SOFORT klađenje – Jednostavna metoda plaćanja koju koriste i online kladionice

Jedna od najvažnijih stvari u svijetu sportskog klađenja svakako je nesmetano provođenje novčanih transakcija, odnosno brza uplata i isplata s vašeg korisničkog računa.

Najbolje SOFORT kladionice
Rank Kladionica Ocjena Klađenje uživo Cash Out Sportovi Bonus Detalji
1.
22bet
5/5 Nema Da 38+ do 122€ Posjetite 22bet recenzija
2.
20bet
4/5 Da Da 30+ do 100€ Posjetite 20bet recenzija
3.
Palmslots
4/5 Da Da 50+ do 100€ Posjetite Dolazi uskoro

Uplata sredstava mora biti jednostavna i odvijati se u nekoliko minuta, a nakon što proces završi, očekuje se da vam novac bude dostupan za klađenje već u sljedećih nekoliko sekundi. Što se pak isplate tiče, ona treba prije svega biti sigurna, a ako se može realizirati unutar 24 sata, tim bolje.

Baš zbog toga online kladionice danas nude svojim korisnicima brojne različite metode plaćanja, od bankovnih kartica, e-novčanika i vaučera sve do kriptovaluta, a hrvatski igrači uočili su kod priređivača igara na sreću ponuđen i SOFORT, kao jedan od novih načina kako provoditi novčane transakcije.

Riječ je o njemačkoj ideji koju trenutno razvija švedska kompanija, s ciljem dodatno olakšati novčane transakcije na Internetu. A SOFORT kladionice kojih je sve više u zapadnoj Europi tema su ove naše analize, u kojoj ćemo pokušati svima objasniti glavne prednosti i nedostatke SOFORT metode plaćanja…

Što je SOFORT i je li potrebna registracija?

SOFORT kao mreža za plaćanje na Internetu nastao je 2005. godine u Münchenu i tada je bio namijenjen prije svega njemačkom tržištu. Njemačka riječ “SOFORT” na hrvatskom se može prevesti kao “odmah”, odnosno instantno, u sekundi, a to je i ideja koja stoji iza ovog projekta, jer radi se o metodi plaćanja pri kojoj ne morate upisivati 16-znamenkasti broj bankovne kartice, njezin sigurnosni broj, kao ni datum isteka, prije nego što finalizirate svoju kupovinu.

Što je SOFORT?

Ovo rješenje se ubrzo populariziralo i proširilo na 13 zemalja u Europi, a tvrtku je otkupila švedska grupacija Kindred, koja je svoje proizvode za internetska plaćanja do danas uspjela dovesti na razinu veću od 35 milijardi dolara prometa godišnje.

Ako želite koristiti ovu uslugu kao običan korisnik, SOFORT registracija zapravo vam nije potrebna, već je bitno samo da banka u kojoj imate otvoren račun podržava ovu platformu.

U slučaju da se vaša banka nalazi među onima koje rade sa SOFORT uslugom, tada je na vama samo izabrati ovu metodu plaćanja među ponuđenim opcijama i zatim na jednostavan način provesti svoju transakciju…

Kako se koristi SOFORT i je li dostupan za klađenje?

SOFORT je ništa drugo nego Payment Gateway, koji stoji kao neutralni posrednik između vaše banke i online stranice na Internetu na kojoj provodite plaćanje.

Cijeli proces jednostavniji je od onog što nudi recimo u Hrvatskoj popularni Corvus Pay, jer ne morate svaki put upisivati svoje ime, prezime, adresu, broj kartice, sigurnosni kod i datum isteka, već se radi o autentifikaciji koju prolazite u dva brza koraka.

SOFORT klađenje

U prvom koraku, nakon što odredite cifru koju želite uplatiti zapravo koristite svoje online bankarstvo, putem kojeg potvrđujete da ste spremni provesti ovu transakciju. U drugom koraku dobivate sigurnosni SOFORT kod koji zatim upišete na potrebnom mjestu i time ćete finalizirati vaše plaćanje.

