Atletico vs. Athletic – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
L L W W W
  • Wanda Metropolitano
  • Početak: 27. travanj 21:00
Forma:
D D D L W
DOMAĆIN 1.97
Remi 3.55
GOST 3.95
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U španjolskoj La Ligi na rasporedu je ovog vikenda još jedan važan derbi, onaj u kojem igraju klubovi sličnog imena, Atletico i Athletic.

Domaća momčad pod Diegom Simeoneom nije uspjela probiti se u polufinale Lige prvaka pa joj tek preostaje u španjolskom prvenstvu izboriti mjesto sljedeće jeseni u eliti. Trijumf u ovoj utakmici to bi potvrdio, zbog čega će crveno-bijeli itekako motivirani istrčati na travnjak.

U sastavu Atletica očekuje se Alvaro Morata na poziciji središnjeg napadača. Španjolski centarfor nije bio sjajan u prethodnim utakmicama, no njegova cjelokupna sezona može dobiti pozitivnu ocjenu. Antoine Griezmann je pak uvijek na nivou i zahvaljujući upravo njemu madridski klub je ponovo u vrhu ljestvice.

Simeone će na raspolaganju imati i darovitog Brazilca Samuela Lina, najugodnije otkriće u momčadi ove sezone. U sredini pak terena djeluju oni iskusni, poput Kokea i Marcosa Llorentea, uz Marija Hermosa i Nahuela Molinu kao podršku na bočnim pozicijama.

Dodajmo tome da je u obrani domaćina nekoliko igrača svjetske klase, poput Jose Marija Gimeneza na poziciji stopera te Jana Oblaka među vratnicama.

S druge strane, Athletic pod vodstvom trenera Ernesta Valverdea odradio je sjajan posao u Kupu kralja, a ova mu je utakmica praktički posljednja prilika da nešto napravi i u španjolskom prvenstvu.

Klub iz Bilbaa zaostaje tri boda za Atleticom i igra mu samo pobjeda u ovom susretu. U toj misiji trebala bi mu pomoći braća Inaki i Nico Williams, poznati po svojoj prodornosti i realizacijskim sposobnostima.

U napadu pak Gorka Guruzeta predstavlja središnju figuru, a vrlo dobro igra i Alex Berenguer. Baskijska družina ima i Oihana Sanceta u svojoj veznoj liniji, kao i iskusnog Mikela Vesgu pa se nada uspostavljanju ravnoteže u sredini terena.

Što se pak obrane tiče, na stadionu Wanda Metropolitano golman Unai Simon i njegovi suigrači bit će na velikom iskušenju, u utakmici u kojoj gosti nemaju pravo na nikakve kalkulacije…

Prethodni dvoboji:
09.02.24 Athletic3:0Atletico KK
07.02.24 Atletico0:1Athletic KK
16.12.23 Athletic2:0Atletico LL
19.02.23 Atletico1:0Athletic LL
15.10.22 Atletico0:1Athletic LL

Izostanci i ozljede:

Atletico: Depay M. (ozljeda mišića), Lemar T. (ozljeda Ahilove tetive), Savić S. (žuti kartoni), Vitolo (ozljeda koljena).

Athletic: De Marcos O. (žuti kartoni).

Atletico zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo očekivati, kladionice u Hrvatskoj u ovom dvoboju prednost daju Atleticu, što zbog domaćeg terena, što zbog kvalitete koju Simeone ima u svojoj svlačionici.

Mi se s tim slažemo. Madridski klub je možda imao nekoliko posrtaja ovog proljeća, uključujući i nedavni protiv Borussije Dortmund, no u La Ligi je ipak korak ispred gostiju iz Baskije. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Atletica, uz koeficijent 1.97 u kladionici 20bet.

Mogla bi to biti još jedna rovovska bitka ovih suparnika, kao i mnogo puta ranije. Zato mnogi igrači razmišljaju o okladi na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti 1.90 u kladionici bet365.

Oklada oba tima NE daju gol, što se dogodilo u prethodnih pet utakmica također je zanimljiva, sa svojim koeficijentom 2.00. Alternativa tome je ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 1.98.

Ako pak želite dodatno podebljati kvotu tipovanjem na domaćina, tu su još dvije atraktivne opcije. Prva je pobjeda Atletica bez primljenog gola, uz tečaj 3.40, dok možete dobiti i 3.20 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Simeoneova družina povede u prvih 45 minuta i izdrži do kraja.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.50 na Alvara Moratu, a 2.87 ako odigrate na Antoinea Griezmanna. S druge strane, Gorka Guruzeta je najizgledniji gostujući strijelac i na njega je tečaj 3.50.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo. Naime, odnos snaga Atletica i Athletica još će biti lakše ocijeniti jednom kad derbi počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće. No, pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u subotu navečer i reagirajte čim se pojavi kvota za koju ste sigurni da prolazi…

U kladionici 22bet bonus do 122 € iskoristiv je na utakmicama španjolske La Lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top