Hajduk vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L W W W D
  • Stadion Poljud
  • Početak: 30. ožujak 19:30
Forma:
W L W W D
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.85
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dva tjedna reprezentativne pauze HNL se vraća na scenu u velikom stilu, derbijem u Splitu između Hajduka i Dinama.

Radi se o ključnoj utakmici za domaću momčad koja je pod Mislavom Karoglanom doživjela neugodan poraz protiv Lokomotive u prethodnom kolu i sada mora pobijediti i Dinamo i Rijeku, kako bi se u potpunosti vratila u borbu za titulu.

Hajduk ima problema s ozljedama. Ivan Perišić još uvijek nije spreman za svoj povratak na travnjak, a sada su izvan stroja još Mihael Žaper i Filip Uremović što je poremetilo koncepciju splitske momčadi.

No, barem je spreman Marko Livaja, kapetan i najbolji nogometaš Hajduka od kojeg se očekuje da još jednom ove subote povede svoju momčad prema velikoj pobjedi. U ofenzivi Karoglan još ima Josipa Brekala kojeg je preoteo “modrima” ove zime, no nije se zasad pokazao kao ključan igrač pred protivničkim golom.

Leon Dajaku i Laszlo Kleinheisler još su dva rješenja koja Splićani imaju prema naprijed, a mjesto u prvoj momčad s pravom očekuje i Emir Sahiti. U sredini pak terena Niko Sigur i Rokas Pukštas trebali bi dati čvrstinu svojoj momčadi, a velika odgovornost prema naprijed i prema nazad svakako je i na Filipu Krovinoviću.

Obrana pak Hajduka pokazala se iznimno ranjivom u prethodnim utakmica. Zvonimir Šarlija i suigrači pokušat će se bolje organizirati u ovom ključnom derbiju, kako bi Ivan Lučić ima što manje posla među vratnicama.

S druge strane, Dinamo osokoljen nedavnim europskim uspjesima dolazi po pobjedu na Poljud. Trener Sergej Jakirović doživio je u 2024. godini neke posrtaje u HNL-u, no “modri” se još drže u borbi za titulu.

Dobra vijest za zagrebački klub je uspon forme Brune Petkovića, strijelca za hrvatsku reprezentaciju u utorak protiv Egipta. Njegovi potezi zlata vrijede za Dinamo u ofenzivi, jer mogu okrenuti utakmicu u koristi aktualnog prvaka Hrvatske.

Arber Hoxha i Takuro Kaneko nadaju se startu od prve minute na stadionu Poljud, a postaje otvoreno pitanje hoće li se dovoljno oporaviti ozlijeđeni Martin Baturina. Josip Špikić i Fran Brodić još su dva talentirana nogometaša koji se nadaju minutaži u derbiju, a najvažnije za Jakirovića svakako je igra vezne linije s Josipom Mišićem koja mora uspostaviti ravnotežu, kako “modri” četvrti put u nizu ne bi ostali bez pobjede protiv najvećeg rivala…

Prethodni dvoboji:
17.12.23 Dinamo0:0Hajduk HNL
01.10.23 Hajduk1:0Dinamo HNL
21.07.23 Dinamo1:2Hajduk HNL
15.07.23 Dinamo1:0Hajduk SK
30.04.23 Hajduk0:0Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Filip Uremović (ozljeda zgloba), Dario Melnjak (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena), Ivan Perišić (ozljeda koljena).

Dinamo: Martin Baturina (ozljeda gležnja), Marko Rog (ozljeda koljena), Luka Stojković (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj daju podjednake izglede Hajduku i Dinamu za ostvarenje pobjede u velikom hrvatskom derbiju.

Mi pak vjerujemo da će četvrti međusobni okršaj u prvenstvu ponovo biti iznimno tvrd. Prilika za postizanje pogotka neće biti mnogo i detalji bi mogli odlučiti o pobjedniku. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u derbiju, uz koeficijent 1.85 u kladionici bet365.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 1.94. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.07.

Dio igrača odlučit će se i za okladu prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.10, što je čest slučaj kada Hajduk i Dinamo igraju svoje derbije na Poljudu.

Zagrebački sastav u nešto je boljoj formi, zbog čega zanimljivo djeluje i kombinacijska oklada u kladionici 20bet, dvoznak X2 na Dinamo uz manje od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.01.

Kladiti se možete i na kornere. Kvota je čak 2.37 da će na utakmici biti više od 9.5 kornera, što bi se trebalo ostvariti, unatoč čvrstom nogometu koji se očekuje ove subote u Splitu.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 3.00, što baš nikog ne bi iznenadilo u ovom srazu Hajduka i Dinama…

U kladionici 20bet igrači imaju pravo na besplatne oklade u vrijednosti do 1000 € na nogometnim utakmicama!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top