Online kladionice prihvatile su ovu metodu plaćanja pa je SOFORT klađenje zaživjelo u Europi, prije svega u onim zemalja u kojima tvrtka Kindred aktivno posluje.

No, u domaćim kladionicama zasad nećete naići na SOFORT, jer ova usluga još nije stigla u Hrvatsku. Ipak, uočit ćete je kod nekih inozemnih priređivača igara na sreću, dostupnih i hrvatskim kladiteljima…

.

Koje SOFORT kladionice postoje u Europi?

Austrija, Belgija, Njemačka, Italija, Nizozemska, Slovačka, Španjolska i Švicarska su zemlje u kojima SOFORT uspješno posluje, dok je u Velikoj Britaniji prisutan pod nazivom Pay Now.

Sportske kladionice u zemaljama koje podržavaju SOFORT u pravilu nude ovu metodu plaćanja, ali ne korisnicima iz svake zemlje iz koje dolaze registrirani igrači.

Pa ćete tako možda uočiti SOFORT kao mogućnost prijenosa novca u kladionici Bet at Home, ali i vidjeti da nije dostupan hrvatskim korisnicima, a na nekim tržištima ovu uslugu nude još Unibet i bet365, no ne i za naše kladitelje.

Treba svakako naglasiti da je SOFORT primarno kod priređivača igara na sreću ponuđen kao metoda uplate novca, dok ćete za isplatu ipak morati koristiti prijenos novca na vašu bankovnu karticu.

Što se pak provizije tiče, SOFORT ne uzima izravnu proviziju od korisnika, već od onih koji su ugradili ovaj Payment Gateway sistem na svoju stranicu, što su u ovom slučaju kladionice.

Ipak, može se dogoditi da priređivač igara na sreću postavi proviziju da bi se pokrio, a do gubitka dijela novca može doći i u slučaju konverzije, odnosno ako uplaćujete novac u drugoj valuti od one koju koristite na svom bankovnom računu…

Najbolje online kladionice
do 122€5/5Posjetite
do 100€5/5Posjetite
PalmslotsDolazi uskoro
do 100€5/5Posjetite

Treba li hrvatskim igračima SOFORT metoda plaćanja?

Kao što naša analiza potvrđuje, hrvatski kladitelji trenutno ne mogu koristiti SOFORT uplatu novca pri online klađenju, što se naravno može promijeniti, jer ova ambiciozna tvrtka stalno širi svoje tržište i povećava broj zemalja u kojima posluje.

No, je li SOFORT zaista ono što treba našim igračima, dok pokušavaju svoje sportsko znanje pretvoriti u zasluženi dobitak?

Pa, zapravo i ne. Radi se tek o nešto jednostavnijoj verziji Payment Gateway sistema od onog što nude Corvus Pay i mnogi drugi, što vam može uštedjeti malo vremena, no radi se najviše od jednoj minuti, u trenucima dok pokušavate uplatiti novac kako biste odigrali listić na obećavajući koeficijent koji se iznenada pojavio.

Međutim, hrvatski igrači koji vole svoju vještinu prakticirati tamo gdje njihov novac najviše vrijedi zapravo traže one metode plaćanja koje će im osigurati veću diskreciju i anonimnost, kako bi u miru mogli provoditi vlastitu strategiju klađenja.

Tu se prije svega u ovom trenutku ističe internetski novčanik Skrill, koji vam omogućuje da se neovisno o banci povežete s računom u gotovo svakoj online kladionici i zatim isplaćujete novac na bilo kojem bankomatu svijeta, uz pomoć Mastercard kartice.

Postoji još nekoliko sličnih rješenja, poput Aircasha i NETELLER-a, a onima kojima nije toliko važna anonimnost dok se klade, neće biti ni neki veliki problem prebacivati novac na klasičan način, prijenosom sa svoje kreditne ili debitne kartice.

U svakom slučaju, SOFORT klađenje nije nešto što previše nedostaje domaćim kladiteljima, ali ako se pojavi u Hrvatskoj svakako ćemo iskušati ovu metodu plaćanja i dobiti jasniju sliku ubrzava li proces novčanih transakcija značajnije nego što nam se u ovom trenutku čini…

.
..
Back to Top