Atletico vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
W L W L D
  • Wanda Metropolitano
  • Početak: 17. ožujak 21:00
Forma:
W W D W D
Atletico
Prvo poluvrijeme: X2.38
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči reprezentativne pauze u španjolskoj La Ligi na rasporedu je još jedno kolo, u kojem će derbi odigrati Atletico i Barcelona u Madridu.

Radi se o dvije momčadi koja su se iscrpile u Ligi prvaka preko tjedna, no obje su prošle dalje. Domaća ekipa pod vodstvom Diega Simeonea to je napravila na dramatičan način protiv Intera i sada želi potvrditi svoj uspon forme.

U redovima Atletica Antoine Griezmann imao je određenih problema s gležnjem, no čini se da se situacija poboljšava. Očekujemo da bi u napadu prostor također mogao dobiti Memphis Depay, junak u srijedu koji svojim potezima uvijek može riješiti utakmicu.

Simeone ozbiljno računa i na Alvara Moratu koji je najbolji strijelac Atletica ove sezone, dok iz drugog plana dolazi opasni mladi Brazilac Samuel Lino. Dodajmo tome Kokea u sredini terena i pouzdanog Marcosa Llorentea pa je jasno da će crveno-bijeli biti vrlo čvrsti u ovom dvoboju.

U obrani će pak svakako domaćinu faliti ozlijeđeni Jose Maria Gimenez, no dok god je Jan Oblak među vratnicama, Atletico će biti teško probiti čak i najjačim momčadima u Europi.

S druge strane, Barcelona pod trenerom Xavijem Hernandezom ne oduševljava ove sezone i polako se oprašta od obrane naslova u španjolskom prvenstvu. No, još uvijek igra efikasan nogomet pa je nije lako slomiti.

Xavi će u derbi po običaju u napadu računati na Roberta Lewandowskog koji je namjestio svoje nišanske sprave u 2024. godini. Raphinha je također na raspolaganju svom treneru u ofenzivi, a minutaži se nada i Joao Felix.

Mladi Lamine Yamal definitivno bi mogao dobiti priliku u ovoj utakmici, jer smatra se da je on budućnost katalonskog kluba. U sredini terena trebao bi pak glavnu riječ voditi Ilkay Gündogan, a tu je i Joao Cancelo koji se pokazuje sve opasniji na poziciji ofenzivnog beka.

U svakom slučaju, na stadionu Wanda Metropolitano čeka nas dvoboj dva žestoka suparnika, u kojem bi nijanse mogle odlučivati o pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
03.12.23 Barcelona1:0Atletico LL
23.04.23 Barcelona1:0Atletico LL
08.01.23 Atletico0:1Barcelona LL
06.02.22 Barcelona4:2Atletico LL
02.10.21 Atletico2:0Barcelona LL

Izostanci i ozljede:

Atletico: Gimenez J. M. (ozljeda mišića), Lemar T. (ozljeda Ahilove tetive), Vitolo (ozljeda koljena).

Barcelona: Alonso M. (ozljeda leđa), Balde A. (ozljeda mišića), Gavi (ozljeda koljena), Pedri (ozljeda mišića), Torres F. (ozljeda koljena), De Jong F. (ozljeda gležnja).

Atletico zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog velikog uspjeha u srijedu, što zbog domaćeg terena, online kladionice odlučile su proglasiti Atletico favoritom u ovoj utakmici.

Mi pak smatramo da su se i jedni i drugi ispuhali preko tjedna te neće moći ući u utakmicu jednakom žestinom kao u Ligi prvaka. Zbog toga je naša glavna preporuka za derbi oklada na prvo poluvrijeme X iliti riješeno, uz koeficijent čak 2.38 u kladionici 20bet.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.02. Zanimljivo djeluje i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti 2.30.

Ako pak tipujete na domaćina, u kladionici bet365 postoje dvije zanimljive opcije kako podebljati tečaj. Prva je oklada na pobjedu Atletica bez primljenog gola, što ide uz tečaj 4.50, dok ćete dobiti 4.20 ako odigrate hendikep F+2 iliti -1.5 na Atletico. To postaje dobitno ako Simeoneova momčad pobijedi s najmanje dva razlike.

Kladiti se možete i na kartone. Pa ćete tako dobiti 1.66 na više od 5.5 kartona na utakmici, a 2.35 ako se kladite da će Koke dobiti karton, kao jedan od najizglednijih kojem bi se to moglo dogoditi u derbiju.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.50 da će zabiti Alvaro Morata, a 2.87 ako tipujete na Memphisa Depaya. S druge strane, tečaj je 2.62 na gol Roberta Lewandowskog, a 4.00 da će poentirati Joao Felix.

Za kraj, spomenimo i okladu na isključenje iliti crveni karton, uz tečaj 3.42, što je sasvim uobičajeno u utakmicama u kojima igraju momčadi Atletica i Barcelone…

U kladionici Rabona skupljanjem sličica nogometaša možete osvojiti čak 2000 € bonusa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top