Arsenal vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W L L D W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 23. travanj 21:00
Forma:
L W D W D
Arsenal
Poluvrijeme/kraj: 1/12.37
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U engleskom Premiershipu ovog se tjedna igraju zaostale utakmice, a jedna od njih je i londonski derbi Arsenala i Chelseaja u utorak.

Domaća momčad pod Mikelom Artetom vodi na ljestvici, no ima utakmicu više u odnosu na Manchester City, što znači da nije u dobitnoj poziciji. Zato Arsenal mora nastaviti pobjeđivati iz tjedna u tjedan, nadajući se pritom da će nebesko plavi negdje posrnuti.

Arsenal u ovoj utakmici ima na raspolaganju većinu svojih udarnih igrača. Bukayo Saka trebao bi startati i napraviti razliku na desnoj strani, dok bi na lijevoj mogao krenuti Gabriel Martinelli, s Leandrom Trossardom kao vrijednom alternativom.

Ono što nedostaje Arteti je top forma Gabriela Jesusa koji ove sezone nije bio pravi. Brazilac će se pokušati iskupiti u ovoj utakmici, a u ofenzivi će još djelovati Kai Havertz, željan dokazati se protiv kluba kojem je donio naslov u Ligi prvaka.

Arteta ima čvrstu veznu liniju s Declanom Riceom i Martinom Odegaardom koja će pokušati uspostaviti dominaciju na travnjaku. Obrana je pak pokazivala nedavno neke slabosti, no William Saliba i Gabriel ovaj put namjeravaju odraditi posao bez greške, što bi maksimalno olakšalo posao Arsenalu pred domaćim navijačima.

S druge strane, Chelsea pod trenerom Mauriziom Pochettinom proživljava još jednu sezonu za zaborav. U Liga kupu i FA kupu plavi su daleko dogurali, no nisu uspjeli osvojiti trofej. U prvenstvu su pak ponovo zatočeni u sredini ljestvice, bez ikakvih izgleda igrati Ligu prvaka sljedeće jeseni.

No, Chelsea nije izgubio niti od Manchester Cityja niti od Arsenala u dosadašnjem tijeku prvenstva i nada se da tako može biti i nakon utorka. Domaća momčad uzdat će se prije svega u Colea Palmera koji je u strašnoj formi, dok će u ofenzivi još djelovati Nicolas Jackson i Mihajlo Mudrik.

Ostaje otvoreno pitanje hoće li Pochettino koristiti Connora Gallaghera u ovoj utakmici koji se nije pokazao posljednjih tjedana. Ne igra sjajno niti Raheem Sterling, ali zato mladi Chukwunonso Madueke sve bolje izgleda na travnjaku.

Obrana Chelsea i dalje se pak uzda u Đorđa Petrovića među vratnicama, od kojeg se očekuje da odigra veliku utakmicu na stadionu Emirates, jer bez njegovih obrana gostujuća momčad teško da može do bodova…

Prethodni dvoboji:
21.10.23 Chelsea2:2Arsenal PL
02.05.23 Arsenal3:1Chelsea PL
06.11.22 Chelsea0:1Arsenal PL
24.07.22 Arsenal4:0Chelsea PRI
20.04.22 Chelsea2:4Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Tomiyasu T. (bolest).

Chelsea: Colwill L. (ozljeda mišića), Fofana W. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda bedra), Lavia R. (ozljeda mišića), Nkunku C. (ozljeda zgloba), Ugochukwu L. (ozljeda bedra).

Arsenal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog situacije na ljestvici, što zbog kvalitete u ofenzivi, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Arsenal izrazitim favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim ovaj put slažemo. Unatoč ispadanju iz Lige prvaka protiv Bayerna, Arsenal i dalje spada među najbolje europske klubove. Za Chelsea se ne može isto reći, a i motiv je debelo na strani “topnika”. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.37 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Artetina momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Mogla bi ovo biti tvrđa utakmica od posljednjih koje je Chelsea igrao. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola u ovom derbiju, na što možete dobiti kvotu 1.74 u kladionici 20bet.

Ako vjerujete u dominaciju domaćina, postoje još dva načina kako podebljati tečaj. Prva opcija je oklada da Arsenal pobjeđuje bez primljenog gola, na što dobivate koeficijent 3.25. Možete odigrati i hendikep F+2 iliti -1.5 na Arsenal, uz kvotu 2.33 u kladionici 22bet. To donosi dobitak ako domaćin pobijedi s najmanje dva razlike.

Kladiti se možete i na strijelce. Pa ćete tako dobiti 2.50 ako tipujete na Bukaya Saku, a 2.62 ako smatrate da će zabiti Kai Havertz. S druge strane, tečaj je 3.50 na Colea Palmera, a 4.50 ako odigrate na Nicolasa Jacksona.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.60, što definitivno možemo zamisliti u ovoj žestokoj utakmici, u kojoj će obrambeni igrači biti pod velikim pritiskom svih 90 minuta…

U kladionici 20bet igrač ima pravo na besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na Premiershipu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top