Manchester City vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava FA Cupa

Forma:
D W D W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 20. travanj 18:15
Forma:
W D W D W
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/12.50
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon bolnog ispadanja od Reala u četvrtfinalu Lige prvaka, Manchester City ove subote čeka još jedna teška utakmica, dvoboj protiv Chelseaja u polufinalu FA Cupa.

Trener Pep Guardiola mora podići momčad koja je izgledala iznimno iscrpljeno samo tri dana ranije. No, Manchester City sada se može samo fokusirati na domaće trofeje u Engleskoj i zato mu je ova utakmica u Londonu toliko važna.

Ostaje otvoreno pitanje koliko je spreman Erling Haaland. Norvežanin nije igrao produžetak u prethodnoj utakmici i čini se da se ne osjeća najbolje. No, barem je u top formi Kevin de Bruyne, a tada je Manchester City najopasniji.

Guardiola u svojim redovima ima još Phila Fodena koji briljira cijele sezone, a sve veći doprinos na terenu ima i Jack Grealish. Od ozljede se oporavio i Jeremy Doku te konkurira za udarnu momčad u subotu, a ne zaboravimo ni Bernarda Silvu koji želi što prije zaboraviti slabo izveden penal u srijedu.

U ovoj utakmici svježi Mateo Kovačić definitivno bi trebao dobiti veliku minutažu, dok za Joška Gvardiola nismo sigurni. Na golu se pak još jednom očekuje nastup Edersona, dovoljno spremnog da brani mrežu Cityja u svakoj utakmici do kraja sezone.

S druge strane, Chelsea drugu godinu u nizu postiže sa skupocjenom momčadi prosječne rezultate u Premiershipu. Muči se protiv Sheffield Uniteda i drugih klubova s dna poretka, no ima i svijetlih trenutaka.

Momčad Maurizija Pochettina može se pohvaliti da u posljednje dvije utakmice nije izgubila od Manchester Cityja. Ostaje u sjećanju onih 4:4 na Stamford Bridgeu tijekom jeseni, no jasno je da po kvaliteti Chelsea ipak zaostaje za nebesko plavima.

U cijeloj toj priči važnu ulogu igra Cole Palmer. Bivši ofenzivni veznjak Cityja sada je najbolji strijelac Chelseaja i najugodnije otkriće sezone u engleskom prvenstvu. Itekako se želi dokazati protiv trenera koji mu nije dao pravu priliku.

Nicolas Jackson i Mihajlo Mudrik također su u solidnoj formi i mogli bi doći do prostora u ovom polufinalu na stadionu Wembley, u kojem Chelsea pokušava napraviti senzaciju i tako spasiti svoju sezonu…

Prethodni dvoboji:
17.02.24 Manchester City1:1Chelsea PL
12.11.23 Chelsea4:4Manchester City PL
21.05.23 Manchester City1:0Chelsea PL
08.01.23 Manchester City4:0Chelsea FAC
05.01.23 Chelsea0:1Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: nema značajnih izostanaka.

Chelsea: Fofana W. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda bedra), Lavia R. (ozljeda mišića), Nkunku C. (ozljeda zgloba), Ugochukwu L. (ozljeda bedra).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč teškoj utakmici prije samo tri dana, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Manchester City izrazitim favoritom u polufinalu FA Cupa.

Mi se s tim slažemo, jer Guardiola ima toliko širok kadar da se umor iz Lige prvaka zapravo i neće osjetiti. Chelsea pak pokazuje mnogo slabosti, posebno u obrani, zbog čega je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.50 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Manchester City povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Oklada da Manchester City daje gol u oba poluvremena također ima smisla, a ide uz kvotu 2.20. Jedna od opcija je i hendikep -1.5 na Manchester City, uz tečaj 2.50 u kladionici 22bet. To donosi dobitak ako Guardiolina momčad pobijedi s najmanje dva razlike.

Radi se o utakmici u kojoj unatoč velikom ulogu neće biti previše kalkulacija. Tako to u posljednje vrijeme izgleda kad igraju Englezi. Zato ima smisla i oklada da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, uz koeficijent 1.76.

Nakon nedavne 4:4 golijade zanimljivo svakako djeluje i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na Wembleyju, uz koeficijent 2.43 u kladionici 20bet.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 3.10 na pogodak Phila Fodena, a 4.00 ako tipujete na Jeremyja Dokua. S druge strane, kvota je 3.60 da će poentirati Cole Palmer, a 4.75 na Nicolasa Jacksona.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.90, što možemo zamisliti kao presudan trenutak u ovoj važnoj utakmici…

U kladionici 22bet igrači imaju pravo na bonus od 122 €, namijenjen utakmicama Premiershipa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top