West Ham vs. Bayer – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
L L W D L
  • London Stadium
  • Početak: 18. travanj 21:00
Forma:
W W W W W
West Ham
Dvoznak: 1X1.89
Bayer
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon velikih uzbuđenja u Ligi prvaka, ovog četvrtka vrijeme je za uzvrate četvrtfinala Europske lige. Jedna od najzanimljivijih utakmica igra se u Londonu, gdje će West Ham dočekati Bayer Leverkusen.

Domaća momčad uspjela je prošle sezone pod Davidom Moyesom osvojiti europsku Konferencijsku ligu, a sada bi tome voljela dodati još jedan vrijedan međunarodni trofej. No, u prvoj utakmici West Ham je izgubio 2:0 u Leverkusenu i neće biti lako preokrenuti rezultat.

Problem za “čekićare” svakako su izostanci. Jarrod Bowen ozlijedio je kuk i ne konkurira za nastup, a zbog kartona će odsutan biti i Lucas Paqueta. No, Moyes ima još nekoliko vrijednih aduta u svojem sastavu, uključujući Michaila Antonija koji djeluje impresivno u napadu u 2024. godini.

Ne zaboravimo ni Mohammeda Kudusa koji je vrlo opasan krilni napadač, a tu je i Danny Ings koji se nada barem ulasku s klupe. Tomas Souček također može napraviti razliku na travnjaku, dok bi u ovoj utakmici važnu ulogu mogao igrati i Meksikanac Edson Alvarez.

Dodajmo tome Kurta Zoumu koji je opasan iz prekida, kao i Vladimira Coufala koji zna kako se iz napade ubaciti u obranu pa je jasno da West Ham nije rekao svoju posljednju riječ u ovom dvoboju.

S druge strane, Bayer Leverkusen ovu utakmicu iščekuje nakon velikog slavlja, jer u nedjelju je osigurao svoju prvu titulu u Bundesligi u povijesti kluba.

Pomalo nevjerojatno zvuči da “apotekari” nisu izgubili utakmicu još od svibnja prošle godine, što je podvig koji dovoljno govori o trenerskim vještinama perspektivnog Xabija Alonsa.

Bayer je možda malo opušten zbog proslave koja je sigurno trajala više od jednog dana, no želi dovršiti posao u Londonu. U tome će svakako pomoći daroviti veznjak Florian Wirtz, jedan od najpoželjnijih nogometaša ovog ljeta na nogometnom tržištu.

Oporavio se napokon Victor Boniface, najbolji strijelac Bayera, a u napadu Alonso ima i lukavog Čeha Patrika Schicka, uvijek spremnog svojim potezima iznenaditi suparnika. Dodajmo tome našeg Josipa Stanišića na poziciji beka, kao i iskusnog Granita Xhaku u sredini terena. Nema sumnje, Bayer je vrlo moćan ove sezone, no na Olimpijskom stadionu u Londonu tek treba dovršiti svoj posao…

Prethodni dvoboji:
11.04.24 Bayer Leverkusen2:0West Ham EL
05.08.23 Bayer Leverkusen4:0West Ham PRI

Izostanci i ozljede:

West Ham: Areola A. (ozljeda prepone), Bowen J. (ozljeda kuka), Emerson (žuti kartoni), Paqueta L. (žuti kartoni), Phillips K. (ozljeda bedra).

Bayer Leverkusen: Hložek A. (ozljeda gležnja).

Bayer zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog sjajnih rezultata, što zbog ugleda trenera, online kladionice odlučile su proglasiti Bayer Leverkusen favoritom u uzvratu, bez obzira na to što se igra u Londonu.

Mi se s tim u potpunosti ne slažemo. Iza Bayera je slavlje i opuštanje nakon osvajanja naslova, što bi se moglo osjetiti u ovoj utakmici. Prednost je pak takva da Nijemcima nije nužno pobijediti u četvrtak. Zato je naša glavna preporuka oklada dvoznak 1X na West Ham u regularnom dijelu utakmice, uz koeficijent 1.89 kojeg nudi kladionica 22bet.

Domaćin sigurno neće jurnuti svim silama od prve minute, jer to je protiv Bayera osuđeno na propast. Zato ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti tečaj 2.01.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi Rabona, okladu da Bayer zabija manje od 1.5 gola u Londonu, na što možete dobiti 1.95. Naime, već jedan gol vjerojatno bi odveo gostujuću momčad dalje pa nema svrhe srljati prema naprijed.

Kladiti se možete i na kartone. U kladionici bet365 ponuđen je tečaj 2.20 na okladu na više od 4.5 kartona, što možemo zamisliti na ovoj utakmici, u kojoj će domaćin sigurno pokušati učiniti ovaj okršaj nervoznim.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 4.50 na gol Mohammeda Kudusa, a čak 5.00 ako tipujete na Michaila Antonija. S druge strane, kvota je 2.50 na Patrika Schicka, a 3.75 ako vjerujete da će zabiti Florian Wirtz.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 7.50, što se događa u posljednje vrijeme čak i na utakmicama najjačih klubova, budući da se već malo skretanje upućenog udarca piše kao pogodak u vlastitu mrežu…

U kladionici Favbet bonus dobrodošlice do 700 € iskoristiv je na utakmicama Europske lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top