Real Madrid vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
D W D W W
  • Santiago Bernabeu
  • Početak: 21. travanj 21:00
Forma:
L W W W W
Real Madrid
Dvoznak: 2X1.99
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska La Liga ove nam je nedjelje pripremila pravu poslasticu. Na rasporedu je još jedan El Clasico Reala i Barcelone, ovaj put u Madridu.

Domaća momčad dočekuje velikog rivala nakon impresivnog izbacivanja Manchester Cityja iz Lige prvaka. Trener Carlo Ancelotti mora biti zadovoljan, jer Real još jednom grabi prema različitim trofejima, uključujući i onaj u španjolskom prvenstvu koji bi mogao biti osiguran pobjedom u ovoj utakmici.

No, Real je iscrpljen teškom utakmicom u srijedu, u kojoj su njegovi igrači bili na izmaku snaga u produžetku na Etihadu. Ostaje otvoreno pitanje hoće li netko dobiti odmor ove nedjelje, uključujući Judea Bellinghama koji je u posljednje vrijeme ipak malo izgubio formu.

Krilni napadači Vinicius Junior i Rodrygo teško da mogu dobiti odmor u El Clasicu, no iza njihovih leđa mogao bi zaigrati netko od igrača iz drugog plana, poput Lucasa Vazqueza i Brahima Diaza.

Što se vezne linije tiče, Ancelotti će se vjerojatno oslanjati na Eduarda Camavingu i Federica Valverdea, no Luka Modrić svakako bi trebao zaigrati u nekoj fazi utakmice, kao i njegov dugogodišnji suradnik Toni Kroos.

U obrani pak nastavlja gospodariti sjajni Antonio Rüdiger. Njegov je penal odveo Real u polufinale Lige prvaka, a zabio je i nekoliko važnih golova iz igre ove sezone. Na golu se pak učvrstio Andrij Lunjin i pokazao da mnogo godina sjedenja na klupi nije imalo efekt na njegovu vještinu.

S druge strane, Barcelona pod Xavijem Hernandezom dočekuje ovaj dvoboj u prilično lošem raspoloženju, jer prokockala je dobivenu situaciju protiv Paris Saint-Germaina u Ligi prvaka.

Crveni karton Ronalda Arauja okrenuo je situaciju u korist suparnika, iako su Katalonci do tada bez ikakvih problema kontrolirali dvoboj. Sada se Barcelona mora mentalno rekuperirati i jurnuti po pobjedu u Madridu, jer samo je tri boda ostavljaju u borbi za naslov prvaka.

U ovoj utakmici najviše će se očekivati od Raphinhe i Roberta Lewandowskog u domaćim redovima. Dobra vijest za Barcu je i povratak na teren odličnog Pedrija, dok mladi Lamine Yamal opravdava trenerovo povjerenje na desnom krilu.

Neki važni igrači odmarali su se u Ligi prvaka, poput Sergi Roberta i Andersa Christensena pa možemo reći da bi Barca na stadionu Santiago Bernabeu trebala biti jača nego protiv PSG-a prije pet dana, pod uvjetom da momčad u međuvremenu nije u potpunosti izgubila samopouzdanje…

Prethodni dvoboji:
14.01.24 Real Madrid4:1Barcelona SK
28.10.23 Barcelona1:2Real Madrid LL
29.07.23 Real Madrid0:3Barcelona PRI
05.04.23 Barcelona0:4Real Madrid KK
19.03.23 Barcelona2:1Real Madrid LL

Izostanci i ozljede:

Real Madrid: Alaba D. (ozljeda koljena), Courtois T. (ozljeda koljena).

Barcelona: Balde A. (ozljeda mišića), Gavi (ozljeda koljena).

Real zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, hrvatske kladionice odlučile su proglasiti Real favoritom u ovom dvoboju, što zbog stanja na ljestvici, što zbog svega što se događalo prethodnih dana.

No, mi se s tim ne slažemo. Vjerujemo da se Real potpuno emocionalno ispraznio u srijedu i to će se osjetiti na travnjaku. Domaćoj momčadi također nije nužno ostvariti trijumf i sigurno neće igrati na isti način kao protiv Cityja. Barcelona je pak u boljoj formi nego što je to pokazala prethodna utakmica, zbog čega je naša glavna preporuka oklada dvoznak X2 na Barcelonu, uz koeficijent 1.99 u kladionici 20bet.

Mogla bi ovo biti tvrđa utakmica nego što mnogi očekuju. Domaćin će pokušati smanjiti prostor na travnjaku za obje ekipe pa ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti tečaj 2.49 u kladionici 20bet.

Po istoj logici ima smisla odigrati i da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz koeficijent 1.99, jer očekuje se da će se derbi rasplamsati tek u svojem nastavku.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.87 na golu Roberta Lewandowskog, a 4.75 ako tipujete na Raphinhu. S druge strane, kvota je 2.60 na Viniciusa Juniora, a 2.87 na pogodak Rodryga.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje. Naime, odnos snaga Reala i Barcelone najlakše će biti procijeniti jednom kad utakmica počne. Gol u posljednjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 1.85 djeluje obećavajuće, no bit će i drugih zanimljivih opcija. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u nedjelju navečer i reagirajte čim se pojavi kvota za koju ste sigurni da prolazi…

U kladionici bet365 igrači imaju pravo na bonus od 50 €, kao i na pregršt besplatnih oklada za španjolsku La Ligu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top