Everton vs. Liverpool – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W L W D L
  • Goodison Park
  • Početak: 24. travanj 21:00
Forma:
W W L L D
Everton
Oba daju gol: Ne2.21
Liverpool
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u samu završnicu sezone Premiershipa, s nekoliko bitnih utakmica koje će se igrati ove srijede. Od njih najviše pažnje svakako privlači gradski derbi Evertona i Liverpoola.

Gostujuća momčad još uvijek se pod Jürgenom Kloppom bori za naslov prvaka i nikako si ne smije priuštiti posrtaj. Nakon poraza od Crystal Palacea Liverpool više nije u dobitnoj poziciji, no situacija se još uvijek može promijeniti u posljednjim kolima.

Zato će Liverpool krenuti žestoko protiv ljutitog rivala. U momčadi se ovaj put očekuje od prve minute Mohamed Salah, nakon što je odmarao za vikend. Egipćanin ima odličnu sezonu, no ozljeda u veljači malo je poremetila njegov ritam pa još uvijek traži svoju najbolju formu ovog proljeća.

Klopp u napadu ima pregršt različitih rješenja i mora pronaći najbolja za ovu utakmicu. Darwin Nunez mogao bi zaigrati na poziciji centarfora, a Luis Diaz na lijevom krilu. Alternative tome su Cody Gakpo i Diogo Jota, još dva igrača koju mogu mnogo toga napraviti prema naprijed.

U sredini terena njemački stručnjak ozbiljno računa na Alexisa Mac Allistera, vrlo bitnog prema naprijed, ali i prema nazad. Tu je i Dominic Szoboszlai koji je malo izgubio formu, ali još uvijek igra dovoljno dobro da ostane u krugu igrača koji mogu očekivati Kloppovu minutažu.

Spomenimo i obranu Liverpoola, u kojoj će Virgil van Dijk i suigrači pokušati sačuvati svoju mrežu netaknutom, što im je tek nekoliko puta uspjelo ove sezone u Premiershipu.

A Everton pod trenerom Seanom Dycheom i dalje vodi bespoštednu borbu za opstanak. Do toga ne bi došlo da klubu nije oduzeto -8 bodova zbog lošeg financijskog poslovanja. Ipak, pobjeda za vikend protiv Nottingham Foresta popravila je situaciju pa bi plavi iz Liverpoola trebali i sljedeće sezone biti dio elitnog razreda engleskog nogometa.

U domaćoj momčadi prvo ime svakako je Jordan Pickford među vratnicama. Engleski reprezentativni golman uspijeva redovito sačuvati svoju mrežu i to je razlog zašto Everton uspješno spašava ovu sezonu.

Prema naprijed pak vrijedi spomenuti najboljeg strijelca Dominica Calvert-Lewina, a tu je i Dwight McNeil koji je dodao nekoliko pogodaka. U sredini terena operiraju pak Amadou Onana i Andre Gomes. Momčad teško zabija, a teško i prima pa na Goodison Parku možemo očekivati tvrdu utakmicu, u kojoj bi jedan ili dva poteza mogli odlučiti pitanje pobjednika…

Prethodni dvoboji:
21.10.23 Liverpool2:0Everton PL
13.02.23 Liverpool2:0Everton PL
03.09.22 Everton0:0Liverpool PL
24.04.22 Liverpool2:0Everton PL
01.12.21 Everton1:4Liverpool PL

Izostanci i ozljede:

Everton: Alli D. (ozljeda mišića), Dobbin L. (ozljeda gležnja), Patterson N. (ozljeda bedra).

Liverpool: Bradley C. (ozljeda gležnja), Doak B. (ozljeda koljena), Matip J. (ozljeda koljena), Thiago (ozljeda mišića).

Everton ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, sportske kladionice u ovoj utakmici vide Liverpool kao velikog favorita, do te mjere da se ne isplati igrati čistu dvojku.

Mi pak vjerujemo da nas čeka rovovska bitka na travnjaku, kao što je bio u slučaj i u mnogim prethodnim derbijima na Goodison Parku. Tu napadači neće moći doći do izražaja pa je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz kvotu 2.21 u kladionici 22bet.

Po istoj logici ima smisla očekivati i da se ovaj dvoboj neće pretvoriti u golijadu. Zato će neki odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 2.56.

Ako pak vjerujete u trijumf Kloppove momčadi, bet365 vam nudi dvije zanimljive mogućnosti kako podebljati kvotu. Prva je oklada na pobjedu Liverpoola bez primljenog gola, uz koeficijent 3.25, dok ćete dobiti 2.20 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako gost povede u prvih 45 minuta i zadrži prednost do samog kraja.

Vrijedi spomenuti i klađenje na kartone. Kvota je 2.10 da će biti više od 5.5 kartona na utakmici, što je sasvim uobičajeno u gradskim derbijima Evertona i Liverpoola.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, koeficijent je 2.00 na pogodak Mohameda Salaha, a 2.25 da će zabiti Darwin Nunez. S druge strane, dobit ćete 4.33 na Dominica Calvert-Lewina, najizglednijeg domaćeg strijelca.

Za kraj, spomenimo i okladu na isključenje, uz tečaj 4.33, što nikog ne bi iznenadilo u ovoj važnoj utakmici Premiershipa, u kojoj su i jedni i drugi spremni na sve kako bi pobijedili…

U kladionici Rabona igrač skupljanjem sličica nogometaša možete uloviti bonus do 2000 €, iskoristiv na Premiershipu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top