Lokomotiva vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L W D L D
  • Gradski stadion
  • Početak: 28. travanj 19:30
Forma:
W W W W W
Lokomotiva
Oba daju gol: Da1.93
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda u HNL-u sve je spremno za vrlo zanimljivu utakmicu u Kranjčevićevoj, gdje će snage odmjeriti Lokomotiva i Rijeka.

Gostujuća momčad pod trenerom Željkom Sopićem niže pobjede iz tjedna u tjedan te ih ima već 9 uzastopnih. Potrebna je Rijeci još jedna, kako bi s prednošću dočekala veliki okršaj s Dinamom na Rujevici, u kojem bi mogla pasti odluka o prvaku Hrvatske.

opić može biti zadovoljan formom momčadi, jer mnogo je igrača koji su se pokazali kad je to bilo bitno. Prije svega vrijedi izdvojiti Marka Pjacu. Naš reprezentativni krilni napadač oživio je svoju karijeru na Kvarneru, a manja ozljeda koljena sada je stvar prošlosti.

U ofenzivi Rijeka još ima Marca Pašalića koji uvijek može zabiti dalekometnim udarcem, dok se Mirko Marić pokazao kao vrlo dobro pojačanje na poziciji centarfora. Franjo Ivanović i Jorge Obregon čekaju pak svoju priliku iz drugog plana pa možemo reći da riječka ofenziva prijeti sa svih strana.

U sredini terena Niko Janković proživljava odličnu sezonu, a tu su još Veldin Hodža i Toni Fruk koji odrađuju dobar posao u veznoj liniji. Što se obrane pak tiče, Bruno Goda redovito se ubacuje prema naprijed i zabija, dok su se Niko Galešić i Stjepan Radeljić pokazali kao vrlo dobri stoperi.

Što se Lokomotive pak tiče, momčad igra vrlo dobro cijele sezone pod trenerom Silvijom Čabrajom te se bori za mjesto u Europi sljedećeg ljeta.

Lokosi su u 2024. godini dvaput otkinuli bodove Dinamu, a proslavili su se i pobjedom na Poljudu protiv Hajduka. No, protiv Rijeke nikako da ostvare pozitivan rezultat i ovo im je posljednja prilika da se dokažu u dvoboju s liderom prvenstva.

Mnogo je darovitih mladih igrača u redovima domaćina. Silvio Goričan igra odlično tijekom proljeća, a Robert Mudražija donosi stabilnost u sredinu terena. Vladimir Bubanja još je jedan opasan igrač prema naprijed, dok Duje Čop donosi iskustvo koje će biti itekako potrebno Lokomotivi u ovom neizvjesnom derbiju u Zagrebu…

Prethodni dvoboji:
03.04.24 Lokomotiva0:1Rijeka KUP
17.02.24 Rijeka4:0Lokomotiva HNL
03.11.23 Lokomotiva1:1Rijeka HNL
20.08.23 Rijeka2:1Lokomotiva HNL
27.04.23 Rijeka2:0Lokomotiva HNL

Izostanci i ozljede:

Lokomotiva: nema značajnih izostanaka.

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog forme, što zbog pozicije na ljestvici, kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Rijeku velikim favoritom u ovom derbiju.

No, mi smatramo da Lokomotiva ovaj put neće lako pasti. Čabrajina momčad vrlo je opasna prema naprijed i sigurno će imati nekoliko velikih prilika u nedjelju. Od Rijeke također očekujemo efikasnost, zbog čega je naša preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.93 u kladionici 22bet.

Po istoj logici možemo očekivati još pokoji pogodak više u dvoboju ovih ofenzivnih momčadi. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 1.95 u kladionici bet365. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.76.

Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.06, s obzirom na to da se očekuje da se utakmica rasplamsa u svojem nastavku.

Ako pak vjerujete u Sopićevu momčad, postoje dvije opcije kako podebljati kvotu na pobjedu gostiju. Prva je oklada da Rijeka zabija u oba poluvremena, uz koeficijent 2.62, dok ćete dobiti 2.50 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Riječani povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Pa ćete tako dobiti tečaj 2.10 na okladi na više od 9.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti u ovom derbiju.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo. Naime, odnos snaga Lokomotive i Rijeke najlakše će biti ocijeniti jednom kad ovaj dvoboj počne. Gol u zadnjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, no pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu za vrijeme derbija i reagirajte čim se pojavi kvota za koju vjerujete da donosi dobitak…

U kladionici Favbet igrači imaju pravo na bonus do 700 €, iskoristiv na derbi utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top