Brighton vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D L D L W
  • Amex Stadium
  • Početak: 25. travanj 21:00
Forma:
W D W D W
Brighton
Više od 3.5 gola2.24
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka na rasporedu je još jedna jaka utakmica engleskog Premiershipa, u kojoj će snage odmjeriti Brighton i Manchester City.

Gostujuća momčad pod Pepom Guardiolom ispala je iz Lige prvaka i sada se u potpunosti može posvetiti lovu na titulu u engleskom prvenstvu. Nedavni posrtaji Arsenala i Liverpoola gurnuli su Manchester City na vrh ljestvice i sada samo ne smije kiksati do kraja sezone.

Nebesko plavi nadaju se da bi ovo mogla biti utakmica u kojoj će ponovo zablistati Phil Foden. Engleski ofenzivni veznjak proživljava svoju najbolju sezonu i trpa golove iz tjedna u tjedan pa možemo reći da je najzaslužniji što se City trenutno nalazi u dobitnoj poziciji u Engleskoj.

Za ovu utakmicu upitan je Erling Haaland, jer ima određenih znanstvenih problema. No, barem je spreman Kevin de Bruyne u veznoj liniji, a očekuje se i novi zapažen nastup Juliana Alvareza.

Guardiola u ofenzivi još ima Jacka Grealisha koji ima nešto veću minutažu u posljednje vrijeme, a u prvi plan se vratio i Bernardo Silva. Naš Mateo Kovačić također diže formu, a katalonskom treneru je na raspolaganju i Jeremy Doku.

Što se obrane tiče, Joško Gvardiol odigrao je neke impresivne utakmice u posljednje vrijeme i mogao bi se naći među prvih 11, a Ederson se oporavio od ozljede i trebao bi biti među vratnicama.

S druge strane, Brighton pod trenerom Robertom de Zerbijem ne briljira u posljednje vrijeme pa će se na kraju sezone morati zadovoljiti mjestom u sredini ljestvice. No, plavo-bijeli se nadaju da bi ovog četvrtka mogli još jednom velikom pobjedom privući pažnju na sebe.

U domaćim redovima najbolji je ofenzivni veznjak Pascal Gross, od kojeg kreće većina opasnih napada Brightona. U ofenzivi još djeluju napadači Evan Ferguson i Joao Pedro, a tu je još i iskusni Danny Welbeck koji je već zabio nekoliko važnih golova.

Dodajmo još Ansua Fatija kojem je trebalo vremena da se uklopi u momčad, kao i vrlo opasnog Kaorua Mitomu pa je jasno da na svom Amex stadionu Brighton ima mnogo potencijala prema naprijed, što bi ovu utakmicu moglo učiniti vrlo zanimljivom…

Prethodni dvoboji:
21.10.23 Manchester City2:1Brighton PL
24.05.23 Brighton1:1Manchester City PL
22.10.22 Manchester City3:1Brighton PL
20.04.22 Manchester City3:0Brighton PL
23.10.21 Brighton1:4Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Brighton: Enciso J. (nespreman), Ferguson E. (ozljeda gležnja), Gilmour B. (ozljeda koljena), Hinshelwood J. (ozljeda gležnja), Lamptey T. (ozljeda mišića), March S. (ozljeda koljena), Milner J. (ozljeda koljena), Mitoma K. (ozljeda leđa), Webster A. (ozljeda zgloba).

Manchester City: nema značajnih izostanaka.

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog kvalitete igrača, što zbog situacije na ljestvici, online kladionice odlučile su proglasiti Manchester City velikim favoritom u ovoj utakmici.

Mi pak smatramo da domaćin neće pasti bez ispaljenog metka. Predviđamo otvorenu utakmicu u kojoj će i jedni i drugi imati pregršt prilika za postizanje pogotka. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, na što možete dobiti koeficijent 2.24 u kladionici 20bet.

Ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 1.98. Naime, očekuje se da će se ovaj dvoboj rasplamsati u svojoj završnici.

Ako pak vjerujete da će Guardiolina momčad proći neokrznuta, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati tečaj. Prva je oklada da Manchester City zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.00, dok ćete dobiti 2.20 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako nebesko plavi povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Spomenimo i kombinacijske oklade, jer dobit ćete 1.85 na okladi na pobjedu Manchester Cityja uz više od 2.5 gola na utakmici, što je mnogima vrlo zanimljiva opcija.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, tečaj je 2.87 da će zabiti Phil Foden, dok ćete dobiti 3.75 ako tipujete na Kevina de Bruynea. S druge strane, kvota je 4.33 na Evana Fergusona, a 5.00 ako se odlučite odigrati na Dannyja Welbecka.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.60, što je scenarij koji je definitivno zamisliv u utakmici u kojoj su ofenzive krcate kvalitetom, a obrane već neko vrijeme pokazuju slabosti…

U kladionici Germania bonus dobrodošlice do 1000 € iskoristiv je na utakmicama Premiershipa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top