Manchester City vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W D W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 31. ožujak 17:30
Forma:
W W W W L
Manchester C.
Više od 2.5 gola1.76
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleski Premiership možda je mirovao dva tjedna, no sada se vraća jednom od najvažnijih utakmica, derbijem Manchester Cityja i Arsenala.

Domaća momčad pod trenerom Pepom Guardiolom bilježi pobjedu za pobjedom u 2024. godini. Jedini koji je uspio izbjeći poraz bio je Liverpool uoči reprezentativne pauze pa borba za titulu ostaje potpuno otvorena između tri momčadi na vrhu ljestvice.

Manchester City sada mora pokušati svladati Arsenal, jer svaki drugi rezultat stavlja ga u podređenu poziciju u odnosu na londonsku momčad. U tome bi trebao pomoći Erling Haaland. Norveški napadač oporavio se od ozljede i izgledao je prilično moćno tijekom ožujka.

U ofenzivi bi mu podrška trebao biti Julian Alvarez, ali i Phil Foden koji proživljava svoju najbolju sezonu u karijeri. Brzonogi Englez redovito upisuje asistencije, a i postiže mnogo pogodaka. Zbog toga je postala nezamisliva udarna postava nebesko plavih bez njega.

Guardiola ima ponešto problem s ozljedama. Kevin de Bruyne djelovao je impresivno nakon svog oporavka, no sada opet ima problema s mišićem. U obrani pak Kyle Walker i John Stones nisu potpuni spremni, što otvara vrata Jošku Gvardiolu da u potpunosti zablista u ovom derbiju. Ozlijeđen je i golman Ederson pa će velika odgovornost biti na Stefanu Ortegi.

S druge strane, Arsenal je imao malu krizu krajem prošle kalendarske godine, no od tada igra bez greške i trenutno se nalazi na vrhu Premiershipa. Ipak, osvajanje naslova još je daleko, čega je trener Mikel Arteta itekako svjestan.

U ovom dvoboju Arteta se nada da bi mogli proraditi njegovi udarni ofenzivci, poput Bukaya Sake i Gabriela Jesusa. Problema s ozljedom ima pak Gabriel Martinelli, no tu je Leonardo Trossard koji samo čeka priliku zaigrati u ovom derbiju.

Arsenal se nada da bi nešto mogli napraviti i igrači iz drugog plana, poput Kaija Havertza i Martina Odegaarda, a velika odgovornost svakako će biti na Declanu Riceu, ključnom igraču u sredini terena.

Što se pak obrane tiče, Gabriel ima manjih problema, ali William Saliba je spreman, kao i sve bolji David Raya među vratnicama pa očekujemo da će Arsenal u ovom derbiju pružiti žestok otpor domaćinu…

Prethodni dvoboji:
08.10.23 Arsenal1:0Manchester City PL
06.08.23 Manchester City1:1*Arsenal CS
26.04.23 Manchester City4:1Arsenal PL
15.02.23 Arsenal1:3Manchester City PL
27.01.23 Manchester City1:0Arsenal FAC

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Akanji M. (ozljeda mišića), De Bruyne K. (ozljeda mišića), Ederson (ozljeda mišića), Stones J. (ozljeda zglob), Walker K. (ozljeda bedra).

Arsenal: Gabriel (ozljeda mišića), Martinelli G. (ozljeda gležnja).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, online kladionice odlučile su u ovoj utakmici proglasiti Manchester City favoritom, unatoč porazu kojeg je Guardiolina momčad doživjela u prvom dijelu sezone u Londonu.

Mi pak smatramo da unatoč tome što se radi o derbiju neće biti mnogo kalkulacija. U Engleskoj se u posljednje vrijeme i najvažnije utakmice pretvaraju u kišu pogodaka. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz kvotu 1.76 u kladionici 20bet.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada koju ćete pronaći u kladionici 22bet, u kojoj vas čeka kvota 1.90 ako odigrate da dva gola padaju do 55. minute ili ranije.

Ako pak vjerujete da je domaćin klasa za sebe, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati kvotu. Možete odigrati da Manchester City zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.75, dok ćete dobiti 3.10 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Spomenimo i klađenje na kartone. Naime, kvota je 2.00 da će na utakmici biti više od 5.5 kartona, što možemo zamisliti u nedjelju, kad znamo koliko je bitan ovaj okršaj za jedne i druge pa će i tenzije biti na svom vrhuncu.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.10 ako odigrate na pogodak Erlinga Haalanda, dok je 3.75 ako tipujete na Juliana Alvareza. S druge strane, kvota je postavljena na 4.00 na gol Bukaya Sake, a isto ćete dobiti i ako odigrate na Gabriela Jesusa.

Za kraj, tu je oklada da isti igrač zabija dva gola na ovoj utakmici, uz tečaj 3.50, što se definitivno može dogoditi u dvoboju u kojem igraju dvije momčadi krcate fantastičnim ofenzivcima…

U kladionici 22bet hrvatskim igračima dostupan je bonus dobrodošlice do 122 €, iskoristiv na utakmicama Premiershipa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top