Giropay klađenje – Novčane transakcije dostupne i u online kladionicama

Jednostavan prijenos novca vrlo je važan današnjim igračima sportskog klađenja, koji su se u velikoj mjeri iz fizičkih poslovnica preselili u online kladionice, gdje uz brojne pogodnosti traže svoj put do zasluženog dobitka.

Najbolje Giropay kladionice
Rank Kladionica Bonus Klađenje uživo Cash Out Ocjena Sportovi Detalji

Osim novčanih transakcija bankovnim karticama, e-novčanicima, bonovima i vaučerima, u posljednje vrijeme mnogi igrači u Hrvatskoj susreli su se i s metodom plaćanja Giropay, koja nam dolazi iz Njemačke.

Radi se o mogućnosti sigurnog prijenosa novca s vašeg bankovnog računa na korisnički račun za klađenje, u što je uključeno oko 1500 njemačkih banaka, a neki hrvatski kladitelji koji su na radu u Njemačkoj definitivno imaju pravo koristiti ovu uslugu.

U svakom slučaju, za sve one kojima su Giropay kladionice još uvijek nepoznanica, donosimo kratak vodič kroz ovu praktičnu metodu plaćanja, kao i kroz sve što stoji iza nje…

Što je Giropay i je li potrebna registracija?

Giropay je nastao 2006. godine, a njegov osnivač bila je Deutsche Postbank, velika banka s više od 13 milijuna korisnika.

Što je Giropay?

Jednostavno plaćanje na Internetu u sigurnom okruženju ideja je koja je stajala od samog početka uz Giropay, a nakon što je već u prvih godinu dana poslovanja više od 100 milijuna eura prometa napravila ova usluga, u nju su se odlučile uključiti i brojne druge banke.

Danas ga mogu koristiti korisnici velikog broja štednih i kooperativnih banaka, njih 1500 u Njemačkoj, a od 2020. godine tvrtka paydirekt preuzela je ovaj projekt od njemačke poštanske banke i nastavila ga razvijati.

Da biste prenosili novac ovim kanalom, Giroplay registracija nije potrebna, a na vama je samo proći kroz proces koji ide uz ovu metodu plaćanja, kako bi se sredstva našla na vašem korisničkom računu.

To je jedan od razloga zašto se Giropay popularizirao, a korisnici s bankovnim računima u njemačkim bankama uključenima u ovaj projekt mogu obaviti posao bez upisivanja 16-znamenkastog broja svoje kartice, kao i datuma njezinog isteka te sigurnosnog koda…

Kako se koristi Giropay i je li dostupan za klađenje?

Giropay prije svega štiti vaše osjetljive podatke i omogućuje vam kupovinu na Internetu, kao i prijenos novca, bez da tvrtka s kojom poslujete dođe do bilo kakvih informacija vezanih uz vaš bankovni račun.

Kad je klađenje u pitanju, to znači da je na vama samo izabrati Giropay kao metodu plaćanja među onima koje su vam ponuđene, kao i banku u kojoj imate svoj bankovni račun, da biste se u potpunosti maknuli sa stranice priređivača igara na sreću, a ostatak procesa odvija se na stranici vaše banke.

Umjesto detaljnih podataka o svojoj banci, trebate tek upisati svoj PIN, a ako se radi o većem iznosu kojeg uplaćujete, tada morate navesti i transakcijski broj TAN, koji je njemačkim korisnicima Interneta dobro poznat prilikom online plaćanja. Moguće je autorizaciju provesti i uz pomoć 2FA tokena.

Giropay klađenje

Proces se odvija u realnom vremenu, čak i ako uplaćujete novac navečer kad su banke zatvorene, a sredstva bi vam trebala sjesti odmah nakon što prođete kroz autorizaciju. I dok Giropay uzima proviziju u iznosu od 0.6-1.2% od online kladionica, za samog korisnika ovaj je proces besplatan, osim ako priređivač igara na sreću nije uveo namet kladiteljima na svoju ruku, kako bi pokrio vlastite troškove.

Maksimalan iznos koji možete poslati na svoj korisnički račun je 5000 eura, što se neće svidjeti igračima koji igraju s velikim svotama, no umjereni kladitelji s tom će cifrom biti sasvim zadovoljni.

Treba svakako naglasiti da je Giropay u online klađenju prije svega namijenjen uplati na korisnički račun, dok ćete pri isplati morati koristiti klasične kanale, poput izravnog slanja novca na vašu bankovnu karticu, za što je obično potrebno dva do tri radna dana da se uspješno realizira…

.

Koje Giropay kladionice postoje u Europi?

Kao što ste vjerojatno već primijetili, u domaćim kladionicama nikad vam neće ponuditi Giropay kao metodu plaćanja, a razlog je taj što tvrtka paydirekt još uvijek ne posluje na teritoriju naše zemlje.

Međutim, hrvatski igrači imaju pravo registrirati se i igrati u inozemnim kladionicama, uključujući i mnoge njemačke. Baš zbog toga možda uočite da Bet at Home nudi ovu uslugu prilikom prijenosa na korisnički račun igrača, no to je namijenjeno samo onima s otvorenim bankovnim računima u bankama uključenima u ovaj projekt.

To znači da je Giropay i dalje namijenjen isključivo našim kladiteljima koji su na radu u Njemačkoj i trenutno imaju račun u nekoj od štednih ili kooperativnih banaka koje podržavaju ovaj internetski bankarski projekt…

Najbolje online kladionice
do 122€5/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
PalmslotsDolazi uskoro
do 100€5/5Posjetite

Čime hrvatski igrači mogu zamijeniti Giropay?

S obzirom na to da ipak manji dio hrvatskih igrača ima otvoren bankovni račun u njemačkim bankama, jasno je da će većina morati potražiti alternativni način prijenosa novca na svoj korisnički račun za online klađenje, jer čini se da kompanija iza ove usluge zasad nema planove započeti poslovanje u Hrvatskoj.

Naravno, Giropay je najlakše zamijeniti klasičnim transferom bankovnim, debitnima karticama ili kreditnima, što će vam možda oduzeti minutu ili dvije više, ali novac će na kraju sjesti na račun i biti vam dostupan za internetsko klađenje.

Za one koji traže diskretnost, tu su svakako različiti vaučeri poput paysafecard usluge, a tu je A-bon, kao i različiti bonovi koje možete kupiti u poslovnicama samih kladionica.

Još bolje rješenje istog problema je korištenje e-novčanika Skrill, omiljenog među igračima sportskog klađenja. Milijuni kladitelja već su povezali svoj Skrill račun i svoj korisnički profil u online kladionici, a dobitak isplaćuju na bilo kojem bankomatu na svijetu, putem Mastercard kartice.

Za kraj, kao još jedna mogućnost za sve one koji se klade tu su naravno i kriptovalute, dostupne kao metoda plaćanja kod sve većeg broja priređivača igara na sreću. Na vama je samo povezati svoj Bitcoin novčanik s profilom za klađenje i početi u miru provoditi svoju strategiju klađenja.

Dakle, Giropay je možda dobra ideja, ali ne predstavlja ništa revolucionarno. Zbog toga čak i ako u budućnosti bude dostupan domaćim igračima pitanje je hoće li ga oni preferirati, u odnosu na druge kanale prijenosa novca u online klađenju…

.
..
Back to Top
UEFA Euro 2024