a, kao ni kladiteljima iz svih onih zemalja u kojima je klađenje ilegalno.

PayPal svoju uslugu transakcije nudi isključivo priređivačima igara na sreću koji imaju sve potrebne dozvole raditi u određenoj zemlji, za registrirane igrače smještene u državi u kojoj kladionica posluje.

S obzirom da mnoge online kladionice smatraju da nemaju valjan razlog ograničavati se na usko područje djelovanja ako imaju izdanu licencu od pouzdanih svjetskih i europskih autoriteta za integritet klađenja, a također i smatraju svakog igrača dobrodošlim, iz bilo kojeg dijela svijeta, PayPal baš kod takvih, najpopularnijih mjesta za online klađenje u pravilu otpada kao jedna od metoda plaćanja.

Najbolje online kladionice
do 122€5/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
PalmslotsDolazi uskoro
do 100€5/5Posjetite

Upravo zbog toga PayPal i dalje gleda u leđa Skrillu po pitanju dostupnosti pri online klađenju, ali vremena se mijenjaju i budućnost bi mogla donijeti promjene. Naime, ova američka tvrtka iako je dugo odbijala uključiti kriptovalute u svoje poslovanje, u izazovnoj 2020. odlučila je promijeniti svoj stav i omogućiti korisnicima u godinama koje dolaze čak i online plaćanje putem njih.

Isto bi se moglo dogoditi i po pitanju klađenja i online kladionica, pogotovo kod onih koje su priznate u cijeloj Europi i imaju besprijekornu reputaciju među svima koji pokušavaju u viteškoj borbi s bookmakerima pretvoriti svoje sportsko znanje u profit.

Dakle, bez ikakve sumnje PayPal bi u budućnosti mogao postati uključeniji u transakcije vezane uz uplate i isplate novca pri igranju igara na sreću, na radost svojih brojnih korisnika od kojih su mnogi također i vrsni kladitelji te jedva čekaju povezati svoje digitalne novčanike s korisničkim računima kladionica na kojima igraju…

.
..
Back to Top