Hajduk vs. Lokomotiva – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W D W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 16. ožujak 17:10
Forma:
W W W D L
Hajduk
Više od 2.5 gola2.00
Lokomotiva
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči reprezentativne pauze u HNL-u je ovog vikenda na rasporedu derbi u Splitu, gdje će snage odmjeriti Hajduk i Lokomotiva.

Domaća momčad nada se osvajanju naslova prvaka pod Mislavom Karoglanom, no morat će odigrati besprijekorno u sljedeća četiri kola. Naime, nakon Lokomotive Hajduk će igrati protiv Dinama, Rijeke i Osijeka, što bi moglo odlučiti tko će osvojiti titulu.

Splićani u ovom trenutku kaskaju za Rijekom pa nemaju pravo na kiks na svom stadionu. Zato će kapetan Marko Livaja morati odigrati na najvišem nivou, jer upravo se od njega očekuje da svojim golovima riješi utakmicu.

Karoglan sada u svojoj ofenzivi ima i Josipa Brekala, krilnog napadača koji je donio određenu živost otkad je došao iz Italije. Laszlo Kleinheisler i Nikola Kalinić također mogu napraviti razliku na travnjaku ako dobiju minutažu, a uskoro bi se mogao potpuno oporaviti i Ivan Perišić, što je važna vijest uoči serije derbija.

Hajduk ovog vikenda mora dobro odigrati u sredini terena, protiv suparnika koji u posljednje vrijeme kažnjava gotovo svaku pogrešku suparnika. Zato je velika odgovornost na Filipu Krovinoviću, a mnogo se očekuje i od mladih, Rokasa Pukštasa i Nike Sigura.

Što se pak obrane tiče, Ivan Lučić sigurno će biti na povremenim iskušenjima među vratnicama, a zadnja linija s Zvonimirom Šarlijom morat će svesti svoje pogreške na minimum.

S druge strane, Lokomotiva pod Silvijom Čabrajom izgleda impresivno u 2024. godini, o čemu svjedoče dvije utakmice bez poraza protiv Dinama. Momčad s Kajzerice u seriji je od tri pobjede i počinje vjerovati da može izaći u Europu sljedećeg ljeta.

U redovima Lokomotive ugodno je iznenađenje iskusni Duje Čop, strijelac brojnih važnih pogodaka. Odličan je i Silvio Goričan u ofenzivi, a 19-godišnji Marin Šotiček pokazuje potencijal koji bi ga vrlo brzo mogao odvesti u neku od najjačih europskih liga.

Dodajmo tome pouzdanog golmana Nikolu Čavlinu i obranu s Branimirom Kalaicom pa je jasno da Lokomotiva ima potencijal zaprijetiti na stadionu Poljud, u utakmici u kojoj Hajduk pod svaku cijenu mora pobijediti…

Prethodni dvoboji:
08.12.23 Lokomotiva1:1Hajduk HNL
23.09.23 Hajduk1:0Lokomotiva HNL
07.05.23 Lokomotiva0:3Hajduk HNL
05.03.23 Hajduk3:4Lokomotiva HNL
30.10.22 Lokomotiva2:2Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Filip Uremović (ozljeda koljena), Dario Melnjak (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena), Ivan Perišić (ozljeda koljena).

Lokomotiva: Vladan Bubanja (kartoni).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč posljednjim uspjesima Lokomotive, uključujući i one protiv Dinama, kladionice u Hrvatskoj svejedno su proglasile Hajduk izrazitim favoritom u ovom dvoboju.

Mi pak vjerujemo da nas čeka odličan derbi u kojem pogodaka neće nedostajati. I jedni i drugi imaju vrlo dobre igrače u ofenzivi, a pukotina u obrani će sigurno biti na obje strane. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 2.00 u kladionici 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada oba tima daju gol, uz tečaj 2.29, dok ćete dobiti 1.81 ako uplatite da gol pada u oba poluvremena. Ako pak odigrate da će dva gola pasti do 55. minute ili ranije, uzet ćete tečaj 2.20.

U slučaju da vjerujete da domaćin neće razočarati ove subote, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati tečaj. Prva je oklada da Hajduk zabija u oba poluvremena, uz koeficijent 2.37, dok ćete dobiti 2.10 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Splićani povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

S druge strane, kladionica Rabona nudi kvotu čak 2.05 na okladi Lokomotiva daje gol, što djeluje vrlo zanimljivo kad znamo da je ova momčad utrpala tri komada nedavno na Maksimiru.

Kladiti se možete i na kornere. Kvota je 1.90 na više od 9.5 golova na utakmici, što možemo zamisliti u dvoboju u kojem će se koristiti jednostavna obrambena rješenja svaki put se protivnik približi kaznenom prostoru.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje. Odnos snaga Hajduka i Lokomotive bit će još lakše ocijeniti jednom kad derbi započne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće. No, pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu vašu kladionicu za vrijeme utakmice i reagirajte čim uočite kvotu za koju vjerujete da sigurno prolazi…

U kladionici 20bet igrači imaju pravo na besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na nogometnim utakmicama!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top